رابرت براونینگ
رابرت براونینگ ، شاعر و ادیب مشهور انگلیسی ، به تاریخ ۷ مه ۱۸۱۲ در لندن زاده شد .
او یکی از مشهور ترین شعرای دوره ی ویکتوریا بود ، چرا که محبوبیت خاصی در بین مردم به لحاط دراماتیک بودن اشعارش و همچنین ابداع سبک های تک گویی بود .
پدر رابرت کارمند بانک بود و دارای قریحه شاعری، چنانکه برای تسهیل کار پسرش در آموزش گرامر لاتینی را به شعر تنظیم کرد. رابرت نیز قریحه شاعری را از پدر به ارث برد. در مدرسه چندین نمایشنامه نوشت که به وسیله رفقایش بازی شد و اولین دیوان شعر را در دوازده سالگی ساخت که مورد توجه بعضی دوستان شاعرش قرار گرفت، اما بعدها خود آن را از میان برد .
زندگینامه رابرت براونینگ
نخستین منظومه ای که از او به چاپ رسید پولین نام داشت که در بیست و یک سالگی پس از اقامتی در سن پترزبورگ ساخته بود. این اثر توفیقی بدست نیاورد. پس از آن منظومه پرسلس را در ۱۸۳۵ انتشار داد که مورد توجه قرار گرفت و موجب آشنائی براونینگ با بزرگان شعر و ادب مانند دیکنز، کارلایل و وردزورث شد. این منظومه از زندگی فیلسوف، کیمیا گر و منجمی سوئیسی که خود را برتر از ابن سینا میدانست ، مایه گرفته است که به دنبال کشف اسرار عالم خلقت به سفرهای دور می پردازد، با اشخاص گوناگون برخورد می کند که همه اورا از نتیجه تفحص مأیوس می کنند .
پس از چندی که به سوئیس باز می گردد، به عنوان مردی گزافه گو معرفی می شود و مطرود می گردد و پیش از مرگ اعلام می کند که از آن جهت به هدف نرسیده است که به عالم انسانیت توجه نکرده و رنجها و امیال شریف آدمی را نادیده گرفته است. این اثر از نظر ادراک و عمق مطلب بسیار غنی است، اما افراط در استدلال و ملاحظات فلسفی آن را ملال انگیز ساخته است. اولین تراژدی براونینگ به نام استرفرد در ۱۸۳۷ نمایش گذارده شد و تنها پنج بار بر صحنه آمد. براونینگ در ۱۸۴۰ منظومه ساردلو را انتشار داد که اثری مبهم و دور از فهم خواننده بود .
میان سالهای ۱۸۴۱ و ۱۸۴۶ هشت منظومه از او انتشار یافت که در دیوان رنگها و انارها فراهم آمد. براونینگ در ۱۸۴۶ با الیزابت برت که اشعارش مورد توجه او قرار گرفته بود، پنهانی ازدواج کرد، با او به ایتالیا مهاجرت کرد و در فلورانس اقامت گزید. در ۱۸۴۹ اولین چاپ از آثارش در دو جلد در لندن به عمل آمد و در ۱۸۵۰ منظومه ی شب عید میلاد مسیح و عید پاک منتشر شد .
براونینگ در ۱۸۴۹ از مرگ مادر که به او سخت دلبستگی داشت، آگاه شد، مدتها در اندوه به سر برد و به یاد او اشعاری سرود که در ۱۸۵۵ با عنوان مردان و زنان در دو جلد و در پنج قطعه انتشار یافت. این مجموعه که شامل گفتارهای غم انگیز و عاشقانه بود، از نظر قدرت بیان در درجه ای قرار داشت که براونینگ را از بزرگترین شاعران انگلیسی معرفی کرد. براونینگ در حالی که وجود خود را در قالب بیشتر قهرمانان جای می دهد، تحلیلی عمیق و پرشور از روح آدمی بعمل می آورد و مبارزه شدیدش را برای دست یافتن به تعالی و اوج زندگی و هنر نشان می دهد .
براونینگ پس از مرگ همسر در ۱۸۶۱ عزلت گزید، کسی را نپذیرفت و شعری نسرود، اما ناگهان اندوه مبالغه آمیز خود را احساسی بیمارانه تلقی کرد، پس به سفر پرداخت و زندگی را گاه در لندن و گاه در پاریس گذراند و بار دیگر به سرودن شعر پرداخت و در ۱۸۶۴ دیوان شخصیتهای نمایشی را منتشر کرد که در آن بصورتی بدیع و شاعرانه شخصیتهای مهم عصر گذشته را از نو خلق کرده، به قهرمانان زندگی واقعی و در عین حال شاعرانه و انسانی بخشیده و عقاید سیاسی و مذهبی خود را به وسیله آنان منعکس ساخته است. براونینگ در ۱۸۶۸ دیوانی در چهار جلد منتشر کرد که می توان آن را شاهکار وی و شاهکار ادبیات انگلیس در قرن نوزدهم دانست .
این اثر معروف انگشتری و کتاب نام دارد و در آن سبک و فن خاصی بکار رفته که در هیچ یک از آثار شاعران دیگر دیده نشده است و موضوع آن از کتابی گرفته شده است که براونینگ در فلورانس خریده و داستان جنایتی را که در ۱۶۹۸ در رم اتفاق افتاده بود، بیان می کرد. در این زمان بود که مردم انگلستان به آثار براونینگ علاقه مند شدند و او را شاعر محبوب خود بشمار آوردند. وی پس از انتشار کتاب چکامه های نمایشی شهرتی جهانی یافت. در ۱۸۸۴ از دانشگاه ادنبورگ به دریافت درجه دکتری افتخاری نائل آمد و در ۱۸۸۶ به عضویت آکادمی سلطنتی در آمد. براونینگ در ۱۸۸۹ به سبب ابتلای پیاپی به ذات الریه در ونیز در گذشت و جسدش در نمازخانه وستمینستر در لندن به خاک سپرده شد .
در ونیز مراسم سوگواری عظیمی برای او انجام گرفت و در روز مرگش آخرین دیوان شعر غنائی او به نام اسولا ندو در لندن منتش شد. این دیوان شامل قطعه هائی از بهترین اشعار بر او نینگ است. اشعار براون بسیار تدریجی شناخته شد. موضوعهای دشوار و مبهم که تلاش ذهنی خوانید را ایجاب می کرد و استادی در فنون کلام و محاوره های نمایشی آن مردم را ملول می ساخت، اما شاهکارهای او که بسادگی و صراحت نزدیکتر بود، براونینگ را بزرگترین شاعر انگلستان در قرن نوزدهم بشمار آورد. اسکار وایلد در باره براونینگ گفته است: «حوادث و وقایع از نظر او اموری غیر واقعی و بیمعنی می آید. تنها روح آدمی است که عامل وقایع و تراژدیهای زندگی محسوب می شود.» . وی به تاریخ ۱۲ دسامبر ۱۸۸۹ دیده از دنیا فرو بست .
آثار رابرت براونینگ
- پولین
- پاراسلوس
- استرافورد
- زنگها و انارها – شماره ۱: پیپا میگذرد
- زنگها و انارها – شماره ۲: ویکتور شاه و چارلز شاه
- زنگها و انارها – شماره ۳
- زنگها و انارها – شماره ۴: بازگشت دروسس
- زنگها و انارها – شماره ۵:
- زنگها و انارها – شماره ۶: زادروز کلمب
- زنگها و انارها – شماره ۷: لوریا و تراژدی روح
- شخصیتهای نمایشی
- حلقه و کتاب (انگشتری و کتاب)
- سایبان گمشده
- غزلهای پرتغالی
- چکامههای نمایشی
- مردان و زنان
- آسولاندو
- شب عید میلاد مسیح
مروری بر آثار رابرت براونینگ
رابرت براونینگ ، یکی از شاعران بلند مرتبه ی انگلستان و یکی از بنیان گذاران شعر نوین در جهان می باشد. جایگاه او در تاریخ ادبیات جهان جایگاه رفیعی است و آثار او همیشه از اقبال مناسبی برخوردار بوده است. اما آنچه که رابرت را از دیگران متمایز میکند ، ذکر این نکته است که رابرت ، تمام وجود خویش را وقف انسانیت کرده است. اگر به اشعار او نگاه کنید ، خواهید دید که به چه میزان انسانیت در اشعار او موج می زند. البته برای این مسئله نیز نیاز به یک توضیح مختصر داریم که می توانیم از آن بعنوان درسی برای نویسندگان نیز بهره ببریم. همه ی شاعران و نویسندگان دنیا بالاتفاق ، دغدغه ی انسان را دارند .
یعنی شما هیچ شاعر و یا نویسنده ای را نمی بیند که دغدغه ی انسان را در طول شعرهایش نداشته باشد. چرا این را عرض می کنیم ؟ به این دلیل که تمامی کتب نوشته شده توسط انسان ها ، باید توسط انسان دیگری مطالعه بشود و این یعنی رابطه ی یک نویسنده با انسان دیگر طبیعتا یک رابطه ی انسانی پر از دغدغه های انسانی است. حال اما ، یک تفاوت در میان این دید انسانی به نوشتن ایجاد می شود و آن ذکر این نکته است که هر نویسنده به زوایای مختلفی از وجود انسان خیره می شود و بخش های مختلفی از وجود انسان را نشانه می گیرد و در نوشته هایش انعکاس میدهد. هر میزان که این نوشته های او ، درجات عمیق تری از احساسات و تفکر انسان را در بر بگیرد ، نوشته هایش ادبی تر ، شاخص تر و مورد اقبال تر است .
شما امروزه هزاران نوع کتاب می بیند . کتاب های موفقیت ، کتاب هایی هستند که روح انسان و رسیدن به اهدافش را نشانه گرفته اند. کتاب های لطیفه کتاب هایی هستند که شادی انسان را در بر می گیرند. کتاب های آشپزی و گلدوزی کتاب هایی هستند که مهارت های انسان را مورد هدف قرار داده اند و کتاب های داستانی کتاب هایی هستند که روان آدمی را مورد هدف و نشانه گیری قرار داده اند. اما از این میان نویسنده ای موفق تر است که در سبک خود بتواند عمیق ترین ارتباط را با مخاطبش برقرار کند. در باب رابرت براونینگ دقیقا همین عنصر ارتباط است که موجب پیروزی او شده است. اگر آثار او را مطالعه کنید ،در خواهید یافت که به چه میزان عشق در آثار او جاری است .
عشق ، محبت و انسانیت چیزی است که سه راس مثلث فکری رابرت را تشکیل میدههند. او معتقد است که انسان زمانی به مجموع علوم دست پیدا می کند که عشق را در وجودش نهادینه کرده باشد. او معتقد است اندیشه و آگاهی را نمی توان در کتاب ها یافت ، بلکه این تنها علم راه یافتن به مسیر اندیشه و آگاهی است که در کتاب ها وجود دارد و انسان برای رسیدن به آن باید حرکت کند و مسیری را طی کند تا که بهترین درجه از آگاهی را در خودش نهادینه کند. در واقع رابرت در یک زبان ساده به ما این چنین می گوید که زمانی علم های دنیا به داد انسان می رسند که انسان با استفاده از آن به مفهوم انسانیت که همان عشق است ، در زندگی دست پیدا کند. حال که این مباحث را بیان کردیم ، بد نیست که یکی دو شعر از رابرت هم بخوانیم و با اشعار او و سبک کلام او نیز آشنا شویم.
از من می گریزی؟
هرگز !
معشوق من!
تا زمانی که من منم و تو تویی
تا زمانی که دنیا هر دو ما را در بر دارد
من عاشق توام
و تو افسونگر منی
آنگاه که یکی انکار کند
دیگری باید اصرار کند .
*****
دریای خاکستری و سرزمین گسترده و سیاه،
و نیمه زرد ماه، بزرگ و کوتاه؛
و امواج کوچک و ترسانی که می خزند
با طره های آتشین از خوابشان،
در آن هنگام که من با دماغه پرخاشگر قایق به خلیج می رسم
و سرعت آن را در شن های گل آلود می کاهم.
بعد مسافتی در ساحل گرم و معطر از بوی دریا،
از سه کشتزار باید گذشت تا مزرعه ای پدیدار آید،
ضربه ای به پنجره، خراشی تند و تیز
و جهش آبی رنگ کبریت بر افروخته،
و صدایی که در میان شادمانی ها و ترسهایش،
آرام تر از ضربه های دو قلبی است که با هم می تپند.
سوالات متداول
۱- رابرت براونینگ کیست ؟
رابرت براونینگ ، شاعر و ادیب مشهور انگلیسی ، به تاریخ ۷ مه ۱۸۱۲ در لندن زاده شد . او یکی از مشهور ترین شعرای دوره ی ویکتوریا بود .
۲- دلیل محبوبیت رابرت براونینگ در عصر خود چه بود ؟
او در بین مردم از محبوبیت خاصی به لحاظ دراماتیک بودن اشعارش و همچنین ابداع سبک های تک گویی در اشعارش بر خوردار بود .
۳- رابرت براونینگ اولین آثارش را از چه سنی نوشته است ؟
رابرت نیز قریحه شاعری را از پدر به ارث برد. در مدرسه چندین نمایشنامه نوشت که به وسیله رفقایش بازی شد و اولین دیوان شعر را در دوازده سالگی ساخت که مورد توجه بعضی دوستان شاعرش قرار گرفت، اما بعدها خود آن را از میان برد .
۴- اولین اثر براونینگ که بصورت حرفه ای نوشته شد چه بود ؟
نخستین منظومه ای که از او به چاپ رسید پولین نام داشت که در بیست و یک سالگی پس از اقامتی در سن پترزبورگ ساخته بود. این اثر توفیقی بدست نیاورد.
۵- شش اثر از آثار رابرت براونینگ را نام ببرید ؟
سایبان گمشده – غزلهای پرتغالی – چکامههای نمایشی – مردان و زنان – آسولاندو – شب عید میلاد مسیح
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.