چگونه کتاب بنویسیم

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_width=’10’ row_boxshadow_color=” custom_margin=” margin=’0px’ av-desktop-margin=” av-medium-margin=” av-small-margin=” av-mini-margin=” mobile_breaking=” mobile_column_order=” border=” border_style=’solid’ border_color=” radius=” min_col_height=” padding=” av-desktop-padding=” av-medium-padding=” av-small-padding=” av-mini-padding=” svg_div_top=” svg_div_top_color=’#333333′ svg_div_top_width=’100′ svg_div_top_height=’50’ svg_div_top_max_height=’none’ svg_div_top_flip=” svg_div_top_invert=” svg_div_top_front=” svg_div_top_opacity=” svg_div_top_preview=” svg_div_bottom=” svg_div_bottom_color=’#333333′ svg_div_bottom_width=’100′ svg_div_bottom_height=’50’ svg_div_bottom_max_height=’none’ svg_div_bottom_flip=” svg_div_bottom_invert=” svg_div_bottom_front=” svg_div_bottom_opacity=” svg_div_bottom_preview=” column_boxshadow=” column_boxshadow_width=’10’ column_boxshadow_color=” background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_direction=’vertical’ background_gradient_color1=’#000000′ background_gradient_color2=’#ffffff’ background_gradient_color3=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” css_position=” css_position_location=” css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=” av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=” av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=” av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=” av-mini-css_position_z_index=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” mobile_col_pos=’0′ id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=’av-v0es61′ sc_version=’1.0′]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-ldr3h2zb’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
چگونه کتاب بنویسیم؟
اکثر افراد جامعه بطور روزانه چه بخواهند و چه نخواهند با حجم بسیاری از کتاب ها سر و کار دارند.این کتاب ها می توانند کتاب های درسی باشند و یا کتاب هایی مرجع.
بسته به شغل آدمها ماهیت کتابها هم تغییر می کنند.اما تا بحال با خود فکر کرده اید ، که نویسندگان کتاب های مختلف ، نگارندگان این همه کتاب در کتابفروشی ها چگونه کتاب می نویسند؟
این سوال را به دو جهت می پرسیم.نخست آنکه این احتمال را می دهیم که شما نیز بنا بر علم و دانش و یا تجربیات و حتی حرف های ناگفته ای که دارید ، قصد نگارش یک کتاب را دارید و درست نمی دانید باید از کجا شروع کنید و یا اینکه اصلا این کار برای شما شدنی هست یا نه؟
روی دوم سوال از آن جهت است که اگر تا بحال حتی به فکر نوشتن کتاب نبوده اید ، حال با خواندن این یادداشت به فکر نوشتن یک کتاب بیفتید و این نیاز را نه تنها در خودتان بلکه در جامعه ی خود احساس کنید که از دانش خاص و بخصوصی که شما دارید و یا داستان زیبا و الهام بخشی که دارید ، کمال استفاده را ببرند.
این سوال و این دو روی سکه ی نویسندگی یک کتاب ما را بر آن گماشت که یک یادداشت مفصل از نحوه ی نوشتن یک کتاب برای شما نگارش کنیم.
این نوشتار را بر اساس جدیدترین متد آموزش نویسندگی تنظیم کرده ایم ، هر چند که باید بگویم هیچ یک از دوره های آموزش نویسندگی به طور مشخص به شما از نوشتن کتاب درسی نخواهند آموخت ، اما ما اینجاییم تا در این یادداشت به تفصیل گام به گام نوشتن کتاب را با شما در میان بگذاریم.
1. تصمیم خود را در باب موضوع کتاب بگیرید
نخستین گام و البته آشکار ترین گام در نوشتن یک کتاب ، تصمیم گیری در باره ی چه چیزی نوشتن است.هنگامی که این فکر در ذهن شما خطور می کند ، به طور ناخود آگاه موضوع کتاب و تمام محتویات آن نیز در ذهن شما زنده می شود و شما به کل غرق در یک مفهوم خواهید شد و آن موضوع نگارش کتاب شماست.
اما از این روی این مسئله را بیان می کنیم که بارها و بارها پیش آمده است با افرادی برخورد کرده ایم که از علم بسیار بالایی برخوردارند.
حتی از اساتید علوم خود هستند و حتی آن را تدریس می کنند ، اما نمی توانند آنچه را که باید و شاید بدان بپردازند ، در یک کتاب بعنوان مجموعه نوشته های سامان داده شده به نگارش در آورند.این مشکلی است که اکثر افرادی که از نگارش کتاب دم میزنند ، از آن برخوردارند.خب بدیهی است که ما در این آموزش قصد داریم شما را در رسیدن به خواسته ی تان یعنی انتخاب یک موضوع خوب برای نوشتن کتاب راهنمایی کنیم.
در دوره های آموزش نویسندگی بارها بدان اشاره کرده ایم که هر تصمیمی در حوزه ی نویسندگی نخست نیاز به کاشت یک بذر ذهنی دارد .
این امر در باب نوشتن کتاب نیز کاملا مشهود است.شما باید این بذر ذهنی کاشته شده در ذهن خود را ارام ارام بر روی کاغذ پیاده سازی کنید و با مرزبندی مشخص آن را کود دهید تا که رشد مقاومی داشته باشد.
برای این کار کافیست یک برگه ی کاغذ بردارید.ابتدا تخصص خود را با قلمی درشت بر بالای کاغذ بنویسید.
بعنوان مثال : : روانشناس”.حال بیاید حیطه ی تخصصتان را در ذیل مشخص کنید.بعنوان مثال : ” روانشناس خانواده” . حال وقت ان است که دغدغه هایی که قصد دارید برای آن کتاب بنویسید را در ذیل این دو موضوع بیاورید.بعنوان نمونه: ” طلاق / پیشگیری از طلاق/آسیب های طلاق/فشار روانی طلاق.”
هنگامی که تمامی دغدغه های خود را نوشتید ، دست به یک حذف و اضافه بزنید.بسیار راحت مواردی که احساس می کنید حرفی برای گفتن در آنها ندارید و یا پیش از این بسیار از آن ها نوشته شده اند را حذف کنید.
بعد از آنکه به حذف موارد اضافی پرداختید ، یکبار دیگر لیست دغدغه هایتان را بخوانید و ببینید برای آنکه دقیق تر بنویسید چه مواردی را باید اضافه کنید.
با توجه به مثال فوق شما می توانید به مرحله ی ” فشار های روانی طلاق” ، چندین زیر مجموعه ارائه کنید ، نظیر ” فشار روانی طلاق بر کودکان”.
این امر باعث می شود که شما جهت گیری بهتری نسب به نوشته ی خود داشته باشید.حال وقت آن است که کمی موضوعاتتان را سبک سنگین کنید.ببینید
در نوشتن کتاب ، تنها نگارش کتاب مسئله نیست ، شما باید وقتی را صرف شناخت موضوعاتتان کنید.چرا که باید ببینید آیا موضوعاتِ شما ( با توجه به مثال بالا) بخشی از درد زوج های امروزی را شامل می شود؟
آیا راه کارهای شما به روز و مدرن است؟ آیا می توانید گامی در جهت تسکین دردها و یا حل مشکلات زوج ها بگذارید.همه ی این موارد نیاز به بررسی دقیق دارد و بررسی هر کدام می تواند به شما شمایی روشن تر از آنچه می خواهید بنویسید هدیه کند.پس تمامی مواردی که نیاز به بررسی آن دارید را روی کاغذ ثبت کنید.
2.ابزار پیش نیاز را فراهم کنید
برای نوشتن کتاب نیاز به فراهم کردن یک سری از پیش نیازها دارید.
دو مورد از مهمترین این پیش نیازها مکان نویسندگی و ابزار نویسندگی است.
· جمله ی معروفی در باب مکان نوشتن کتاب وجود دارد که می گوید ، یک نویسنده ی واقعی هر جایی می تواند بنویسد.
هر چند این حرف آنچنان که باید و شاید غلط نیست ، اما دقت کنید که این گزینه تنها برای پیش از انتخاب محل نویسندگی کاربرد دارد.
آری شما می توانید در یک رستوران و یا در یک کافی شاپ به نگارش کتابتان مشغول شوید.همینطور نیز می توانید در منزلتان و پشت میز کارتان این کار را انجام دهید.
اما نکته ای مهم را همیشه بخاطر بسپارید.مکانی برای نوشتن تنها برای آن نیست که شما وقتی را صرف نوشتن در آن کنید. نه به هیچ وجه این طور نیست.هر مکانی برای نوشتن کتاب ، باید دارای شرایطی باشد که شما در آن احساس راحتی کنید.
شاید باورتان نشود اما نویسندگان بسیاری داشته ایم که تنها در محیط شلوغ قادر به نوشتن بودند و صدای اطراف باعث میشود که از تمرکز بالاتری برخوردار باشند.
عده ای دیگر نیز وجود دارند که دوست دارند در یک فضای رسمی مثل یک کتابخانه و یا یک فضای آشنا مثل کافی شاپ یک دوست به نوشتن بپردازند و همه ی ابزاری که نیاز دارند ، آنجا گرد هم بیاورند.
خب این امر بسیار طبیعی است و طبیعتا بسیار هم سودمند.اما هر کجا را که انتخاب می کنید.مطمئن باشید در هر زمان ، فضای کافی و شرایط مناسب برای نوشتن در آن فراهم باشد.
اگر در منزلتان مشغول به نگارش هستید ، اتاقتان را از لحاظ وجود امکانات نوری کافی ، امکانات تهویه و سایر مطالب کنترل کنید و سعی کنید همیشه برای محیط کاری خود شرایطی نزدیک به طبیعت فراهم کنید.
حتی انتخاب یک گلدان طبیعی برای روی میز کارتان می تواند نشاط و شادابی فوق العاده ای را به محل نوشتن شما هدیه کنید.گام دیگر این است که نوشتن کتاب بر خلاف دیگر فعالیت های شغلی و مشابه بسیاری از فعالیت های ذهنی ، از جمله کارهایی است که در آن زمان از کف ادمی فرار می کند.
هنگامی که مشغول به نوشتن می شوید ، گاهی ممکن است حس کنید که کمتر از یکساعت پای نوشته ی تان وقت گذاشته اید ، اما ناگهان متوجه میشوید که بیش از نیمی از روزتان را در اتاق کارتان مشغول کار بوده اید .
این ویژگی نوشتن است.خصوصا برای نوشتن یک کتاب شما تمرکزی سلسله وار نیاز دارید و این امر بسیار بیشتر اتفاق می افتد.اگر شما قرار بود یک خاطره بنویسید ، خب زمان آنچنان نقش تاثیر گذاری نداشت شما با تاخیر می توانستید خاطره ی خود را ثبت کنید.
اما نوشتن کتاب ، دست شما را گرم می کند.شما همیشه تمرکزی کافی برای نوشتن آن ایده التان را ندارید . از این رو پای نوشتن کتاب که می نشینید ، زمان را نیز سعی کنید کنترل کنید ، مقصود از اینکه زمان را کنترل کنید ، تنها یک چیز است و آن سلامت شماست.
ما هرگز نمی خواهیم تمرکز شما را از نوشتن کتاب بر هم بزنیم ، اما نگران سلامتی شما هستیم.هنگامی که شما پشت میز کارتان مشغول نوشتن کتاب هستید .
اولا که باید به صندلی مناسب این کار توجه کنید و آن را برای خود فراهم کنید.ثانیا ، هر چند دقیقه یکبار شما برای آنکه مشکلی در سلامتتان پیش نیاید ، باید کمی به بدن خود حرکت دهید، سعی کنید اگر حس می کنید تمرکزتان با این کار بهم میخورد حداقل حالت نوشتنان را عوض کنید.کمی حالت پاهایتان را عوض کنید و تا می توانید ، کمر خود را صاف نگه دارید.
دیگر مسئله ای که بسیار مهم است ، خوراک شما است.یادتان باشد که خوراک شما نیز در امر نوشتن کتاب بسیار تاثیر گذار است.سعی کنید از یک شکلات و یا مغز پسته برای زمان های استراحت خود بهره بگیرید.
· ابزار نوشتن: هر نویسنده ای برای نوشتن نیاز به ابزاری برای نوشتن ، غلط گیری و … دارد.برای آنکه کمی به کارتان رنگ و بوی تازه بدهید و انرژی مضاعفی نیز به خود اعطا کنید ، به یک لوازم التحریر و یا یک فروشگاه محصولات نوشتاری سری بزنید و شروع به خرید کنید.
یادتان باشد یک اصل موفقیت در نویسندگی این است که خود را در شرایط نوشتن قرار دهید.برای همه ی افراد جامعه ، هر یک به نحوی ، خرید کردن امری سرحال کننده است.چرا راه دور برویم ؟ گاهی اوقات با یک گشت و گذار ساده در دل بازار ، آدمی دلش وا می شود.
پس این کار را برای افزایش روحیه ی خودتان هم که شده انجام دهید.بروید و مشغول خرید لوازم التحریر شوید.یادتان باشد که چند چیز را حتما نیاز دارید.
یک مداد مشکی و قرمز برای خود تهیه کنید ، تا پیش نویس هایتان را با مداد مشکی بنویسید و با مداد قرمز آن را ویرایش کنید.همچنین شما به یک خودنویس و یا یک روان نویس نیز جهت پاک نویس دست نوشته هایتان احتیاج دارید.
سعی کنید پاک نویستان را با رنگ مشکی انجام دهید ، چرا که بر اساس گفته ی روانشناسان ، رنگ مشکی باعث ثبات عقاید می شود و به شما اعتماد به نفسی مضاعف می دهد، از سویی دیگر اگر هیچ کدام از موارد روانشناسانه را نیز در نظر نگیریم ، رنگ مشکی به شما در کپی گرفتن از متن تان با کیفیت بالا کمک شایان توجهی می کند.
وسیله ی دیگری که به آن نیاز دارید ، یک پاک کن است.دقت کنیدکه هیچگاه از غلط گیر استفاده نکنید ، سعی کنید تا می توانید، بر روی پیش نویس خود هر چه برای اصلاح نیاز است را انجام دهید و کار را به پاک نویس خود نکشید.
هنگامی که برای نوشتن پاک نویس خود آماده می شوید ، استوار و پابرجا بنویسید.آخرین چیزی که نیاز به آن دارید ، یک پوشه و یا کلیربوک برای طبقه بندی نوشته هایتان است.
اصل مهم آموزش نویسندگی ؛ می گوید که همیشه به نوشته هایتان احترام بگذارید و از آن ها مراقبت کنید. این امر ، چند اتفاق نیکو نیز به همراه خود دارد.یادتان باشد اگر به نوشته های خود احترام بگذارید ، دیگران نیز به نوشته های شما احترام می گذارند.
این یک اصل بازخوردی در جهان موفقیت است.احترام بگذارید ، تا احترام ببینید.دیگر حسنی که این کار دارد ، این است که به کار شما نظم می بخشد.هنگامی که دور و برتان شلوغ باشد، تمرکز کار شما نیز کم تر است.
از این رو شما نمی توانید آنچنان که باید و شاید بر متن خود تمرکز کنید و این کیفیت کار شما را پایین می آورد.پس حتما به این نکته نیز توجه کنید.در آخر باید بگویم ، همه ی این ابزار را به یادگار در پوشه ای نگه دارید ، آنها مهمترین بخش های زندگی شما را رقم زنند.
یقین دارم اگر در زندگیتان قرار باشد به ده کار برتر خودتان رای دهید ، نوشتن کتاب یکی از آن ده کار خواهد بود.پس قدر و ارزش لحظاتی را که پای نوشتن کتاب می گذارید را بدانید.
خب ، هر آنچه که در باب ابزار و پیش نیازهای نویسندگی یک کتاب نیاز داشتید ، به تفصیل برایتان شرح دادیم.حال نوبت آن است که مراحل دیگر را با همین دقت و صبر پیش ببریم.
چگونه کتاب بنویسیم ؟
مرحله ی بعد از مراحل نوشتن یک کتاب ، به اختصاص زمان مناسب به نوشته ها تعلق دارد.هنگامی که شما قصد نوشتن یک کتاب را دارید ، باید بیش از آنچه که فکرش را می کنید ، به زمان گذاری برای نوشته هایتان فکر کنید.
زمان گذاری عبارت است از تعیین هدف های زمانی برای به پایان رساندن یک کتاب.بر اساس گفته ی روانشناسان و به توصیه ی اکثر نویسندگان بزرگ ، از زمانی که نگارش یک کتاب را شروع می کنید ، تمام سلول های بدن شما ، شما را در مسیر رسیدن به هدفتان که نشر و به اتمام رساندن آن کتاب است یاری می کنند.
اما از سوی دیگر نباید این سلول ها را نیز به مرحله ی مرگ و نابودی برسانید.ذهن شما مانند یک گلستان است و ایده های شما تا پیش از نگارش ، در آن گلستان و در خاک آن گلستان زنده اند ف هر چند که گل های گلستان نیز زوالی دارند اما یادتان باشد
هر گاه که این ایده ها را به نگارش رساندید ،از آ؛از نخستین کلمه درباره ی آن ایده ، شما یکی از گلهای ذهن تان را چیده اید و طی مدتی وقت دارید که از او یک قلمه ی دیگر جهت تکثیر هدیه بگیرید.
این قلمه ها همان پیش برد نوشته های شماست. هنگامی که به نوشته های خود اهمیت بدهید ، بدون هیچ شکی شما مشغول آبیاری دیگر نقاط گلستان ذهنتان است پس باید برای هر بخش از کتابتان وقت مناسبی برای اتمام تعیین کنید.
از سویی دیگر بگذارید خیالتان را راحت کنم ، بازار ایده ها شلوغ تر از آنست که فکرش را بکنید.نمی خواهم دلتان را خالی کنم ، اگر اهل موفقیت باشید می دانید که جنس حرفم چیزی جز یک محرکه برای به ثمر رسیدن کارهای شما نیست.
بازار ایده ها بسیار شلوغ است، تنها کافیست به اسامی چند نویسنده ی بزرگ خیره شوید.برای کتاب هایشان صف های طولانی مهیا شده است و هرکلمه ای که بر روی کاغذ بنویسند ، هزاران هزار مخاطب دنبال آن هستند.پس دست به کار شوید.نگذارید ایده ها بمیرند.
اگر ایده ای در درون شما بمیرد ، دیگر هیچ گاه احیا نمی شود.دیگر هیچ گاه نمی توانید به قدرت سابق آن را بنویسید و پردازش کنید.
خواهشا معطل نکنید.حال که بحث بدین جا رسید بگذارید برایتان چیزی بگویم. اختلالی در روانشناسی وجود دارد که مختص نویسندگان است و آن اختلال “وسواس خلق بهترین ” است.وسواس خلق بهترین ، اختلالی است که مدام به نویسنده می گوید که از دست از نوشتن بردارد ، چرا که این ایده ی او نمی تواند ، دنیای نویسندگی را متحول کند.
او همیشه فکر می کند که باید در انتظار یک شاهکار بنشیند.این شاهکار نویسندگی برای او وسواسی ایجاد می کند که هیچگاه ننویسد.اما اگر شما هم به این وسواس فکری دچار هستید ، باید بگویم وقتش است که آن را کنار بگذارید و بنویسید.
هیچ کس با اولین نوشته اش ، دنیا را تکان نداده است و بازار کتاب را متحول نکرده است.شاید چندین اسم در ذهنتان باشد که بگویید اینها با اولین کتابشان موفق شدند ، اما باید بگویم آنها اولین کتابشان ، نخستین نوشته ی شان نبوده است.
بنویسید و بی پروا خلق کنید.هیچکس و هیچ چیز نباید جلوی شما را بگیرد.آخر این راه چیزی جز موفقیت نخواهد بود ، حتی اگر بفهمید هیچکس به کتاب شما حتی نگاه هم نکرده است.
شما در آن زمان موفقیت دیگری کسب کرده اید و آن نوشتن یک کتاب بوده است.مگر چند نفر در دنیا جرئت می کنند یک کتاب چاپ کنند؟.
شما آن جرئت را دارید.به نتیجه فکر نکنید و مسیر را در یابید.حال که آماده ی حرکت شده ای باید بگوییم که ،توصیه ی ما این است که برای نوشتن کتاب دو زمان مهم را تعیین کنید.
و در هر بخش به این دو زمان بندی به شدت پایبند باشید.یکی زمان روزانه ای که باید صرف نوشتن کتاب کنید و دیگری زمانی که بایدکتاب به پایان برسد.
ارزش زمان را جدی بگیرید
الف ) زمان بندی روزانه :
از همین روز اول تصمیم بگیرید که هر روز با کتابتان کلنجار بروید.کتاب نوشتن چیزی نیست که برایش وقت تلف کنید.
همه ی ما در این زندگی به اندازه ی کافی وقت تلف کرده ایم و خوب هم می دانیم که دیگر هیچ وقتی برای ما باز نمی گردد.
پس با خیال راحت به شما بگویم ، اگر یک روز نوشتن کتابتان را ترک کنید ، شما یک عمر عقب افتاده اید ، نه یک روز.برنامه ی تلویزیونی مورد علاقه ی تان در حال پخش است؟
دوستانتان امشب مهمانی دارند و باید کل روز را دنبال لباس مناسب باشید؟
وقت استخر گرفته اید؟قرار است بچه هایتان را به پارک ببرید؟
خب ، همه را انجام دهید ، کسی جلوی شما را برای زندگی کردن نگرفته است اما به آن ها نظم دهید ، اگر مقرر کرده اید که هر روز ساعت 5 تا 7 عصر بر روی کتابتان تمرکز کنید ، خواهشا تماما بر روی کتابتان تمرکز کنید.
اگر برنامه ی مورد علاقه تان پخش می شود ، ان را ضبط کنید و وقتی دیگر به آن اختصاص دهید.اگر قرار است مهمانی بروید ، هماهنگ کنید و کمی دیرتر بروید ، اما زندگی و هدف خود را رها نکنید.
زندگی شما در همین لحظات شکل می گیرد.اگر به برنامه ی حود نظم دهید ، مطمئن باشید که هم به همه ی کارهایتان میرسید و هم کتابتان را تمام می کنید.
خب ، حالا که قصد دارید نظم خاصی را در کارتان اعمال کنید ، باید به شما بگویم که بنشینید و برنامه ی روزتان را روی کاغذ پیاده کنید.ساعت کاری تان ، ساعت تفریحتان و بعد بنشینید برای ساعت نوشتنان یک برنامه و ساعت منظم بچینید.
بعنوان مثال تعیین کنید که هر روز بعد از آنکه از سر کار می آیید و استراحتتان تمام که می شود ف حدود دو ساعت روی کتابتان تمرکز کنید.
اوایل کار شاید کمی سخت باشد ، بهرحال شما قرار است چیزی جدید را در زندگی خود تجربه کنید و کمی باید ذهنتان را به آن عادت دهید.اما برای آن که به شما فشار نیاید و احساس نکنید که دچار مشکلی شدید ، یک زمان جایگرین هم برای خودتان تعیین کنید.
بعنوان مثال با خود بگویید : ” اگر نتوانستم عصر به نویسندگی مشغول شوم ، شب قبل از خواب به این کار مشغول خواهم شد یا فردا صبح کمی زودتر از خواب بلند شده و به بخش هایی از کتابم میرسم.”.
راستش را بخواهید درگیری ما زمان نیست ، همه ی ما می دانیم که عقربه های ساعت کاری را از پیش نمی برند ، بلکه تنها ذهن شما و میزان اراده ی شماست که کار را پیش می برد.ما تنها می خواهیم که شما مشغول کتابتان باشید و آن را رها نکنید.در غیر اینصورت شما می توانید دو ساعت داخل اتاقتان بنشینید و مدام به برگه ها زل بزنید و به بدهکاری هایتان فکر کنید.
اما می توانید ، یک ساعت به بدهکاری ها فکر کنید و هنگامی که پشت میز نشستید ، یک ساعت به طور مفید روی کتابتان کار کنید.این هم از زمان روزانه ، مطمئن باشید با این کار پیشرفت خود را زودتر از آنچه که فکرش را می کنید ، خواهد دید.
ب) برای خودتان زمان پایان کار مشخص کنید
برای راه خود مقصد تعریف کنید.در نویسندگی هیچ گاه قدم در راه بی پایان نگذارید.بدانید که قرار است با هر موجی به کدام مسیر بروید و بسنجید که در هر طوفانی چگونه نوشته را مدیریت کنید و در نهایت آگاه باشید که به کدام ساحل قرار است برسید.
از زمانی که نوشتن کتاب تان را آغاز می کند ، علاوه بر یک برنامه ی زمانی روزانه نیاز به یک برنامه ی مجزا نیاز دارید ، که با آن نقشه ی راهتان را تا به نهایت تعیین کنید.شما باید بدانید که با چه مقدار کاری قرار است در چه تاریخی کتابتان را تمام کنید.یادتان باشد اگر این کار را انجام ندهید از دو سو ضرر می کنید.
نخست) ارزش کار خودتان را فراموش می کنید
اگر یک برنامه تعیین نکنید ، کارتان کشدار می شود.به آن بی توجه می شوید و بی توجهی اولین گام برای بی رمقی در مسیر نوشتن کتاب است.
شما باید هر زمان خود را در جانب یک محکمه ی مخاطبین ببینید.همینقدر جدی بگیرید.گمان کنید که سیل عظیمی از مخاطبین شما در فلان تاریخ منتظر نشر کتاب شما هستند و شما هر دقیقه که دیر کنید ، 60 نفر از آنان را از دست می دهید.نظرتان چیست؟حاضرید بخاطر سهل انگاری همچین تاوانی دهید؟بعید میدانم.پس بیاید و تعیین کنید که بعنوان مثال در شش ماه و سه روز و سه ساعت دیگر ، کارتان تمام خواهد شد و شما با خیالی آسوده یک کتاب برای نشر دارید.
این امر باعث آرامش خیال شما می شود.برای این که این مسیر را بدون حاشیه طی کنید ، نخستین کار این است که کمی خود را محدود کنید و یک مهارت یاد بگیرید.
محدودیت فردی در این زمینه ارتباط مستقیمی با نوشتن شما دارد.باید برای خودمحدودیت کلمات قائل شوید.بدون هیچ اغماضی باید بدانید که برای هر مسئله و هر موضوع چه میزان کلمه باید خرج کنید.
اگر دستتان را باز بگذارید به دام کلیشه گویی می افتید و وسواس های فکری دیگری را در این راه تجربه خواهید کرد که هر کدام برای شما ضررهای بسیاری را فراهم می کند.
یکی از آن ضررها این است که شما گمان می برید که به اندازه ی کافی وقت برای نوشتن دارید و کلمات هم در دستان شما چون موم ، رام هستند ، و آن زمان است که شروع می کنید به آسمان و ریسمان بافتن و از اعتبار نوشته ی تان بشدت کم می کنید.
پس بیاید خود را در یک قالب بگذارید.قالبی که به شما کمک کند ، خود را در آن رشد دهد.این قالب به شما می گوید که هر نویسنده بعنوان مثال مانند یک ربات است و 2000 کلمه بیشتر را نمی تواند بخواند، شما نیز موظفید که در همین 2000 کلمه تمام آنچه که باید را به او منتقل کنید.
اینگونه می شود که شما می توانید بسیار نظام مند تر و صحیح تر از نوشته ی خود بهره ببرید.اما صحبت از یک مهارت کردیم که در راه نویسندگی و خصوصا نوشتن کتاب بسیار موثر است.
همه ی ما در کودکی با مفهومی به نام ، مهارت ” نه” گفتن آشنا شده ایم.اما همه بر این باور بوده ایم که این مهارت تنها در یک جا کاربرد دارد و آن “نه ” گفتن به کارهای خلاف است ، اما حقیقتا اینطور نیست.
ما باید به هرچه به نویسندگی ما آسیب می زند.نه بگوییم.زیاده گویی ، مختصر گویی، پشت گوش انداختن ، خساست در گفتن مطالب و … ، همه را باید دور ریخته و با قدم هایی محکم برای رسیدن به یک نوشته ی خوب تلاش کنیم.
گام سوم نیز با موفقیت پشت سر گذاشته شد.اگر می خواهید یک کتاب عالی بنویسید ، پیش از آنکه به هر نتیجه ای فکر کنید ، سعی کنید در مسیر ثابت قدم باشید.
هیچکدام از نویسندگان بزرگ هیچگاه به نتایج نوشته های خود فکر نکردند.آنان می دانستند که باید تمام وقت و زندگی خود را صرف نوشتن کند.یادتان باشد ، زمان عنصر گران بهایی در نوشتن است.
اگر می گوییم تمام وقت خود را و تمام زندگیتان را صرف نوشتن کنید ، منظورمان رها کردن زندگانی عادی نیست.بلکه دنیای نویسندگی خود یک زندگی دیگرست .
هنگامی که به این دنیا ورود می کنید ، سعی کنید با تمام وجود در این دنیا قدم بزنید و موثر واقع شوید.نویسندگی ، فرصت یک زندگی مجدد است. همه ی ما بارها و بارها با خودمان آرزو کرده ایم که کاش یکبار دیگر متولد می شدیم و کاش یکبار دیگر مسیر زندگی را طی می کردیم.
شاید این امر ممکن نباشد ، اما اگر به نوشتن مشغولید این دنیای جدید شماست ،آیا در این دنیا هم میخواهید ، بعد از مدتی پشیمان باشید؟
پس دنیای نویسندگی را با دستان خود بسازید و آن را پرورش دهید.شما گام های اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشته اید ، حال نوبت آن است که مراحل نگارش کتاب را آغاز کنید.
مراحل نگارش کتاب نیز به سان مراحل بالا ، دارای چند دستور العمل است که می تواند شما را در رسیدن به مقصودتان یعنی نوشتن کتاب یاری دهد.هدف از ارائه ی این مجموعه آموزش نویسندگی هموار کردن مسیر موفقیت برای شماست.پس گام هایتان را مطمئن بردارید ، ما پیش از شما از این جاده عبور کرده ایم.
چگونه کتاب بنویسیم
در قسمت پیشین ، به مقدمات و پیش نیازهای مربوط به نوشتن یک کتاب اشاره کردیم و آن را بطور کامل برای شما شرح دادیم.حال نوبت آن رسیده است که قلم روی کاغذ بگذاریم و نوشتن کتاب را بطور عملی روی کاغذ پیاده کنیم.
برای نوشتن یک کتاب بصورت عملی چند گزینه همیشه مد نظر است.این گزینه ها به شما کمک می کندد که در مرحله ی ساخت این ساختما ن و عظیم ، با آسودگی خیال بیشتری قدم بگذارید و راحت تر از آب خوردن آن را به انجام برسید.
نظیر تمامی قسمت های پیشین دراین قسمت نیز سعی بر آن داریم که تمامی گزینه ها را در قالب مواردی عملی و بر طبق اصول آموزش نویسندگی برایتان بازگو کنیم.
نخستین کاری که برای نوشتن عملی یک کتاب باید صورت پذیرد ، انجام تحقیقات کافی و مکفی برای نوشتن یک کتاب است.گمان نکنید اگر قرار است یک رمان بنویسید ، نیاز به تحقیقات ندارید.
شما حتی برای شخصیت سازی در رمان نیز باید به تحقیقات دست بزنید.ر واقع تحقیقات و هدف اصلی آن این است که شما را از اشتباهات دور می کند.
اشتباهات ، می توانند ارزش نوشته ی شما را مورد هدف قرار دهند و از اعتبار آن کم کنند.پس بهترین راه این است که برای نوشتن هر کتابی تحقیق کنید.
در واقع شما اگر یک نویسنده ی علمی هستید و یا قرار است مجموعه ی خاطرات خود را چاپ کنید ، مهمترین نکته برای شما باید حفظ و نشر اطلاعات دقیق و مستند باشد.
پس ما نخستین نکته را تحقیق در باب کتاب بنا می کنیم.
1.تحقیق
هر کتابی با هر موضوعی ، مواردی را در بر میگیرد که برای صحت آن باید متوسل به منابع تحقیقاتی شد ، به عنوان مثال اگر همان مثال روانشناس بالا را در نظر بگیریم که قصد نگارش یک کتاب روانشناسی در باب طلاق را داشت ، باید بگوییم که اولین کاری که این روانشناس باید انجام دهد ، اطلاع در باب آمار و ارقام طلاق است.
هنگامی که او بخواهد آمار و ارقام طلاق را از دل یک منبع استخراج کند ، دست به تحقیق زده است و اولین گام نوشتن عملی یک کتاب و یا نوشتن کتاب بصورت عملی آغاز شده است.
او در ابتدا باید تمامی منابع را به گرد خود جمع کند.بگذارید در اینجا توصیه ای را مطرح کنم.شما پیش از آنکه قلم روی اغذ بگذارید ، یقینا از میزان آمار و اطلاعاتی که باید بدست بیاورید و منابعی که باید به آن دسترسی داشته باشید ، اطلاع دارید.
پیشنهاد ما به شما این است که اگر در منزل کار می کنید و یا اگر در رستوران و یا کافه ای مشغول به نوشتن هستید ، سعی کنید فضایی را نظیر یک کتابخانه برای خود فراهم کنید ، که در آن تمامی منابع و کتاب های موجود که به آن نیاز دارید ، روبروی چشمانتان باشد.
این امر چه کمکی به شما می کند؟ این امر به کار شما نظم می دهد و از اتلاف وقت جلوگیری می کند.دیگر کاری که باید در این حوزه انجام دهید ، باید تمامی صفحات ، پاراگراف ها و یا داده های موجود در یک کتاب تحقیقی و منبع را بصورت لیست وار بر روی میز کار خود بچسبانید.چطور؟.
به این شکل که بعنوان مثال شما می خواهید در باب آثار طلاق در کودکان صحبت کنید ، شما باید روی لیست منابع خود بنویسید که :
” کتاب (نام کتاب) ، فصل( شماره ی فصل) ، صفحه ی ( شماره ی صفحه) و خط یا پارگراف ( شماره ی آن)”.این کار باعث می شود که از دو بعد بسیار سود کنید.نخست بعد زمانی. یعنی شما با این کار بشدت از اتلاف وقت خود و دوباره خوانی و دوباره گردی خود پرهیز می کنید و بعد دیگری که به شما کمک می کند در باب مستند بودن منابع شماست.
شما با این لیست و نگهداری آن می توانید بسیار راحت پاورقی های خود را تنظیم کنید.همچنین ، همین لیسیتی که روی میز شماست فهرست منابع کار شما را تعیین می کنید و در آنجا نیز دیگر نیاز یست ، یکبار دیگر همه ی کتاب ها را مرور کنید.به همین راحتی شما یک تحقیق خوب و یک کتاب مستند نوشته اید.پس این امر را جدی بگیرید.
ممکن است بپرسید که اگر در حال نوشتن یک رمان هستم ، آیا نیازمند این مسائل می شوم؟
باید بگوییم که آری . رمان نوشتن به نظر کار ساده ای می آید ، اما شما می دانید که برای هر عنصری که در داستانتان تعریف می کنید ، باید از دایره ی نمادها و دایره المعارف نشانه ها کمک بگیرید و نسبت به آن آگاهی داشته باشید.
حتی اگر شما شخصیتی را وارد داستانتان می کنید باید نسبت به روحیات آن بسیار بسیار واقف باشید.اگر حتی در رده ی سنی خاصی بعنوان مثال ، “کودک و نوجوان” ، قلم می زنید باید به شما بگویم که نخستین کار شما باید تحقیق در ادبیات این رشته و نحوه ی نگارش یک رمان با شرایط و حالات کودکان باشد.
پس امر تحقیق در باب نوشتن کتاب نه تنها امری ضروری بلکه امری حیاتی است.
در گام بعدی از مراحل نوشتن کتاب ، باید به تنظیم سر فصل ها در مقام پردازش ، مشغول شوید.پردازش را همان تولیدی محتوای نو بر اساس مجموعه ای از داده ها می دانند.این مرحله بسیار مرحله ی حساسی است.چندین اصطلاح در این باب وجود دارد که ما را در قبال این کار ، راهنمایی میکند.
پردازش
پردازش در یک صورت کلی به معنای دریافت کردن داده و تبدیل آن به اطلاعات و پردازش و پرداخت آن به صورت دانش است.
اما مسئله این است که این روند چطور صورت می گیرد؟ ببینید هنگامی که شما با یک موضوع برخورد می کنید و به سراغ کتاب های آن حوزه می روید ، شما با یک مجموعه ای از داده ها (Data) روبرو هستید. هنگامی که این داده ها را توسط ذهن خود دریافت می کنید ، شما در واقع صاحب اطلاعات (information) شده اید.
حال نوبت آن است که ذهن شما بر اساس آنچه شما می خواهید ،و آنچه مطلوب شماست ، این داده ها را که تبدیل به اطلاعات شده اند ، بصورت یک دانش (Knowledge) خروجی بگیرد.
این روند آنچنان که باید و شاید پیچیده نیست اما بسیار زمان بر است.شما باید تمامی جوانب کار را بسنجید و از درون تمامی منابع و اطلاعات و داده ها ، آن داده ای را بگزینید که با موضوع شما همخوانی دارد.سپس ، اطلاعات ذهنی خود را با سایر اطلاعات ذهنی و پیش زمینه های خودتان تطبیق دهید تا که بتوانید از دل آن یک خروجی خوب استخراج کنید ، علی رغم بسیاری از اطلاعات غلطی که در این باب ممکن است به شما بعنوان یک نویسنده بدهند ، شما می توانید در ساده ترین شکل ممکن آن را با یک روند منطقی پی بگیرد.
اطلاعات غلط در این باب ، همان اطلاعات غیر مستندی است که شما باید از آن پرهیز کنید.
3.خروجی
گام آخر در مرحله ی نوشتن کتاب ایجاد یک خروجی مطلوب است.حال نوبت آن است که تمامی نقشه های ذهنی خود را روبروی خود بچینید و به هر کدام سامانی نو بدهید.تمامی سرفصل ها را یکبار دیگر میزان کنید.
تمامی پیش نوشته های خود را بار دیگر بخوانید و غلط گیری کنید و برای خروجی که همان پاک نویس است،آماده شوید. ابتدا به امر ، تمامی سرفصل هایتان را در جای مطلوب خود قرار دهید.
سعی کنید ، در پوشه های جداگانه هر سر فصل را با برگه ی منابع که پیش تر گفته ایم و تمامی محتویاتش جداسازی کنید.
یعنی فصل یک کتابتان را بهمراه سر فصل های موضوعی آن و محتویات آن و برگه ی منابع آن ،در پوشه ای جدا قرار دهید و همینطور تا پایان کتاب.بدین ترتیب شما کتاب خود را صفحه بندی کرده اید و حال باید آماده خروجی گرفتن باشید.
سعی کنید ، آرام تر از قبل و بدون هیچ دغدغه ای به پاک نویس کتابتان بپردازید.اگر در میانه ی نوشتن پاک نویس دچار مشکل شدید ، بعنوان مثال دریافتید که آماری که از آن استفاده می کردید ، به روز شده است و یا اینکه در مورد مطلبی می توانستید بیشتر توضیح بدهید و چیزی جا مانده است ، مراقب باشید که افسار کتاب از دست شما در نرود.
بسیار آرام ، با مداد قرمز اطلاعات را جابجا کرده و به دوباره نویسی آن صفحه مشغول شوید.خواهشا از غلط گیر استفاده نکنید.بگذارید برگه هایتان قوی و مستحکم و عاری از هر گونه مشکلی باشد.
تمام شد ، به همین راحتی ( البته نه آنچنان هم راحت) ، شما صاحب یک کتاب شده اید.اما یادتان باشد که نوشتن کتاب ، یک سو و مسائل جانبی آن نظیر چاپ و نشر هم سوی دیگر .
اما این میان یک استراحتگاهی وجود دارد.در واقع میان نوشتن یک کتاب و تحویل آن برای نشر ، یک استراحتگاهی وجود دارد که باعث می شود ، در مسیر انتشار کتاب تسهیل ایجاد شود و با قدرت بیشتری آن را پی گیری کنید.
این استراحتگاه سه منزل دارد و شما باید به مدت سه شب و هر شب در یکی از این استراحت گاه ها اقامت داشته باشید.
اقامتگاه اول) دوباره خوانی کنید.
هر انچه نوشته اید ، دوباره از نو بخوانید.گمان کنید ، به یک سفر تفریحی رفته اید و در این سفر کتابی تهیه کرده اید که قرار است آن را مطالعه کنید.تمامی زیر و بم کتابتان را در بیاورید.تمامی نکته ها را مرور کنید و تمامی منابع را از نو یک نگاهی بیاندازید.تمام پوشه ها را بار دیگر کنترل کنید حواستان باشد که چیزی از قلم نیفتاده باشد.
اقامتگاه دوم ) بزرگترین منتقد خود باشید.
در مرحله ی باز خوانی و دوباره خوانی کتاب سعی کنید مانند یک منتقد کتابتان را بخوانید.رحم نکنید.هر جا که نیاز است از بین ببرید و هر چیزی که نیاز است به آن اضافه کنید.مدام از خود سوال بپرسید.
خودتان را جای مخاطب بگذراید.ببینید ، اگر شما به کتابفروشی میرفتید و این کتاب را تهیه می کردید ،آیا حاضر بودید یکبار دیگر این کتاب را بخوانید و یا آن را به دوستانتان معرفی کنید.
پس سعی کنید ، پیش از آنکه توسط دوستان و همکاران نقد شوید و یا آنکه توسط سایر اعضای جامعه نقد شوید ، ابتدا خودتان ،خودتان را نقد کنید.برای این کار حتی می توانید از یک دوست نیز کمک بگیرید.
با هم کتاب را بخوانید و به او نیز بگویید که در هنگام خواندن کتاب ، نقادانه آن را بخواند و هر ایرادی که به کتاب وارد کند ، یک لطف در حق شما بوده است.پس او را صادقانه به این کار وادار کنید.
بزرگترین سود از این کار را خودتان خواهید برد.پس منتقدانه کتاب خود را دوره کنید و از هیچ اشکالی و نقصی نگذرید.
اقامتگاه سوم) به کتاب دیگرتان فکر کنید
شاید باور پذیر نباشد و شاید از خود بپرسید ، اخر من که هنوز این کتاب را چاپ نکرده ام ، چطور به فکر یک کتاب دیگر باشم.باید بگویم که کافیست یک بار دیگر به این مسیر از آغاز تا انتها نگاه کنید.
شما زحمت فراوان کشیده اید.شما پژوهش کرده اید.شما خلق کرده اید و نوشته ی شما تاثیر گذار بوده است.آن را رها نکنید.منظور از رها نکردن ، رها نکردن این پروسه ی بسیار زیبا و منظم است.
سعی کنید ، بنویسید.در هر شرایطی چه در قالب کتاب و چه در قالب نوشته های روزانه بنویسید.شما برای خود دیگر استادی شده اید.
اگر تا بدین جای این راه را آمده اید به شما تبریک می گویم.شما یک انسان قوی و با اعتماد به نفس هستید و در زندگیتان به اندازه ی سالیان سال پیش افتاده اید.
نوشتن یک کتاب مسیر زندگی شما را تغییر میدهد.شما از آن زمان که تصمیم به نشر نوشته هایتان گرفتید ، سخاوتمند ترین فرد در روی کره ی زمین بوده اید.قدر این سخاوت و این منش را بدانید.
شما در دل این راه بارها وبارها با چالش های متعدد روبرو شده اید اما لحظه ای از هدف خود فرو گذار نکرده اید و سخت و قوی بدنبال آن دویده اید.
شما در این مدت از بسیاری از لذت ها و شادی های خود نیز حتی زده اید ،اما حال یک شادی بزرگتر به دست آورده اید.بی تعارف باید بگویم که شما دنیای خود را ساخته اید.
شما یک زندگی نو و یک سرنوشت نو و یک هستی نو برای خودتان رقم زده اید.شما قوی ترین انسان روی زمین هستید.موفق باشید.
[/av_textblock]
[/av_one_full][av_two_third first min_height=’av-equal-height-column’ vertical_alignment=’av-align-top’ space=’no_margin’ row_boxshadow_width=’10’ row_boxshadow_color=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ mobile_breaking=” mobile_column_order=” border=” border_style=’solid’ border_color=” radius=’0px,10px,10px,0px’ min_col_height=” padding=’20px,20px,20px,’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ svg_div_top=” svg_div_top_color=’#333333′ svg_div_top_width=’100′ svg_div_top_height=’50’ svg_div_top_max_height=’none’ svg_div_top_opacity=” svg_div_bottom=” svg_div_bottom_color=’#333333′ svg_div_bottom_width=’100′ svg_div_bottom_height=’50’ svg_div_bottom_max_height=’none’ svg_div_bottom_opacity=” column_boxshadow_width=’10’ column_boxshadow_color=” background=’bg_color’ background_color=’#eeeeee’ background_gradient_direction=’vertical’ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_color3=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight_size=’1.1′ animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” mobile_col_pos=’0′ id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=’av-5bu0a2h’ sc_version=’1.0′]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-51sslcp’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
دوست دارید نویسنده شوید ؟
کپسول جامع نویسندگی پیشنهاد ماست
صفر تا صد نویسندگی 23 جلسه آموزش تخصصی در حوزه نویسندگی
[/av_textblock]
[/av_two_third]
[av_one_third min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” row_boxshadow_width=’10’ row_boxshadow_color=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ mobile_breaking=” mobile_column_order=” border=” border_style=’solid’ border_color=” radius=’10px,0px,0px,10px’ min_col_height=” padding=’20px,20px,20px,’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ svg_div_top=” svg_div_top_color=’#333333′ svg_div_top_width=’100′ svg_div_top_height=’50’ svg_div_top_max_height=’none’ svg_div_top_opacity=” svg_div_bottom=” svg_div_bottom_color=’#333333′ svg_div_bottom_width=’100′ svg_div_bottom_height=’50’ svg_div_bottom_max_height=’none’ svg_div_bottom_opacity=” column_boxshadow_width=’10’ column_boxshadow_color=” background=’bg_color’ background_color=’#eeeeee’ background_gradient_direction=’vertical’ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_color3=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight_size=’1.1′ animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” mobile_col_pos=’0′ id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=’av-4c5da3d’ sc_version=’1.0′]
[av_button label=’آشنایی بیشتر با دوره ‘ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ link=’manually,https://mohamadrezateimouri.com/product/package/’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” title_attr=” size-text=” av-desktop-font-size-text=” av-medium-font-size-text=” av-small-font-size-text=” av-mini-font-size-text=” margin=’20px,,,’ padding=” padding_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ color_options=’color_options_advanced’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ btn_color_bg=’theme-color-highlight’ btn_custom_grad_direction=’vertical’ btn_custom_grad_1=’#000000′ btn_custom_grad_2=’#ffffff’ btn_custom_grad_3=” btn_custom_grad_opacity=’0.7′ btn_custom_bg=’#444444′ btn_color_bg_hover=’light’ btn_custom_bg_hover=’#444444′ btn_color_font=’theme-color’ btn_custom_font=’#ffffff’ btn_color_font_hover=’white’ btn_custom_font_hover=’#ffffff’ border=” border_width=” border_width_sync=’true’ border_color=” border_radius=” border_radius_sync=’true’ box_shadow=’none’ box_shadow_style=’0px,0px,0px,0px’ box_shadow_color=” animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ hover_opacity=” sonar_effect_effect=” sonar_effect_color=” sonar_effect_duration=’1′ sonar_effect_scale=” sonar_effect_opac=’0.5′ css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-43hiffd’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
[/av_one_third]
[av_two_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-3e5zs9l’]
[av_image src=’http://mohamadrezateimouri.com/wp-content/uploads/2022/12/photo1-1-1-300×300.jpg’ attachment=’39845′ attachment_size=’medium’ copyright=” caption=” image_size=” styling=’circle’ box_shadow=’none’ box_shadow_width=’10’ box_shadow_color=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” hover=” blur_image=” grayscale_image=” fade_image=” appearance=” css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” transform_perspective=” transform_rotation=’,,,’ transform_scale=’,,’ transform_skew=’,’ transform_translate=’,,’ av-desktop-transform_perspective=” av-desktop-transform_rotation=’,,,’ av-desktop-transform_scale=’,,’ av-desktop-transform_skew=’,’ av-desktop-transform_translate=’,,’ av-medium-transform_perspective=” av-medium-transform_rotation=’,,,’ av-medium-transform_scale=’,,’ av-medium-transform_skew=’,’ av-medium-transform_translate=’,,’ av-small-transform_perspective=” av-small-transform_rotation=’,,,’ av-small-transform_scale=’,,’ av-small-transform_skew=’,’ av-small-transform_translate=’,,’ av-mini-transform_perspective=” av-mini-transform_rotation=’,,,’ av-mini-transform_scale=’,,’ av-mini-transform_skew=’,’ av-mini-transform_translate=’,,’ mask_overlay=” mask_overlay_shape=’blob’ mask_overlay_size=’contain’ mask_overlay_scale=’100%’ mask_overlay_position=’center center’ mask_overlay_repeat=’no-repeat’ mask_overlay_rotate=” mask_overlay_rad_shape=’circle’ mask_overlay_rad_position=’center center’ mask_overlay_opacity1=’0′ mask_overlay_opacity2=’1′ mask_overlay_opacity3=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” img_scrset=” lazy_loading=’disabled’ id=” custom_class=” template_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-acuird’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_two_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-9cai7t’]
[av_hr class=’invisible’ height=’45’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7wdi9l’ admin_preview_bg=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-1mg972x’ admin_preview_bg=”]
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-18v7qs9′ admin_preview_bg=”]
[views]
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-p5j1p5′ sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید