مروری بر زندگینامه آنتونی دوئر ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
آنتونی دوئر
آنتونی دوئر ، نویسنده و رمان نویس آمریکایی و از بزرگان نویسندگی نسل نوی ادیبات جهان ، به تاریخ 27 اکتبر سال 1973 در کلیولند ، اوهایو دیده به جهان گشود .
آنتونی دوئر یکی از نامدار ترین نویسندگان دهه ی اخیر ادبیات آمریکا می باشد و برنده ی جایزه ی پولیتزر است . از زندگی آنتونی دوئر ، جز بیوگرافی و زندگی نامه ای که وی در سایت خود منتشر کرده است ، چیزی در دسترس نیست .
از این رو ما نیز به همین مقدار از زندگی نامه ی او اکتفا می کنیم و امیدواریم که بتوانیم روزی طی مصاحبه ای با وی ، اطلاعات بیشتری از زندگی او کسب کنیم. آنتونی دوئر ، این روزها در ایران نیز طرفداران خاص خودش را دارد و کتاب تمام نورهایی که نمی توانیم ببینیم از او با اقبال بسیار گسترده ای در بین رمان خوانان ایرانی مواجه شده است .
زندگینامه آنتونی دوئر
اما بنا بر آنچه که وی در سایت شخصی اش از زندگی نامه اش روایت کرده است : وی در آمریکا و در کلیولند ، اوهایو دیده به جهان گشوده است. او هم اکنون آثار بسیاری را در زمینه ی ادبیات داستانی به نشر رسانده است که از میان آنان کلکسیونر صدف ها ، دیوار حافظه ، خاطرات چهار فصل در رم و تمام نورهایی که نمی توانیم ببینیم ، از شهرت بیشتری برخوردار می باشند .
آنتونی دوئر برای نوشتن کتاب تمام نورهایی که نمی توانیم ببینم موفق به دریافت جایزه ی پولیتزر در سال 2015 شده است و در همان سال به پاس فعالیت های ادبی در تعالی ادبیات داستانی ، مدال اندره کارنگی را دریافت کرده است. وی همچنین در سال 2019 به عنوان سر دبیر مهمان نشریه ی بهترین داستان کوتاه آمریکا فعالیت کرده است که این نشریه در ماه اکتبر سال 2019 منتشر می گردد و در بازار کتاب عرضه می گردد .
در ویترین افتخارت دوئر ، چهار جایزه ی هِنری نیز موجود می باشد. در واقع وی چهار بار به پاس نوشتن داستان های کوتاه و همچنین مقالات ادبی ارزنده ، جایزه ی ادبی اُ . هنری را از آن خود کرده است. او همچنین در جشنواره ها و نشریاتی چون ، بهترین داستان کوتاه آمریکایی ، داستان های آمریکایی نسل نو و انجمن داستان نویسان معاصر آمریکا ، مورد تقدیر قرار گرفته است و جایگاه ویژه ای در ادبیات آمریکا دارد. او علاوه بر این که جوایز گسترده در دنیای ادبیات دارد ، افتخار دیگری نیز از آن خود کرده است که ترجمه ی کتاب هایش به بیش از چهل زبان زنده ی دنیا می باشد .
امروزه کتاب های دوئر ، خصوصا کتاب تمام نورهایی که نمی توانیم ببینیم ، به چهل زبان زنده ی دنیا ترجمه شده است و علاوه بر این که این کتاب 134 هفته ی متوالی در لیست پر فروش ترین کتاب مجله ی نیویورک تایمز قرار گرفته است ، در کشورهای دیگر نیز ماه ها در زمره ی کتاب های پر فروش بوده است و از این رو وی اقبال بسیاری در فروش آثار و شهرت جهانی کسب کرده است .
اگر بخواهیم کمی بیشتر در باب حرفه و کارهایش صحبت کنیم باید بگوییم که وی پس از اینکه مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه گرین استیت آمریکا در رشته ی تاریخ می گیرد ، شروع به نوشتن داستان های کوتاه می کند .
نخستین مجموعه ای که وی منتشر می کند ، مجموعه ایست تحت عنوان کلکسیونر صدف ، که به داستان های کوتاه او می پردازد و گرد آوری چندین داستان کوتاه اوست. این مجموعه در سال 2002 به چاپ می رسد و موفقیت های زیادی برای او رقم می زند. پس از آن وی شروع به نوشتن کتاب های دیگری می کند که همگی به اتفاق در مکان های مشترکی چون آفریقا و نیوزلند رخ می دهند .
در واقع آفریقا و نیوزلند مکان هایی بوده اند که دوئر در آن ها به کار و زندگی پرداخته است و خود در این باره می گوید که نسبت به آن ها احساس بسیار خوبی دارد و احساس می کند که بخشی از زندگی اش در این دو مکان معنا پیدا می کند. پس از اینکه کتاب نخستش به موفقیت رسید ، وی مجموعه ای دیگر از داستان های کوتاهش را تحت عنوان دیوار حافظه در سال 2010 به چاپ رساند .
اما بعد نخستین رمان بلندش را سال 2004 تحت عنوان درباره ی گریس به چاپ رساند که موفقیت بسیار عظیمی را برای او به همراه آورد. پس از آن خاطرات چهار فصل در رم توانست جایگاه او را به عنوان یک نویسنده ی حرفه ای در ادبیات داستانی تثبیت کند .
اما شاید بتوان به جرات به این امر اشاره کرد که اوج کارهای او در کتابی به نام تمام نورهایی که نمی توانیم ببینیم خلاصه شده است که وی توانست با این کتاب جایزه ی پولیتزر را نیز از آن خود کند و به یک نویسنده ی ماندگار در تاریخ ادبیات بپیوندد .
آنتونی دوئر هم اکنون به کار نوشتن مشغول است و در روزنامه ها و جراید ، خصوصا در روزنامه ی بوستون به نوشتن ستونی ثابت در باب ادبیات داستانی می پردازد. او هم اکنون ازدواج کرده است و به همراه دوقلوهایش زندگی آرامی را در آمریکا پشت سر می گذارد .
آثار آنتونی دوئر
- درباره ی گریس
- تمام نورهایی که نمی توانیم ببینیم
- خاطرات چهار فصل در رم
- کلکسیونر صدف
- دیوار حافظه
مروری بر آثار آنتونی دوئر
آنتونی دوئر ، نویسنده ای کاملا انسان است . شاید بد نباشد که در اینجا تعبیر بها الدین خرمشاهی از انسان های بزرگ در این دنیا را در باب آنتونی دوئر به کار ببریم. بها الدین خرمشاهی معتقد است که کمی سخت و اغراق آمیز است که به کسی انسان کامل بگوییم ، اما می توانیم به انسان های تاثیر گذار در این دنیا لقب کاملا انسان را بدهیم .
آنتونی دوئر یکی از نویسندگانی است که به جد در ادبیات داستانی و در تفکرات دنیای امروزی ما خصوصا در دهه ی اخیر بسیار تاثیر گذاشته است. تمام نوشته های او حول محور انسان می گردد و با قلمی شیوا به انسان و تمامی احساسات او می پردازد .
کتاب های او ، متنی بسیار آرامش بخش و آموزنده دارند. شاید کم پیش بیاید که نویسنده ای را به عنوان پیشنهاد ویژه ی مطالعاتی معرفی کنیم اما سر زدن به کتاب های آنتونی دوئر می تواند احساس نویسندگی شما را بسیار تحت تاثیر قرار دهد .
همچنین این نکته را نیز می توان از آنتونی دوئر آموخت که لزوما نباید نویسندگان به خلق یک رمان دست بزنند تا بتوانند نویسندگان موفقی شوند ، بلکه داستان های کوتاه وداستانک ها نیز اگر به قول ما نویسندگان استخوان دار نوشته شوند ، مبانی موفقیت را برای یک نویسنده فراهم می کنند ، همانطور که برای آنتونی دوئر فراهم کردند. در ادامه بخش هایی از نوشته های آنتونی دوئر را با هم مطالعه می کنیم و سعی می کنیم که از قلم زیبای او بهره ببریم :
- “انسانهای ناشنوا صدای قلب خودشان را میشنوند؟ ” .
- “دستان او بی هدف حرکت میکند، همه چیز را توی دستش میگیرد، همه چیز را میکاود و همه چیز را امتحان میکند. تا جایی که ممکن است همه چیز را لمس میکند و سعی میکند حرکاتش تا حدامکان سریع نباشد. سعی میکند گرده افشانی گلهای لاله را درک بکند. وقتی چیزی را با تمام وجود لمس میکند، سعی میکند چیزی از آن را یاد بگیرد. همه چیز را بفهمد. درختان داخل باغ را، حتی چیزهای کوچکی که در ساختمان لغات میبیند، حتی کلمات را و ریشههای آنها را. همه چیز برایش معنا و مفهوم خاصی دارد.”
- بچهها وقتی او را میبینند سوالات زیادی دارند که از او بپرسند: نابینایی درد دارد؟ تو وقتی میخواهی بخوابی چشمانت را میبندی؟ از کجا متوجه میشوی که ساعت چند است؟ “
- “ماری لاورا توضیح میدهد که نابینایی درد ندارد و به نظر من اینجاها اصلاً در تاریکی مطلق فرونرفته است. اما بچهها نمیتوانند تصور درستی از چیزهایی که او میگوید داشته باشند. همه چیز ترکیبی است از زنجیرههایی به هم پیوسته، تحولی در صدا و متن.”
- “رنگ چیز دیگری است که مردم تصویری از آن ندارند. در تصورات او، در رویاهای او، همه چیز رنگی دارد… زنبورها نقرهای اند، کبوترها زنجبیلی رنگ هستند و شاید هم گاهی خرمایی و یک وقتهایی هم، به شکل خاصی طلایی میشوند. برگهای درختان عظیم سرو، همانهایی که او و پدرش هر روز صبح از کنارشان قدم زنان رد میشوند، هر کدامشان شکلی هندسی دارند.”
- “ماری لاورا هیچ تصوری از مادرش ندارد، اما همیشه او را سفید تجسم کرده است؛ یک درخشندگی پر از سکوت. اما پدرش منبعی است از هزاران رنگ: شیری، قرمز توت فرنگی، خرمایی تیره، سبز تیره، با بویی شبیه روغن و فولاد، با حسی شبیه کلیدهای معلقی که میتوانند در خانهها را بگشایند.”
- “وقتی به عنوان سرپرست مجموعه صحبت میکند به رنگ سبز زیتونی است و وقتی در مورد مادمازل فلوری صحبت میکند به رنگ نارنجی روشن در میآید، وقتی که آشپزی میکند قرمز روشن است، بعدازظهرها وقتی پشت میز کارش مینشیند به رنگ یک یاقوت درخشان در میآید.”
- “چشمانت را باز کن و ببین میتوانی چه چیزهای دیگری را، قبل از اینکه چشمانت را برای همیشه ببندی، ببینی.”
- “ماری لاورا میگوید: میدانید، من شنیدهام که الماس، تکهای نور از دنیای ازل است، قبل از اینکه به زمین هبوط کند؛ قطعهای نور از طرف خداوند.”
سوالات متداول
1- آنتونی دوئر کیست ؟
آنتونی دوئر ، نویسنده و رمان نویس آمریکایی و از بزرگان نویسندگی نسل نوی ادیبات جهان ، به تاریخ 27 اکتبر سال 1973 در کلیولند ، اوهایو دیده به جهان گشود .
2- جایزه مطرحی که آنتونی دوئر دریافت کرد چه بود ؟
آنتونی دوئر یکی از نامدار ترین نویسندگان دهه ی اخیر ادبیات آمریکا می باشد و برنده ی جایزه ی پولیتزر است .
3- اولین اثر منتشر شده آنتونی دوئر چیست ؟
نخستین مجموعه ای که وی منتشر نمود ، مجموعه ایست تحت عنوان کلکسیونر صدف ، که به داستان های کوتاه او می پردازد و گرد آوری چندین داستان کوتاه اوست .
4- آثار آنتونی دوئر را نام ببرید ؟
- درباره ی گریس
- تمام نورهایی که نمی توانیم ببینیم
- خاطرات چهار فصل در رم
- کلکسیونر صدف
- دیوار حافظه
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید