ماریو پوزو
ماریو جیانلیوجی پوزو ، نویسنده شهیر ایتالیایی آمریکایی و خالق شاهکاری به نام پدر خوانده ، در تاریخ ۱۵ اکتبر سال ۱۹۲۰ در منهتن نیویورک دیده به جهان گشود .
عمده ی فعالیت های ادبی او در زمینه ی نوشتن رمان و نمایشنامه و فیلم نامه است. او علاوه بر نویسندگی در حوزه ی ادبیات داستانی و نمایشی ، فعالیت های گسترده ای نیز در حوزه ی روزنامه نگاری داشته است . اما بعد ، سبب شهرت او در زمینه ی نویسندگی مربوط به رمانی جنابی می شود که وی در باب اتفاقات مافیای ایتالیا نوشته است .
زندگینامه ماریو پوزو
این رمان معروف ، به نام پدر خوانده در بازار کتاب عرضه شد و به موفقیت های بسیاری نیز دست پیدا کرد. بعد ها از روی این کتاب ، فیلمی با همین نام ساخته شد که این فیلم نیز توانست موفقیت های بسیاری به دست آورد و به یکی از برترین فیلم های تاریخ سینمای جهان تبدیل شود. از جمله افتخارات ماریو پوزو ، دریافت جایزه ی نوبل بهترین فیلم نامه ی اقتباسی به همراه فرانسیس فورد کاپولا کارگردان فیلم پدر خوانده بوده است .
اما بعد اگر بخواهیم کمی در زندگی او تعمق کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که وی در هلز کیچن از محله های منهتن نیویورک ، در خانواده ای بسیار فقیر زاده شده است. اصالت خانوادگی او ایتالیایی است و عمده کتاب های او در زمینه های مختلف نیز بسیار با حال و هوای کشور ایتالیا و مردمان آن سازگار است .
در واقع اکثر منتقدین ادبی به این امر اشاره داشه اند که نوشته های ماریو پوزو همیشه ردی از خاندان خود در ایتالیا را داشته است. وی پس از اینکه از کالج شهر نیویورک فارغ التحصیل شد به نیروی هوایی آمریکا پیوست و در جنگ جهانی دوم تلاش بسیاری در جهت جنگ های هوایی کرد .
اما بعد به این دلیل که از ضعف بینایی برخوردار بود ، از خدمت ارتش و شرکت در جنگ ها معاف شد و این اجازه به او داده نشد که در فعالیت های رزمی شرکت کند. با این اوصاف ، او به یکی از درجات اداری که افسر روابط عمومی بود در آلمان گماشته شد و در آنجا به ادامه ی فعالیت های خود پرداخت. پوزو ، سپس به نیویورک بازگشت و در مدرسه ی علوم اجتماعی نیویورک حضور پیدا کرد و سپس نیز به دانشگاه کلمبیا رفت و به فعالیت های پژوهشی و اداری پرداخت .
در سال ۱۹۵۰ نخستین کار نوشتاری خود را تحت عنوان آخرین کریسمس که یک داستان کوتاه بود منتشر می کند . بعد از موفقیت این داستان ، وی تصمیم به انتشار نخستین کتاب خود می کند. نخستین کتاب ماریو پوزو با عنوان عرصه ی تاریک در سال ۱۹۵۵ وارد بازار کتاب می شود .
در طول سالهای ۱۹۵۰ تا اوایل ۱۹۶۰ ، پوزو در سمت نویسنده و سردبیر مجله ی مارتین گودمن به فعالیت مشغول می شود. در واقع مارتین گودمن یک انتشاراتی بسیار بزرگ بوده است که مجله ای به منظور فعالیت های کمپانی خود متتشر می کرده است و ماریو پوزو در این مجله سمت مدیریت بخش تحریریه را بر عهده داشته است. او در طول این دوره با دیگر نویسندگانی چون بروس جی فریدمن و دیگر نویسندگان مطرح آن زمان همکار می گردد و این امر بسیار بسیار در سطح نویسندگی وی و تجربیات او بعنوان یک نویسنده ی نوپا تاثیر فراوان گذاشت .
ماریو پوزو در این سالها به توصیه ی بسیاری از همکارانش و با نام مستعار ماریو کلری ، روایت های مربوط به جنگ جهانی دوم و مخاطراتی که در طول این جنگ تجربه کرده است را به رشته ی تحریر در آورد و در قالب مجموعه ای برای TRUE ACTION به چاپ رساند. اما آنچه که به جرات نقطه ی عطف کارهای ماریو پوزو در قامت یک نویسنده بود ، نوشتن کتاب پدر خوانده در سال ۱۹۶۹ بود .
این کتاب در واقع در دنباله ی کتابی به نام ” زادگاه با شکوه ” نوشته شده است.بعد از این که کتاب زادگاه با شکوه در سال ۱۹۶۵ منتشر شد ، با اقبال بسیاری مواجه شد و داستان های آن توانست پنجره ی جدیدی از ادبیات جنایی به روی مردم باز کند. از این رو وی مشتاق به آن شد که یکبار دیگر داستانی را بنویسد که توانایی های کتاب زادگاه با شکوه را داشته باشد و از سویی دیگر به شدت جنایی تر و معمایی تر باشد .
از این رو با چندین ناشر و منتقد ادبی مشورت کرد و همگی متفق القول به او پیشنهاد کردند که رو به داستان های مافیایی بیاورد و بخش مافیایی داستانش را که مربوط به اتفاقات زادگاهش می شد و در آن تبحر خاصی نیز داشت ، اضافه کند. این مسئله او را به فکر فرو برد و در نهایت نتیجه بر آن شد که کتابی تحت عنوان پدر خوانده با محوریت داستان های مافیایی نوشته شود که با اقبال بسیاری نیز روبرو شد و یکی از آثار درخشان ادبیات و بعد ها سینمای جهان محسوب شد .
اما این داستان نیز فراز و نشیب بسیاری برای ورود به بازار کتاب پشت سر گذاشته است. ماریو پوزو نخستین طرح کتاب را در چندین صفحه به صورت خلاصه به ناشر تحویل می دهد و ناشر آن را رد می کند و این کتاب را یک کتاب شکست خورده می نامد. ماریو پوزو با یک نا امیدی از انتشار کتاب به سراغ دیگر ناشرها می رود و هر کدام به بهانه ای این کتاب را رد می کنند .
تا این که ناشری به نام پوتنام ، او را ملاقات می کند و بدون اینکه داستان را بخواند و تنها با شنیدن چند روایت از خود ماریو پوزو به صورت شفاهی حاضر می شود که قرارداد همکاری را برای نشر کتاب با ماریو پوزو امضا کند. این امر باعث می شود که ماریو پوزو بسیار بسیار دقیق و ریز بینانه به سراغ اتفاقات و ماجراهای مربوط به مافیا برود و روحیه ی روزنامه نگاریش را در جمع آوری هر گونه اطلاعاتی که به جذابیت داستان کمک کند ، به کار گیرد تا که بتواند اثر شاهکاری چون پدر خوانده را خلق کند .
ماریو پوزو در یکی از مصاحبه های خود که با لری کینگ صورت داده بود ، به این نکته اشاره می کند که بعد از انتشار دو نسخه ی پیشین کتاب و عدم موفقیت مالی به این فکر افتاد که نسخه ی بعدی کتابش را به گونه ای بنویسد که بتواند مخاطبین عام را جذب کند و توده ی مردم را درگیر کتاب کند تا که به کمک این امر بتواند یک موفقیت مالی برای خود و خانواده اش نیز رقم بزند .
از این رو ، وی پدر خوانده ای را به ثمر رساند که در بدو چاپ ، جز پر فروش ترین کتاب های تاریخ ادبیات دنیا گردید و توانست در لیست پر فروش ترین کتاب های نیویورک تایمز نیز قرار بگیرد و برای ماه ها در لیست برترین کتاب جا خوش کند .
این کتاب پس از موفقیت گسترده در بازار کتاب ، توسط کارگردان بی نظیر سینما فرانسیس فورد کاپولا مورد مطالعه قرار گرفت و با اقبال روبرو شد. وی پس از اینکه کتاب را مطالعه کرد به این نتیجه رسید که این کتاب می تواند یکی از برترین فیلم های تاریخ سینما را رقم بزند. از این رو وی به سراغ ماریو پوزو رفت و با یکدیگر نگارش فیلم نامه ی پدر خوانده را به تکمیل رساندند و شروع به ساخت این فیلم کردند. این فیلم پس از اکران تبدیل به یکی از پر فروش ترین و پر مخاطب ترین فیلم های تاریخ سینما گردید و توانست یازده جایزه ی اسکار را برای خود به ارمغان بیاورد .
از جمله حایزه ی اسکار بهترین فیلم نامه ی اقتباسی به پوزو و کاپولا بصورت مشترک رسید. این فیلم در سه قسمت ادامه پیدا کرد و هر سه قسمت آن جز برترین فیلم های تاریخ سینما گردید. بعد از آن پوزو در قامت یک فیلم نامه نویس مشهور در سینمای جهان به کار پرداخت .
او فیلم های بسیاری را به رشته ی تحریر در آورد. از جمله فیلم سوپرمن و زمین لرزه از فیلم های برجسته ی او بوده اند. پوزو آخرین نسخه ی کتاب خود یعنی امرتا را پیش از مرگ خود تکمیل کرد اما هیچ گاه موفق نشد که چاپ کتاب خود را ببیند اما با این وجود کتاب امرتا و خانواده که دو کتاب آخر او بودند توسط یکی از نزدیکان و همکاران با وفای او یعنی جولز سیگل به انتشار رسید .
این دو کتاب نتوانست به موفقیت کتاب های پیشین او بازار را جذب خود کند و در این باب خود جولز سیگل نیز به این امر اشاره می کند که بارها این امر به ذهنش رسید که هیچ گاه این دو کتاب را منتشر نکند چرا که این دو کتاب پوزو ، به نوعی تحلیل خاصی را در بر دارد و این مسئله برای عوام قابل درک نبوده است. با این اوصاف پوزو این دو کتاب را به رشته ی تحریر در آورده بود و این چیزی نبود که بتوان آن را کتمان کرد . اما عدم موفقیت این دو کتاب نیز از سویی هیچ گاه از موفقیت و اقبال او بعنوان یک نویسنده کم نکرد. پوزو در ۲ جولای سال ۱۹۹۹ به علت نارسایی قلبی در خانه اش در نیویورک چشم از جهان فرو بست و برای همیشه دنیا را وداع گفت .
آثار ماریو پوزو
- عرصه ی تاریک
- مسافر خوشبخت
- فرار تابستانی دیوید شاو
- پدرخوانده
- احمقها میمیرند
- سیسیلی
- چهارمین کا
- آخرین پدرخوانده
- اُمرتا
- خانواده
- آخرین کریسمس
- جزیره ی خوشبختی
- ۱۲ سرباز با موهای بلوند
- فرار شگفت انگیز چارلی ریسه از کمپ مرگ روسی
- سفارش لوسی برای امشب
- شش نامیرا
و دیگر داستان های کوتاه و بلند او که در جهان به نشر رسیده اند.
سوالات متداول در خصوص زندگینامه ماریو پوزو
۱- ماریو پوزو کیست ؟
ماریو جیانلیوجی پوزو ، نویسنده شهیر ایتالیایی آمریکایی و خالق شاهکاری به نام پدر خوانده ، در تاریخ ۱۵ اکتبر سال ۱۹۲۰ در منهتن نیویورک دیده به جهان گشود .
۲- مهمترین آثار ماریو پوزو را نام ببرید ؟
- پدرخوانده
- احمقها میمیرند
- سیسیلی
- چهارمین کا
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.