مروری بر زندگینامه ویلادیمیر ناباکوف ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
زندگینامه ویلادیمیر ناباکوف تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
زندگینامه ویلادیمیر ناباکوف در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند .
در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان .
قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این همصحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم .
در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” ویلادمیر ناباکوف ” ، نویسنده روسی و خالق اثر جاودانه “لولیتا” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
مطلب پیشنهادی : هدف چیست
زندگینامه ویلادیمیر ناباکوف
ویلادیمیر ناباکوف ، نویسنده ی معروف وصاحب سبک روسی در تاریخ بیست و دوم آوریل سال 1899 میلادی در شهر سنت پترزبورگ روسیه دیده به جهان گشود .
خانواده ی او یکی از متمولین روسیه بودند و ناباکوف در یک خانواده ی بسیار سرمایه دار متولد شد. از این رو می توان گفت که وی زندگی خوبی را در دوره ی کودکی گذراند و این مسئله در شکل گیری سرنوشت او نیز تاثیر بسیار فراوانی گذاشت .
در باب کودکی او نیز یک دست نوشته از او موجود است که می گوید : ” دوران کودکی من نسبت به آن ها که در سنت پترزبوگ بودند ، بسیار شگفت انگیز طی شده است.چرا که من خانواده ی بسیار خوبی داشتم و این خانواده به من کمک می کردند که معنای زندگی را به بهترین شکل ممکن درک کنم . ” .
از سوی دیگر ، اگر به خانواده ی او نگاه کنیم ، در می یابیم که خانواده ی او تنها و تنها از طریق سرمایه به ناباکوف خدمت نکرده اند ، بلکه آنها توانسته اند با فرهنگ و سوادی که در درون خانواده ی خود داشته اند نیز به او خدمات بسیاری را عرضه کنند .
یکی از این خدات ارزنده برای ناباکوف ذکر این نکته بوده است که خانواده ی او جز معدود کسانی بودند در روسیه که به سه زبان فرانسوی ، انگلیسی و روسی تسلط کامل داشتند. این تسلط به سه زبان باعث شد که ناباکوف از دوره ی کودکی تحت تعلیم زبان های روسی ، انگلیسی و فرانسه قرار بگیرد و در کودکی همه ی این زبان ها را به بهترین شکل ممکن بیاموزد .
این قضیه بسیار بسیار به او کمک کرد ، چرا که وی توانست بعدها با خوانش آثار بزرگان دنیا از ادبیات های مختلف ، تجربیات بسیاری را کسب کند.بنا بر آنچه که خودش می گوید ، نخستین زبانی که به قصد نوشتن یاد گرفتم ، زبان انگلیسی بود .
این زبان در آن زمانه شاید یکی از زبان های ممنوعه در روسیه از آن یاد می شد ، اما پدر و مادر ویلادیمیر ناباکوف سعی کردند دریچه های ذهنی او را به سمت جهانی گسترده تر هدایت کنند. پس از انگلیسی ، روسی دومین انتخاب پدر و مادر برای تعلیم بود و در نهایت فرانسه سومین زبانی شد که ناباکوف در دوره ی تحصیل خویش آموخت .
این آشنایی با زبان های مختلف به طور حتم یکی از نقاط قوت او در نوشتن آثاری قدرتمند در حوزه ی نویسندگی بوده است. طبیعی است هنگامی که شما بتوانید با زبان های دیگر ارتباط برقرار کنید ، کتاب های آنان را بخوانید ، با فرهنگ آنان آشنا شوید و به زبان آن ها گفت و شنود کنید ، آنگاه خواهید توانست با یک دید جهان شمول تر دست به قلم برده و از نویسندگی بهره های فراوان ببرید .
ویلادیمیر ناباکوف از همان دوران نوجوانی دست به قلم خوبی داشت. همچنین شرایط فرهنگی خانواده ی او برای او فضایی را فراهم دیده بود که وی می توانست بدون هیچ دغدغه ای به مطالعه کردن بپردازد و این مطالعه کردن طبیعتا در قلم او نیز تاثیر فراوان داشت. پس از اینکه انقلاب بزرگ روسیه بوجود آمد .
ویلادیمیر ناباکوف به همراه خانواده اش روسیه را ترک گفتند و به انگلستان مهاجرت کردند. این اتفاق حول و هوش سال 1919 رخ داده است. .اما بعد ، باید گفت که ورود او به انگلستان باعث شد که او با دروازه ای جدید از علم ادبیات آشنا شود. چرا که وی به دانشگاه کمبریج رفت و توانست در آنجا در رشته ی زبان شناسی با گرایش زبان رومی فارغ التحصیل شود .
او پس از اینکه از دانشگاه فارغ التحصیل شد ، تصمیم گرفت که به آلمان برود. او به آلمان رفت و در آنجا نیز شروع به نویسندگی کرد. البته باید به این امر اشاره کرد که نویسندگی در او از دوره ی نوجوانی ماندگار شده بود ، اما با سفر وی به آلمان او فرصتی پیدا کرد که بیشتر به این کار بپردازد .
وی در سال 1925 با دختری به نام وراسلومین ازدواج کرد و بعدها با او راهی پاریس شد. در پاریس بود که دروازه های خوشبختی در زمینه ی نویسندگی به سوی او باز شد. او با فردی آشنا شد که توانست او را به ناشرهای معروف فرانسه معرفی کند .
ویلسونم ، کسی بود که این معرفی را به دوش گرفت. پس از اینکه این معرفی صورت گرفت ، کتاب هایش چاپ شد و این کتاب ها تا آمریکا نیز سفر کردند و در آنجا بود که نگرش جهان به ناباکوف تغییر کرد و او به عنوان یک نویسنده ی جهانی شناخته شد .
این آثار کم کم جدی گرفته می شود و ناباکوف تصمیم می گیرد که به عنوان یک نویسنده به زندگی خود ادامه دهد. نویسندگی برای او مزایای فراوانی داشت. چرا که آنطور که روایت کرده اند و از روی آثار خود ناباکوف نیز کاملا واضح و مشهود است ، نوشته های او بسیار خلاقانه است و این نشان از ذهن بسیار خلاق او دارد .
در واقع یکی از ویژگی هایی که می توان برای نویسندگان جهانی معروف قائل شد ، ذکر این نکته است که آنان توانسته بودند به درکی متفاوت از دنیا برسند و همیشه این درک متفاوت از دنیا در قالب خیال صورت می گیرد. اما معدود کسانی هستند که از ین جمع ، خیالات خود را به رشته ی تحریر در می آورند .
چرا که آنها احساس می کنند که نوشته هایشان مورد قبول جمع واقع نمی شود و کشش نخواهد داشت. با این اوصاف باید گفت که این تفکر اشتباهی است ، چرا که افرادی چون ناباکوف جز کسانی بودند که این تئوری و نظریه ی غلط را به کل از ذهن جامعه ی نویسندگان پاک کردند و سعی کردند با نوشته هایشان خونی تازه به رگ ادبیات بدوانند .
ویلادیمیر ناباکوف را علاوه بر نویسنده بودنش به یک شطرنج باز حرفه ای می شناسند. او یکی از کسانی است که در حوزه ی بازی شطرنج نیز تالیفاتی داشته است و راهکارهایی برای بازهای قدرتمند تر ارائه کرده است .
اما بعد ، هیچ چیز نمی تواند منکر این قضیه شود که دریچه ی بروز تمامی خلاقیت های ناباکوف نویسندگی بوده است. او در طول دوران زندگی خود آثار بسیاری را به زبان مادری اش نوشت. اما به جرات می توان گفت که آشایی او به زبان انگلیسی و نوشتن رمان هایی به زبان انگلیسی و یا ترجمه ی آثارش به زبان انگلیسی او را به مرز شهرت رسانید و از او نویسنده ای تمام عیار ساخت .
این توانایی را در کمتر کسی در دنیای نویسندگی می توان دید که هم قادر به نوشتن باشد و هم قادر به ترجمه ی اثرش به چندین زبان دنیا. این یکی از شاخصه های مثبت درباب فعالیت های ناباکوف بوده است . ناباکوف پس از اینکه رمان هایی را به زبان انگلیسی تحریر و ترجمه کرد ، درسطح جهان شناخته شد .
او پس از این که شهرت را تجربه کرد سعی کرد که رمان هایی بنویسد که دقیق تر باشند و صاحب جایگاه ادبی بالاتر در دنیا باشند ، چرا که ناباکوف یک مسئولیت را روی دوش های خود احساس کرد که تنها با نوشتن رمان هایی بهتر و فنی تر می توانست آن ها را بر دارد .
وی نخستین رمانی که در دوره ی شهرتش در جهان به رشته ی تحریر در آورد، رمان لولیتا بود . این رمان وی ، در حالی که وی به امریکا سفر می کرد نوشته شد و بعد از اینکه به آمریکا رسید و آنجا سکنی گزید در سال 1953 به اتمام رسید .
بعد از اینکه لولیتا به اتمام رسید ، بدون هیچ وقفه ای کار دیگری از او آغاز شد و آن پنین بود. لولیتا پس از مدتی در بازار جهانی رخی نشان داد و باعث شد که یکی از ماندگار ترین رمان های تاریخ شود. وی پس از اینکه این اقبال را در کتاب هایش دید ، شروع به ترجمه ی همه ی آثار خودش به زبان انگلیسی و فرانسه کرد و سعی کرد که خود را به دنیا با نگاهی دیگر معرفی کند .
این کار باعث شد که ناباکوف نه تنها روی زبان ها بیفتد ،بلکه به عنوان یک شخصیت تاثیر گذار در جهان ادبیات شناخته شود . لولیتا اثری است که جامعه ی آمریکا بسیار آن را دوست دارد .
از این کتاب تا به امروز نسخه های متعددی به زبان های مختلف دنیا ترجمه شده است و به فروش رفته است . همچنین این کتاب توانست یکی از کتاب های ماندگار کتابخانه های آمریکا شود. ویلادمیر در زندگی خود با یک بیماری بسیار ناشناخته روانی در آن زمان دست و پنجه نرم می کرد .
این بیماری او را وا می داشت که برای همه چیز یک سمبل و حتی یک تقارن پیدا کند . اما به هر طریق او پس از سال ها زندگی پر بار نهایتا در دوم جولای 1977 برای همیشه زمین را بدرود گفت .
آثار ویلادیمیر ناباکوف
ماری – منتشر شده در سال 1926
دفاع لوژین – منتشر شده در سال 1930
چشم – منتشر شده در سال 1930
افتخار – منتشر شده در سال 1932
خنده در تاریکی – منتشر شده در سال 1932
یاس – منتشر شده در سال 1936
دعوت به اعدام – منتشر شده در سال 1938
هدیه – منتشر شده در سال 1938
افسونگر – منتشر شده در سال 1939
زندگی واقعی سباستین نایت – منتشر شده در سال 1941
پیچ شوم – منتشر شده در سال 1947
لولیتا – منتشر شده در سال 1955
پنین – منتشر شده در سال 1957
آتش رنگ باخته – منتشر شده در سال 1962
آدا – منتشر شده در سال 1969
اشیای آشکار – منتشر شده در سال 1972
[/av_textblock]
[av_hr class=’full’ height=’25’ shadow=’shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cmlhq’]
[av_heading heading=’شاید این ها را هم دوست داشته باشید’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jq448lo5′ admin_preview_bg=”][/av_heading]
[/av_one_full]
[av_blog blog_type=’posts’ categories=’41’ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ bloglist_width=” columns=’3′ contents=’title’ content_length=’excerpt_read_more’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’3′ offset=’0′ paginate=’yes’ conditional=” av_uid=’av-jq44aeem’]
[av_two_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cmlhq’]
[av_image src=’https://mohamadrezateimouri.com/wp-content/uploads/2019/05/writer-2.jpg’ attachment=’20789′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=’circle’ hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jkwrfss1′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_two_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-7zngm’]
[av_hr class=’invisible’ height=’45’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jkwrebve’ admin_preview_bg=”]
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]
[av_hr class=’invisible’ height=’25’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
18 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام خدمت جنابعالی
و تشکر از لطف تان و زحمتی که برای راه اندازی و بروز رسانی سایت تان متقبل می شوید .
امیدوارم زندگی تان شاد و پربار باشد
ممنونم که زندگی نامه بزرگان نویسندگی و ادبیات را بعرفی می فرمایین .
درود بر پرویز جان
پیام شما دلگرمی بسیاری برای بنده به همراه آورد
سپاس از شما
آثار ولادیمیر ناباکوف و زنندگینامه ناباکوف رو خوندم و جالب بود چرا که خیلی از سایت ها بیشتر روی نویسندگان مشهور روسی تمرکز می کنن
دانلود کتاب های ولادیمیر ناباکوف رو داخل سایت ندارید و اما آثار ولادیمیر ناباکوف رو به خوبی و تکمیل در مقاله اشاره کردید
در زندگینامه ولادیمیر ناباکوف آثار و سخنان ولادیمیر ناباکوف رو به جا و به موقع استفاده نمودیدکه جایی تبریک داره
زندگینامه ولادمیر ناباکوف معدود نویسنده روسی است که زیاد در خصوص آثار وی حرف به میان نیامده است
کتاب مسخ ولادیمیر ناباکوف یکی از شاهکارهای ادبی جهان از منظر بنده است البته امیدوارم استاد تیموری بنده رو عف بفرماین
شما به خوبی در قالب زندگینامه ولادیمیر ناباکوف آثار ناباکوف رو معرفی کردید
درباره ولادیمیر ناباکوف و اثار ناباکوف که در این مقاله معرفی کردید همین بس که وی یکی از مفاخر نویسندگی و ادبیات روسیه می باشد
کتاب چشم ولادیمیر ناباکوف یکی از آثار خوب این نویسنده روسی است که طرفداران زیادی دارن
دانلود کتاب های ولادیمیر ناباکوف رو هم در همین مقاله زندگینامه ولادیمیر ناباکوف قرار بدید خیلی برای خوانندگان خوب و راحت میشه
چقدر خوب میشد که خرید اینترنتی کتاب ولادیمیر ناباکوف رو در سایت خودتون فعال می کردین تا دیگه سرگردانی نکشیم .
برای مراجعان شما خیلی کار رو راحت می کنه
اگر در وب سایت تون روش دانلود کناب ولادیمیر ناباکوف رو هم معرفی کنید تا بتونیم سایتی معتبر با ترجمه ای که مورد تائید مدیران این سایت باشه رو به ما هم معرفی کنید تا کتاب رو دانلود کنیم
زندگینامه ناباکوف رو خوندم چون یکی از علاقه مندان به این نویسنده هستم آثار نابوکوف رو به همه دوست داران ادبیات توصیه می کنم
زندگینامه ناباکوف و آثار ارزنده ولادیمیر ناباکوف از اذهان پاک نشدنی هست
یه جمله ای دیدم نوشته بود ناباکوف برای تمام اعصار جالب بود ولی وقتی زندگینامه ناباکوف رو خوندم متوجه شدم که نویسنده جمله حق داشت
از آثار ولادیمیر ناباکوف کتاب دعوت به اعدام رو بسیار می پسندم و برام خیلی جذاب بود
شما با ایچاد بخش زندگینامه نویسندگان به خصوص زندگینامه ویلادمیر ناباکوف ادبیات جهان را معرفی نمودید