فایل صوتی اصول و قواعد خاطره نویسی از صفر تا صد
اصول و قواعد خاطره نویسی
ما در مقاله چگونه نویسندگی را شروع کنیم ؟ مبانی شروع نویسندگی را یاد گرفتیم و حال می خواهیم اصول و قواعد خاطره نویسی را مورد بررسی قرار دهیم.
امروزه دیگر خاطره نویسی به همت رشد تکنولوژی و ورود انسان به عصر مدرنیته ، دیگر کمتر کسی میل به نوشتن آن دارد.
دیگر کسی میل آن هم ندارد که یک دفترچه ی پنهان خاطرات داشته باشد و آن را در پستوی خانه اش پنهان کند و از ترس خوانده شدنش جانش به لبش برسد.
بله آن روزها گذشته است. اما خاطرات از بین نرفته است . خاطرات همچنان پار برجا هستند.
اگر دقت کرده باشید حالا خاطرات متنی تبدیل به خاطرات عکسی شده اند. دوربین ها جای قلم را گرفته اند و به جای صفحه ی کااغذ این روزها صفحات شبکه های اجتماعی میهمان خاطرات مردم است.
اما ما همچنان معتقدیم تا خاطره زنده است ، باید خاطره نوشت.
مطمئنیم که یک عکس و یا یک ویدیو نمی تواند تمام جنبه های یک خاطره را بیان کند و نمی تواند شیرین ترین کلمات ما را در قاب محدود خودش ترجمه کند.
پس همچنان خاطره نویسی را باید پاس داشت و به رونق آن امیدوار بود. اگر کمی نیز به اطرافتان نگاه کنید ، در می یابید که هر چند می گوییم نوشتن خاطره از بین رفته است ، اما حقیقتا خاطره نویسان از بین نرفته اند.
شاید دیگر کسی روی کاغذ های یک دفتر قدیمی آن را مرور نکند. اما کسان بسیاری هستند که صفحات وبلاگ ها و شبکه های مجازیشان پر از به اشتراک گذاری خاطرات است.
حال ما امروز می خواهیم در باب اصول و قواعد خاطره نویسی با شما صحبت کنیم.
این مقاله می خواهد به شما اصول و قواعد خاطره نویسی را بیاموزد. این اصول کمی مدرن و به روز شده تر از اصل های قدیمی است.
این روزها پیشرفت در عصر تکنولوژی ایجاب می کند که ما نیز به روز باشیم و جدیدترین متدها و اصول و قواعد خاطره نویسی را برایتان بازگو کنیم ما نام این آموزش گذاشته ایم ، آموزش “اصول و قواعد خاطره نویسی مدرن” و برای آن هم دلیل بسیار داریم.
نخستین دلیل ما این است که امروزه دیگر فقط کاغذ و خودکار روایت گر خاطرات ما نیستند و خاطرات ما نیز محدود به چند دیدار ساده نمی شود.
قدیم تر ها یک مهمانی پر از خاطره بود ، اما امروزه دیدار ها کمتر رخ می دهد و یک گپ و گفت تلفنی نیز می تواند خاطره باشد.
ما قصدمان این نیست که از بدی های تکنولوژی بگوییم و آن را ناپسند بخوانیم اما حقیقت این است و باید حقیقت را به بهترین شکل ممکن به نفع خودمان تمام کنیم.
دومین دلیل ما این است که قالب خاطره گویی ها هم عوض شده است. نوشتن خاطره و خاطره گویی دو کفه ی ترازوی ” خاطره” هستند.
خاطره نویسی چیست؟
پاسخ به سؤال خاطره نویسی چیست بسیار آسان است زیرا آن را می توان یکی از انواع ادبی از نوشتار دانست که نویسندگان ، اتفاقاتی را که تجربه کرده اند ، آن را دیده اند و یا از کسی شنیده اند را توصیف می کنند. نکته جالبی که در مورد خاطره نویسی وجود دارد این است که شما می توانید با نوشتن خاطرات خود ، زندگی خود را متحول کنید البته باید سعی کنید تا اصول مربوط به خاطره نویسی را رعایت کنید.
دلیل این موضوع این است که وقتی شما تجربیات خوب و بد خود را می نویسید نسبت به محدودیت های ذهنی خود آگاه می شوید ، احساساتی که نادیده گرفته اید را مشخص می کنید . این اتفاق باعث می شود گاهی گریه کنید، گاهی به کارهای خود بخندید ، گاهی ناراحت شوید و حتی گاهی عصبانی شوید.
حال می خواهیم جور دیگر به سؤال خاطره چیست بپردازیم و آن را از یک زاویه دیگر نگاه کنیم . خاطره نوشته ای است که در آن سادگی و صمیمانه بودن به شدت به چشم می خورد و صحنه به صحنه و ریز به ریز وقایع در آن ذکر شده است زیرا خود فرد با آنها زندگی کرده است.
قبل از نوشتن خاطرات چه کار باید بکنیم؟
قبل از اینکه بخواهید شروع به خاطره نویسی بکنید بهتر است درباره چیزی که می خواهید بنویسید فکر کنید و عنوان هایی را برای آن مشخص کنید تا بتوانید راحت تر خاطرات خود را بنویسید.با این کار شما می توانید یک نوشته بسیار عالی داشته باشید.
برای رعایت قواعد خاطره نویسی، تصویرسازی کنید و سعی کنید تا اتفاقات جالب و دوستداشتنی خود را یادآوری کنید.
کار بعدی این است که با صداقت بنویسید و از بزرگنمایی و دروغ پرهیز کنید زیرا فردی که می خواهد آن را بخواند خودتان هستید به همین خاطر نمی توانید خود را فریب دهید. با این تفاسیر اگر می خواهید خطرات خود را به رشته تحریر درآورید پس قدم اول را بردارید و شروع به نوشتن کنید.
هر خاطره بعد از اتفاق افتادن ، یا روایت می شود و یا ثبت می شود. قدیم ترها خاطره گویی به این شکل بوده است که شخصی در مرکز صحبت قرار می گرفت و همگان به او گوش می دادند و او سعی می کرد خاطره ی خود را با تصویر سازی های فوق العاده برای همگان روایت کند.
حتی اگر کمی واقع بین باشیم ، خاطره گویی یکی از ملاک های برتری افراد نیز محسوب می شد و در جمع ها از آن فرد می خواستند که با خاطره هایش موجبات نشاط جمع را فراهم کند.
همین سبک از خاطره گویی در خاطره نویسی هم بود. اگر خاطره نویسان قدیمی را یافتید حتما از آن ها یکی دو نمونه از خاطره هایشان را به امانت بگیرید و بخوانید .
در می یابید که همه ی وقایع با ریز ترین نکته ها بصورت پیوسته ای نگارش شده است. اما امروزه دیگر این طور نیست.
امروزه خاطره گویی ابزار متفاوت دارد. اگر دقت کنید امروزه دیگر کسانی که حرف ها و خاطرات بیشتری دارند ، مورد اقبال قرار نمی گیرند ، بلکه آنانی موورد توجه هستند که برای هر جمله ی شان یک عکس در گوشی شان داشته باشند و بگویند : ” ببینید ، اینجا بود که میگفتم.”
همین امر باعث شده است که نوشتن خاطره ما نیز شکلی مدرن به خود بگیرید و از فرم تماما متن به فرم عکس نوشته تبدیل شود. به دنباله ی این تغییرات ساختاری ما نیز باید اصول و قواعد خاطره نویسی مدرن را بدانیم.
نوشتن یک خاطره به یک داستان جامع نیاز دارد. بهتر است با شروع خاطره خود، توجه خواننده را به نوشته جذابتان جلب کنید.
این مجموعه تمام سعی خود را می کند که با در نظر گرفتن تمامی اصول پایه ی نوشتن ، کمی هم با توجه به مقتضیات زمانه پیش برود و اصول و قواعد خاطره نویسی مدرن را نیز به شما آموزش دهد.
در ذیل گام هایی برایتان آورده شده است که با انتخاب میان ساختار خاطره مورد نظرتان می توانید به یک خاطره نویس حرفه ای تبدیل شوید.
سبک نوشتن خاطره خود را تعیین کنید.
در باب اصول و قواعد خاطره نویسی مدرن مهم ترین نکته در نوشتن ، این است که سبک نوشتار خاطرات خود را تعیین کنید.
بنا بر آنچه که در بالا گفتیم شما باید میان نوشتن سنتی و نوشتن مدرن یکی را انتخاب کنید.
یادتان باشد که این دو لفظِ مدرن و سنتی ، به هیچ وجه به معنای برتری و یا کهتری هیچ کدام از این ساختارها نیست. بلکه تنها گذر زمانه ما را به این نامگذاری وادار کرده است.
پس قرار بر این شد که اولین نکته ای که باید بر سر آن به توافق برسیم ، توافق بر سر سبک نوشتن است.
اگر قرار است نوشتن سنتی را انتخاب کنیم ، باید به فکر یک دفتر و خودکار باشیم و آنرا در همان پستوی خانه لای کتاب های قدیمی قایم کنیم و برای خوانده شدنش هم دیگر ترسی نداشته باشیم ، چرا که امروزه دیگر کمتر کسی سراغ کتاب ها می رود.
اما اگر می خواهیم سبک مدرن را انتخاب کنیم ، باید همین الان سری به دوربینمان بزنیم و آن را آماده ی ثبت خاطراتمان کنیم و یا آنکه حافظه ی گوشیمان را برای گرفتن عکس های متعدد خالی کنیم و آماده شویم که یک خاطره نویس حرفه ای از خودمان بسازیم.
بستر را برای خودمان فراهم کنیم.
گام دوم در باب اصول و قواعد خاطره نویسی انتخاب مکان و بستری است که می خواهیم در آن نوشتن کنیم. این امر نیز بسته به انتخاب هایمان دارد:
اگر قصد داریم به شیوه ی سنتی این کار را انجام دهیم ، کاری که باید صورت دهیم این است که برای خود یک دفترچه ی همراه و یا یک دفتر تهیه کنیم. این دفترچه ی همراه و این دفتر حکم یک همراه همیشگی را برای یک خاطره نویس دارد.شما باید در هر زمان هر کجا که احساس کردید وقتی برای نوشتن یافته اید ، دفترتان را یاز کرده و شروع به نوشتن کنید.
اگر صورت دیجیتال و یا مدرن را انتخاب کرده اید ، باید بگوییم که انتخاب هایتان کمی گسترده تر می شود.
شما می توانید از همان روش نوشتن در دفترچه و دفتر بهره ببرید ، اما این بار با یک تفاوت. شما می توانید از نرم افزارهای کامپیوترتان نظیر “Word” بهره بگیرید و در سیستم شخصی تان ، این خاطرات را جمع آوری کنید و یا آنکه بعنوان مثال از قابلیت ” یادداشت برداری گوشی هایتان” برای این کار بهره بگیرید. این کار یک لطف دارد و آن این است که همیشه خاطراتتان در دسترس است و همه جا می توانید آن ها را نگارش کنید و همچنین باید بگوییم که امکان ویرایش آن ها نیز وجود دارد.
انتخاب بعدی در زمینه ی اصول و قواعد خاطره نویسی مدرن ، شبکه های اجتماعی است.
شما می توانید در یک شبکه ی اجتماعی یک صفحه درست کرده و خاطرات خودتان را همراه با عکس هایتان در آن به اشتراک بگذارید.
این یک روش مرسوم در چند سال اخیر بوده است. اما یادتان باشد که کمی دستتان بسته تر خواهد بود چرا که فضای اجتماعی مناسب گفتن همه چیز نیست و باید در آنجا بسیار به اصل ” هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد ” توجه کنید.
دیگر کاری که می توانید در این حوزه برای بستر سازی خاطرات خود انجام دهید ایجاد یک سایت و یا یک وبلاگ است. این امر باعث می شود که شما در عین حال که یک مرکز رسمی برای خود دارید ، خاطرات خود را در قالب نیکوتری به اشتراک بگذارید و در کنار آن سبب تجربه اندوزی را نیز برای دیگران فراهم آورید.
ساده بنویسد
سومین مورد در باب اصول و قواعد خاطره نویسی مدرن این که در نوشتن سعی کنید بی تکلف بنویسید.
اگر شما به دنبال کلمات خاص هستید و می خواهید جملات بسیار سطح بالا به کار ببرید ، بدانید که با این کار نوشته تان دچار یک افت شدید می شود.
نوشتن خاطره به سادگی رخ دادن یک خاطره باید ساده و بی پیرایه باشد. شما در نوشتن دستانتان باز است که هر گونه که دلتان بخواهد بنویسید.
این امر فارغ از هرگونه سبکی است. شما می توانید قواعد زبانی را رعایت نکنید و با هر لحنی که بخواهید بنویسید و هیچ هم درگیر اشکال و ایراد نباشید.
با نوشتن خاطره در سادهترین حالت، میتوانید خواننده را با خود همراه کنید. اجازه دهید که خواننده بهراحتی خاطرات شما را در ذهن خود مجسم کرده و در بهترین حالت ممکن با خاطرات شما ارتباط برقرار کند.
خاطره بهانه ای است برای نوشتن. هیچ کس به خاطرات شما نمره نمی دهد و خاطرات شما نیز قرار نیست تحت داوری قرار گیرند. این شمایید و یک سری از خاطرات زندگیتان. با خودتان تعارف نداشته باشید و راحت بنویسید.
اگر می خواهید سنتی بنویسید ، سعی کنید لحن خودتان را در عین ساده نویسی پیدا کنید. یکی از اصول اساسی خاطره نویسی این است که سعی کنید هر چه به ذهنتان می آید بنویسید .
هر چه احساس می کنید که باید نوشته شود ، رقم بزنید. یادتان باشد اگر می خواهید تمام کلمات ذهنتان را تبدیل به زبان معیار بکنید این کار شما را با مشکل مواجه می کند. شما باید در عین حال که به پرداختن خاطراتتان می پردازید ، در عین حال نیز باید بسیار ساده و بدون هیچ مانعی به نوشته هایتان رنگ خاص خودش را بدهید.
حال اگر انتخاب شما نسخه ی مدرن است. باید بگوییم که مهمترین چیز برای شما سادگی و صمیمت شماست.سعی کنید در صمیمانه ترین شکل ممکن با مخاطبتان سخن بگویید. صمیمت کلید موفقیت شما در خاطره نویسی مدرن است. سعی کنید بهترین جملات را در قالب کوتاه ترین جملات بیان کنید.
همچنین هیچگاه از خارح شدن از زبان معیار نهراسید.یکی دیگر از نکاتی که باید رعایت کنید این است که مخاطب خود را در فضای مجازی بشاسید.
ببینید مخاطبتان چگونه با شما برخورد می کند. نکته ی مهم در خاطره نویسی به صورت دیجیتال یا مدرن این است که شما همچنان با یک فضای سنتی روبرو هستید اما مخاطبانتان و مهمانان شما ، دیگر حضور فیزیکی ندارند و جایشان را به مخاطبان دیجیتال داده اند.
و مخاطبانتان نسبت به گذشته تیزبینتر هستند؛ چرا که در برابر انبوهی از اطلاعات و خاطرات، تصمیم به خواندن خاطرات شما گرفتهاند؛ بنابراین برای جلبتوجه مخاطب، سعی کنید که قواعد خاطره نویسی را رعایت کنیدپس شما همچنان باید سخن نغز بگویید ولیکن باید به سلایق مخاطبانتان نیز توجه کنید.
یکی از تفاوت های بزرگ میان روش سنتی و مدرن این است که روش سنتی مخاطب محور نیست. اما روش مدرن باید منطبق بر نیازهای مخاطب اما با مرزبندی توسط نویسنده صورت گیرد.
۴٫خواننده را با احساسات درگیر کنید
خاطره باید با درنظرگرفتن حالات مختلف انسانی نوشته شود. سعی کنید از همان ابتدا ازتهدل بنویسید تا خواننده نیز ازتهدل با شما همراه شود. خاطره خود را طوری تعریف کنید که انگار رازی را به خواننده میگویید، یک راز مهم و دوستداشتنی. این موضوع باعث اعتمادسازی بین خواننده و شما خواهد شد.
رعایت اصول و قواعد خاطره نویسی در نویسندگی
اهداف هر یک از ما در مسیر زندگی متفاوت است. انتخاب های ما می توانند مسیر پیش روی ما را برای رسیدن به اهدافمان تعیین کنند. در نویسندگی نیز ما با همین رویکرد روبرو هستیم.
مسیر نویسندگی ما را تنها اهداف ما تعیین می کنند.
از این رو ما برای نویسنده شدن می توانیم از هرعاملی برای موفقیت استفاده کنیم. یکی از این دروازه های بزرگ برای موفقیت در نویسندگی ، نوشتن خاطره است که باید اصول و قواعد نوشتن را هم بدانیم.
نوشتن خاطره یکی از رایج ترین انواع تمرین های نویسندگی در هر دوره ی آموزش نویسندگی بوده است.
هر چند که رواج آن کمی کم شده است ، اما باید بدانید که برای نویسنده شدن ، خاطره نویسی و دانستن اصول و قواعد خاطره نویسی می تواند پلی سودمند باشد.
در واقع نوشتن خاطره نخستن تمرینی است که هر نویسنده ای می تواند آن را انجام دهد. وجوه برتری این تمرین به حدی زیاد است که نمی توان آن ها را در یک مقاله خلاصه کرد و ما تنها قرار است به سرفصل های اساسی این بخش اشاره کنیم.
ما مسیر این پل را برای شما تصویر می کنیم و دستانتان را برای رسیدن به موفقیت در نویسندگی از طریق تمرین نوشتن خاطرات صمیمانه و دانستن اصول و قواعد خاطره نویسی یاد خواهیم گرفت.با ما همراه باشید تا با این گذرگاه بیش از پیش آشنا شویم.
خاطرهنویسی هم باید مانند نویسندگی بهصورت جامع و حول یک محور اصلی انجام شده و در آن به مسائل مختلف رسیدگی شود. میلیونها اتفاق کوچک و بزرگ در ذهن شما وجود دارد؛ اما باید آنها را به صورتی در کنار یکدیگر قرار دهید تا خروجی آن خاطرهای جذاب شود. خواننده را در ذهن خود در نظر بگیرید و گاهی خود را جای او بگذارید.
۱٫ گذر از سد نویسندگی
یکی از موانعی که بر سر راه نویسندگان ، خصوصا نویسندگان نوپا قرار دارد ، سد نویسندگی است. اکثر نویسندگان نوپا از آگاهی فوق العاده ای برخوردارند و توانایی نوشتن بالایی هم دارند.
اما به اصطلاح نویسنده ها ، دستشان برای نوشتن روان نیست.و اصول مربوط به خاطره نویسی و نویسندگی را رعایت نمیکنند.
این عدم روانی قلم بر روی کاغذ ، نویسنده را با سدهای نویسندگی روبرو می کند. نویسنده مدام از خودش می پرسد که چه بنویسم؟ .
چگونه بنویسم؟
با چه لحنی بنویسم؟
و رد شدن از این مسئله ، امر بسیار مهمی است که اکثرا از آن غافل می شوند. این غفلت نیز تنها به یک دلیل روی می دهد و آن عدم تمرین صحیح است. اگر نویسنده ای ، بتواند تمرین های منظم نویسندگی داشته باشد ، هیچگاه در سد نویسندگی متوقف نمی شود و به راحتی می تواند از آن عبور کند.
خاطره نویسی یکی از آن تمرین های نویسندگی است که دیواره ی این سد را برای همیشه فرو می ریزد. در واقع یک نویسنده با آن طی یک تمرین روزانه یاد می گیرد که با الحان متفاوت بنویسید و با واژگان متفاوت تصویر کند. این امر باعث می شود که قلم او با کاغذ وارد یک انس نوشتاری شود و به اصطلاح قلم نویسنده روان شود.
۲ . چشمان تیز بین و قلم نکته پرداز
چشمان یک نویسنده باید یک دوربین عکاسی و فیلمبرداری با حافطه ی بی نهایت باشد. این یک راز نویسندگی است. شما باید خوب ببینید و همچنین خوب بشنوید و خوب پردازش کنید.
هیچ نویسنده ای نیست که تنها به کمک ذهن بتواند بنویسد. ریشه ی همه ی کلمات یک نویسنده جایی در اجتماع موجود است.
بنابراین با استفاده از ذخیرهسازی دادههای اساسی و جذاب که با تیزبینی حفظ شدهاند، پایه و اساس خاطره نویسی را رعایت کنید.
ریشه ی همه ی ایده های یک نویسنده نیز در لفظی به نام ” ایده ی بصری ” خلاصه می شود. پس یک نویسنده باید بسیار خوب ببینید و در کنار این خوب دیدن همه چیز را بسیار نیکو ثبت و ضبط کند.
شاید باورتان نشود ولی کار یک خاطره نویس دقیقا همین است. اصلا خاطره نویسی چیزی جز ثبت و ضبط کردن نیست. خاطره نویس هر چه را که می بیند بر روی کاغذ می کشاند و هر چه که می شنود برای مخاطب واضح و شفاف تصویر می کند.
در واقع اگر نوشتن را بصورت روزانه تمرین کنید ، شما می توانید فرصت های نابی هم برای ایده پردازی و هم برای تمرین شخصیت پردازیتان انجام دهید. شما با رعایت قواعد خاطره نویسی کم کم یاد می گیرید که افراد را دقیق تر توصیف کنید. برای هر کدام شخصیتی ایجاد کنید و این شخصیت ها را برای خودتان تعریف کنید و مرتبط به یک داستان و یا سلسله نوشته کنید.
چشم در چشم با جامعه
نویسنده و جامعه مداری ، دو رکن اساسی و به موازات یکدیگرند. یعنی به هر میزان که نویسنده ای ، سطح اگاهی اجتماعی خود را افزایش دهد به مراتب در نویسندگی خود نیز موفق تر است. نویسندگی رویدادهای اجتماعی در قالب نیازهای اجتتماعی است. شما در هر سبکی و یا در هر حوزه ای دست به قلم ببرید ، حاصل یک اتفاق اجتماعی در قالب یک نیاز اجتماعی است.
فرض کنید شما برای مسئله ی ازدواج جوانان کتاب نوشته اید. امر ازدواج جوانان با تمام حاشیه های آن یک امر اجتماعی است و نیاز به راهنمایی و کمک به تسهیل آن یک خواسته ی اجتماعی است. همه ی این ها را تنها می توان با یک عمل بدست آورد و آن رو در رویی با تمامی اقشار جامعه است.
شاید این امر محالی باشد که آدمی بتواند با همه ی اقشار جامعه ارتباط برقرار کند ، اما می تواند آرشیوی از تمامی رفتارها و سکنات قشرهای مختلف حامعه در دفتر خاطرات خود داشته باشد. بله یکی از کاربردهای خاطره نویسی ، افزایش سطح آگاهی اجتماعی است. خاطره نویسی را فقط شرح یک مسافرت خانوادگی ندانید. بلکه نوشتن خاطر بسیار جنبه های متفاوت دارد.
یکی از جوانبی که یک خاطره نویس با آن روبرو است ، نظرات و عقاید شخصی در قالب یک یادداشت روزانه است. یک خاطره نویس از آنجا که چشمان خود را به دیدن عادت داده است ، بسیار می بیند و می شنود. یکی از این دید و شنود های نوشتن مربوط به اجتماع می شود.
انسان در اجتماع زندگی میکند و با ارتباطات اجتماعی عجین شده است؛ بنابراین با خواندن چیزی که در اجتماع با آن برخورد داشته است، بهراحتی با نویسنده و نوشته ارتباط برقرار میکند.
دقت داشته باشید که هر روز خاطره ای برای گفتن نخواهد بود. یعنی هر روز آدمی به سفر نمی رود. هر روز آدمی به رستوران نمی رود و هر روز نیز دوستانش را نمی بیند. اما یک خاطره نویس هر روز برگی از دفتر خاطراتش را پر می کند. چرا که یک خاطره نویس هر روز دنیا را می بیند و این برای او خاطره ای گرانبها تر است. خاطره ی تماشای دنیا برای یک نویسنده همان شرح ما وقع گذر احوالات انسانی در جامعه و جهان هستی است. پس شما بعنوان یک نویسنده می توانید دفترچه ی خاطره ای داشته باشید که در آن به شخصیت ها و اقشار جامعه بپردازید و یا بهتر بگوییم خاطرات خود را از تماشای دنیا یادداشت کنید.
۴ . پله پله تا رمان نویسی
یکی از برتری ها و وجوه برتری نوشتن این است که بستر بسیار مناسبی را برای نویسندگی در حوزه ی رمان فراهم می آورد. اگر آموزش رمان نویسی را دنبال کرده باشید ، در می یابید که رمان نویسیی چندین مرحله دارد و هر کدام از این مراحل تمرین هایی دارند و هر کدام از این تمرین ها به نتیجه ای حاصل می شوند که در نهایت رمان پدید می آید.
در آموزش خاطره نویسی تمام این مراحل را تنها در قالب یک کار و آن هم ثبت خاطرات انجام می دهد و ناخودآگاه همه ی مسییر را در ذهنتان ثبت می کند. اگر دقت کرده باشید، در رمان نویسی پیش نیازی وجود دارد تحت عنوان ” زمان نوشتن” . یعنی شخص باید هر روزه برای خودش زمانی را تعیین کند و راس آن زمان به نوشتن مشغول شود.
این امر در رمان نویسی یک برنامه ریزی را می طلبد ،اما در آموزش خاطره نویسی یک اصل نانوشته است و همه ی خاطره نویسان بدان پایبندند. در واقع یک خاطره نویس در همه حال ، وقتی از زمان روزانه ی خودش را صرف نوشتن می کند و این همان مقصود ما از “زمان نوشتن” و ” ددلاین” در رمان نویسی است.
مسئله ی بعدی در رمان نویسی مسئله ی ایده پردازی است. ایده های بصری و ذهنی از انواع این ایده پردازی ها بوده اند . یک خاطره نویس بدون آنکه بخواهد تحت تاثیر مفهوم رمان نویسی قرار بگیرد ، روزانه هزاران ایده می بینید و آن ها را به تصویر می کشد.
همچنین در مسائلی نظیر شخصیت پردازی ها و توجه به زمان و مکان نیز یک خاطره نویس می تواند بسیار موفق و با قدرت بسیار بالا عمل کند. در واقع نوشتن خاطره یک نوعی از رمان نویسی است.
همانطور هم که می دانید ، نوعی رمان نیز وجود دارد که مبنای خاطره دارد و این ها همه گواه بر این مطلب است که یکی از کوچه های واجب العبور در رمان نویسی ، نوشتن است. حال اگر شما نیز یک خاطره نویس هستید و قصد آن دارید که از طریق نوشتن خاطره و رعایت قواعد خاطره نویسی به رمان نویسی برسید ، چند تمرین زیر را دنبال کنید :
- اگر پیش از این خاطره ای نوشته بودید ، شما یک قدم پیش تر هستید. اما اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که حالا به فکر نوشتن افتاده اید ، از همین الان شروع کنید. یک دفتر و یک کاغذ برای خودتان بگیرید و سعی کنید از همین امروز نوشتن را تمرین کنید.
- بعد از آنکه مدتی به نوشتن خاطره پرداختید ، سعی کنید خاطراتتان را گرد هم جمع کنید و بار دیگر آن ها را بخوانید. از دلشان ایده هایی را بیرون بکشید و این ایده ها را پرورش دهید. سعی کنید ایده ها را بر روی کاغذی جداگانه کشیده و برای آن ها یک نمودار درختی ایجاد کنید و شخصیت پردازی کنید و بعد بنشینید همه ی این شخصیت ها را شکل دهید و در یک قالب مکانی و زمانی آماده ی نگارش یک رمان کنید.
- حالا وقت آن است که برای هر کدام داستانی بسرایید. داستان پردازی آخرین گامی است که باید از دل خاطرات بیرون بکشید. و مهر تأییدی بر رعایت مقدمات خاطره نویسی بزنید .سعی کنید به کمک یک پیرنگ که در آموزش رمان نویسی نیز خدمتتان تقدیم شده ، خاطره ها را تبدیل به داستان های پیش نویس و کوتاه کنید. بدین شیوه بعد از مدتی شما مجموعه ای از قهرمان ها و ضدقهرمان ها دارید که می توانید با آن ها رمان های درجه یک بنویسید.
- خاطره نویسی گام بزرگی در نویسندگی است. نه تنها یک تمرین نویسندگی محسوب می شود . بلکه خود عین نویسندگی است. در واقع هر نویسنده می تواند از دروازه ی نوشتن خاطره وارد نویسندگی رمان شود. سعی کنید برای نویسنده شدن گام های کوچک و استوار بردارید. یکی از این گام های مهم و اساسی نوشتن خاطره است.
۵٫از تکنیکهای داستاننویسی استفاده کنید
برخی کتابهای پرفروش را ورق بزنید و سبک نویسندگی آنها را تمرین کرده و سعی کنید که جذاب بنویسید. نویسندگان برای ارتباط سازی با مخاطب از دیالوگ استفاده میکنند. شما هم میتوانید از آنها تقلید کرده و پس از نوشتن خاطراتتان، نهایتاً یکبار بهعنوان خواننده، از اول تا انتهای خاطره خود را مرور کنید.
گام آخر در باب اصول و قواعد خاطره نویسی در نویسندگی
برای تکمیل اصول و مبانی خاطره نویسی سعی کنید تا همه چیز را خوب ببینید و خوب بشنوید و خوب نگارش کنید. این امر در هر دو روش سنتی و مدرن صدق می کند. سعی کنید در همه حال خودتان را در برابر آینه ای ببیند که تمام اتفاقات در آن شفاف ثبت می شود. شما در برابر این آینه مسئول هستید. در هر زمان سعی کنید ، چون این آینه همه چیز را ثبت کرده و نگذارید چیزی از قلم بیفتد. این امر یک پل بزرگ به موفقیت در نویسندگی است.
نوشتن را دنبال کنید. نوشتن خاطره فرصت طلایی نوشتن است. هیچکس نمی تواند منکر آن شود که نوشتن خاطره در زندگی شخصی او نیز تاثیر گذار بوده است. فرصت های زندگی را در یابید .فرصت ها پیش از آنکه به آن ها فکر کنید از دستتان خواهند رفت اما با خاطره نویسی و ثبت همه ی روایت های زندگی به زبان شخصی ، شما گام هایی پر ثبات تر در مزرعه ی ماندگاری دنیا خواهید داشت.
کلام پایانی
خواندن خاطرات و خاطرهنویسی هنوز هم برای افراد بسیاری، جذاب است. شما در دنیای امروز به دو سبک سنتی و مدرن میتوانید خاطرات خود را یادداشت کنید و آنها را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. ثبت خاطره، باعث شکلگیری ارتباط صمیمی و نزدیک با دیگران میشود. کافی است کمی سلیقه به خرج دهید و قواعد خاطره نویسی را رعایت کنید. اگر به نویسندگی علاقهمندید به سایت پرمخاطب تیم مطالعاتی تیموری سری بزنید. شما از این سایت دستخالی خارج نخواهید شد.
دوست دارید نویسنده شوید ؟
میکرودوره نویسندگی خلاق
صفر تا صد نویسندگی ۱۵ساعت آموزش تخصصی در حوزه نویسندگی
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
درود بر جناب تیموری، استفاده کردم و با اجازه ی شما در تدریس از آن بهره ها خواهم برد.
درود بر شما
عزیز بزرگوار خوشحالم دیدگاتان را ارسال کردید.آرزوی موفقیت برایتان دارم
اجازه هست این مطلب رو به اشتراک بزارم؟
درود بر شما
ابتدا تشکر میکنیم از اینکه منش بالایی دارید و در ادامه خواهشمندیم با ذکر منبع و یا لینک سایت مرجع به اشتراک بگذارید.
سپاس فراوان
با سلام و احترام
امیدوارم با بهره گیر ی از راهنمائیهای شماکه بتوانم خاطراتی از گذشته تا بحال بنویسم
درود بر شما دوست عزیز
خرسندیم که توانستیم به شما کمک کنیم اگر سوالی داشتید و نیاز به راهنمایی بیشتر در این زمینه داشتید ما می توانیم به شما کمک کنیم
سلام جناب برای نوشتن خاطرات از ۲ سال به بعد و اتفاقات و بعد ازدواج ناموفق بعد ۱۷ سال برای فرندانم بنویسم که بدونن چه اتفاقاتی افتاده متاسفانه نمیدونم از کجا شروع کنم و چجوری بنویسم .
درود بر شما خانم رضی
به ایمیل شما پیام می دهیم
سلام استاد تیموری،میخواهم خاطره نویسی را شروع کنم اما چگونه و بر اساس چه قالب و اصول؟؟؟
درود بر شما
خاطره نویسی را دو تا مقاله و فیلم گذاشتم و توضیح دادم اما بخواهم خلاصه در موردش صحبت کنم روی این موارد را تاکید دارم
۱-حتما بنویس یدون اینکه به اصول و قالب و فرم … بخواهی فکر کنی فقط به اتفاقات و حادث و مواردی که می خواهی توجه کن و بنویس
بعد از ۱۷ روز که هر رزو نوشتی خاطره هات را و یک روز هم به تاخیر نیانداختی اولین قدم که عادت به نوشتن هستش در تو نهادینه میشه
۲-روزهای اول کلیت را بنویس و زیاد به ذهنت فشار نیار چون خسته میشی تکمیل خاطرات و جزیات بیشتر را بعد از ۱۷ روز علاوه بر خاطره روز ۱۸دهم ۱۷ روز قبل را هم مروری کن و تکمیل کن
۳-تقریبا یک ماهی که نوشتی و دیگه به جزئیات هم خوب پرداخت کردی و مشاهده در تو قوی شدش بورو و مقاله های آموزی نویسندگی را مطالعه کن
اگر به موارد فوق درست عمل کنی نتیجه فوق العاده ای میگیری دوست عزیزم
خاطره نویسی رو دوست دارم اما متاسفانه فقط سه ماه از دوران سربازی رو تونستم بنویسم و بعد به فراموشی سپرده شد
خاطره نویسی همراه یکی از راه های نزدیک شدن به نویسندگی بوده و هست و استاد گرامی به خوبی اصول و قواعد خاطره نویسی را توضیح داده اند
برای انجام هر کاری لازمه که ابتدا از اصول و قوانین اجرای اون کار آگاهی کامل داشته باشید پس توصیه می کنم آموزش اصول و قواعد خاطره نویسی رو به خوبی یاد بگیرید
خاطره نویسی به شما کمک می کنه تا انرژی نهفته درونی خودتون رو بتونین آزاد کنید .
پس اصول و قواعد خاطره نویسی رو دنبال کنید
خاطره نویسی اصول و قواعد بسیار ی دارد اما شما به درستی به بیشتر اصول خاطره نویسی اشاره نمودید
آموزش اصول و قواعد خاطره نویسی یکی از بهترین روش ها برای شروع نویسندگی می باشد که استاد تیموری به خوبی این نکته ریز رو دیدند و به خوبی در راه توانمندسازی نویسندگان اقدام کنند
erectile helper
online erectile dysfunction prescription
when does erectile dysfunction happen
آموزش اصول و قواعد خاطره نویسی بسیار زیبا روان و جذاب نوشته شد
چگونه خاطره بنویسیم ؟ این سوالی بود که همیشه تو ذهنم بود و الان به جواب رسیدم
اصول و قواعد خاطره نویسی واینکه چطور خاطره نویسی کنیم بسیار عالی بود
اصول و قواعد خاطره نویسی رو هر کس لازمه که در زندگی فرا بگیره
هرکاری نیاز به یادگیری اصول اون داره حالا اصول و قواعد خاطره نویسی بسیار عالی بود
اصول و قواعد خاطره نویسی نکات حساسی داره که به برخی از اونها به درستی اشاره کردید
چگونه باید خاطره زندگی را ثبت کنیم یا چگونه خاطره نویسی کنیم
تصمیم دارم خاطره نویسی برای عشقم رو کامل کنم
خاطره بازی خیلی باحالا هست ما توو دور همی های خانوادی همیشه خاطره بازی داریم حالا شما هم که اصول و قواعد خاطره نویسی رو قرار دادید
چرا باید خاطره ها مون رو برای دیگران به یادگار بذاریم واقعا برای آیندگان ارزش داره؟
خاطره بازی و خاطره نویسی یه کار بسیار عالی هست که در هر جای از این کره خاکی به دردتون می خوره
اصول خاطره نویسی و خاطره سازی برای آینده کار بسیار قشنگی هست
اصول و قواعد خاطره نویسی خیلی خوبه که از بزرگان مون خاطره سازی کنیم چون وقتی از دست شون بدیم تازه می فهمیم چی شده
سلام و احترام
از سال های که خودم رو شناختم همواره دوست داشتم بنویسم اما الان با راهنمایی و بیان اصول و قواعد خاطره نویسی تونستم استارت این کار رو بزنم
ممنون از شما و تیم خوبتون
با سلام درود فراوان
و با نام ایزد منان
سالیانی است که خاطرات روزمره را نوشته و گاهی برام بسیار خوشایند هستندو از خواندن آنها لذت می برم و چند ماهی است دوست دارم وارد دنیای نویسندگی شوم .اگر دوستان رخصتی فرمایند این حقیر در جمع نورانی خود بپذیرند بر من منت نهاده و کمال تشکر را خواهم داشت
ارادتمند پاک سرشت
فیلم اصول و قواعد خاطره نویسی از صفر تا صد خیلی عالی بود
به نظرم خاطره نویسی نوعی تاریخ نگاری هست که برای آینده گان می تونه خیلی سودمند باشه
سلام ممنون از این که این پست در خصوص اصول و قواعد خاطره نویسی قرار دادید ولی خاطره نویسی چه نقشی در زندگی می تونه داشته باشه ؟
با سلام
از شما درخواست دارم چند مورد کتاب خاطره نویسی را هم در این صفحه معرفی نمایید
باتشکر
خاطره نویسی و خاطره بازی دو کار خوبی که حالم و خوب و خوب تر می کنه
سلام من مدت هاست دارم مینویسم و بعضی وقایع و خاطرات راثبت میکنم باور دارم این نوشته ها بعد ها بسیار برایم ارزشمند خواهند بود امید وارم بتوانم در متنه ایم بهبود ایجاد کنم با مطالبی اکه امروز سنیدم ۲۱اسفند ۱۴۰۰ موفق باشید
سلام من مدت هاست دارم مینویسم و بعضی وقایع و خاطرات راثبت میکنم باور دارم این نوشته ها بعد ها بسیار برایم ارزشمند خواهند بود امید وارم بتوانم در متنه ایم بهبود ایجاد کنم با مطالبی اکه امروز سنیدم ۲۱اسفند ۱۴۰۰ موفق باشید
خیلی از شما ممنونم که این مطلب و این روش ها رو در اختیار ما قرار دادید … خیلی چیز یاد گرفتم واقعا از شما ممنونم خدا خیرتون بده
درود بر هادی عزیز
اهدف یاری رساندن به علاقه مندان بوده امیدواریم که توانسته باشیم انجام وظیقه کنیم.
سلام،اولا ممنون از مقاله خوبتون که باعث شد بفهمم اینهمه سال که به زبان عامیانه و ساده خودم خاطراتمو ثبت کردم پس کار بیهوده و اشتباهی نبوده و دوم اینکه امیدوار شدم که ادامه بدم،سوالی که از حضورتون دارم اینه که علاوه بر اینکه خودم برمیگردم و مرورشون میکنم و حس خوب بهم میده اگه بخوتم در آینده فرزندانم کتابی از زندگی روزانه و خاطراتم مثلا منتشر کنن آیا امکان پذیره یا نه؟و آیا باید نحوه نگارشمو تغییر بدم یا نه؟من ۳۶ سالمه و تقریبا به اندازه ۱۵ سال خاطراتمونوشتم
درود بر شما
بله به صورت کتاب در بیایید مقدوره. قلم شما را مطالعه نکردم تا بتوانم نظر بدهم بانو
با سلام
برای نوشتن خاطراتی که مربوط سال های دور و اغلب تلخ میباشد چه نکاتی را باید در درجه اول رعایت کنم من ترس از نوشتن ندارم ولی تا بحال نوشته هایم را کسی که صاحب نظر باشد بررسی نکرده .ایا امکان این هست متنی برای نمونه به شما ارسال کنم تا نقاط ضعف و قدرتم را با خط کش شما بهتر بشناسم
باتشکر
با سلام
وقت بخیر
من میخوام خاطرات و زندگیمو مکتوب کنم
ازتون کمک میخواستم
فیلم شمارو دیدم انگیزه ام زیادتر شد
چطور شروع کنم
متشکرم
درود بر شما ساناز عزیز
برای این منظور لطفا شماره تماستان را ارسال کنید
سپاس