مروری بر زندگینامه باب دیلن ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
باب دیلن
باب دیلن ، ترانه سرا ، شاعر و موزیسین آمریکایی در 24 امین روز از ماه می سال 1941 در آمریکا دیده به جهان گشود .
او اولین فرزند آبراهام زیمرمان بود . باب دیلن ، یکی از مشهور ترین ترانه سرایان و شاعران جهان موسیقی است .
شهرت او عمدتا به خاطر ترانه هایی است که فریاد آزادی خواهانه ی یک ملت را سر میدهد و رویکردی جهانی به صلح دارد .
به همین منظور نیز وی برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات به منظور خلق آثاری با رویکرد صلح در قامت جهانی می شود . آنچه که در باب زندگی او گفته اند به این منوال است که او از ده سالگی نواختن ساز گیتار را نزد استادش شروع می کند .
زندگینامه باب دیلن
البته این امر را نیز باید به خاطر داشته باشیم که پدر و مادر او برای او گیتاری نخریده و او گیتاری را در این راه پیدا کرده و به نواختن آن اصرار می ورزد. رابطه ی او با خانواده اش بسیار رابطه ی بدی بوده است. او حتی در این باب بارها اشاره کرده است که از روند زندگی خودش در خانواده اش متاسف است و احساس می کند که در خانواده ی درستی متولد نشده است .
باب دیلن تمام تلخی های دوران بچگی اش را بر گردن خانواده اش می اندازد و می گوید که هیچ گاه در دوران بچگی ، کودکی نکرده است. بهر طریق گیتار سازی بود که برای نواختنش بسیار زحمت و مشقت را تحمل کرد اما این تنها سازی نبود که او می نواخت .
او از شش سالگی ساز دهنی را شروع کرده بود و بعد ها پیانو نیز می نواخت. وی پس از اینکه دبیرستانش را تمام می کند به سراغ کار می رود . ابتدا پیش خدمت یکی از رستوران های آمریکایی می شود. او در این رستوران در می یابد که گروه های موسیقی حضور دارند. از این رو از این فرصت استفاده می کند و سعی می کند که با یکی از رهبران این گروه ها صحبت کند و خود را در این گروه ها جای دهد .
اتفاق صحبت او با رهبران گروه به جایی ختم می شود که درست یکی از همین گروه ها به یک نوازنده ی پیانو نیاز داشته اند و باب دیلن خود را به عنوان نوازنده ی پیانو وارد این گروه می کند. دیلن بعد از مدتی به دانشگاه می رود اما دانشگاه رفتن او زیاد باب میلش نبود و این مسئله باعث می شود که هیچ گاه به سر کلاس هایش نرود و این مدام عدم حضور در کلاس ها او را مصمم می کند که پس از شش ماه از اینکه از تحصیلش در دانشگاه گذشت از دانشگاه بیرون بکشید و درس را به کلی رها کند .
باب دیلن به محض این که درس را رها کرد به سمت و سوی ساز زدن رفت . زندگی برای او در ساز زدن خلاصه شده بود . او در یک خانه ی مشترک با دوستاش ، صبح تا شب ساز می زدند و صبح ها را به خوابیدن مشغول می شدند .
در همین دوره باب دیلن عاشق دختری به نام سوز می شود. این ارتباط در او تاثیر فراوانی می گذارد. اما در میانه ی راه سوز به ایتالیا مهاجرت می کند و دقیقا همین نقطه ی فراق او و سوز باعث می شود که وی شاعری را شروع کند. وی نویسندگی را شروع کند .
این جا بود که وی آغاز ترانه هایی را کلید زد که روزی به جایزه ی ادبیات نوبل رسید. باب دیلن انسانی بسیار حساس بود . در واقع در تمامی اوقات کاری اش بسیار روی اخلاقیات حساس بود و همین مسئله باعث شده بود که او در کار و در اجراهای گروهی نیز بسیار سرسختانه عمل کند و با گروهی که مدت ها با آن ها کار کرده بود ، فاصله گرفته و بیش از ده سال از آن ها دوری کند .
اما اتفاقی که زندگی باب دیلن را متحول کرد . اتفاق تصادفی بود که بسیار بر روی زندگی او تاثیر گذاشت. او عاشق موتور سواری بود و در سال 1966 زمانی که او با سرعت زیادی در حال رانندگی با موتور بود ، ناگهان ترمز موتورش قفل می شود و او به زمین می خورد. این اتفاق کاملا در سکوت خبری مسکوت ماند . اما بعدها معلوم شد که گردن باب دیلن در این اتفاق شکسته است .
چرا که وی پس از ان مجبور خانه نشینی شد و بیش از 8 سال هیچ کنسرتی برگزار نکرد و تنها به نوشتن پرداخت. اما بعد ، باب دیلن را همیشه شخصیتی سیاسی نام گذاری کرده اند .
حقیقت امر هم این است که تمامی شعرهایش رنگ و بویی از سیاست دارد و این سیاست است که او را تا به این حد مطرح کرده است. او علاوه بر شعرهای سیاسی فعالیت های سیاسی بسیاری هم داشته است .
بعنوان مثال در برنامه ای که یکی از اشعار سیاسی او را سانسور می کرد حضور پیدا نکرد و یا اینکه به جنبش حقوق مدنی پیوست و سعی کرد که مسال مربوط به سیاه پوستان را در بسیاری از آلبوم هایش مطرح کند. او همچنین بعد از سخنرانی مارتر لوتر کینگ ، آهنگی با مضامین سخنرانی مشهور او برگزار کرد و آن را اجرا کرد .
باب دیلن همچنین در سال 2012 به پاس فعالیت های هنری و اعتراضی خویش از رییس جمهور آمریکا مدال آزادی دریافت کرد . در واقع این مدال هر سال به سه نفر که باعث شدند پیشرفت و امنیت ملی آمریکا تامین شود ، اهدا می شود که بهانه ای برای رشد فرهنگی و مفهوم صلح در آمریکا باشد. باب دیلن در زمینه ی کارهای خیریه نیز فعالیت های بسیاری داشته است. و برای بسیاری از ویرانی هایی که در پاکستان صورت داد و یا برای گرفتاری هایی که در نسل کشی مربوط به مراکش اتفاق افتاد ، کمک های بسیاری کرد .
اما نقطه عطف زندگی باب دیلن به عنوان یک ترانه سرا دریافت جایزه ی نوبل بود. البته این قضیه نیز به همین راحتی هم نبود. ابتدا به امر شورای نوبل وقتی که باب دیلن را به عنوان برنده ی جایزه ی ادبیات نوبل اعلام کردند ، هیچ واکنشی از او ندیدند. چرا که او اصلا به کل به این قضیه بی تفاوت بود .
اما بعد باید این چنین گفت که مسولین آکادمی نوبل سعی کردند که با او تماس برقرار کنند . اما او به هیچ تلفنی از سوی این آکادمی پاسخ نداد و به هیچ وجه نیز پیگیر جایزه ی خود نبود تا اینکه مسئولین دیگر از هر گونه دسترسی به این شخص جا مانده و تنها گفتند که ما دیگر پیگیری نخواهیم کرد اما امیدواریم که برای دریافت جایزه اش به مراسم خود بیاید و در این مراسم با شکوه حضور پیدا کند .
اما بعد به هر طریق با واسطه ای غیر مستقیم ، جایزه ی نوبل به دست او رسید و او یکی از نام آورانی است که نامش در لیست برندگان نوبل ادبیات است. او هم اکنون مشغول سرایش ترانه های جدیدی برای یک آلبوم جدید است.
آثار باب دیلن
- باب دیلن، سرودهها، ترجمه: م آزاد و سعید توکلی پارسیان، نشر سخن ۱۳۷۷
- همچون یک خانه به دوش، تأثیرگذارترین ترانههای باب دیلن، دو زبانه، ترجمه: بابک زمانی، نشر کوله پشتی ۱۳۹۵
- باران سختی خواهد بارید، ۱۰۰ ترانهٔ برتر باب دیلن، گزینش و ترجمه: الهام ذوالقدر، نشر نیماژ، ۱۳۹۵
- مجموعه ترانههای باب دیلن، از ۱۹۶۰ تا کنون، ۳ جلدی، ترجمه: رضوان صدقی نژاد، نشر گل آذین ۱۳۹۵
- خاطرات باب دیلن، جلد اول: وقتی حالت بده کسی سراغت رو نمیگیره، ترجمه: محمد علی برقعی، نشر دنیای اقتصاد ۱۳۹۵
- دمیدن در باد، ترجمه: محمدصادق رئیسی، نشر سولار ۱۳۹۵
- آواز غمناک کلاغ سیاه، دو زبانه، ترجمه: یاسین محمدیو بهاره رضایی، نشر نگاه ۱۳۹۶
مروری بر آثار و اندیشه های باب دیلن
باب دیلن ترانه سرای به نام و صد البته جنجالی جهان معاصر ماست. او ترانه سرایی را از جریان یک عشق ناکام شروع می کند و امروزه به عنوان برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات شناخته می شود . عمده فعالیت های او در زمینه ی موسیقی و ترانه سرایی به عشق های ناکام و مسائل سیاسی مربوط می شود. در ادامه بخشی از اشعار او را با هم مطالعه می کنیم :
آه، پسرک چشم آبی من، کجاها بوده ای؟
کجاها بوده ای، جوانک نازنین من؟
خود را از دامنه دوازده کوه مه آلود بالا کشیدم
از شش شاهراه پرپیچ وخم به سختی گذر کردم
به هفت جنگل غمناک پا گذاشتم
با دوازده اقیانوس مرده روبه رو شدم
ده هزار مایل در کام یک گورستان فرورفتم
و آن سخت است، آن سخت است، آن سخت است و آن سخت است
بارانی سخت خواهد آمد
و یا شعر دیگری که می گوید :
نوزادی تازه زاده شده را دیدم، با گرگ هایی وحشی در کنارش
بزرگراهی را دیدم از الماس که کسی در آ ن قدم نمی گذاشت
شاخه ای سیاه دیدم که خون از آن می چکید
اتاقی دیدم پر از مردانی با چکش های خونین
نردبانی سفید را دیدم که در آب غرق بود – آب از سرش گذشته بود
ده هزار سخنور را دیدم که همگی شان بی زبان و کور نطق بودند
تفنگ و شمشیری تیز دیدم که کودکان در دست داشتند
و این سخت است (می دانی) سخت است، سخت است
سوالات متداول
1- باب دیلن کیست ؟
باب دیلن ، ترانه سرا ، شاعر و موزیسین آمریکایی در 24 امین روز از ماه می سال 1941 در آمریکا دیده به جهان گشود .
2- شهرت باب دیلین به چه دلیل است ؟
شهرت او عمدتا به خاطر ترانه هایی است که فریاد آزادی خواهانه ی یک ملت را سر میدهد و رویکردی جهانی به صلح دارد .
3- واکنش باب دیلین بعداز اعلام دریافت جایزه نوبل چه بود ؟
اما نقطه عطف زندگی باب دیلن به عنوان یک ترانه سرا دریافت جایزه ی نوبل بود. البته این قضیه نیز به همین راحتی هم نبود. ابتدا به امر شورای نوبل وقتی که باب دیلن را به عنوان برنده ی جایزه ی ادبیات نوبل اعلام کردند ، هیچ واکنشی از او ندیدند. چرا که او اصلا به کل به این قضیه بی تفاوت بود .
4- سه اثر از آثار باب دیلین را نام ببرید ؟
مجموعه ترانههای باب دیلن – خاطرات باب دیلن، جلد اول: وقتی حالت بده کسی سراغت رو نمیگیره – دمیدن در باد
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید