غلبه بر استرسی که در زمان تلاقی زندگی با کار رخ میدهد
غلبه بر استرس در زندگی | غلبه بر استرسی که در زمان تلاقی زندگی با کار رخ میدهد
غلبه بر استرس در زندگی به همت تیم مطالعاتی استاد تیموری توصیههای زیر به والدین شاغل کمک می کند در کار و خانه موفق شوند بعد از طی یک مسیر استاندارد شغلی، افرادی که به دلیل پدر یا مادر شدن شغل خود را ترک کردهاند و حال می خواهند دوباره به محیط کار برگردند ، متوجه میشوند که اوضاع گیجکننده و نامطمئن است .
آیا همکاران سعی در همکاری با شما خواهند داشت؟
آیا امکان دارد تصمیماتی که میگیرید بر روی شهرت شما تاثیر بگذارند؟
چطور میتوانید دوباره اوضاع را به نحوی درست پیش ببرید که دائم حس استرس نداشته باشید؟
باید بگوییم امید وجود دارد . شرکتهایی هستند که کمک به شکلگیری محیط کاری میکنند که والدین شاغل و کسب و کارها بتوانند موفق شوند. شرکتی به اسم Life Meets Work وجود دارد که باعث بهتر شدن جهان کسب و کار برای والدین شاغل میشود . آنها میخواهند به شما، مدیر شما و مقامات اجرایی بالاتر در شرکتتان کمک کنند که به درستی تغییراتی که به دنبال تلاقی زندگی با کار صورت می گیرد را کنترل و مدیریت کنند .
ماموریت این شرکت کمک به هر شخص شاغل برای داشتن یک زندگی بهتر است. این شرکت از تیمی از مشاورانی در خصوص راهکارهایی برای یک محیط کاری خوب تشکیل شده است که به شرکتها اجازه میدهد طرحهای زندگی/ شغلی برای بالا بردن سطح سلامت کارمندان خود ایجاد کنند .
چنین طرحهایی منجر به شادی بیشتر کارمندان و ارتباط بیشتر آنها با کار میشود. این یک موقعیت دو سر برد برای هر دو طرف است. علاوه بر این، شرکت Life Meets Work با تیمی از مربیان متخصص در آموزش مهارتهای زندگی/ کار به والدین شاغل همکاری را شروع کرده کرده است که میتوانند به مادران شاغل کمک بسزایی کنند .
غلبه بر استرس در زندگی و ایدههای آها در نشریه هایی مانند نیویورک تایمز و واشنگتن پست چاپ شده است. شرکتهای دیگر در مورد موج موفقتی که این شرکت در جهان کسب و کار به وجود آورده است خبرها میخوانند. امیدواریم سایرین نیز با اجرای تغییراتی برای آموزش در محیط کار، انعطافپذیری کاری و پرداخت حقوق به افراد در زمان بروز مسائلی مانند بیماری، این رویه را دنبال کنند. ما در راس مسیر جدید کار کردن قرار داریم. مسائل جدیدی وجود دارد که نسل قدیم با آن روبرو نمیشدند. از طریق شرکتهایی مانند Life Meets Work ابزار جدیدی موجود است که به والدین شاغل کمک میکند .
ما در نقطهای قرار داریم که جای انکار نیست که همه ما زندگی مان را با خودمان به کار میبریم . برای کمک به ما برای مقابله با چالشهای خاص زندگی/ کار، وبسایت verywellmind یا دکتر Kenneth Matos، نایب رئیس بخش تحقیقات شرکت مذکور صحبتی داشته و نظرات او را در مورد خدمات این شرکت جویا شده است .
غلبه بر اتهام ناشی از عملکرد گذشته : شما ممکن است خود را به خاطر عملکرد کاری بعد از بچهدار شدن، متهم کنید. یعنی گاهی اوقات احساس گناه میکنید که بعد از بچهدار شدن نتوانستهاید عملکرد کاری مانند گذاشته داشته باشید . گرچه، دکتر Matos مفهوم به مراتب عمیقتری در خصوص زمانی دارد که کودکان نسل انفجار ( یا بیبیبومر کسی است که در دوره انفجار جمعیت پس از جنگ جهانی دوم، یعنی در حد فاصل سالهای ۱۹۴۶ و ۱۹۶۴ زاده شده باشد.) از نردبان ترفیع شغلی بالا رفتند .
او میگوید “به عنوان مثال زمانی که میلینیالها (افرادی که در بازهی سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ میلادی متولد شدهاند) براساس میل به “یک تعادل شغلی- زندگی بهتر” درخواست تغییر کنند، به بد بودن شیوههای زندگی و کاری گذشته اشاره میکنند. برای کودکان نسل انفجار که با این هنجارها زندگی کردهاند این میتواند یک نوع اتهام به شمار رود، یک نوع متهم شدن نسبت به انتخابی که در زندگی و شغل گذشته خود داشتهاند. از آنجایی که کودکان نسل انفجار نمیتوانند زندگی خود را در هماهنگی با هنجارهای مدرن قرار دهند، زمانی که از آنها چنین تغییراتی خواسته میشود در موقعیت روانشناسی سختی قرار میگیرند .
اجازه به تغییر همچنین، به معنای پذیرش این تفکر است که شیوه زندگی و کاری آنها اشتباه بوده است. میلینیالها و سایرین به دنبال تغییری هستند که باید به شکلی انجام شود که مدیران مجبور به پذیرش این تفکر نشوند که چون نتوانستهاند با انتظارات مدرن امروزی زندگی کنند و خود را همگام سازند، والدین، کارفرمایان یا اشخاص بدی بودهاند .” جای تعجب ندارد زمانی که والدین شاغل به بخش مدیریت برای صحبت در مورد انعطافپذیری شغلی نزدیک میشوند عدم درک شدن را احساس میکنند. مدیریت ممکن است فکر کند “خب، من قادر به مدیریت اوضاع بودم، شما نیز خواهید توانست. فقط باید نحوه انجام آن را متوجه شوید.” دکتر Matos پیشنهاداتی در مورد نحوه حل این مشکل بغرنج داشت .
او در خصوص غلبه بر استرس در زندگی میگوید “ما باید آگاه باشیم که مدیران امروزی بهترین اقدامات ممکن را با توجه به گزینههای اجتماعی، کاری و فناوری که در اختیار خود داشتهاند لحاظ کردهاند و به گزینههایی که حالا به آنها قدرت بهتر کردن اوضاع را میدهد، افتخار کنیم. اگر دلیل تغییر قوی براساس گزینههایی باشد که در زمان خود وجود دارد، مدیران ممکن است بدون احساس گناه برای انتخابهایی که در گذشته داشتهاند و نمیتوانند تغییر دهند، تغییر را بپذیرند.” اگر یک پیشنهاد انعطافپذیری در کار را پیش مدیریت میبرید، باید آن را براساس فناوری که در حال حاضر شرکت در اختیار دارد مطرح کنید. براساس اینکه چطور میتوانید کار خود را بهتر انجام دهید و چطور کارکردن به این شکل باعث میشود سریعتر پروژهها را تمام کنید. به شکایتهای مشتری رسیدگی کنید یا مزایای دیگری که شرکت به آن دست پیدا خواهد کرد .
طبق گفته دکتر Matos بهتر است نگویید چطور این تغییر باعث میشود والدین بهتری باشید (گرچه تاثیر مثبتی خواهد داشت) بلکه درخواست خود را با این نکته ارائه دهید که چطور از شما کارمند بهتری خواهد ساخت. شکلدهی مجدد طرز فکر برای ایجاد مدل ذهنی چکلیست حالا که مادر شاغلی هستید، با انبوهی از کارهایی که باید انجام دهید روبرو میشوید. انجام هرکار و حذف آن از لیست حس خوبی به شما میدهد .
مشکل این است زمانی که کارهای زیادی برای انجام وجود دارد، تمام کردن تمامی آنها غیر واقعگرایانه است. دکتر Matos میگوید “مدل ذهنی چکلیست این تفکر است که موفقیت شخصی در قالب انجام هرکاری که امکانپذیر است تعریف میشود. لیستی که ۹۹% کارهای آن تمام شده، لیست موفقی نیست و از دست دادن یک کار کوچک آنقدر دلسردکننده بوده که انگار چیز مهمی از قلم افتاده است. برای کامل کردن لیست، ما تنها بر چیزی که انجام نشده است تمرکز میکنیم و به سمت انجام موفقیتآمیز کارها پیش میرویم و در همین حین از موفقیتهای پیدرپی در روز برای انجام کار لذت میبریم .”
برای کمک به شکل دهی مجدد طرز فکر خود و ایجاد مدل ذهنی چکلیست، با دیدگاه های مختلف به آن نگاه کنید . چه چیزهایی در لیست شما، چه کاری چه شخصی، بیشترین حجم استرس را به همراه میآورند؟ از خود با لحنی جدی بپرسید، چه مواردی در چک لیست شما واقعا ارزش زمان، وقت و تلاشی که میگذارید را دارند؟ دکتر Matos پیشنهاد میکند مدل ذهنی چک لیست خود را با برداشتن این ۵ گام ایجاد کنید:
غلبه بر استرس در زندگی
چک لیست خود را بنویسید . ارزش هر کدام از موارد نوشته شده را بررسی کنید. آنها را برچسبگذاری کنید با : الف: مواردی که خوب هستند ولی نتایج قابلتوجهی برای شما یا سایرین به همراه ندارند. ب: مواردی که برای سایرین مهم نیستند ولی برای شما نه. ج: مواردی که برای شما و سایرین مهم هستند. د: مواردی که فقط برای شما مهم هستند براساس حروف الفبای که درست کردید لیست را مرتب کنید موفقیت انجام هر کار را جشن بگیرید آسان است خود را در حس پایان انجام کارها قرار دهیم و آن را خوشبختی بنامیم. ولی خوشبختی واقعی بیشتر از یک چکلیست کامل شده است. اگر به دنبال راهی برای پیدا کردن زمان و انرژی بیشتری هستید، از اندازه چکلیست خود بکاهید و ببینید چه اتفاقی رخ میدهد. مدیریت عواطف زمان قرارگیری در معرض استرس و اضطراب بدون شک زمانی که احساس استرس و اضطراب میکنید، درست فکر کردن مشکل میشود. شما میتوانید از فقر تخیل رنج ببرید، اصطلاحی که توسط کاتلین کریستنسن مدیر برنامههای شرکت Alfred P. Sloan Foundation مطرح شده است . زمانی رخ میدهد که ما به قدری زیر فشار استرس و اضطراب قرار داریم که نمیتوانیم به شیوه متفاوت انجام کار فکر کنیم. دکتر Matos پیشنهاد میکند زمانی که عواطفی از این دست را تجربه میکنید، منزوی کردن آن میتواند باعث موفقیت در کار شود. به عنوان مثال، فرض کنیم شب قبل از یک ارائه کاری مهم فرا رسیده است. به جای اینکه شب خوب بخوابید، آن را صرف مراقبت از کودک مریض خود میکنید .
صبح روز بعد تصمیم میگیرید کودک خود را به مهد کودک ببرید. ولی زمانی که به میز کار خود میرسید از خود میپرسید آیا تصمیم درستی گرفتهاید یا نه و تمرکز کردن سخت است .
در این لحظه اضطرابآور، اندیشههای مضطربانه خود را منزوی کنید. در ذهن خود احساستان را در یک جعبه قرار دهید و آن را به کناری بگذارید تا بتوانید تمرکز کنید. سپس بعد از ارائه کار خود، جعبه را باز و درستی یا اشتباه بودن تصمیم صبح خود را بررسی کنید. ولی دکتر Matos نسبت به یک قضیه هشدار میدهد: ” زمانی که ما برای دوری از پردازش احساسات به علت ناراحتی که به همراه دارند آنها را به انزوا میبریم، احتمال بروز یک خطر بالقوه را رقم میزنیم. درگیر شدن با عواطف پس از بیرون آوردن آنها از انزوا اجازه به شکلگیری این تفکر میدهد چقدر خوب به این موقعیت رسیدگی کردهاید. دفعه بعد که با موقعیت مشابهی روبرو میشوید، احتمالا استرس کمتری خواهید داشت چون تجربه به خوبی کنترل کردن آن و عواطف خود را در گذشته داشتهاید .
اما خطر زمانی است که اگر احساسات منزوی شده را از جعبه بیرون نیاورید، خاطرات شکل گرفته از این واقعه به این صورت خواهد بود که شرایط مورد نظر چقدر وخیم بوده و آزادسازی عواطف صورت نگرفته است که در مقابل باعث افزایش ترس شما در خصوص تجربه مجدد آن واقعه خواهد شد.” با آنکه شرکتهایی مانند Life Meets Work وجود دارند که از نیازها و خواستههای والدین شاغل دفاع و آن را توضیح میدهند، همه ما باید شجاعتر شویم و گفتگوهایی را شروع کنیم که کمک به تغییر جریان کاری کند. حال زمان آن فرا رسیده است در مورد نحوه کار خود با تفکر و شجاعت کامل برخورد کنید. با وجود شرکتهایی مانند Life Meets Work ما در مسیر درستی قرار میگیریم .
سوالات متداول
۱- وظیفه شرکت Life Meets Work چیست ؟
شرکتی به اسم Life Meets Work وجود دارد که باعث بهتر شدن جهان کسب و کار برای والدین شاغل میشود . آنها میخواهند به شما، مدیر شما و مقامات اجرایی بالاتر در شرکتتان کمک کنند که به درستی تغییراتی که به دنبال تلاقی زندگی با کار صورت می گیرد را کنترل و مدیریت کنند .
۲- طرح غلبه بر استرس در زندگی و محل کار چه نقشی در روند زندگی افراد دارد ؟
چنین طرحهایی منجر به شادی بیشتر کارمندان و ارتباط بیشتر آنها با کار میشود . این یک موقعیت دو سر برد برای هر دو طرف است. علاوه بر این، شرکت Life Meets Work با تیمی از مربیان متخصص در آموزش مهارتهای زندگی/ کار به والدین شاغل همکاری را شروع کرده کرده است که میتوانند به مادران شاغل کمک بسزایی کنند .
۳- مادر شاغل برای جلوگیری غلبه بر استرس در زندگی چه کار انجام دهد ؟
شکلدهی مجدد طرز فکر برای ایجاد مدل ذهنی چکلیست حالا که مادر شاغلی هستید، با انبوهی از کارهایی که باید انجام دهید روبرو میشوید. انجام هرکار و حذف آن از لیست حس خوبی به شما میدهد .
۴- اولین قدم در ایجاد چک لیست چیست؟
ارزش هر کدام از موارد نوشته شده را بررسی کنید. آنها را برچسب گذاری کنید .
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
شاید این ها را هم دوست داشته باشید
نویسنده : محمدرضا تیموری عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
یکی از استرس های من هماهنگی بین کار و زندگی بود .
ممنون به خاطر مقاله خوب غلبه استرس در زندگی