مروری بر زندگینامه مارک تواین ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’20px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=’1′ border_color=’#919191′ radius=’9px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#000000′ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-3r1feh’]
[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-jkwv90be’ admin_preview_bg=’rgb(255, 255, 255)’]
مارک تواین تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
زندگینامه مارک تواین ، در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند .
در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از راز ها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان .
قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این هم صحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم .
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
مطلب پیشنهادی : هدف چیست
در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” مارک تواین ” ، نویسنده آمریکایی و خالق اثر جاودانه “ماجراهای هاکلبری فین” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
زندگینامه مارک تواین
مارک تواین نویسنده ی شهیر آمریکایی ، در سی نوامبر سال 1835 در مرز ایالت میسوری آمریکا در روستایی در فلوریدا دیده به جهان گشود .
او از خانواده ای با سطح علمی بالا رش و نمو خویش را آغاز کرد. پدرش یکی از قاضیان بود که علم حقوق را در ایالت ویرجینیا به حد کمال رسانده بود. مارک تواین ، تنها دوازده سال از عمرش را با پدرش سر کرد و در دوازده سالگی پدرش را از دست داد. از آنجا که پدر مارک یک قاضی بود و طبیعتا یک قاضی نمی توانست مال و اموال بسیاری داشته باشد ، چرا که همیشه در معرض دید قانون بود و تنها یک حقوق ثابت داشت ، بعد از مرگ شرایط زندگی برای مارک تواین و مادرش کمی سخت شد .
هر چند که حمایت های دولتی در این بین تاثیر بسیاری در روند زندگی آن ها داشت ، اما مارک برای گذران زندگی و همچنین تجربه ی استقلال در زندگی به سوی شغلی در یکی از چاپخانه ها رفت و سعی کرد که با کار در چاپ خانه گذران زندگی کند .
مارک تواین از کودکی ذوق ماجراجویی بسیار داشت و پس از مرگ پدر که در دوازده سالگی او رخ داد، دنباله تحصیل را رها کرد و به نوبت کارگر چاپخانه، راننده کشتی بخار و سرباز داوطلب شد، مدتی نیز به گروه جویندگان طلا پیوست و پس از آنکه از سفر های متعدد و اشتغال به حرفه های گوناگون معرفتی وسیع از عالم انسانیت بدست آورد، به روزنامه نویسی پرداخت و در مقاله نویسی سبك خاص فکاهی را بر گزید .
وی در سال 1859 تصمیم گرفت که یک نام مستعار در نویسندگی برای خود انتخاب کند و تصمیم گرفت که بنا بر آنچه که در کشتی های دریایی تجربه کرده بود ، نام مارک تواین را برای خود انتخاب کند. این یک نام مصطلح در علم دریانوردی بوده است که مارک از آن بهره برد و این نام هم به گفته ی خودش برای او بسیار خوش یمن بود .
مارک تواین اولین داستان را در ۱۸۶۵ به نام وزغ جهنده معروف ناحیه ی کالواراس The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County در نیویورك انتشار داد که شهرتی ناگهانی برای او بدست آورد و موجب شد که مارک تواین راه داستان نویسی را بطور قطعی برای ادامه ی زندگی خود دنبال کند .
اگر نگاهی به زندگی نامه بزرگان نویسندگی بیاندازید ، می بیند که اکثر آن ها پس از اینکه این اعتماد به نفس را به خرج می دهند و نوشتن را شروع می کنند ، بیشترین موفقیت ها را حاصل می کنند و بعد از آن هیچ کاری پر در آمد تر و لذت بخش تر از نویسندگی را یافت نمی کنند .
این کار به هیچ کشوری هم وابسته نیست و هیچ چیز نمی تواند جلوی خوانده شدن یک داستان خوب را بگیرد. این قصه، داستانی است قدیمی و معروف که مارک تواین آن را تازه گردانیده است و مسابقه ای را نشان میدهد میان معروفترین و جهنده ترین وزغ منطقه متعلق به آسیابانی جوان و وزغ شخص دیگری به نام دنیل و بستر Daniel Webster که بر اثر اینکه پوزه وزغ خود را نهانی با براده سرب پر کرده بود، برنده مسابقه گردید .
این داستان بظاهر ساده با قلم طنز آمیز و لحن آمیخته با فکاهی نویسی های مارک تواین، به صورت داستانی بسیار زیبا و دلپذیر در آمد و مارک تواین را نویسنده محبوب عامه ی مردم در زمانه ی خویش کرد. مارك تواین پس از آن سفر طولانی خود را آغاز کرد و تقریبا سیزده سال در خارج کشور بسر برد، همه جا سخنرانی هائی ایراد کرد و زمینه آثار پیروزمندانه خود را فراهم آورد .
وی در سال 1869 تصمیم به نگارش کتابی به نام ساده دلان در کشتی گرفت. این کتاب به شرح سفرهای دریایی او پرداخته است .
ساده دلان در سفرکشتی The Innocents Abroad ، در واقع سفرنامه ای است که آمد و شدهای دریائی نویسنده را به ایتالیا و بیت المقدس وصف می کند .
مارک تواین در این سفرنامه، تمدن کهن منطقه مدیترانه را با نگاهی طنز آلود می نگرد، توصیف موزه ها، شهرها، خرابه ها همه به مارك تواین این امکان را داده است که هنر مضحکه نویسی خود را آشکار کند و به هرچیز جنبه نمایشی بخشد. این اثر نیز برای نویسنده شهرت و ثروت همراه آورد .
مارك تو این در ۱۸۷۰ ازدواجی افسانه ای انجام داد، به این معنی که عاشق عکس یکی از دوستان برادرش شد و پس از ازدواج در نیویورك اقامت گزید .
و نفود این ازدواج برشخص مارك تواین و آثارش گفتگوی بسیاری بوجود آمد. عده ی بسیاری معتقد به این امر هستند که مارک تواین پس از ازدواج با این شخص دیگر نتوانست آنچنان که باید و شاید به نویسندگی بپردازد و نتوانست آن استعداد عظیم خود را در زمینه ی نویسندگی آشکار سازد .
چرا که طور اجبار تسلیم عقاید تعصب آمیز و محافظه کارانه همسرش شده که او را از انتشار بعضی از آثارش منع و بسیاری از آنها را به بهانه ی بی پروائی پاره می کرد. با وجود این مارک تواین آثار قابل ملاحظه ای انتشار داد. داستان سخت گذرانی که در سال ۱۸۷۲به چاپ رسید ، خاطرات قسمتی از حوادث سفر او به غرب دور است .
مارك تواین که برای بدست آوردن ثروت از هیچ تلاشی دریغ نداشت، خود را به کار استخراج طلا و نقره مشغول می داشت تا شغل مناسب تری که با استعداد طبیعی اش ساز گار تر باشد بدست آورد .
زمینه این زندگینامه ماجراهای این سفرهاست که با لحن طنز آمیز به صورت قصه خیال انگیزی در آمده است . در عین حال از زندگی مردم آمریکای عصر او و تمایل جوانان به ماجراجوئی تصویری پیش چشم گذاشته است .
داستان قرن طلائی۱۸۷۳ خاطرات نویسنده را از شهر هنيبل نشان میدهد آمیخته با هجوی تند از دوره پس از جنگهای داخلی. تهرمان داستان نوعی دون کیشوت خیال پرور است با چهره ای عامه پسند .
در ۱۸۷۶ ماجراهای تام سایرThe Adventures of Tom Sawyer منتشر شد که به دوران کودکی مارک تواین ارتباط می یابد و قهرمانان آن دوره تحصیلی اویند. این کتاب نیز یکی از کتاب های برجسه ی دروان خود بود که بسیار موجبات شهرت مارک تواین را فراهم ساخت .
تام سایر از مهمترین آثار مارك تواین به می آید و دنباله ماجراهای آن در اثر دیگری به نام ماجراهای هاکل بری فین The Adventures of Huckleberry Finnie گرفته شد که در ۱۸۸۵ منتشر گشت بی شک شاهکار مارک تواین و از شاهکارهای ادبیات آمریکا شناخته شد .
این کتاب شامل حماسه بزرگی از مردم حادثه جو در دورهای سخت و تعیین کننده است که می تواند آیینه ای تمام نما چهره های مشخصی از نوجوانان امریکائی عصر نويسنده را ارائه دهد که مارک تواین توانسته آن ها را به بهترین شکل ممکن و با تکیه بر دانش جامعه شناسی خویش به رشته ی تحریر در بیاورد .
هاکلبری فین با داشتن پدری نالایق و دائم الخمر پسر ماجراجویی بدون هیچگونه تعلیم و تربیت بار آمده که به حال خود رها شده و با حوادث فراوان زندگی روبرو می گردد .
داستان هاکلبری فین پرده گسترده نقاشی ای است که گروه های گوناگون و تماشائی و جالب توجه را پیش چشم قرار می دهد، از این رو نمونه کامل ترین زندگی نامه طنز آمیز به شمار رفته و از شهرتی جهانی برخوردار گشته است .
مارك تواین که در این دوره مورد ستایش فراوان قرار گرفته و نویسنده ی محبوب توده ی مردم گشته بود، از ۱۸۹۳ دچار يك سلسله حوادث ناگوار شد مانند ورشکستگی مالی، از دست دادن سلامت و کاهش قدرت خلاقه در نویسندگی ، مرگ يك دختر و دیوانگی دختر دیگر، بیماری و مر گ همسر و اگر همه ی این ها را کنار هم بگذاریم در می یابیم که یک نویسنده با روحیه ی لطیف مارک تواین به چه میزان می تواند دچار مصائب و سختی های بسیاری شود .
این تلخی ها و مصائب پی در پی نوعی بدبینی در باره عالم و خالق عالم در وجود او ایجاد کرد که در این باره نیز بسیار نوشت .
البته همیشه باید این نکته را مد نظر داشت که یک نویسنده به شدت تحت تاثیر درونیات خودش قرار دارد. در واقع اکثر نویسنده ها آنچه را که در درون دارند و نمی توانند بیان کنند را به رشته ی تحریر در می آورند .
اما آنچه که درون آن ها را شکل می دهد ، چیزی است که پیرامون آنها رخ می دهد . اتفاقات سختی که مارک تواین را محاصره کرده بودند ، باعث شدند که وی به کل به این دنیا ناامید شود و امیدش را از دنیا ببرد و این خود شروعی بود برای نوشتن ، آن هم در قالبی جدید .
در داستان مردی که هدلی برگ را فاسد کرد The Man That Corrupted Hadley burg حمله تندی به تظاهر و خودپسندی و دنائت مردم شهرهای کوچک شده است. اما بعد ، این تنها شروعی بودبرای نوشته های انتقاد آمیز او از وضعیت دنیا و بقولی ناامیدی هایش و اوج این بدبینی ها در داستان بشر چیست؟ ?What Is Man دیده می شود که در ۱۹۰۶ بدون نام نویسنده منتشر شد و مکالمه ای است فلسفی در باره قدرت الهی و اثبات این امر که بشر فاقد هر گونه اراده و اختیار است و در دست قوائی نامرئی به این سو و آن سو کشیده می شود .
مارك تواین در این دوره به نوع دیگری از نویسندگی روی آورد و آثاری انتشار داد بر مبنای تاریخ، از جمله ژاندارك در ۱۸۹۶ که با دقت نظر بسیاری از روی اسناد و مدارك تهیه شده است .
در واقع ژاندارك قهرمانی است که مارک تواین در کودکی به خواندن سرگذشت او بسیار علاقه داشت و او را تجسمی از زن کامل می دانست. اما بعد ، آخرین اثر مارك ، بیگانه اسرار آمیز The Mysterious Stranger نام دارد که پس از مرگ نویسنده در سال 1916 منتشر شد و با قصه های فلسفی ولتر مقایسه گشت . آثار چاپ نشده مارك تواین در ۱۹۴۰ انتشار یافت .
بارك تواین سالهای آخر زندگی را با شهرت و افتخار گذراند و در خانه زیبائی که در کونکتیکت Connecticut ساخته بود، سکونت کرد و از احترام مردم سراسر جهان برخوردار شد. مارك تو این را بیشتر داستان پرداز عجایب به شمار می آورند. اشخاص داستان هایش افرادی فراموش نشدنی اند که همواره موجب سرگرمی نسل های آینده گشته اند .
ارنست همینگوی در باره ی هاکلبری فین گفته است: «همه ادبیات جدید آمریکا از يك کتاب مارك تواین سرچشمه گرفته و آن هاکلبری فین است… و بهترین کتابی است که ما در دست داریم و می توانیم آن را ترازویی برای نوشته های داستانی خودمان قرار دهیم ، کتاب مارک تواین یعنی هاکلبری فین است . » .
وی در نهایت ، در روز 21 آوریل سال 1910 با کوله باری از افتخار در گذشت .
آثار مارک تواین
رمان
- عصر طلایی
- ماجراهای تام سایر
- شاهزاده و گدا
- ماجراهای هاکلبری فین
- یک یانکی اهل کنتیکت در دربار شاه آرتور
- تراژدی ویلسون کلهپوک
- تام سایر در خارج
- خاطرات شخصی ژاندارک
- داستان یک اسب
- بیگانه مرموز
داستان کوتاه مارک تواین
- جست و خیز قورباغه ولایت کالاوراس
- یک قتل یک راز یک ازدواج
- به دنبال خط استوا
- مردی که هایدلبرگ را تباه کرد
- بشر چیست
- زندگی بر روی میسیسیپی
- خاطرات آدم
- خاطرات حوا
- داستان یک سگ
[/av_textblock]
[/av_one_full]
[av_hr class=’full’ height=’25’ shadow=’shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cmlhq’]
[av_heading heading=’شاید این ها را هم دوست داشته باشید’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jq448lo5′ admin_preview_bg=”][/av_heading]
[/av_one_full]
[av_blog blog_type=’posts’ categories=’41’ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ bloglist_width=” columns=’3′ contents=’title’ content_length=’excerpt_read_more’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’3′ offset=’0′ paginate=’yes’ conditional=” av_uid=’av-jq44aeem’]
[av_two_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cmlhq’]
[av_image src=’https://mohamadrezateimouri.com/wp-content/uploads/2018/11/writer-1-1.jpg’ attachment=’3675′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=’circle’ hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jkwrfss1′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_two_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-7zngm’]
[av_hr class=’invisible’ height=’45’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jkwrebve’ admin_preview_bg=”]
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]
[av_hr class=’invisible’ height=’25’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_comments_list av_uid=’av-bssym’]
دیدگاهتان را بنویسید