مروری بر زندگینامه ی موریس بارس به همرا لیست آثاروشرحی برافکار و فعالیت هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
موریس بارس
موریس بارس ، رمان نویس و روزنامه نگار بلند آوازه ی فرانسوی به تاریخ 19 آگوست 1862 در فرانسه زاده شد .
موریس بارس یکی از شاخص ترین چهره های ادبی فرانسه است و جایگاه عظیمی میان مردم فرانسه دارد .
او سالهای بسیاری از عمر خویش را در حوزه ی ادبیات و سیاست سپری کرده است و علاوه بر ادبیات ، یکی از بزرگترین نظریه پردازان سیاسی نیز می باشد .
زندگینامه موریس بارس
موریس بارس در فرانسه و در خانواده ای کوچک و مرفه زاده شد و در کنار مادر مهربان و پر عطوفتی پرورش یافت که او را در بسیاری از مبانی تربیتی یاری کرد و از او شخصیتی بسیار مستقل و اندیشمند ساخت. در زندگی هر نویسنده ای نقاط عطفی وجود دارد که تبدیل به دغدغه هایی برای نوشتن می شود. دو واقعه در زندگی بارس و در آثارش تأثیر عمیق بر جای گذاشت .
یکی هیجان شدید ناشی از جنگ ۱۸۷۰ و تصرف منطقه لورن به وسیله آلمانی ها و دیگر زندگی در اقامتگاه شبانه روزی شهر نانسی و دوری از مادر و به سر بردن با رفیقان تازه و ناشناس و کینه عمیق نسبت به استاد فلسفه که بعدها چهره او را در یکی از آثار خود ترسیم کرده است .
موریس بارس در ۱۸۸۳ به پاریس رفت تا تحصیلات خود را در دانشکده حقوق ادامه دهد، اما علاقه به ادبیات او را به راه نویسندگی کشاند و در ۱۸۸۴ مجله کوچکی با عنوان الهتاش دانکر (لکه های جوهر) انتشار داد که جلد سرخ آن بسیار زود توجه همه را جلب کرد .
موریس بارس شیفته آثار بودلر، گوته و فلوبر بود و غالبا به دیدن استادان و بزرگان ادب می رفت .
در خانه لوکنت دو لیل با ویکتور هوگو، تن و رنان ملاقات کرد و در ۱۸۸۴ دو رساله كوچك انتشار داد با عنوان يك هفته در خدمت آقای زنان و آقای تن در سفرکه به سبب لحن مسخره آمیز و جسورانه ای که در آنها بکار رفته بود، موجب سر و صدای فراوان گشت. بارس که از طرفداران ژنرال بولانژه بود، در ۱۸۸۹ به نمایندگی مجلس شورا از شهر نانسی انتخاب شد و به جناح چپ افراطی پیوست و تجربه های این دوره را در داستان چهره ها شان منعکس کرد .
این کتاب پرده نقاشی وسیعی است از آداب و وضع پارلمان آخر قرن به صورتی مسخره آمیز و کاریکاتوری که با قدرت قلم بالای موریس بارس تصویر شده است.کار مهم ادبی بارس از ۱۸۸۸ آغاز شد. در این سال داستان زیر نظر وحشی ها را انتشار داد که با داستان مردی آزاد وباغ برنيس رمان سه بخشی آئین ستایش خویشتن را تشکیل میدهد .
قهرمان رمان جوان حساسی است در جستجوی شناخت واقعی دنیای درون خود تا بتواند در برابر محيط پر تضاد و پر ابتذال اطراف خویش به دفاع پردازد و از اختناق روحی جلوگیری کند. این اثر که در واقع سر گذشت معنوی نویسنده و مطالعه روح است به وسیله روح، شهرت بسیار یافت و بارس را نویسنده مدافع زندگی معنوی فرد معرفی کرد .
بارس پس از سفری به اسپانیا و ایتالیا در ۱۸۹۴ رمان در باره خون، شهوت و مرگ را انتشار داد که در آن مانند آثار پیشین به مسائل درون پرداخته و خواسته است میان روح و اشیای خارج هماهنگی پدید آورد. این اثرشامل قسمتهای بسیار زیبایی است در باره عشق و شهوت و آزمایش وجدان و رابطه شهوت و تقوا، که در خلال آن طبیعت پرشکوه اسپانیا و ایتالیا با زیبائی و درخشندگی فراوان وصف شده است .
از این پس در آثار بارس، مسائل درونی جای خود را به مسائل سیاسی می دهد. در ۱۸۹۷ داستان مستأصل ه انتشار یافت که بخش اول از رمان سه بخشی است با عنوان سرگذشت نیروی ملی و دو بخش دیگر آن به نام احضار سرباز و چهره هاشان میان سالهای ۱۸۹۷ منتشر شد. بارس در رمان مستأصل ها اصل غرور ملی را مورد توجه قرار داده و خطر گسیختگی از سنتهای طبقاتی و اجتماعی را عرضه می کند، چیزی که با عقیده ی فرد پرستی پیشین او آشکارا مغایرت دارد. بارس برای تأیید غرورملی خود مدیریت مجله آکسیون فرانسز را بر عهده گرفت که در ۱۹۰۶ به صورت روزنامه منتشر شد و در آن کوشید که طبقه روشنفکر فرانسه را در برابر تهدید خارجی متحد سازد .
یکی از ویژگی های بارس در طول دوران نویسندگی او ذکر این نکته است که وی تماما جریان ذهنی سیالی داشته و سعی می کند که تک تک اتفاقاتی که برایش افتاده است را به بهترین شکل ممکن در آثار ش منعکس کند. اما از این گذشته وی یک هوشیاری دیگر نیز در باب نوشته هایش دارد و آن این است که بنا به تغییرات زمانه ، ذهن او نیز بازتر می شده است و بسیاری از نظریه های جدید را در قالب آثار جدیدش بدون هیچ ترسی بیان میکرده است. البته این نظریات جدید ، همگی دارای یک استواری خاص می باشند و این طور نبوده است که برای رهایی از فشارهای سیاسی بخواهد بوقلمون صفتی کند و یا اینکه رنگ عوض کند .
بارس در ۱۹۰۶ به عضویت آکادمی فرانسه در آمد و در همین سال باردیگر به نمایندگی مجلس شورا انتخاب شد و تا آخر عمر در این سمت باقی ماند. در ۱۹۰۹ داستان کولت بودوش را منتشر کرد که به سبب ارزش سیاسی و احساس میهن پرستانه از معروف ترین آثار او به شمار آمد .
در این اثر بارس نشان میدهد که اهالی لورن چگونه مدت پنج سال به هنگام اشغال سرزمینشان به وسیله ارتش آلمان در سکوت مطلق رنج بردند وهرگز غرور ملی خود را فراموش نکردند و چگونه کولت بودوش، دختر جوان، عشق خود را به استاد جوان آلمانی، در راه میهن نادیده گرفت .
اگر ابتدای این زندگی نامه را خوانده باشید ، حتما به این امر پی برده اید که چگونه وی در دوران کودکی خودش ، تحت تاثری اتفاقاتی قرار گرفت که ذهنیت نویسندگی او را شکل داده است .
دقیقا می توان در این نقطه مشاهده کرد که او به چه سان خودش را در خیمه ی سنگین وقایع دوران کودکی اش می بیند .
اما بعد بگذارید یک نکته نیز این میان بگوییم که بعنوان یک درس نویسندگی بتوان از آن بهره گرفت. یکی از بهترین راه ها برای رسیدن به یک داستان و یا یک رمان خوب ، این است که نویسنده ابتدا به امر داستان زندگی خودش را بنویسد. این هنری است که یک نویسنده بتواند با توجه به رویدادهای زندگی خود ، بهترین اثر داستانی خود را خلق کند .
ما در تیم مطالعاتی استاد تیموری بارها به این نکته اشاره کرده ایم که هر انسانی برای رسیدن به یک داستان ، باید اول به داستان شخصی زندگی اش رجوع کند. پس حتما تفکرات خود را در حوزه ی نویسندگی ابتدا بر روی خاستگاه های ایده پردازی در درون خود منعکس کنید. بارس در ۱۹۱۳ در داستان تپه الهام گرفته ،از مکان هائی که روح انسان در آنها رنج می برد، سخن می گوید و داستان سه برادر کشیشی را نقل می کند که در طی قرن نوزدهم کوشیده اند تا به زندگی مذهبی منطقه شان رنگ تازه ای بخشند، گاه نیز پیروزی هائی بدست آورده، اما پیوسته با مخالفت مقامات عالی مذهبی روبرو کشته اند .
این اثر که مبارزه سیاسی را بر اساس مسائل مذهبی نشان میدهد، از مؤثرترین آثار بارس بشمار می آید. بارس از آغاز جنگ اول جهانی در ۱۹۱۴ به طور مرتب مقاله هائی به طرفداری از خدمت در ارتش منتشر می کرد که مجموعه چهارده جلدی واقعه جنگ بزرگ را تشکیل می داد. پس از آن در ۱۹۱۸ هنگامی که از شکوفایی ملت فرانسه نا امید شد، بیش از پیش به انزوا روی آورد و به دنیای درون خود بازگشت. گویاترین اثر بارس کتاب دفترهای من است که پس از مرگش میان سالهای ۱۹۵۷ انتشار یافت .
این مجموعه شامل حدود شصت دفتر است که خاطرات معنوی بارس و جریان های فکری يك ربع قرن و اندیشه های روزانه و اصول عقاید دنیای غنی روح او را با صداقت بسیار منعکس می کند. در وجود بارس تضاد و اختلاطی آشکار دیده می شود، از سوئی اعتقاد به زندگی احساسی و معنوی فرد و از سوی دیگر پایبندی عمیق به ریشه های اجتماعی و جغرافیائی و اخلاقی که فرد را به خانواده بشری و به سرزمین ها پیوند می دهد .
بارس برخلاف اصالت فکر که تن و رنان به آن معتقد بودند، به بستگی میان فکر و احساس فردی با مبانی وراثت اعتقاد داشت. شیوه بیان بارس توأم با هنرمندی و استادی است و از موسیقی کلام و در بعضی از آثار از تغزلی زیبا برخوردار است. خود وی اقرار کرده است که به هنگام نوشتن پیوسته در جستجوی کلامی سحر آمیز بوده است .
پارس با سبك آراسته و بیان افسونگر خود نفوذ فراوانی بر نویسندگان جوان اوایل قرن بیستم داشته است. وی در تاریخ 4 دسامبر 1923 در فرانسه برای همیشه چشم از دنیا فرو بست.
آثار موریس بارس
- یک هفته در خدمت آقای رنان
- آقای تن در سفر
- داستان مردی آزاد
- آیین ستایش خویشتن
مروری بر آثار موریس بارس
موریس بارس ، یکی از نویسندگان به غایت تاثیر گذار در میان نویسندگان هم نسل خود است. او از قریحه ی ادبی بسیار بالا و همچنین سواد و دانش اجتماعی و سیاسی بالا برخوردار بوده و این امر به او کمک می کرده است که نوشته هایی همگام با زمانه ی خویش و همگام با معیارهای روز ادبیات جهان خلق کند. نوشته های او به طور کلی دارای نیش و کنایه ای هجو آمیز بوده که باعث ماندگاری سخنان او می شده است. در ادامه بخشی از جملات قصار او را با هم مرور می کنیم :
- این دلایل اخلاقی نیستند که باعث ایجاد قوانین اخلاقی می شوند ، بلکه این حساسیت های بشری است که اخلاق را خلق می کند و به دنبال آن قانون گذاری های اخلاقی صورت میدهد.
- سیاستمداران درست مانند یک بند باز هستند. برای حفظ تعادلشان ، دروغ هایی می گویند که در عمل خلاف آن را انجام میدهند.
سوالات متداول در خصوص زندگینامه موریس بارس
1- موریس بارس کیست ؟
موریس بارس ، رمان نویس و روزنامه نگار بلند آوازه ی فرانسوی به تاریخ 19 آگوست 1862 در فرانسه زاده شد .
2- مهمترین آثار موریس بارس را بیان کنید ؟
مهمترین آثا رموریس باراس عبارتند از : یک هفته در خدمت آقای رنان – آقای تن در سفر – داستان مردی آزاد – آیین ستایش خویشتن
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید