اخلاق نویسندگی و دلایل اهمیت آن

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ao586′]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-7ixze’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
اخلاق نویسندگی
اخلاق نویسندگی و دلایل اهمیت آن
ما در مقاله چگونه نویسندگی را شروع کنیم ؟ مبانی شروع نویسندگی را یاد گرفتیم و حال می خواهیم
به شما بگوییم که خلق و خوی یک نویسنده باید چطور باشد
ویلیام فاکنر ، نویسنده ی آمریکایی و برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات در متن یکی از سخنرانی های خود ، به جمله ای تاریخی اشاره می کند ، که پس از آن به فهرست موضوعات آموزشی تمامی کلاس ها و کتاب های آموزش نویسندگی ، مطلبی به نام ” اخلاق نویسندگی ” اضافه می شود.
جمله ی فاکنر چنین بود که : ” نویسندگی مسئولیت خطیری است ، در پس هر جمله ، رازهایی در باب اخلاق ، زندگی و انسانیت نهفته است ، به راستی نویسنده چه میزان باید اخلاق مدار هم باشد.”.
حقیقت نیز به همین شکل است که هنگامی که ما با نویسندگی روبرو می شویم ، هر سوی عمل ما در این حوزه ، مورد بحث در رشته ها و شاخه های گوناگون خواهد بود. اخلاق نویسندگی ، خود یکی از آن شاخه هاست که می توان آن را یکی از سر فصل های مهم و اساسی در آموزش نویسندگی و نوشتن دانست.
تاریخ نویسندگی ، در این باب می تواند قاضی بسیار عادلی باشد ، اگر ما نگاهی به تاریخ نویسندگی داشته باشیم در می یابیم که مسئله ی اخلاق نویسندگی حتی در رساله های ارسطو و افلاطون نیز بسیار از آن یاد شده است.
اما رازی که در پس این واژه ، یعنی ” اخلاق نویسندگی” نهفته است ، چیست؟
شاید یکی از بزرگترین ایرادهایی که به کلاس های آموزش نویسندگی بتوان گرفت این است که آنها بدون آنکه مبانی اخلاقی را برای هنرجویان خود شرح دهند ، یک راست به بحث اخلاق نویسندگی می پردازند.
دیگر مسئله این است که ما باید میان دو واژه یعنی ” اخلاق نویسندگی “و ” نویسندگی اخلاقی” مرزها و تمایزهایی قائل شویم و درک این تمایزات امکان پذیر نیست مگر آنکه ما ابتدا درکی از تاریخ اخلاق و سپس درکی از نویسندگی و سپس ترکیب مفهوم اخلاق و نویسندگی با یکدیگر داشته باشیم.
مسئله ی اخلاق در تاریخ جهان ، همیشه و در همه حال بحث پیچیده ای بوده است و محل مناقشات بسیاری را فراهم آورده است ، اما اگر بیاییم و نگاهی منطقی و عاقلانه و به دور از تفصیلات تاریخی داشته باشیم ،ما دو دوره ی تاریخی بیش نداشته ایم ،
این دو دوره ی تاریخی عبارتند از :
1. دوره ی تکلیف مداری ( دوران کهن)
2. دوره ی حق مداری ( روزگار مدرن).
برای درک هر یک از این دوره ها نیاز است تا مسائلی به تفصیل ذکر شود تا شما نیز به هر نحو بتوانید با واژه ی اخلاق در عبارت ” اخلاق نویسندگی” بیش از پیش آشنا شوید.
دوران کهن
نخست از دوران کهن آغاز می کنیم. اخلاق ابتدا به امر یک مفهوم فردی است و در گام دوم یک مفهوم کاملا جمعی از دل آن بیرون می آید. در واقع جامعه آینه ی تمام نمای مجموع اخلاق های فردی است.
اخلاق فردی هر فرد بخشی از پازل اخلاقی جامعه است.حال ، با این اوصاف برای آنکه درکی از وضعیت اخلاق مدارانه ی نویسندگی در آن دوران داشته باشیم ، نیاز است که به لحاظ فردی سطح اخلاقی جامعه ی آن زمان را بسنجیم و سپس آن را در نوشته ها و کتب آن دوره بازیابی بکنیم.
در دوران کهن ، راس اساسی اخلاق در فرد ، مجموعه ای از باید ها و و نبایدها بوده است که هنگامی که تعمیم اجتماعی پیدا می کرده ، یک جامعه ی تکلیف مدار را می ساخته است.
جامعه ی تکلیف مدار به جامعه ای گفته می شود که در دل اتفاقات آن هیچ دگرگونی و پویایی در باب فکر و اندیشه رخ ندهد.
هر چه که پادشاه و یا زمامداران عصر ، به آنان دستور می دادند و یا در قالب یک تئوری سیاسی بنا می کردند ، مردم ان را بی چون و چرا قبول کرده و در زمره ی کارهای فردی ، اجتماعی و … ، نیز تعمیم می دادند.
نویسندگی نیز از این حوزه مستثنی نبود ، بهرحال نویسندگی امری است که از درون میجوشد و در اجتماع جوانه می زند و رشد و نمو پیدا می کند.
از این رو جوشش اخلاق در نویسندگی و جوانه ی مفهوم “اخلاق نویسندگی” از آن زمان در حصار یک تبعید تکلیف مدارانه بوده است.
عمده ی کتاب ها در هر زمینه ای که منتشر می شده است ، یک روند از نعت شاهان و یک روند از گفتگوی میان سیاست ها و یک فرم از نوشتار را حتی در بر داشته است.
امری که خصوصا در ادبیات کشورهای کهن نظیر ایران و یونان بسیار مشاهده می شود ، فرم یکسان تمامی نوشته ها و تنها محتوای بدیع آنان است.
در جامعه ای که تکلیف مداری اساس اخلاق است ، اخلاق نویسندگی حکم می کند که ورود به مرزهای آزادی بیان نیز ممنوع و محدود است.
حال این باب را می توان با جامعه ی امروز و دوره ی حق مداری بسنجیم.در دوره ای که حق مداری بر جوامع و افراد حاکم است ، فاصله ی اجتماع تا فرد یعنی مخاطب تا نویسنده در دنیای نویسندگی بسیار کم است.
باید ها در هم شکسته شده است و ” شاید ها” جای ” باید ها” را گرفته است. اگر در قدیم نویسنده ای با این جمله روبرو بود که : ” باید … بنویسی .” ، حال اگر همان نویسنده را در قرون جدید دوباره به نوشتن وا بداریم یقینا با عبارت : ” شاید …. بنویسی ، بهتر باشد.”.
دیگر محدودیت ها برداشته شده است و هر چه هست سطح بالای دسترسی است. امروزه دیگر نویسنده ای از نظر اخلاقی با هنجاری روبرو نیست و هر آنچه در حوزه ی اخلاق نویسندگی می گذرد صرفا یک توافق خود نوشت در اخلاق نویسندگی است.
در حالیکه در دوران کهن آنچه بر هر امری در نویسندگی ترجیح داده می شد ، قوانین و هنجار های اخلاقی بود که از پیشینیان به جا مانده بود.
حال در این یادداشت ما قصد داریم ، به این امر بپردازیم که با وجود تمامی جریان های حق مداری و تمامی کانال های آزادی بیان ، ما چگونه می توانیم نوشته هامان را در یک قالب اخلاقی به نام نویسندگی اخلاقی ، نگاه داریم.
در ذیل ، فهرستی تهیه شده است که به ما مسیر اخلاقی زیستن در حرفه ی نویسندگی را می آموزد.
گام اول برای موفقیت در حوزه ی اخلاق نویسندگی ، آشنایی به “رنگواژه ” ها است.
رنگ واژه را بگذارید کمی توضیح دهیم. بنا بر یک اصل زبانشناختی ما از واژه ای استفاده نمی کنیم مگر آنکه در ذهن و یا در عمل به تصویری از آن رسیده باشیم.
بعنوان مثال ما هیچگاه اکسیژن را ندیده ایم ( هر چند از آن بهره میبریم) ، اما در ذهنمان نسبت به این واژه کاملا آگاهی دارم و آن را خوب می شناسیم.
حال همین امر را نسبت به واژه ی لیوان فرض کنید ، ما با لیوان سر و کار داریم و آن را خوب درک کرده ایم.
تا اینجا ما به واژه دسترسی پیدا کرده ایم ، حال می خواهیم رنگ آن را در بیابیم ، چگونه؟
کافیست به واژه ی صلح فکر کنید.در ذهنتان سراسر سپیدی و روشنایی می آید ، کافیست به واژه ی ” تصادف” نیز فکر کنید ، تصویری سیاه و دردناک از یک جنازه و یا هر چیز دیگر به شما رنگ منفی و خونینی از این واژه می دهد.
رنگ واژه ها بسیار مهم است. امروزه ،آزادی های کلامی باعث شده است که تعدد نویسندگان ما بالا برود و عمده ی این نویسندگان از آموزش نویسندگی و اصول آن بی خبرند و سطح ادبی خوبی نیز از نظر واژگان ندارند و استفاده ی واژگاناشان بسیار برایشان گرانبها تمام می شود.
بعنوان مثال در نوشته ای که اخیرا شاهدش بودم دیدم : ” لهجه ی مردمان ( نام محله) بسیار دوستانه و ساده لوحانه بود.
در ذهن این نویسنده ساده لوح با واژه ی سادگی و صمیمت تفاوتی ندارد ، در حالیکه واژه ی ساده لوح بشدت می تواند توهین آمیز باشد.
در این شرایط نه تنها نویسنده رنگ واژه ی خوبی را به کار نگرفته است ، بلکه حتی معنای واژه و خود واژه نیز بر اساس توضیحات بالا در ذهن او جایی ندارد. پس به رنگ واژه ها دقت باید کرد.
هر چند ما امروز حق داریم ، هر طور که دلمان می خواهد بنویسیم اما یادمان نرود ، ” شاید مناسب تر رنگ واژه انتخاب کنیم ، بهتر باشد.”. یکی از دلایل موفقیت اکثر نویسنده های بزرگ رعایت حدود واژه و رنگ واژه ی آن است.
گام دوم را می توان با رعایت حدود نوشته بیان کرد.
هر نوشته ای بسته به منطقه ی جغرافیایی ، زمان و شرایط سیاسی و قوانین حکومتی ، حدودی را برای خودش قائل است.
این حدود اصلا به معنای محدودیت نیست.در واقع هر گاه بخواهد شکل محدودیت بگیرد ، باید صراحتا گفت که آن مطلب و یا نوشته جهان شمول نیست و یا در مکان و زمان بدی مشغول به نوشته شدن است.
حدود یک نوشته بسیار مرز روشنی دارد.هر جامعه ای بنا بر عرف خود و بنا بر شرایطی که ارائه کرده است ، به ما فرصت انجام بسیاری از کارها را می دهد ، پس اخلاق نویسندگی حکم می کند که ما با در نظر گرفتن حد اجتماعی و محدوده ی فردی ، به یک یک حدود کلی در نوشته ی خود برسیم.
این حدود کلی نه تنها در حوزه ی اخلاق نویسندگی می گنجد ، بلکه در گذر از اصول نویسندگی و آموزش نویسندگی نیز ما به آن بسیار برخورد خواهیم کرد.
یک مثال از این مطلب شاید بتواند ما را بیشتر در این باب روشن سازد .نویسنده ای در زندگی نامه اش نوشته بود : ” هنگامی که نوجوان بودم در یک کارگاه آجرپزی کار می کردم ، کودک بودم و بسیار بر من فشار می آمد ، حالم بد می شد ، تشنه می شدم و … ، اما هر چه طلب آب می کردم ، هیچکس به من توجهی نکرد.
در تمام مدت کارم فقط به این نکته فکر میکردم که ( ملیت) ها ، معتقدند که ( قومیت) باید مثل سگ کار کنند.” حدود نوشته ، توهین را بهمراه دارد.
ما در نوشته هایمان حق تعمیم روحیه ی یک فرد و یا عمل یک انسان را به کل جامعه ی آنان نداریم.
این یک مثال کوچک در باب حدود نویسندگی در مسئله ی اخلاق نویسندگی بود که بدان پرداختیم.
حدود نوشته ، چیزی است که اغلب در کلاس های آموزش نویسندگی از گفتن آن پرهیز می شود ،چرا که آن را نوعی هنجار محسوب می کنند.ولیکن این یک توافق جهانی بر صلح در نویسندگی است.
گام سوم صحت و رازداری در نوشته
سومین گام و قدم پایانی برای حفظ اخلاق نویسندگی است.
امروزه با گسترش اطلاعات و دسترسی همگان به فضای اطلاعاتی ، بعضی از افراد در پی آنند که حقوق نویسندگان و یا صاحب فکران دیگر را زیر پا گذارند که این امر ، غیر اخلاقی است و امروزه در جهان قانونی نیز مبنی بر ” دزدی ادبی” وجود دارد که از این امر جلوگیری می کند.
اما بهتر است ، پیش از آنکه مانعی در کارمان بوجود بیاید ، خودمان این حق را زیر پا نگذاریم.
نوشته های دیگران و یا اندیشه ی دیگران ، حاصل مدت ها ریاضت و تمرین در باب رسیدن به یک آگاهی است ، ما بنا بر هر اصل و هر توافقی که به این قضیه نگاه کنیم ، حق هیچ گونه کپی برداری از کار آنان را نداریم.
خودمان باشیم و از خودمان بنویسیم ، حتی اگر نوشته هامان برای همیشه در پستوی خانه خاک بخورند ، مهم آنست که در مسیر نویسندگی با رعایت اخلاق نویسندگی خود را آسوده خاطر و در عین حال موفق ببینیم.
حال می توان دریافت که اخلاق نویسندگی چه میزان تفاوت در نوشته های ما ایجاد می کند است.
اخلاق نویسندگی ، اشراف بر تمامی هنجارها و مفاهیم است.
یک نویسنده ی اخلاق مدار ، می نویسد و صحیح نیز بر اصول پایبند است ، در واقع فردی که اخلاق نویسندگی را درک کرده باشد ، نه تنها نگارش اخلاق مدارانه دارد ،بلکه بسیار خلاقانه می نویسد.
پس نتیجه آن شد که اخلاق نویسندگی را نیز باید به سرفصل های آموخته شده در باب آموزش نویسندگی اضافه نمود ، چرا که مسیر نویسندگی موفق از کوچه ی اخلاق می گذرد.
[/av_textblock]
[/av_one_full]
[av_two_third first min_height=’av-equal-height-column’ vertical_alignment=’av-align-top’ space=’no_margin’ row_boxshadow_width=’10’ row_boxshadow_color=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ mobile_breaking=” mobile_column_order=” border=” border_style=’solid’ border_color=” radius=’0px,10px,10px,0px’ min_col_height=” padding=’20px,20px,20px,’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ svg_div_top=” svg_div_top_color=’#333333′ svg_div_top_width=’100′ svg_div_top_height=’50’ svg_div_top_max_height=’none’ svg_div_top_opacity=” svg_div_bottom=” svg_div_bottom_color=’#333333′ svg_div_bottom_width=’100′ svg_div_bottom_height=’50’ svg_div_bottom_max_height=’none’ svg_div_bottom_opacity=” column_boxshadow_width=’10’ column_boxshadow_color=” background=’bg_color’ background_color=’#eeeeee’ background_gradient_direction=’vertical’ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_color3=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight_size=’1.1′ animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” mobile_col_pos=’0′ id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=’av-h4p8q2′ sc_version=’1.0′]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-g1vcne’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
دوست دارید نویسنده شوید ؟
کپسول جامع نویسندگی پیشنهاد ماست
صفر تا صد نویسندگی 23 جلسه آموزش تخصصی در حوزه نویسندگی
[/av_textblock]
[/av_two_third]
[av_one_third min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” row_boxshadow_width=’10’ row_boxshadow_color=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ mobile_breaking=” mobile_column_order=” border=” border_style=’solid’ border_color=” radius=’10px,0px,0px,10px’ min_col_height=” padding=’20px,20px,20px,’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ svg_div_top=” svg_div_top_color=’#333333′ svg_div_top_width=’100′ svg_div_top_height=’50’ svg_div_top_max_height=’none’ svg_div_top_opacity=” svg_div_bottom=” svg_div_bottom_color=’#333333′ svg_div_bottom_width=’100′ svg_div_bottom_height=’50’ svg_div_bottom_max_height=’none’ svg_div_bottom_opacity=” column_boxshadow_width=’10’ column_boxshadow_color=” background=’bg_color’ background_color=’#eeeeee’ background_gradient_direction=’vertical’ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_color3=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight_size=’1.1′ animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” mobile_col_pos=’0′ id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=’av-dodagq’ sc_version=’1.0′]
[av_button label=’آشنایی بیشتر با دوره ‘ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ link=’manually,https://mohamadrezateimouri.com/product/package/’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” title_attr=” size-text=” av-desktop-font-size-text=” av-medium-font-size-text=” av-small-font-size-text=” av-mini-font-size-text=” margin=’20px,,,’ padding=” padding_sync=’true’ av-desktop-margin=” av-desktop-margin_sync=’true’ av-desktop-padding=” av-desktop-padding_sync=’true’ av-medium-margin=” av-medium-margin_sync=’true’ av-medium-padding=” av-medium-padding_sync=’true’ av-small-margin=” av-small-margin_sync=’true’ av-small-padding=” av-small-padding_sync=’true’ av-mini-margin=” av-mini-margin_sync=’true’ av-mini-padding=” av-mini-padding_sync=’true’ color_options=’color_options_advanced’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ btn_color_bg=’theme-color-highlight’ btn_custom_grad_direction=’vertical’ btn_custom_grad_1=’#000000′ btn_custom_grad_2=’#ffffff’ btn_custom_grad_3=” btn_custom_grad_opacity=’0.7′ btn_custom_bg=’#444444′ btn_color_bg_hover=’light’ btn_custom_bg_hover=’#444444′ btn_color_font=’theme-color’ btn_custom_font=’#ffffff’ btn_color_font_hover=’white’ btn_custom_font_hover=’#ffffff’ border=” border_width=” border_width_sync=’true’ border_color=” border_radius=” border_radius_sync=’true’ box_shadow=’none’ box_shadow_style=’0px,0px,0px,0px’ box_shadow_color=” animation=” animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ hover_opacity=” sonar_effect_effect=” sonar_effect_color=” sonar_effect_duration=’1′ sonar_effect_scale=” sonar_effect_opac=’0.5′ css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-crvg9m’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
[/av_one_third]
[av_two_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-bbgg62′]
[av_image src=’http://mohamadrezateimouri.com/wp-content/uploads/2022/12/photo1-1-1-300×300.jpg’ attachment=’39845′ attachment_size=’medium’ copyright=” caption=” image_size=” styling=’circle’ box_shadow=’none’ box_shadow_width=’10’ box_shadow_color=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ animation_duration=” animation_custom_bg_color=” animation_z_index_curtain=’100′ parallax_parallax=” parallax_parallax_speed=” av-desktop-parallax_parallax=” av-desktop-parallax_parallax_speed=” av-medium-parallax_parallax=” av-medium-parallax_parallax_speed=” av-small-parallax_parallax=” av-small-parallax_parallax_speed=” av-mini-parallax_parallax=” av-mini-parallax_parallax_speed=” hover=” blur_image=” grayscale_image=” fade_image=” appearance=” css_position=” css_position_location=’,,,’ css_position_z_index=” av-desktop-css_position=” av-desktop-css_position_location=’,,,’ av-desktop-css_position_z_index=” av-medium-css_position=” av-medium-css_position_location=’,,,’ av-medium-css_position_z_index=” av-small-css_position=” av-small-css_position_location=’,,,’ av-small-css_position_z_index=” av-mini-css_position=” av-mini-css_position_location=’,,,’ av-mini-css_position_z_index=” transform_perspective=” transform_rotation=’,,,’ transform_scale=’,,’ transform_skew=’,’ transform_translate=’,,’ av-desktop-transform_perspective=” av-desktop-transform_rotation=’,,,’ av-desktop-transform_scale=’,,’ av-desktop-transform_skew=’,’ av-desktop-transform_translate=’,,’ av-medium-transform_perspective=” av-medium-transform_rotation=’,,,’ av-medium-transform_scale=’,,’ av-medium-transform_skew=’,’ av-medium-transform_translate=’,,’ av-small-transform_perspective=” av-small-transform_rotation=’,,,’ av-small-transform_scale=’,,’ av-small-transform_skew=’,’ av-small-transform_translate=’,,’ av-mini-transform_perspective=” av-mini-transform_rotation=’,,,’ av-mini-transform_scale=’,,’ av-mini-transform_skew=’,’ av-mini-transform_translate=’,,’ mask_overlay=” mask_overlay_shape=’blob’ mask_overlay_size=’contain’ mask_overlay_scale=’100%’ mask_overlay_position=’center center’ mask_overlay_repeat=’no-repeat’ mask_overlay_rotate=” mask_overlay_rad_shape=’circle’ mask_overlay_rad_position=’center center’ mask_overlay_opacity1=’0′ mask_overlay_opacity2=’1′ mask_overlay_opacity3=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” img_scrset=” lazy_loading=’disabled’ id=” custom_class=” template_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-9ivcgq’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_two_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-7xxg62′]
[av_hr class=’invisible’ height=’45’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-5yuxoq’ admin_preview_bg=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-3rnusq’ admin_preview_bg=”]
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-34xqmy’ admin_preview_bg=”]
[views]
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]
[av_comments_list av_uid=’av-bssym’]
دیدگاهتان را بنویسید