30 راه رسیدن به آرامش درونی

رسیدن به آرامش درونی
30 راه رسیدن به آرامش درونی
همه ما به دنبال آرامش در زندگی هستیم؛ حسی که انگار تنها موبدان کوهستانها میتوانند آن را تجربه کنند. افرادی که آرامش دارند، لذت بیشتری از زندگی خود میبرند.
در زندگی افراد آرام، مشکلات کوچک، تبدیل به فاجعههای بزرگی نمیشود و این افراد زمان وقوع مشکلات بزرگ، واکنشی فکر شده از خود بروز میدهند.
آرامش در زندگی به سادگی به دست نمیآید. رسیدن به آرامش درونی باید عادتهای سالم و آرامی داشته باشیم.
در ادامه با عادتها ضروری برای رسیدن به آرامش درونی در زندگی آشنا شوید.
۱. حدود مشخص کنید!
برای رسیدن به آرامش درونی ابتدا اگر زندگی شما بیش از حد پر مشغله است، باید برای آن حد و حدود مشخص کنید.
برای این کار، میتوانید از انجام کارهای نه چندان ضروری و بیاهمیت دست بکشید. برای تعداد دفعات چک کردن ایمیل، اینستاگرم، توییتر یا غیره در روز، محدودیتی تعیین کنید. همچنین اگر واقعا فرصت ندارید، بهتر است نه گفتن را تمرین کنید.
۲. بهترین روش ریلکسیشن را پیدا کنید!
برای رسیدن به آرامش درونی در زندگی باید بتوانید از یک تکنیک آرام بخش استفاده کنید. این تکنیکها میتوانند تنفس عمیق، ورزش کردن برای از بین بردن استرس، یوگا، مدیتیشن و غیره باشند. بهترین کار پیدا کردن مناسبترین روش ریلکسیشنی است که بیشترین سازگاری را با روحیات شما دارد.
۳. از کاه کوه نسازید!
برای رسیدن به آرامش درونی در زندگی نباید از کاه کوه بسازید ،بزرگ کردن مسائل در ذهن میتواند استرس زیادی در زندگی ایجاد کند.
وقتی با مشکلی روبهرو هستید که به کوهی میماند، از خود این پرسشها را بکنید: آیا در دنیا کسی با شرایط بدتر از من وجود دارد؟
آیا ۵ سال دیگر این موضوع اهمیت دارد؟ این پرسشها به شما کمک میکنند تا نگاهی از بالا پیدا کرده و متوجه شوید مسئله آنقدر هم که فکر میکردید بزرگ نیست.
۴. از سرعت خود بکاهید!
برای رسیدن به آرامش درونی در زندگی عجله نکنید
احساسات شما برعکس هم کار میکنند. اگر هنگام راهرفتن، تکان دادن بدن یا صحبت کردن، سرعت خود را کاهش دهید، اغلب میتوانید استرس کمتری احساس کنید (در مقایسه با دیگر اوقات که سریع حرکت / صحبت میکنید).
کاهش سرعت برای پایین آوردن استرس، بر دیگر کارهای روزمره مانند غذا خوردن یا رانندگی هم تاثیر میگذارد.
۵. اطراف خود را خلوت کنید!
یکی دیگر از راه های رسیدن به آرامش درونی خلوت نمودن اطارف خودمان است
کافی است تنها ۳ دقیقه در روز برای تمیز و مرتب کردن میز و اتاق اطراف خود وقت بگذارید. فضای مرتب و بدون بهم ریختگی میتواند باعث راحتی ذهن و آرامش در زندگی باشد. بهتر است این حس را به همین جا محدود نکنید. خانه و زندگی خود را خلوت کرده و نظم را به آنها بیاورید.
۶. محیط کاری مینیمالی داشته باشید!
برای رسیدن به آرامش درونی بهتر است محیط کاری شما از یک لپتاپ و یک میز تشکیل شده باشد. از یک صندلی راحت استفاده کنید و همین! با داشتن چنین محیط کاری، چیزی وجود نخواهد داشت که حواس شما را پرت کند. تنها شما و کارتان در این محیط هستید و برای انجام پروژههای طولانی، آرامش و تمرکز کافی خواهید داشت.
۷. ۱۰ دقیقه زودتر شروع کنید!
رسیدن یا شروع کار ۱۰ دقیقه زودتر، عادت کوتاهی است، اما میتواند به سادگی جادو کند. اگر زودتر به محل قرار یا کار خود برسید، دیگر در مسیر استرس نخواهید داشت. به این ترتیب، صبحهای خود را با آرامش بیشتری آغاز میکنید.
۸. کنار بیایید!
برای رسیدن به آرامش درونی در زمان حال زندگی کنید
اکنون اکنون است. اما اگر چیزی منفی از گذشته (حرف منفی کسی، کاری که کسی انجام داده) هنوز در ذهن شما است، بهتر است با آن کنار بیاید و از آن عبور کنید. اگر قبول کنید که مسئله مربوط به گذشته است، از قدرت آن کاسته میشود.
و با این که ممکن است آن موضوع را فراموش نکنید، اما دیگر احساسات منفی قدرتمندی به همراه ندارد. در این مرحله بهتر است مانند یک تکه زباله از شر این فکر استرسزا خلاص شویم.
۹. به جای حدس زدن، سوال کنید!
یکی از راه های رسیدن به آرامش درونی پرسیدن سوال درمورد چیزی است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است
خواندن ذهن افراد تقریبا کاری غیرممکن است. اما با این وجود اغلب بر انجام این کار و اضافه کردن اضطراب، عدم اطمینان و نتایج اشتباه، اصرار داریم. بهتر است به جای حدس زدن، سوال بپرسید و مطمئن شوید. این کار ممکن است در ابتدا کمی دشوار باشد، اما در درازمدت میتواند مانع ایجاد مشکلات بسیاری شود.
۱۰. مدتی فرار کنید!
برای رسیدن به آرامش درونی بعضی اوقات باید فرار کرد. میتوانید یک کتاب بخوانید، برنامه تلویزیونی یا فیلم مورد علاقه خود را نگاه کرده یا حتی به پیادهروی بروید. این کارها ممکن است کوچک به نظر برسند، اما برای خلاصی از استرس و راحتی ذهن مفید هستند.
۱۱. مشکلات اساسی را حل کنید!
برای رسیدن به آرامش درونی مشکلات خود را حل کنید
کار امروز را به فردا نیندازید. مشکلات خود را حل کرده تا بتوانید از شر تمامی فشارها و استرسهای ناشی از آن خلاص شوید. معمولاً میدانید باید چه کار کنید، فقط آن کار را به تعویق میاندازید. اما هر چه بیشتر صبر کنید، فشار درونی آن بیشتر میشود. همین حالا از روی صندلی بلند شوید، و ۳ تا ۵ دقیقه را به مشکل خود اختصاص بدهید.
۱۲. آخرهفتهها استراحت کنید!
کار و تماسهای کاری را در محل اصلی خود رها کنید. در طول آخرهفتهها فعالیت اینترنتی و چک کردن گوشی هوشمند خود را قطع یا محدود کنید. با این کار میتوانید روزهای پنجشنبه و جمعه خود را به گذراندن وقت با دوستان و خانواده یا یک سرگرمی اختصاص دهید.
۱۳. همزمان تنها یک کار انجام دهید!
یکی دیگر از راه های رسیدن به آرامش درونی تمرکز داشتن بر روی یک کار است
با تمرکز کردن بر تنها یک کار و رعایت آن در تمام روز و هفته، استرس کمتری داشته و همچنین احساس آرامش در زندگی خواهید کرد. این کار نه تنها بر آرامش درونی شما تأثیر گذاشته، بلکه به سرعت دادن به کارهای شما هم منجر میشود.
۱۴. تنفس کنید!
آرامش در زندگی بدون تنفس صحیح امکانپذیر نیست. زمانی که استرس دارید، در مسئله یا خاطرهای ناخوشایند از گذشته غرق شدهاید، بهتر است به مدت ۲ دقیقه تنفس کنید. در این حین، تمام تمرکز خود را بر دم و بازدم تنفس بگذارید. با این کار، بدن خود را آرام کرده و ذهن خود را بر اکنون متمرکز میکنید.
۱۵. فردا هم روز خداست!
بعضی روزها پیش میآید که روز بدی داشته باشید. یا ممکن است اتفاقات زندگی در مسیر برنامههای شما قرار بگیرند، و نگذارند به برنامههای خود برسید. برای رویارویی با چنین شرایط به بهترین نحو، با آرامش به خود یادآوری کنید فردا هم روز خدا است و میتوانید کار خود را آن موقع تمام کنید. سرزنش کردن خود استراتژی هوشمندانه یا مفیدی نیست.
۱۶. اختلال را کاهش دهید!
یکی از راه های رسیدن به آرامش درونی کاهش اختلالات است
زندگی همه ما سرشار از انواع اختلال است؛ بهمریختگی بصری، نوتیفیکیشنها، شبکههای اجتماعی، اخبار و دیگر چیزهایی که باید بخوانیم مثالهایی از این اختلالها هستند.
و صادقانه بخواهیم بگوییم، هیچ کدام از آنها ضروری نیستند. تمام این موارد اختلالگر را کاهش داده و برای آرامش در زندگی فضایی آرام و ساکت ایجاد کنید.
۱۷. خواب کافی داشته باشید!
یکی از راه های رسیدن به آرامش درونی این است که خوب بخوابیم
اگر ذهن ما استراحت نداشته باشد، نمیتواند به خوبی فکر کند. بزرگسالان هم مانند کودکان برای شادی نیاز به میزان کافی خواب دارند. با این که مانند کودکان گریه نمیکنیم، اماعملکرد ذهنی ما از کمبود خواب، متأثر میشود. برای آرامش در زندگی باید عادتهای خوابیدن مناسبی داشته باشید.
خوابیدن ساعت ۱۰ شب هیچ اشکالی ندارد. همچنین برنامههایی که با خوابیدن از دست میدهید از سلامتی شما ارزشمند بیشتری ندارند.
۱۸. به واکنش خود توجه کنید!
یکی از راه های رسیدن به آرامش درونی این است که زمانی که مسئله استرسزایی رخ میدهد، واکنش شما چیست؟ بعضی از افراد در این مواقع دست به کار میشوند، اما دست به کار شدن بعضی اوقات میتواند مضر باشد.
برخی دیگر از افراد عصبانی یا کلافه میشوند. با این حال، بعضی دیگر برای خود احساس شرم کرده و آرزو میکنند شرایط فرق داشت. برای آنکه بتوانید در زندگی آرامش داشته باشید، باید توجه کردن به واکنشهای خود را جدی بگیرید.
۱۹. مسائل را به خود نگیرید!
برای رسیدن به آرامش درونی بهتر است سعی کنیم همه چیزرا به خودمان نگیریم
بسیاری از مواقع، واکنش ما به مسائل، شخصی کردن آنهاست. اگر کسی کاری انجام دهد که ما دوست نداریم، اغلب این کار را به حساب مشکل شخصی میگذاریم. بعضی از افراد حتی تصور میکنند جهان ضد آنها است.
اما در واقع چیز شخصی وجود ندارد، تنها مشکل فرد مقابل است که با آن دست و پنجه نرم میکند. برای آرامش در زندگی باید بیاموزیم از مسائل و اتفاقات برداشت شخصی نکنیم.
۲۰. ذهن خود را کنترل کنید!
ذهن خودمان را کنترل کنیم تا راه رسیدن به آرامش به روی ما باز شود
همه ما میتوانیم زمان به حاشیه رفتن ذهن را تشخیص دهیم. از رفتار بد دیگران آزرده میشویم و تصور میکنیم تصحیح رفتار بد دیگران به عهده ما است. به مسائل گذشته فکر میکنیم و به دنبال راهحلهایی برای موقعیتهای گذشته میگردیم.
تمام اینها نشانههای به حاشیه رفتن ذهن است. ذهن ما درست مانند یک ماشین در جادهای خالی، میتواند به لاین اشتباه برود. به محض پیش آمدن این حالت، جلوی خود را بگیرید. از فردی که درست رفتار نمیکند فاصله بگیرید و اقدامات لازم برای بازگردان ذهن به آرامش را انجام دهید.
با کنترل ذهن خود میتوانید به سادگی آن را از حاشیه پاک کرده و آرامش در زندگی را تجربه کرد.
۲۱. شکرگزار باشید!
زمانی که ساعت شما زنگ میزند، پیش از بلند شدن از تختخواب چشمهای خود را ببندید و به نشانههای خوشبختی در زندگی خود فکر کنید. حتی کوچکترین نعمتهای خود مانند شغل، دوستان عالی، خانه، لباسها و سلامتی را به خاطر بیاورید.
سپس در تمام روز مشغول شکرگزاری باشید. اگر کسی در رانندگی به شما راه داد، شکرگزار باشید، زمانی که فرزندانتان به سلامت از مدرسه به خانه بازمیگردند، شکرگزار باشید. سعی کنید یادآوری چیزهای خوب زندگی را برای خود تبدیل به یک عادت کنید.
۲۲. مراقب نوشیدنیها باشید!
برای رسیدن به آرامش درونی مراقب خوراک خودتان باشید
بعضی از نوشیدنیهایی که مصرف میکنیم، بر ذهن ما تاثیر میگذارند. قهوه، چایی و بعضی دیگر از نوشیدنیها حاوی کافئین هستند. تاثیر کافئین برای هر فردی متفاوت است. سعی کنید از نحوه تاثیرگذاری آن روی بدن خود آگاه شوید.
اگر نوشیدنیهای کافئیندار باعث عصبی شدن یا تحریکپذیری شما میشود، بهتر است مصرف آن را کاهش داده یا کلا متوقف کنید.
۲۳. با افراد صحیح وقت بگذرانید!
رسیدن به آرامش درونی مستلزم این است که با افراد مناسبی زمان خود را سپری کنید
بعضی از افراد همیشه دردسر هستند. هر کجا که قدم میگذراند، مشکل و ناراحتی ایجاد میکنند. همیشه کسی به آنها بدی کرده یا مرتب درباره چیزی ناراحت هستند. یا حتی نمیتوانند چیزهای خوب و مثبت بگویند.
برای آرامش در زندگی بهتر است از این افراد بیشترین فاصله را بگیرید. اگر نمیتوانید این افراد را کاملا از زندگی خود حذف کنید، میتوانید ارتباط خود با آنها را محدودتر کنید. اگر اجازه دهید دیگران در زندگی شما آشوب ایجاد کنند، حفظ آرامش بسیار دشوار خواهد بود. وظیفه شما درست کردن زندگی آنها نیست.
۲۴. کتاب، فیلم و برنامههای تلویزیونی مفید!
چیزهایی که تماشا میکنیم یا میخوانیم بر نحوه تفکر ما تاثیرگذار هستند. به همین دلیل بهتر است سرگرمیهای خود را با دقت بیشتری انتخاب کنید. محتویهای بیهدف و خشن بسیاری به اسم خلاقیت یا نوآوری در تلویزیون و کتابها وجود دارند.
اگر میخواهید آرامش در زندگی داشته باشید، بهتر است به سراغ چیزهایی بروید که پیامی مثبت داشته یا آموزشی هستند. وقت آزاد و ارزشمند خود را با فعالیتهای بیهدف پر نکنید.
۲۵. با دیگران مهربان باشید!
رسیدن به آرامش چیزی جز مهربانی با دیگران نیست
در هیچ سناریویی، نامهربانی با دیگران به نفع شما نیست. بنابراین، بهتر است نسبت به عملکرد خود هشیار باشید. حرفها و کارهای زشتی که در حق دیگران انجام میدهید، ممکن است بر آنها تاثیر بگذارد، اما به طور حتم زندگی شما را هم مسموم میکند.
اگر ناراحت هستید، بهتر است نگاه دقیقی به رفتار خود داشته باشید. اگر جملههای منظوردار میگویید یا از دیگران سواستفاده میکنید، احساس ناراحتی خواهید داشت. برای برطرف کردن این حالت، بهتر است همیشه با دیگران مهربان باشد. به دیگران کمک کنید و متوجه خواهید شد که این کارها باعث آرامش ذهنی میشود، چرا که واقعا خودتان را دوست خواهید داشت.
۲۶. با خودتان روراست باشید!
برای رسیدن به آرامش درونی باید با خودمان رو راست باشیم
از دیگر موارد ضروری برای داشتن آرامش در زندگی، روراستی با خود است. وقتی که با خود رک هستیم، رفتار ما به تفکراتمان نزدیک میشوند. وقتی دید ما از خود با دید دنیا از ما یکسان باشد، با خود روراست هستیم.
مشکلات زمانی رخ میدهند که از خود دید به خصوصی داریم (مثلا یک مادر مهربان) ولی رفتار ما متفاوت است (مثلا فردی که به دلیل مشغله به فرزندان خود بیتوجهی میکند). پیدا کردن روشهایی برای تطابق ایدهآلهای درونی و رفتار خود، از کلیدیترین روشهای پیدا کردن آرامش در زندگی است.
۲۷. شکست را به چشم موقعیت ببینید!
شکست بار منفی بسیاری دارد، اما همه شکست میخورند. اگر شکست نخوریم، چگونه میتوانیم خودمان را بهتر کنیم؟ رفتار سالم نسبت به شکست باعث تقویت شجاعت میشود. شما شکست نخوردهاید، در عوض روشی که امتحان کردید کارآمد نبود. تفاوت بسیار بین این دو جمله، از رموز داشتن آرامش در زندگی است.
۲۸. مقایسه نکنید!
برای رسیدن به آرامش درونی برای رسیدن به آرامش درونی کارها و حرفهای دیگران را فراموش کنید. خودتان چه میخواهید؟ همه ما راه خودمان را داریم و به روش خودمان با زندگی روبهرو میشویم. بهتر است بر راه خود تمرکز کرده و از استرس مقایسه خود با تصورتان از زندگی دیگران، دوری کنید.
۲۹. پسانداز کنید!
پسانداز و جمع کردن کمی پول همیشه ایده خوبی است. اگر میتوانید به صورت مرتب پول جمع کنید، بهتر است این کار را انجام دهید. سعی کنید هر ماه میزان کمی را کنار بگذارید، با این کار در درازمدت مبلغ قابل توجهی خواهید داشت که متوجه کم شدن آن از زندگی خود نشدهاید.
۳۰. تصویر بزرگ را ببینید!
برای رسیدن به آرامش درونی چشمهای خود را همیشه روی تصویر بزرگتر یا اهداف کلی زندگی متمرکز کنید. آیا این حس اکنون را هفته بعد یا سال بعد خواهید داشت؟ آیا تجربه کنونی شما از زندگی انقدر مهم است؟
اغلب این نگرانیها را برای مسائل کوچک داریم، اما در نهایت هیچ کدام از آنها مهم نخواهند بود. برای آرامش در زندگی بهتر است زندگی را به صورت کلی ببینید و نگذارید مشکلات کوچک شما را از مسیر خود منحرف کنند.
دوست دارید نویسنده شوید ؟
کپسول جامع نویسندگی پیشنهاد ماست
صفر تا صد نویسندگی 23 جلسه آموزش تخصصی در حوزه نویسندگی
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
امتیاز بدی، من انرژی می گیرم.شاد باشید و پرانرژی دوست عزیز
دیدگاهتان را بنویسید