برای نوشتن از کجا شروع کنیم ؟
شاید سوال خیلی از ما باشد ، این سوال را می تواند یک پسر ۷ ساله بپرسد که علاقه خود را پیدا کرده و می داند عاشق نوشتن و نویسندگی است، می تواند یک فرد سی ، چهل و پنجاه و الی آخر بپرسد ، یعنی محدودیت سنی، شغلی ،مکانی و تحصیلی برای نوشتن وجود ندارد .
شما هر وقت اراده کنید و دوست داشته باشید بنویسید می توانید و هیچ چیز در این دنیا نمی تواند مانع از عمل مفید و همه پسند شما شود .نوشتن میتواند به شما جهت تخلیه احساساتتان کمک کند؛ همچنین نوشتن مداوم و عادت به نوشتن، استرس در افراد را کاهش میدهد و نهایتا خلاقیت را پرورش خواهد داد. نوشتن روزانه شما را با نظم و انضباط در مسیر زندگی آشنا خواهد کرد.
نوشتن و کتاب خواندن جز کار های مفید در دنیا هستند که شاید کسی پیدا نشود که شما را از اینکه این دو روش سودمند باز دارد ، البته اذعان می کنیم که در دنیای فعلی متاسفانه گاهی ارزش ها ضد ارزش شده اند و گاه ارزش های گرانبها را مادیات و موارد دیگر مقایسه می کنند که آن دسته و تفکرات آن ها که نوشتن و خواندن را بی ارزش می شمارند اصلا مهم نیست ،
بلکه اهمیت موضوع اینجاست که شما سوالی در ذهن دارید و آن سوال این است که برای نوشتن از کجا شروع کنیم و این موضوع خیلی خوب است چون در جهت پیشرفت سطح مطالعه کتاب خوانی به خصوص در کشور ما می تواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد .
در این مقاله نیمه مفصل قصد ما همین است، که بپردازیم به سوالی که خیلی از شما بار ها از خود می پرسید و چون با جواب درستی مواجه نمی شوید ، آن را برای مدت ها مدیدی رها می کنید و دوباره بر اثر علاقه زیاد به کوی علاقه خود بر می گردید ،
این سوال یعنی برای نوشتن از کجا شروع کنم ؟ در این مقاله به خوبی جواب داده می شود ، پس اگر سوال همیشگی شما بوده با راه کار های تازه رو به رو خواهید شد که خواندن این مقاله خالی از لطف نیست .
برای نوشتن از کجا شروع کنیم
اگر از هر کسی که دستی در نوشتن دارد و حتی کسانی که بهترین و معتبر ترین کتاب ها را نوشته اند سوال کنید ، برای شروع در نوشتن سه مرحله کلی را به شما پیشنهاد خواهند داد :
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : آغاز
شما باید شروع به نوشتن کنید ، این جمله ممکن است هم واضح باشد وهم ناواضح ، به این دلیل که خوب می دانیم باید شروع کنیم، اما چگونه و چطور این شروع اتفاق بیفتد، برای آغاز نوشتن به چگونه و چطور نباید فکر کرد بلکه تنها قلم را بردارید و طلسم ننوشتن را بشکنید ، برای اولین شروع به نوشتن کنید، چه چیز می خواهید بنویسید و چطور می خواهید بنویسید .
اگر ذهن شما هم درگیر این سوال است که باید برای نوشتن از کجا شروع کنیم؟ در ابتدا سعی کنید افکار خود را بر روی کاغذ یا یک صفحه ورد در کامپیوتر یا تلفن همراه خود، پیاده کنید. در ابتدا ممکن است سخت به نظر برسد و فکر کنید چیزی برای نوشتن وجود ندارد؛ اما کافی است کم کم از یک کلمه و یک خط شروع کنید و پیوسته این کار را ادامه دهید. به مرور افکار و اطلاعات خود را با دیگر اطلاعاتتان ارتباط خواهید داد و نظم در نوشتههای شما رعایت خواهد شد.
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : حفظ انگیزه
هنگامی که شما شروع به نوشتن می کنید ، وقتی چند جمله نوشتید معمولا شک و تردید به سراغ شما می آید و با صدایی مواجه می شوید که مدام قصد دارد شما را از نوشتن منع کند .
اما باید راه ی برای مقابله با این صدا بیابید و بدانید که باید چه کار کنید تا تضمین شود که نوشتن شما با انگیزه هر چه بیشتر ادامه خواهد یافت .شما باید مطمئن شوید که به آنچه مینویسید علاقهمند هستید، اگر چنین نباشد، انگیزه شما به مرور زمان از بین خواهد رفت. انگیزه، یکی از مهمترین نکاتی است که شما را به نوشتن مطالب جذاب، سوق خواهد داد؛ بنابراین سعی کنید موضوع نوشته خود را بر اساس علایق شخصیتان انتخاب کنید و روی آنها متمرکز شوید.
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : خاتمه دادن
هیچ کس در مورد کتابی که شما قصد نوشتن آن را دارید، به شما کمک نخواهد کرد که مصمم و با اراده ادامه بدهید ، مهم این است که خود شما و اراده شما این مسیر را ادامه بدهد و توانایی شما زمانی در نوشتن مشخص و کامل می شود که آن را به اتمام برسانید یعنی سرانجام کار شما مشخص شود .
در ادامه از مقاله برای نوشتن از کجا شروع کنیم هر یک از این سه عنوان را پیگیری می کنیم و بیشتر توضیح خواهیم داد .
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : مرحله ۱ از شروع به کار
همه ما باید از جایی شروع کنیم . نوشتن از مرحله اول به شرح زیر شروع می شود .
تصمیم بگیرید که این کتاب در مورد چه چیزی است
خوب نوشتن زمانی شروع می شود که که استدلال خود را از چیزی که می خواهید بنویسید ، به خوبی بدانید ، سپس آن را در حد یک پاراگراف ، بعد در حد یک طرح و سپس به اندازه یک صفحه بنویسید .
بعد از اینکه متوجه شدید داستان و یا موضوع کتاب شما راجع به چیست،یک جدول از محتویات کتاب خود را به عنوان یک راهنما بنویسید،تا راهنمای شما موقع نوشتن باشد .
مثلا هر فصل قرار است راجع به چه موضوعی باشد ، و سپس هر فصل را به آغاز، میانه و پایان تقسیم بندی کنید. طرحریزی برای نوشتن، میتواند نظم نوشته را برای شما به همراه داشته باشد؛ همچنین ذهن شما هنگام نوشتن خلاقانهتر عمل خواهد کرد. در این طرحریزی، مشخص کنید که درباره هر نکته چقدر باید بنویسید.
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : هدف شما تنها نوشتن است
جان گریشام کار نوشتن خود را به عنوان یک وکیل آغاز کرد ، به عبارت دیگر، او واقعا مشغول کار خود بود و نمی توانست هر روز بنشیند و ساعت ها برگه ها را پر از کلمات قلمبه سلمبه کند، بنابراین هدف مهم شما نوشتن است حتی شده روزی ۳۰۰ کلمه بنویسید ، شما در عرض یک سال می توانید یک رمان بنویسید .
پس باید هدف روزانه خود را مشخص کنید و هر چند در ابتدا ممکن است که کوچک و قابل اجرا باشد اما هر روز می توانید به نوشتن بپردازید چیزی که شما به دنبال آن هستید و هم اینکه حرکت به سمت کار بزرگ برداشته اید .
تنظیم روزانه برای کار بر روی کتاب خود
سازگاری خلاقیت را آسان تر می کند. شما باید روزانه یک مهلت کوتاه برای انجام کار خود داشته باشید – این به این معنی است که شما اگر برنامه روزانه خود را برای نوشتن حفظ کنید، یک کتاب را به زودی کامل خواهید کرد .
حتی اگر بخواهید یک روز را صرف نوشتن نکنید؛ باید به خود هشدار جدی بدهید که همان یک روز می تواند در سرد شدن شما نسبت به نوشتن بسیار تاثیر گذار باشد ، پس زمان نوشتن روزانه حتی ۵ دقیقه را از دست ندهید
تمرکز بر روی نوشتن و توقف همهچیز
زمانیکه تایمی را به نوشتن اختصاص میدهید، سعی کنید، تمام حواس خود را به آن معطوف کنید. اینترنت خود را قطع کنید و در حد امکان، با دیگران صحبت نکنید. هرگونه وقفه در هنگام نوشتن، میتواند تمرکز شما را با اختلال مواجه کند. اگر ذهنتان درگیر مسائل مختلف است، میتوانید هنگام نوشتن یک آهنگ ملایم را پخش کنید تا بتوانید ذهن خود را بر روی نوشتن متمرکز کنید.
در هر مکانی هستید بنویسید
حال که بحران زمان را برای خود حل کردید و متوجه شدید که برای نوشتن چه کار باید انجام دهید ، بهتر است که بحران مکان نوشتن را هم حل کنید ، اگر علاقه به نوشتن دارید نباید برای شما خیلی مهم باشد که میزی که روی آن می نویسید چه باشد، میز تحریر است، میز رستوران است یا میز آشپزخانه و یا اینکه هیچ میزی در کار نیست مهم این است که شما تنها بنویسید و کار خود را که علاقه به نوشتن است، پیش ببرید .
اگر عادت کنید که باید در یک مکان خاص بنویسید پس مطمئن باشید دچار چالش می شوید، بهتر است ذهن خود را در هر مکانی آزاد بگذارید و فقط بنویسید .
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : مرحله دوم انجام کار
اکنون وقت آن رسیده است تا به کسب و کار حاصل از نوشتن برسیم . در این بخش و بخش های بعدی برای کمک به شما در دستیابی به کتاب مورد نظر خود بیش تر تمرکز می کنیم .
به هدف های هفتگی خود مراجعه کنید
شما نیاز به یک هدف هفتگی دارید که آن را با توجه به تعداد کل کلماتی که باید بنویسید ، هدفمند کنید . برای اینکه کاملا با هدف و برنامه ریزی پیش بروید بهتر است که حتما برنامه هفگی و تعداد کلماتی که در یک هفته بنویسید، فراموش نشود،نوشتن را با برنامه لحظه به لحظه پیش ببرید .
دریافت بازخورد اولیه
هیچ چیز بدتر از آن نیست که کلی مطلب و کلمه بنویسید و در آخر حتی خودتان متوجه نشوید که چه چیزی می خواستید بنویسید و اکنون چیز دیگری از آب در آمده است، بنابراین لازم است که آن را بازنویسی کنید، زیرا شما تا قبل از این فقط نوشته اید. شاید فکر کنید که نوشته شما از استاندارد کافی برخوردار نیست؛ اما بهتر است در حین نوشتن به صورت مداوم به عقب برنگردید و هر خط را اصلاح نکنید. این موضوع تمرکز شما را از بین میبرد.
چند تا از مشاوران قابل اعتماد بین دوستان ، اساتید و هر کسی که تبحر دارد ، انتخاب کنید و از او کمک بخواهید که مشاوره درست و صادقانه به شما بدهد که مسیر را به درستی پیش ببرید و ریزه کاری ها و نکات مهم را به شما گوشزد کند .
قبل از بازبینی نوشته، به خودتان زمان بدهید
بعد از اینکه نوشته خود را تکمیل کردید، کمی زمان به خودتان بدهید و سپس به بازبینی نوشته بپردازید. فاصله زمانی که بین نوشتن شما و بازبینی ایجاد میشود، ذهنیت شما را متفاوت خواهد کرد و اکنون میتوانید با ذهنیت جدید با موضوع برخورد کنید و از دید یک خواننده، به بررسی نوشته بپردازید. در این مدت زمان، میتوانید ورزش کنید یا به گشت و گذار با دوستانتان بپردازید. تنها کافیست در این مدت زمان از فکر کردن به نوشته دست بردارید.
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : مرحله ۳ پایان دادن
اما کی و چگونه فرایند نوشتن شما به پایان می رسد ، این موضوعی است که در اواسط کتاب بعد از اینکه کمی هیجان و شوق نوشتن به پایان رسید، زیاد به ذهن شما خطور می کند بنابراین بهتر است زمینه پایان دادن را در این بخش بیشتر تمرکز می کنیم .
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : تعهد به صحیح نوشتن
قبل از شروع و راهکار دادن برای پایان دادن کتاب دقت داشته باشید که تمام کردن و مشخص کردن روز پایان نوشتن شما چندان مهم نیست، اینکه چگونه و با چه کیفیتی به پایان می رسانید مهم است، پس دقت داشته باشید که محتویات شما خوانا و قابل درک و در واقع مردم پسند باشد، چه قصد چاپ کتاب داشته باشید و چه قصد چاپ کردن نداشته باشید، در هر صورت به گونه ای باید بنویسید که قابل درک و فهم باشد .
شکست را پذیرا باشید
همین طور که به پایان کار نزدیک می شوید، بهتر است که با خود صادقانه رفتار کنید و بپذیرید که ممکن است نوشته شما در اولین مرتبه با شکست مواجه شود، پس شکست را هم به مانند پیروزی در آغوش بکشید و استقبال کنید چون قطعا پل پیروزی است و بهتر است، ادامه بدهید .
بار دیگر بنویسید
بیشتر نویسندگان بعد از اولین نوشته خود و خواندن محتویات از نوشته خود خجالت می کشند ، اما اگر ناامید شوید و دوباره ننویسید ، طبق معمول روند گذشته و سرد شدن شما دوباره تکرار می شود و به ثمر رسیدن نوشتن شما و استعدادی که برای نویسندگی دارید دوباره کنسل می شود .
دوباره با یک برنامه ریزی جدید و نوشتن مطالب روزانه و انتخاب موضوعی جالب تر مثل موضوعی از زندگی خود آغاز کنید، بسیاری از نویسنده ها با نوشتن زندگی نامه و یا موضوعی جالب از زندگی خود به محبوبیت رسیده اند .
دلیل این که کتاب ها تمام نمی شوند
هر سال میلیون ها کتاب ناتمام باقی می مانند و به پایان نمی رسند ، به این دلیل که نویسنده هایشان زودتر از آنچه که فکرشان را بکنید ، از نوشتن سرد می شوند و کناره گیری می کنند ، اعتماد به نفس خود را در برابر شکست از دست می دهند و در نهایت زیبایی تفکری که می توانست وارد جهان هستی شود، ممکن نمی شود .
شاید شما تجربه کرده باشید ، که شروع به نوشتن یک کتاب کرده اید اما هرگز آن را تکمیل نکردید . حال شما گیر کرده اید و نمی دانید که چگونه کتاب را به پایان برسانید . یا شما مقاله خود را تکمیل کردید اما نمی دانید چه کاری باید انجام دهید . بدتر از آن، شما یک کتاب نوشتید ، اما هیچ کس به آن توجه نکرد . هیچ کس آن را نخرید و نه خواند .
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : پاداش بدهید
اگر برای نوشتن نیاز به انگیزه دارید، در این بخش به نکته های اگر برای کمک به انگیزه نیاز به کمک دارید، در اینجا ۱۰ راهنمایی دیگر برای کمک به شما در انجام این روند وجود دارد :
یک فصل را در یک زمان بنویسید
سعی کنید که فصل هایی که قرار است بنویسید، در یک دوره محدود و مشخص بنویسید، البته این دوره نباید خیلی کم باشد و نه خیلی زیاد باشد . که هم با حوصله بنویسید و هم اینکه برنامه داشته باشید که در تاریخی مشخص تمام کنید .
یک کتاب کوتاه بنویسید
ایده نوشتن یک شاهکار ۵۰۰ صفحه ای می تواند فلج کننده انگیزه باشد . در عوض، یک داستان کوتاه و یا شعر کوتاه را شروع کنید که برای شما دلهره آور هم نباشد .
یک وبلاگ برای شروع بسازید
یک وبلاگ می تواند برای شروع کار شما که می خواهید نوشتن را آغاز کنید و انگیزه کافی ندارید، مفید باشد، از طرفی وقتی بازخورد های اولیه را ببینید، تشویق می شوید و کار وبلاگ نویسی را هر روز ادامه می دهید تا مصم تر و با اراده تر پیش بروید .
تحول به طور مداوم
چند روز، نوشتن به طور مداوم می تواند برای شما سخت باشد ، اما در طی روز های آینده با مداومت بر نوشتن این سختی به تحولاتی در ذهن و ایده های شما تحویل می شود که تا حدودی کمک کننده خواهند بود .
تا شما بتوانید نوشتن را تقویت کنید و هر روز که جلوتر می روید ، می بینید که نوشته های شما نسبت به قبل پربارتر شده، نوشته ها سنگین تر و وزین تر شده اند که همه این موارد به مداومت و تحولی که در ادامه می آید بستگی دارد .
برای نوشتن از کجا شروع کنیم : تجربه عادت های جدید
نیل فیور، نویسنده عادت های جدید می گوید :
یکی از دلایل اصلی این است که ما مجددا متوقف می شویم و دوباره درگیر استرس می شویم . بنابریان باید سعی کنید در حین نوشتن عادت های جدید را امتحان کنیم ، مثل بیرون رفتن ، کافه رفتن ، سینما رفتن و کتاب خواندن ، تفریحات باعث ایجاد تنوع و رسیدن ایده های جدید در ذهن شما می شود .
کلام پایانی
همه افراد در مسیر زندگی، گاهی به نوشتن روی میآورند؛ اما مشکل این است که به سوال ذهنی افراد درباره اینکه برای نوشتن از کجا شروع کنیم؟ پاسخ داده نمیشود. این موضوع آنها را در ابتدای کار، از نوشتن باز میدارد. در این مقاله، به بررسی تکنیکهایی برای شروع مقاله و حفظ تمرکز و انگیزه در جهت ادامه دادن مسیر نوشتن پرداختیم. حال نوبت شماست که شروع به نوشتن کنید و با استفاده از راهکارهای ارائه شده، به نوشتن عادت کنید و نهایتا تمرکز خود را بالا ببرید.
دوست دارید نویسنده شوید ؟
میکرودوره نویسندگی خلاق
صفر تا صد نویسندگی ۱۵ساعت آموزش تخصصی در حوزه نویسندگی
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.