زندگینامه برنهارد شلینک تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
زندگینامه برنهارد شلینک در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند .
در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان .
قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این هم صحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم .
در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” برنهارد شلینک ” ، نویسنده ی آلمانی و خالق اثر جاودانه “کتاب خوان ” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
زندگینامه برنهارد شلینک
برنهارد شلینک نویسنده ی شهیر آلمانی ، زاده ی ۶ جولای سال ۱۹۴۴ در بیفیلد آلمان است . او یک وکیل است و در کنار فعالیت های آموزشی خود به کار رمان نویسی نیز مشغول است .
برنهارد شلینک برای نگارش رمان ” کتاب خوان ” ، توانست شهرت مثال زدنی ای در دنیای ادبیات به دست آورد. کتاب خوان ، کتابی است که در سال ۱۹۵۵ به چاپ رسید و در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یکی از بزرگترین و پر فروش ترین کتاب های جهان گشت .
بنا بر اطلاعاتی که از زندگی او در دسترس است ، شلینک ، در آلمان متولد شده است. پدرش یک آلمانی به نام ادموند شلینک است و مادرش اصالتی سوییسی دارد. خانواده ی شلینک ها متشکل از چهار فرزند است که برنهارد جوان ترین عضو خانواده است .
مادر او ، دانشجوی رشته ی مطالعات ادیان و یکی از شاگردان پدر شلینک بوده است که در سال ۱۹۳۸ با یکدیگر ازدواج کرده اند. البته ادموند ، یعنی پدر برنهارد شلینک همسر دیگری نیز داشته است که وی در سال ۱۹۳۶ فوت کرده است. پدر برنهارد ، یکی از اساتید دانشگاه و یکی از پیشوایان روحانی کلیسای کانفسینگ ( اعتراف) می باشد. در سال ۱۹۳۵ ، او از منسب تدریس در گیسن اخراج شد . علت اخراج وی ، فعالیت های گسترده ی او در زمینه ی نقد سیاست های نازی ها بوده است .
در سال ۱۹۴۶ ، او به سمت استادی در دانشگاه هیدل برگ در رشته ی مطالعات ادیان و الهیات در آمد و تا پایان دوره ی کاری خویش و یازنشستگی اش که در سال ۱۹۷۱ رخ داد ، در همان مرکز کارش را ادامه داد. ادموند ، پدر برنهارد ، در طول چهار دهه فعالیت در حوزه ی الهیات و مطالعات ادیان تبدیل به یکی از مشهور ترین الهیون معتقد به مکتب لوتر در جهان گردید که در جنبش های کلیسایی نیز سهم عظیمی را ایفا کرد .
برنهارد شلینک نیز به پیروی از محل کار پدر ، از دو سالگی در هیدل برگ بزرگ شد و بعد ها در رشته ی حقوق از دانشگاه برلین غربی در سال ۱۹۶۸ فارغ التحصیل گردید . شلینک پس از آن یکی از قضات دادگاه فدرال ایالت راین _ وست فالیای شمالی گشت و در این حوزه کار خویش را ادامه داد .
وی بعد ها و در سال ۱۹۹۲ ، سمت استادی دانشگاه هامبولت برلین را در رشته ی حقوق عمومی و فلسفه ی حقوق عهده دار شد .
او در سال ۲۰۰۶ بازنشسته شد. در باب فعالیت های حرفه ای او در زمینه ی تدریس و تحقیق در دانشگاه ها این چنین گفته اند که : ” وی پس از اینکه از دانشگاه هیدل برگ و دانشگاه آزاد برلین فارغ التحصیل گشت ، به سمت تدریس در دانشگاه بون و بعد از آن دانشگاه فرانکفورت در آمد .
اما اوج دوران کاری وی ، در دانشگاه هامبولت رقم خورد. جایی که وی به تدریس حقوق عمومی و همچنین فلسفه ی حقوق پرداخت. اما بعد ، او نویسندگی را با نوشتن داستان های کارآگاهی و معمایی آغاز کرد. این سری از داستان های او با یک شخصیت محوری به نام ” سلب ” رقم خورد. اما بعد ، وی در سال ۱۹۹۵ ، کتابی را حت عنوان ” کتاب خوان ” منتشر کرد که موفقیت های بسیاری را برای او به ارمغان آورد .
این کتاب درباره ی نوجوانی است که با یک زن ارتباط برقرار می کند و ناگهان ناپدید می شود. اما آن نوجوان سال ها بعد دوباره آن زن را ملاقات می کند. این ملاقات زمانی رخ می دهد که آن نوجوان دانشجوی رشته ی حقوق بوده و در یکی از دیدارهایی که از دادگاه های جنگی در باب جنایت های جنگی و جرایم مربوط به جنگ داشته این دیدار رخ دوباره برای او ممکن می شود .
این کتاب در ابتدا یکی از پر فروش ترین کتاب های آلمان و سپس آمریکا گردید اما مدتی بعد به سی و نه زبان زنده ی دنیا ترجمه گشت و تبدیل به یکی از پرفروش ترین کتاب های دنیا گردید. این کتاب نخستین کتابی بود که در لیست پر فروش ترین کتاب های نیویورک تایمز قرار گرفت. در سال ۱۹۹۷ ، او موفق به کسب جایزه ی ادبی هانس فالادا شد .
این جایزه ی ادبی یکی از جوایز ادبی معتبر کشور آلمان است. ترجمه ی فرانسوی این اثر نیز برنده ی جایزه ی ادبی لورا باتالیون شد. در سال ۱۹۹۹ نیز به انتخاب بسیاری از روزنامه های معتبر دنیا ، به پاس فعالیت های ادبی وی ، برنده ی جایزه ی ادبی بهترین نویسنده گردید .
در سال ۲۰۰۰ ، وی مجموعه ای از داستان های کوتاه خویش را با نام ” پرواز عشق ” به چاپ رسانید. در سال ۲۰۰۸ ، کارگردان معروف سینما ، آقای استیون دالدری ، فیلمی را با اقتباس از کتاب ” کتاب خوان ” ساخت. در سال ۲۰۱۰ نیز وی کتابی غیر داستانی با محوریت تاریخی سیاسی به نام گناهی مربوط به گذشته به چاپ رساند که توسط انتشارات ” Beautiful Books Limited ” به چاپ رسید. شلینک هم اکنون وقت خود را صرف فعالیت هایی در نیویورک و برلین می کند. او هم اکنون عضو کانون نویسندگان آلمان است .
آثار برنهارد شلینک
کتاب خوان
پرواز عشق
محازات خود
فریب خود
بازگشت
کشتن خود
گناهی مربوط به گذشته
آخر هفته
دروغ های تابستانی
زنی در پله ها
مروری بر آثار برنهارد شلینک
کتاب خوان ” ، اثر برجسته ی برنهارد شلینک ، کتابی پرفروش و مطرح در ادبیات جهان است. این کتاب به تازگی در لیست صد رمان برتر جهان قرار گرفته است و تیم مطالعاتی تیموری نیز آن را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. اگر دوست دارید که این کتاب را مطالعه کنید ، می توانید سری به بخش مربوط به این کتاب در سایت بزنید و از نقد ها و تحلیل های این کتاب لذت کافی را ببرید. در ادامه بخش هایی از کتاب” کتاب خوان ” را با هم مرور می کنیم :
لازم نیست درباره اش چیزی بگویی. چون حقیقتی که یک شخص به زبان می آورد، در کار ی که می کند، نهفته است .
من تنها فرشته ای خواهم بود که تو نیاز داری. تو دنیا را حتی زیباتر از وقتی که واردش شدی، ترک خواهی کرد . بهشت دوباره تو را در آغوش خواهد کشید و با نگاهی به تو، خواهد گفت: تنها یک چیز می تواند روح و روان بشر را کامل کند و آن، عشق است .
من هنوز هم مجرم بودم. و اگر خیانت به یک تبهکار، دلیلی بر مجرم بودن من نباشد، پس من به دلیل عشق به یک تبهکار، مجرم بودم .
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.