زورگویی در محیط کار باعث بروز اختلالات اضطراب میشود
چگونه زورگویی در محیط کار باعث بروز اختلالات و اضطراب میشود
زورگویی در محیط کار را میشود تجربهای دانست که به افرادی که هدف آن قرار میگیرند، میتواند آسیب برساند. در حقیقت، ناراحتی، حس قربانی شدن و دردی که افراد هدف تجربه میکنند تقریبا هر جنبه از زندگی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث ایجاد احساس تنهایی، انزوا، افسردگی و اضطراب در آنها میشود. علاوه بر این، اثرات زورگویی در محیط کار نه تنها پس از اینکه قربانی به زندگی ادامه میدهد، تا مدت طولانی باقی میماند بلکه همچنین بعدا به شکل اختلالات مختلف اضطراب دوباره پدیدار میشود.
۴ اختلال شایعتر اضطراب که قربانیان زورگویی در محیط کار میتوانند تجربه کنند شامل اختلال اضطراب فراگیر، حملات عصبی، اختلال استرس پس از سانحه و اختلال اضطراب اجتماعی میشود.
اختلال اضطراب فراگیر. افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) اغلب اوقات درگیر با نگرانیها و ترسهایی میشوند که حواس آنها را از انجام فعالیتهای روزمره پرت میکند. این دسته از افراد همچنین گزارش میدهند همیشه این حس را دارند که اتفاق بدی میخواهد رخ دهد. اغلب افراد مبتلا به GAD در قالب اشخاص همیشه مضطربی دیده میشوند که اکثر اوقات نگران چیزی هستند. بعضی از نشانههای فیزیکی GAD شامل بیخوابی، درد معده، بیقراری و خستگی میشود. افراد هدف زورگویی در محیط کار معمولا همچنان نگران رخ دادن اتفاق بدی هستند یا انتظار آن را میکشند. به هرحال، برای آنها تقریبا هر روزی که در محیط کار بودهاند، اتفاق بدی رخ داده است. در نتیجه، برخورداری از این استرس همیشگی و تکراری به دیگر جنبههای زندگی آنها سرایت میکند و به یک اختلال اضطراب فراگیر تبدیل میشود.
حملات عصبی. حملات عصبی گاهی اوقات اختلال وحشتزدگی یا حملات اضطرابی نیز نامیده میشود و افراد مبتلا به این اختلال با حملات تکراری و غیرمنتظره عصبی روبرو میشوند. در طول یک حمله، آنها احساس میکنند ناگهان بلای وحشتناکی قرار است رخ دهد و نشانهای برای آن وجود ندارد. دیگر علائم اختلال وحشتزدگی ممکن است شامل عرق کردن، درد در قفسه سینه، ضربان نامنظم قلب و حس خفگی شود. افراد مبتلا به این اختلال همچنین ممکن است با ترس تجربه شوم دیگری دست و پنجه نرم کنند. علاوه بر این، اگر اختلالات عصبی تحت درمان قرار نگیرد میتواند منجر به بروز ترس از مکانهای باز (آگروفوبیا) شود یعنی ترس از قرارگیری در مکانهایی که گریز از آن مشکل است. در نتیجه، افراد مبتلا به آگروفوبیا از بیرون رفتن از خانه دوری میکنند. آنها همچنین به مراکز خرید نمیروند و از قرارگیری در مکانهای با فضای محدود مانند هواپیما اجتناب میکنند.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD). PTSD پس از رخ دادن یک سانحه یا آسیب تهدیدکننده زندگی بروز پیدا میکند. همچنین میتواند پس از آزار و زورگویی مداوم شکل گیرد. علائم PTSD شامل شکلگیری حوادث گذشته در ذهن، دیدن کابوس، به آسانی ترسیدن، دوری از سایرین و هوشیاری بیش از حد میشود. افراد مبتلا به PTSD همچنین از موقعیتهایی که یادآور حادثه برای آنها باشد، دوری میکنند. اگر زورگویی در محیط کار به خصوص آزاردهنده و مداوم باشد، جای شگفتی ندارد که در بعضی از قربانی زورگویی PTSD شکل میگیرد.
اختلال اضطراب اجتماعی. زمانی که شخصی این ترس را دارد که دید دیگران نسبت به او منفی است یا توسط آنها تحقیر میشود، احتمال وجود اختلال اضطراب اجتماعی وجود دارد. افراد مبتلا به این اختلال مملو از نگرانی و حس خودآگاهی در خصوص موقعیتهای اجتماعی روزمرهاند. ترس نانآنها قضاوت سایرین است. آنها همچنین این نگرانی را دارند که نحوه به نظر رسیدن یا اعمال آنها منجر به بروز شرمساری و تمسخر شود. در موقعیتهای حاد، افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به طور کلی از موقعیتهای اجتماعی دوری میکنند. جای شگفتی ندارد که در قربانیان زورگویی در محیط کار اختلال اضطراب اجتماعی شکل گیرد، به خصوص اگر دائما مورد قضاوت و تحقیر در بین عموم قرار گیرند. آنها به این باور میرسند که این نوع شرمساری تجربه شده در محیط کار بارها و بارها برای آنها دوباره رخ خواهد داد.
زمان درخواست کمک از یک روانشناس
راهکارهای موثری برای حملات اضطراب، ترس یا نگرانیهای با شدت کم که فرد با آن روبرو میشود، وجود دارد. به عنوان مثال، بعضی از افراد متوجه میشوند که نوشتن نگرانیهای آنها کمککننده است. در همین حین، سایرین مدت زمان خاصی را برای نگرانی در مورد مسائل تعیین میکنند. زمانی که این زمان به پایان میرسد، آنها خود را مجبور به اندیشیدن به مسائل دیگر میکنند. دیگر راهکارها شامل تمرین تکنیکهای آرامشبخشی، ورزش، مدیتیشن و دعا میشود.
ولی زمانی که نگرانیها، ترسها یا مشکلات اضطراب به اندازهای شدت دارند که به نحوی در زندگی فرد اختلال ایجاد میکنند، مهم است به روانشناس مراجعه کنیم. گاهی اوقات، علائم بدنی اضطراب، مانند ضربان قلب نامنظم، عرق کردن یا اضطراب دائم به یک عارضه پزشکی ربط دارد تا یک اختلال اضطراب. بعضی از عارضههای احتمالی میتواند شامل مشکلات غده تیروئید، قند خون کم یا حتی افتادگی دریچه میترال شود. علاوه بر این، داروهای شیمیایی یا گیاهی خاصی وجود دارد که همچنین میتوانند باعث بروز این علائم شوند. مطمئن شوید در خصوص هرگونه علائم فیزیکی طولانی به خصوص ضربان قلب نامنظم یا مشکلات تنفسی با یک دکتر مشورت خواهید کرد.
اگر دکتر عارضه پزشکی را از علت این اختلالات حذف کند، به یک مشاور یا درمانگر که تجربه درمان مشکلات اضطراب را دارد مراجعه کنید. مشاور میتواند نوع اختلال اضطرابی که به آن مبتلا شدهاید را تشخیص دهد. او همچنین میتواند به فرد کمک کند با زورگویی که در محیط کار تجربه کرده است کنار بیاید. صحبت در خصوص زورگویی در محیط کار در خصوص پایان دادن به آن و ادامه دادن به زندگی کمککننده است. در حقیقت، یک راه مهم برای پیش رفتن به سوی بهبود از زورگویی در محیط کار است .
سوالات متداول
۱- ۴ اختلال شایع اضطراب در قربانیان زورگویی در محیط کار را بنویسید ؟
اختلال اضطراب فراگیر – حملات عصبی – اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) – اختلال اضطراب اجتماعی
۲- زمان درخواست کمک از یک روانشناس چه موقع است ؟
زمانی که نگرانیها، ترسها یا مشکلات اضطراب به اندازهای شدت دارند که به نحوی در زندگی فرد اختلال ایجاد میکنند، مهم است به روانشناس مراجعه کنیم. گاهی اوقات، علائم بدنی اضطراب، مانند ضربان قلب نامنظم، عرق کردن یا اضطراب دائم به یک عارضه پزشکی ربط دارد تا یک اختلال اضطراب .
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.