مروری بر زندگینامه جین وبستر ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

زندگینامه جین وبستر تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
زندگینامه جین وبستر در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند .
در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان .
قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این هم صحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم .
در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” جین وبستر ” ، نویسنده ی آمریکایی و خالق اثر ” بابا لنگ دراز” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
زندگینامه جین وبستر
آلیس جین چندلر وبستر ، مشهور به جین وبستر ، نویسنده ی آمریکایی و خالق اثر ” بابا لنگ دراز ” ، در 24 امین روز از جولای سال 1876 در فلوریدا دیده به جهان گشوده است. او تنها فرزند خانواده بود و کودکی اش در فضایی بسیار ادبی گذشته است .
بنا بر آنچه که از زندگی او در کودکی روایت شده است ، خانواده ی او افرادی بسیار فرهنگی بوده اند و ادبیات در خانواده ی آن ها بسیار جایگاه بالایی داشته است. پدر او یکی از ناشران بزرگ کتاب و ادبیات در نیویورک بوده است. همچنین نزدیک ترین کسان به او ، همگی از نویسندگان به نام بوده اند که از این بین می توان به مارک تواین ، دایی او اشاره کرد که آثار بزرگی چون شاهزاده و گدا را به چاپ رسانده است .
از این رو می توان گفت که بستر زندگی او از دوران کودکی ، یک بستر فرهنگی بوده است و همه ی این موارد باعث شده که مسیر رشد او در ادبیات ، یک مسیر به مراتب هموارتر از سایرین باشد. در دوران کودکی ، تنها سرگرمی او خواندن کتاب بوده است. او از دوران کودکی عاشق خیال پردازی بوده است و هر آنچه که در اطراف خود می دیده است را می نوشته است و با ان ها داستان سرایی می کرده است. پس از اینکه وی تحصیلات عالیه ی خود را پشت سر می گذارد ، تصمیم می گیرد که نویسندگی را به عنوان حرفه ی خود انتخاب کند. او در این راه سختی های بسیاری را تحمل می کند ، اما هیچگاه از آنچه که در سر داشت ، کوتاه نیامده و به طور خستگی ناپذیری نویسندگی را دنبال می کرده است .
جین وبستر سالهای زیادی تلاش کرد تا نوشته های خود را به چاپ برساند ، اما هیچ کدام از نوشته های او نظر ناشران را جلب نکرد و نتوانست که هیچ اثری از خودش چاپ کند. اما همانطور که گفتیم او شخصیتی بسیار بسیار سخت کوش داشت و هیچگاه از این دست از بن بست ها خسته نشد و نویسندگی را کنار نگذاشت. تا اینکه وی در نهایت ، رمانی را با نام ” زمانی که پتی به دانشگاه می رفت ” را در سال 1903 به چاپ می رساند .
این داستان یک نوع زندگینامه از خود اوست که در دوران دانشکده برای او رخ داده است. او سعی کرده است که در این رمان خودش را مرکز و هسته ی اصلی داستان بگذارد و باقی شخصیت ها را نیز از دوستان نزدیکش انتخاب کرده و دست به روایت یک داستان بزند. این داستان ، شاید آنچنان که باید و شاید مورد اقبال قرار نگرفت ؛ اما بسیاری از منتقدان این داستان را آغاز راه یک نویسنده ی بزرگ می دانستند. چرا که وی از همان ابتدا و در نخستین داستانی که به چاپ رساند ، قدرت قلمش را به رخ همگان کشید و این باعث شد که وی همچنان در این راه مشق نویسندگی کند و هیچگاه نوشتن را کنار نگذارد.از آنجایی که وی معتقد بود که صبر کردن و تلاش ، یک روز بالاخره نتیجه می دهد ، با نوشتن رمانی به نام ” بابا لنگ دراز ” ، به کل داستان زندگی خودش را تغیر میدهد و تبدیل به یک نویسنده ی طراز اول جهانی می شود .
جین وبستر برای نوشتن این رمان سالها ایده پردازی می کند تا که به آن ایده ی دلخواه خودش برسد و آن را دست یافتنی کند. او در این داستان سعی می کند که فقر و تهیدستی را با عشق و انسانیت در هم آمیزد و این ترکیب با قلم او ، انقلابی را در ادبیات داستانی آن دوره ایجاد می کند. او با انتشار این کتاب توانست جایگاه خود را در میان مخاطبان پیدا کند و از سویی دیگر نیز منتقدین ادبی از سر تا سر دنیا در وصف اثر او نیک نوشتند و این ها باعث شد که حضور یک نویسنده ی به نام در ادبیات دنیا به نام جین وبستر رقم بخورد .
هنوز چندین سال از موفقیت ” بابا لنگ دراز ” نگذشته بود که وی کتاب ” دشمن عزیز” را نگارش می کند که ادامه ای بر داستان بابا لنگ دراز است. این کتاب ، شهرتش را تثبیت می کند و برای همیشه او را تبدیل به یک نویسنده ی جاودانه می کند. داستان دشمن عزیز ، آخرین اثر وبستر است. چرا که او پس از اینکه دخترش را به دنیا آورد از دنیا رفت. اما اگر نگاهی به زندگی حرفه ای او داشته باشیم و بخواهیم زندگی او را بررسی کنیم ، باید بگوییم که جین وبستر سالهای زیادی از عمر خویش را در این دنیا نبوده است ، اما روح او به اندازه ای عشق را در جهان گستران کرده است که تا ابد یاد او به همراه ادبیات داستانی در جهان خواهد آمد و نام او را می توانیم کنار نویسندگان بزرگ دنیا جای دهیم که همگی مهری تایید بر ماندگاری او در این دنیا است .
آثار جین وبستر ، به جد یکی از گنجینه های ادبیات آمریکا و جهان است. امروز بیش از سالها از مرگ وبستر گذشته است ، اما هنوز نیز آثار او ترجمه می شود. آثار او خوانده می شود و در لیست پرفروش ترین کتاب های دنیا قرار دارد. جین وبستر یکی از نویسندگانی بوده است که مهربانی را در جهان با داستان هایش انتشار داده است. نظری که اکثر منتقدین ادبی نسبت به آثار او دارند ذکر این نکته است که : ” هنگامی که یک نویسنده با صفای قلب بنویسد و نوشتاری صادقانه تولید و خلق کند ، آنگاه دیگر برای همیشه در ادبیات جهان پایدار خواهد ماند. ” . جین وبستر در سن چهل و یک سالگی در سال 1916 در زمان به دنیا آوردن فرزندش ، این دنیا را ترک گفت و نتوانست هیچگاه لذت مادری را درک کند.اما یقینا داستان های او بارها و بارها توسط مادران دنیا برای فرزندانشان خوانده شده است .
آثار جین وبستر
- زمانی که پتی به دانشکده میرفت
- پتی و پریسیلا
- تنها پتی
- شاهدخت ویت
- جری جوان
- هیاهوی بسیار درباره پیتر
- بابا لنگ دراز
- دشمن عزیز
مروری بر آثار و اندیشه ها جین وبستر
جین وبستر ، نماد یک زن سخت کوش و جریان ساز در دنیای نویسندگی است. نویسندگی او به لحاظ فرم نوشتن ، بسیار ساده و روان بوده است و مخاطب به راحتی هر چه تمام تر قادر به آن بوده است که با نوشته های او ارتباط برقرار کند. اکثر منقدین ادبی به این امر اشاره دارند که وبستر هر گاه دست به نوشتن می برده است ، در ذهن این تداعی را داشته است که گویی یک بچه ی پنج شش ساله این داستان را می شنود و همین امر باعث شد که وی تمام نوشته هایش را با نثری روان و سهل الوصول مورد نگارش قرار دهد. شیوه ی نوشتار کارهای او به دایی اش یعنی مارک تواین نیز شباهت بسیار بالایی دارد.او در نوشتار بسیار دقیق بود. اگر به داستان های او نگاه کنید قدرت داستان نویسی او را در ذکر جزییات خواهید دید . او یک شخصیت پرداز عالی بوده است. در این باب می توان این چنین گفت که هنگامی که یک شخص مطالعه کردن و مشاهده کردن را به خوبی فرا گیرد ، نویسندگی نیز برای او کاری است که به راحتی می تواند صورت دهد. او تمام زندگی اش را به نوعی وقف نوشتن کرد و عمده ی آثار او برای قشر کودک و نوجوان است ، اما تاریخ نشان داده است که همه ی مردم با هر سلیقه ای از آثار او استقبال کرده اند و آن را دوست داشته اند. همچنین یکی دیگز از دلایل برتری جین وبستر ذکر این نکته بوده است که به حدی داستان هایش دارای تصویر های واقعی بوده است که از کتاب او تا به کنون بیش از ده اثر اقتباسی در حوزه ی سینما و انیمیشن را به خود دیده است. جین وبستر در نوشته های شخصی خود به این امر باور داشته است که : ” نویسندگی من از دوران مدرسه شروع شد و می توانم بگویم که دوران مدرسه یک دوران طلایی برای رشد استعداد نویسندگی در افراد است. از سوی دیگر اما خانواده ام نیز بسیار در رشد و شکل گیری من به عنوان یک آدم اهل ادب نقش داشته اند و این چند ضلعی موفقیت من ، وقتی در کنار هم قرار می گیرد ، آنگاه می فهمم که چرا و به چه میزان بابا لنگ دراز به بین مردم با اقبال روبرو شده است. اگر بخواهیم از بعد محتوا به آثار او نگاه کنیم باید بگوییم که جین وبستر تمام تلاش خود را کرده است تا که محتوایی صادقانه با مضامین اجتماعی را به ساده ترین شکل ممکن در اختیار مخاطب قرار بدهد. در نوشته های شخصی خود و حتی در رمان هایش شما می توانید به وضوح این مسئله را ببیند که وی همیشه از اختلاف طبقاتی رنج می برده است. وی از ناخوشی ها ، نارحتی ها و همچنین بسیار بسیار از دروغ متنفر بوده است. پس می توان این شمای کلی را در ذهن پرورداند که اگر نویسنده ای با خودش صادق باشد و مرزهای اعتقادی و اخلاقی خودش را بشناسد ، بسیار راحتر از آنچه که فکرش را بکند ، به موفقیت حداقل در حوزه ی نویسندگی می رسد.
اگر شما عزیزان نیز به زندگی جین وبستر علاقمند شده اید و دوست دارید که نوشته های او را دنبال کنید ، می توانید سری به کمپین صد رمان برتر بزنید و در ان به بررسی و تحلیل رمان بابا لنگ دراز بپردازید. همانطور که می دانید بابا لنگ دراز یکی از صد رمان برتر دنیاست که توسط وبستر خلق شده است.
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
امتیاز بدی، من انرژی می گیرم.شاد باشید و پرانرژی دوست عزیز
دیدگاهتان را بنویسید