روانشناسی ایجاد انگیزه :نظر علم روانشناسی در مورد افزایش انگیزه چیست ؟

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ao586′]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-desktop-font-size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-jkwv90be’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=’rgb(255, 255, 255)’]
روانشناسی ایجاد انگیزه
روانشناسی ایجاد انگیزه: نظر علم روانشناسی در مورد افزایش انگیزه چیست ؟
روانشناسی ایجاد انگیزه چیست ؟
آیا مگر انگیزه را هم از دید روانشناسی می توان بررسی کرد؟
در ادامه به این سوالات پاسخ داده خواهد شد
وقتی ازسر کار میآیید، احساس گرسنگی میکنید و میخواهید چیزی بخورید. شما میخواهید غذا بخورید چون نیرویی وجود دارد که شما را مجبور میکند غذا بخورید.
همچنین اگر سوالی پرسیده شود , چرا میخواهید به یک کالج ملحق شوید ؟
پاسخ را می توان به روشهای مختلفی ارائه کرد مثل اینکه میخواهید یاد بگیرید و یا نیاز به مدرک داشته باشید تا یک شغل خوب به دست آورید.
ممکن است بخواهید به کالج بروید و دوستان زیادی داشته باشید. این پرسش اساسی ” علت رفتار ” یا عواملی که ما را وادار به انجام فعالیتهای خاص میکند باعث میشود که ما فرآیند روانشناسی به نام انگیزش را مورد مطالعه قرار دهیم.
در این مقاله درباره ماهیت انگیزه، انواع انگیزهها، انواع انگیزه درونی و بیرونی انگیزه، تعارض، و سرخوردگی مطالعه خواهید کرد.
درک روانشناسی ایجاد انگیزه به ما کمک میکند بینشهایی را در پویایی عمل داشته باشیم.
مفهوم انگیزه
روانشناسی ایجاد انگیزه و انگیزه یکی از رایجترین کلماتی است که در روانشناسی به کار میرود.
روانشناسی ایجاد انگیزه به عواملی اشاره میکند که موجود زنده به حرکت در می آورند یا فعال میکنند.
ما حضور انگیزش را وقتی میبینیم که افراد به سمت اهداف خاص کار میکنند .
به عنوان مثال، ممکن است مشاهده کنیم که یک دانشآموز تقریبا در هر وظیفهای که به وی محول میشود ، سخت کار میکند؛ از این رو ما استنباط میکنیم که فرد انگیزه دستیابی به آن را دارد
همه رفتارهای انسانی در واکنش به نوعی تحریک داخلی ( فیزیولوژیکی ) یا خارجی ( محیطی ) ظاهر میشوند.
با این حال، رفتارها تصادفی نیستند. آنها اغلب شامل یک هدف یا نیت خاص هستند. اغلب گفته میشود که رفتارها در نتیجه برانگیختگی برخی از انگیزههای خاص رخ میدهند.
بنابراین انگیزه میتواند به عنوان فرآیند فعالسازی، حفظ و هدایت رفتار به سمت یک هدف خاص تعریف شود. این فرآیند معمولا زمانی به پایان میرسد که هدف مورد نظر توسط فرد بدست آید
فرآیند اقدام به شروع به لحاظ فنی ” انگیزه ” نامیده میشود.
هدایت رفتار به سمت یک هدف، ماهیت انگیزه است. انگیزه همیشه به طور مستقیم قابلمشاهده نیست. این امر استنباط میشود و برای توضیح رفتار مورد استفاده قرار میگیرد.
وقتی بپرسیم ” چه چیزی یک فرد را به انجام یک کار خاص تحریک میکند ؟ “
ما معمولا به دنبال این معنا هستیم که چرا او اینگونه رفتار میکند. به عبارت دیگر ، انگیزه، همان طور که عموم از آن استفاده میکنند ، به دلیل و علت رفتار اشاره دارد.
به طور شگفتانگیز، ما از تمام انگیزههای خود آگاه نیستیم. رفتار میتواند توسط انگیزههای ناخودآگاه نیز اداره شود.
اگر درک ما از انگیزهها درست باشد، ما ابزار قدرتمندی برای توضیح رفتار داریم.
رفتار روزمره مان را از لحاظ انگیزههای مختلف توضیح میدهیم.
روانشناسی ایجاد انگیزه همچنین به ما کمک میکنند تا پیشبینیهایی در مورد رفتار انجام دهیم.
ممکن است بگوییم که چه کسی در آینده چه کار خواهد کرد. انگیزهها ممکن است دقیقا بگویند چه اتفاقی خواهد افتاد ، اما آنها به ما یک ایده در مورد دامنه فعالیتهایی که یک فرد انجام خواهد داد ، میدهند.
بنابراین فردی که نیاز به ورودی در دانشگاهی دارد در مدرسه سخت کار خواهد کرد، فردی که نیاز شدید به برتری در ورزش دارد، در بسیاری از موارد کارهای دشواری در این زمینه انجام خواهد داد؛ به همین ترتیب در کسبوکار و در بسیاری از موارد دیگر.
ویژگیهای کلیدی انگیزش
در روانشناسی ایجاد انگیزه عبارات ویژهای وجود دارند که شما معمولا وقتی این مقاله را در مورد انگیزه مانند نیازها، اهداف، انگیزهها و غیره یادمیگیریدبرایتان پیش می آید بیایید برخی از این مفاهیم را درک کنیم
نیازها و انگیزههای
در روانشناسی ایجاد انگیزه نیاز , کمبود یا کسری چیزی است که ارگانیسم نیاز دارد. به منظور حفظ تعادل یا هموستاز موجود , موجود زنده نیاز به برطرف کردن نیازهایش پیدا میکند
نیازها از انواع مختلفی هستند. نیاز به غذا یا آب نیاز فیزیولوژیکی است که از کمبود یا کسری غذا یا آب در ارگانیسم ناشی میشود.
نیاز به دفع و ادرار کردن نیز نیازهای فیزیولوژیکی است. آنها به دلیل ضرورت ارگانیسم برای از بین بردن مواد زائد از بدن هستند.
نیاز به تماس با افراد دیگر یک نیاز اجتماعی است. نیازهای اجتماعی دیگر شامل نیاز به پرستیژ، موقعیت، محبت، عزتنفس و غیره است.
وقتی کسی به نیازهای خود جامه ی عمل نمیپوشاند ، فرد بیشتر به نیازهای خود آگاهی پیدا میکند.
به عبارت دیگر، وقتی گرسنه هستید ، به غذا نیاز دارید و وقتی تشنه هستید به آب نیاز دارید. در این موارد ، شما در حالت محرومیت هستید و سیستم بدنی شما از نوعی عدم تعادل رنج میبرد
نیازها ممکن است به طور گسترده به عنوان نیازهای اولیه یا فیزیولوژیکی و یا نیازهای ثانویه یا اجتماعی دستهبندی شوند.
نیازها برای غذا، آب، سکس، خواب و استراحت و رفع نیازهای اولیه هستند. نیازها برای موفقیت، وابستگی، قدرت ، نمونههایی از نیازهای اجتماعی هستند.
در روانشناسی ایجاد انگیزه عبارت ” انگیزه ” به رفتار هدایتشده و شرایط رفتاری موجود در ارگانیسم اشاره دارد که رفتار را هدایت میکند .
به طور کلی از آن برای اشاره به شرایط خاص استفاده میشود که علاوه بر ایجاد یک فرد برای پاسخ دادن، یا رفتار مناسب با آن انگیزه رفتار میکند. انگیزههای مستقیم فعالیت فرد نسبت به اهداف خود را نیز دربر میگیرد
اهداف
در روانشناسی ایجاد انگیزه اهداف و فکر کردن به هدف یک فرد را تحریک میکند تا عمل خود را سازمان دهی کند .
اگر گرسنگی یک نیاز باشد، خوردن غذا یک هدف است. بنابراین ، هدف مربوط به وضعیت نیاز است.
با این حال، در برخی موارد، رفتار نیز توسط اهداف درونی هدایت میشود. این به آن معنی است که رفتار همیشه به هدف خارجی نیاز ندارد.
این کار ممکن است در خود رضایتبخش و لذت بخش باشد. برخی افراد ممکن است دوست دارند آواز خواندن ، رقصیدن یا بازی را فقط برای آواز خواندن ، رقص یا بازی کردن دوست داشته باشند.
آنها چنین فعالیتهایی را دوست دارند. در نتیجه اهداف میتوانند درونی یا بیرونی باشند.
مشوقها
در روانشناسی ایجاد انگیزه مشوقها به اهداف هدف اشاره دارد که نیازها را ارضا میکنند .
مشوقها در کیفیت و کمیت تفاوت دارند که آنها را کم و بیش رضایت بخش یا جالبتر میکنند. بنابراین می توان تلاش بیشتری برای دست یابی به یک انگیزه جذابتر کرد.
در حقیقت ، بسیاری از انگیزهها اهمیت قابلتوجهی در زندگی مردم دارند و هر کار ممکن برای رسیدن به این انگیزهها را انجام میدهند.
غریزه
در روانشناسی ایجاد انگیزه غریزه یک مفهوم قدیمی در زمینه انگیزه است. آن به عنوان یک نیروی زیستشناسی درونی تعریف میشود که موجود زنده را قادر میسازد تا به شیوهای خاص عمل کند.
در یک زمان تمام رفتارها , تصور میشد نتیجه غرایز خاصی باشند. برخی از غرایز که توسط روانشناسان به عنوان اولیه تشخیص داده میشوند عبارتند از مبارزه، تنفر، کنجکاوی، تحقیر نفس، اکتساب و غیره. این عبارت دیگر در ارتباط با رفتار انسانی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
گاهی اوقات رفتار حیوانات با استفاده از این عبارت توضیح داده میشود. در کاربرد فعلی ‘ غریزه ‘ برای تمایلات متقابل ذاتی که در بین حیوانات یافت میشود,به کار میرود.
انواع نیازها
در روانشناسی ایجاد انگیزه طبقهبندی نیازها به دستههای متمایز دشوار است زیرا رفتاری که توسط فرد در یک زمان معین نمایش داده میشود، نتیجه یک نیاز نیست.
بسیاری از نیازها و انگیزهها به آن کمک میکنند. اما براساس اطلاعات بدستآمده از طریق تحلیل رفتار انسانی، روانشناسان تلاش کردهاند که نیازهای انسان را به دو گروه وسیع طبقهبندی کنند. همانطور که قبلا ذکر شد ، این دستهها به شرح زیر هستند.
(1) نیازهای اولیه یا فیزیولوژیکی، و ( ۲ ) ثانویه یا اجتماعی
در روانشناسی ایجاد انگیزه نیازهای اولیه ریشه در وضعیت فیزیولوژیک بدن دارند. آنها فطری هستند و شامل شرایط بدنی از قبیل گرسنگی، تشنگی، سکس، تنظیم دما، خواب و درد هستند.
این نیازها از نوع تکرار شونده هستند که فقط میتوانند برای دورههای کوتاهمدت راضی باشند
نیازهای ثانویه یا اجتماعی منحصر به انسانها هستند. بسیاری از آنها آموزش داده شده اند و فرد را به سمت انواع خاصی از رفتارها هدایت میکنند.
از آنجا که این نیازها یاد گرفته میشوند ، قدرت آنها بسیار متفاوت از یک فرد به فرد دیگر است. برخی از نیازهای مهم اجتماعی قدرت، وابستگی، موفقیت و رضایت هستند. روانشناسان تعدادی از آزمونهای استاندارد شده برای ارزیابی این نیازها را توسعه دادهاند. آنها همچنین ممکن است از طریق روشهای غیر آزمایش نیز ارزیابی شوند
فهرست بندی نیازها
آبراهام مزلو روانشناس انسانی معتقد بود که نیازها در مراحل نردبانی قرار دارند. او یک نظم فزاینده از نیازها را از سطح روانشناسی به تعالی خود پیشنهاد کرد.
نظم نیازها از بقا اولیه یا نیاز کمتر به نیازهای مرتبه بالاتر شروع میشود. در حالی که یک سطح نیاز ارضا میشود، نیاز به درجه بالاتر دیگری پدیدار خواهد شد و اهمیت در زندگی را در نظر گرفت
نیازهای فیزیولوژیکی:
در روانشناسی ایجاد انگیزه قویترین و پایینترین سطح تمام نیازها، نیازهای فیزیولوژیکی هستند.
بنابراین نیاز به گرسنگی، تشنگی، سکس، تنظیم دما و بقیه پایینترین پله نردبان نیازها را اشغال میکنند.
به گفته مزلو، هنگامی که این نیازهای فیزیولوژیکی برای مدت طولانی محروم میشوند، دیگر نیازی به ظاهر شدن نیست
ما باید برای زندگی غذا بخوریم. فرآیندهای . بیو شیمیایی که زندگی را حفظ میکنند انرژی و مواد شیمیایی خود را از غذا به دست میآورند.
محرومیت مواد غذایی منجر به انقباضات معده میشود که توسط فردی به عنوان معده درد احساس میشود.
وقتی این اتفاق میافتد، فرد انرژی صرف تلاش برای گرفتن غذا میکند. عواملی مانند عادات و عادات اجتماعی نیز بر رفتار خوردن تاثیر میگذارند
ما به مدت چند هفته میتوانیم بدون غذا ادامه دهیم ، اما ما نمیتوانیم بیش از چند روز بدون آب زندگی کنیم.
مغز، ارگانیسم را هدایت میکند تا آب به دست آورد. نیاز به سکس در بسیاری از جنبهها از گرسنگی و تشنگی متفاوت است.
رابطه جنسی برای زنده ماندن ارگانیسم حیاتی نیست اما برای بقا گونهها ضروری است
نیازهای ایمنی:
در روانشناسی ایجاد انگیزه وقتی نیازهای فیزیولوژیکی برآورده میشوند ، نیازهای اساسی در زندگی تبدیل به نیروی حاکم میشوند. نیازهای ایمنی عمدتا مربوط به حفظ نظم و امنیت، احساس امنیت، و خارج از خطر است
عشق و نیاز به تعلق خاطر:
در روانشناسی ایجاد انگیزه اینها نیازهای برقراری ارتباط صمیمانه با دیگر اعضای جامعه هستند.
مردم میخواهند عضو پذیرفته یک گروه سازمانیافته شوند، به یک محیط آشنا از جمله خانواده نیاز دارند. این نیازها به ارضای نیازهای فیزیولوژیکی و ایمنی بستگی دارند
دست یابی به انگیزه
یکی از نیازهای مهم موجود تا حدی در تمام انسانها ” نیاز به موفقیت ” یا نیاز به دست یابی به برتری و سطح بالاتر عملکرد است.
افرادی که نیاز به رسیدن به موفقیت دارند ، به دنبال کار سخت و بهبود عملکرد کاری خود هستند.
آنها آینده گرا هستند، به دنبال اهداف بالاتر هستند و بر روی وظیفه انتخابشده پافشاری میکنند.
آنها وظیفه گرا هستند و ترجیح میدهند بر روی وظایفی که چالش برانگیز هستند کار کنند و عملکرد آنها را می توان به نحوی ارزیابی کرد.
شاید با مقایسه آن با عملکرد فرد دیگر از نظر برخی استاندارد باشد. انگیزه دستاورد میتواند در بسیاری از حوزههای تلاش انسانی مانند شغل، مدرسه یا رقابتهای ورزشی دیده شود
تفاوتهای موجود در تجارب اولیه زندگی به قوت انگیزه . در مرحله بعدی مرتبط هستند. انتظارات والدین از فرزندان آنها نیز نقش مهمی در توسعه انگیزش موفقیت بازی میکند.
والدینی که از فرزندان خود انتظار دارند سخت کار کنند، آنها را تشویق و ستایش میکنند تا عملکرد خود را ارتقا دهند. درجه رفتار هدف گرا به عوامل زیادی بستگی دارد.
یکی از این ها ” ترس از شکست ” است. این رشته از بیان رفتار موفقیت جلوگیری میکند. وقتی کسی در مدرسه موفق میشودیا در ورزش و فعالیتهای دیگر، ما میگوییم که انگیزش موفقیت در او بسیار قوی است
خودکفایی
افراد معتقد به صلاحیت خود برای انجام برخی کارها هستند و چنین باورهایی بر سطح عملکرد آنها تاثیر میگذارد.
باورهای خودکارآمدی، استانداردهای شخصی است که توسط افرادی که به قضاوت در مورد انتخاب اهداف خاص اطلاع میدهند ، انجام میشود. این مفهوم که که توسط باندورا معرفی شد، برای انگیزه بخشیدن به افراد در انواع مختلفی از کارکردها استفاده شدهاست.
با یادگیری باورهای خودکارآمدی مناسب و یا واقع گرایانه ، فرد میتواند رفتارهایی را برنامهریزی کرده و در یک سطح بالاتر انجام دهد. باورهای خودکارآمدی نقش مهمی در سازگاری و سلامت فیزیکی ایفا میکنند.
این همان چیزی است که مردم بر آن باورند که آنها میتوانند با مهارتهای خود تحت شرایط خاص انجام دهند. باورهای خودکارآمدی به مرور زمان گسترش مییابند.
آنها توسعه درک را نشان میدهند که اعمال نتایجی را تولید میکنند و فرد میتواند اقداماتی را تولید کند که منجر به نتایج میشود .
لازم به ذکر است که باورهای خودکارآمدی در سطح جمعی نیز , عمل میکنند. بنابراین، اثربخشی جمعی شامل یک باور مشترک یک گروه در قابلیتهای مشترک آن برای سازمان دهی و اجرای دورههای عملی مورد نیاز برای تولید سطح دادهشده برای دستیابی است .
سوالات متداول در خصوص روانشناسی ایجاد انگیزه
1- رابطه ایجاد انگیزه با روانشناسی چیست ؟
پاسخ را می توان به روش های مختلفی ارائه کرد مثل اینکه میخواهید یاد بگیرید و یا نیاز به مدرک داشته باشید تا یک شغل خوب به دست آورید .
ما حضور انگیزش را وقتی میبینیم که افراد به سمت اهداف خاص کار میکنند .
همه رفتارهای انسانی در واکنش به نوعی تحریک داخلی ( فیزیولوژیکی ) یا خارجی ( محیطی ) ظاهر میشوند .
با این حال، رفتارها تصادفی نیستند . آن ها اغلب شامل یک هدف یا نیت خاص هستند .
2- مهمترین ویژگی انگیزشی چیست ؟
می توان از مهمترین آثار انگیزشی به نکات کلیدی زیر اشاره کرد
- اهداف
- مشوقها
- غریزه
[/av_textblock]
[av_comments_list av_uid=’av-bssym’]
[/av_one_full]
دیدگاهتان را بنویسید