مروری بر زندگینامه داریوش آشوری ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

داریوش آشوری
داریوش آشوری ، از برجسته ترین نویسندگان زبان پارسی و از ارزنده ترین پژوهشگران حوزه ی فلسفه و ادبیات در ایران ، به تاریخ 11 مرداد 1317 در تهران زاده شد .
نام داریوش آشوری نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به عنوان یکی از پژوهشگران نامی زبان و ادبیات فارسی شناخته شده است .
داریوش آشوری سالهای سال ، در حوزه های مختلف زبان تحقیق کرده است و جایگاه رفیعی در مقام یک پژوهشگر و یک نویسنده در جهان ادبیات دارد . اما بعد ، یکی دیگر از فعالیت های برجسته ی وی در حوزه ی نویسندگی ، بحث ترجمه است .
داریوش آشوری علاوه بر نویسندگی در ترجمه نیز فعالیت گسترده ای دارد و توانسته است کتاب های بسیاری را از زبان های انگلیسی ، آلمانی و فرانسوی به فارسی برگرداند و گامی بزرگ در جهت غنای ادبی کشور داشته باشد .
زندگینامه داریوش آشوری
اما بعد داریوش آشوری نیز یکی از همان دسته نویسندگانی است که متاسفانه در ایران به او کم لطفی شده است و کمتر کسی به سراغ زندگینامه ی او رفته است. اما تیم مطالعاتی استاد تیموری این وعده را به شما دوستان می دهد که در موقعیتی مناسب با ایشان دیداری داشته باشد و از زندگی ایشان اطلاعات دقیق تر و جامع تری خدمت تان تقدیم کند .
اما بعد ، اگر بخواهیم در زندگی داریوش آشوری کمی دقیق تر شویم ، باید بگوییم که داریوش آشوری تحصیلات دوران ابتدایی و دبیرستانش را در تهران و در دبیرستان هایی به نام البرز و دارالفنون سپری کرده است .
در طول دوران تحصیل استعداد ادبی اش عیان شد . وی در دوره ی تحصیل هم کلاسی دو تن از بزرگان کشور به نام های بهرام بیضایی و عبدالمجید ارفعی بود که همه ی این ها در رشد و نمو او بعنوان یک ادیب تاثیر بسزایی گذاشته اند .
دوران تحصیلات دبیرستان او برای او فرصتی بود که در باب مسائل مختلف اطلاعات کسب کند و تلاش بسیاری در زمینه ی گسترده تر سازی اطلاعات و دانشش کند. اما در همین دوره ی جوانی و نوجوانی بود که به نشریات حزب توده گرایش پیدا کرد و با مطالعه ی مطالب آن ها به این حزب پیوست .
بعد از اینکه سالها در سازمان جوانان حزب توده فعالیت کرد به حزب زحمتکشان ملت ایران پیوست و در آنجا فعالیت های سیاسی کرد . آشوری در سال 1337 از دارالفنون فارغ التحصیل شد و برای تحصیلات دانشگاهی اش وارد دانشگاه تهران شد و در دانکشده ی حقوق ، علوم سیاسی و اقتصاد به تحصیل پرداخت .
داریوش آشوری در رشته ی اقتصاد از این دانشگاه فارغ التحصیل شد و تا مقطع دکتری نیز پیش رفت. اما در میانه ی راه دکتری را رها کرد و به نوشتن و قلم زدن در باب ادبیات پرداخت. وی در همین سالها با نشر چندین مقاله و کتاب جایگاه خود را بعنوان یک نویسنده تثبیت کرد .
نخستین کتابی که از او وارد بازار کتاب شد ، کتابی بود تحت عنوان فرهنگ سیاسی که در روزگاری که دانشجو بود به ان پرداخته بود و آن را آماده ی نشر کرده بود. این کتاب هم اکنون نیز باز نشر می شود و تحت عنوان دانشنامه ی سیاسی شناخته می شود .
این کتاب در ایران تبدیل به یکی از کتب مرجع در علوم سیاسی شده است و بیشتر دانشجویان این رشته از آن بعنوان دایره المعارف رشته ی خود بهره می برند .
علاوه بر آن تا به امروز بیش از میلیون ها بار به این کتاب ارجاع مقالاتی داده شده است و در بسیاری از کتاب ها بعنوان منبع تحقیقاتی از آن بهره گرفته شده است .
در این دوره بود که پس از اقبال بسیار به این کتاب به انتشارات فرانکلین رفت و در بخش ویراستاری دایره المعارف فارسی فعالیت کرد و بعد ها به عنوان مترجم با این مرکز همکاری کرد
داریوش آشوری در زمینه ی نویسندگی علاوه بر آثار متعدد فعالیت های گسترده ای نیز صورت داده است. او از بنیان گذاران کانون نویسندگان در ایران بود و در نخسین دوره ی آن نیز از اعضای هیئت مدیران این کانون بود. با این اوصاف ، وی مشغله های فرهنگی دیگری نیز به دوش داشت .
به عنوان مثال در دوره ی دانشجویی ، عضو هیئت اجرایی جامعه سوسیالیست های نهضت ملی ایران بود و با خلیل ملکی فعالیت های بسیار کرده است. وی بعد از اتمام درس و با توجه به سابقه ی گسترده ای که در حوزه ی کاری اش داشته است ، در دانشگاه مشغول تدریس شد .
دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی، دانشکدهٔ علوم اجتماعی، دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران، در مؤسسهٔ شرقشناسی دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، و دانشگاه زبانهای خارجی توکیو مجموعه دانشگاه هایی بوده اند که وی در آن ها تدریس کرده است. وی هم اکنون در فرانسه زندگی می کند و در آنجا به تدریس ادبیات می پردازد .
داریوش آشوری سالهای سال در حوزه ی ادبیات تحقیق کرده است و جایگاه ویژه ای در ادبیات جهان دارد. یکی از دستاوردهای ادبیات ایران که به مدد وجود آشوری به ثمر رسیده است ، باز گردانی بسیاری از واژه های بیگانه به معادل فارسی آن است .
او سالها تحقیقاتش را صرف آن کرد که واژگانی پیدا کند که به گوش مردم ایران خوشایند و خوشاهنگ باشد و در عین حال بتوان از آن بعنوان جایگزینی برای کلمات بیگانه استفاده کرد .
علاوه بر آن وی ترکیب هایی به زبان فارسی استفاده کرد که امروزه جز واژگان مصطلح در ادبیات فارسی شده اند . از میان این واژگان می توان به گفتمان، همهپرسی، آرمانشهر، رهیافت، هرزهنگاری، درسگفتار و … اشاره کرد. وی هم اکنون در سلامت کامل به سر می برد و آخرین اثر وی نیز به زبان فرانسوی در باب ادبیات فارسی در فرانسه منتشر گردیده است. برایشان آرزوی سلامت داریم.
آثار داریوش آشوری
- تعریفها و مفهوم فرهنگ (عنوان قبلی: فرهنگ شناخت)، نشر آگه.
- عرفان و رندی در شعر حافظ (۱۳۷۹) (عنوان قبلی: هستیشناسی حافظ)
- فرهنگ علوم انسانی (۱۳۷۴)(عنوان قبلی: واژگان فلسفه و علوم اجتماعی)
- شعر و اندیشه
- بازاندیشی زبان فارسی (۱۳۷۲) نشر مرکز
- ما و مدرنیّت
- نگاهی به تاریخ، تمدن و فرهنگ چین
- درآمدی به جامعهشناسی سیاسی
- دانشنامه سیاسی- فرهنگ اصطلاحات و مکتبهای سیاسی (۱۳۷۳) (عنوان قبلی: فرهنگ سیاسی)
- زبان باز، (۱۳۸۷)، رسالهای پژوهشی و تحلیلی دربارهٔ رابطهٔ زبانهای مدرن با تمدن مدرن و روشهای گسترش زبانهای مدرن در پاسخگویی به نیازهای زبانی فناوری و علم.
- پرسهها و پرسشها (مجموعه مقالات)، ۱۳۸۹، نشر آگه.
- پروژهٔ ملتسازی
- اسطورهٔ فلسفه در میان ما (بازدیدی از زندگی و اندیشهٔ احمد فردید)
- چنین گفت زرتشت، فریدریش نیچه، کتاب اول اسماعیل خویی، ۱۳۵۲، زمان، تهران.
- چنین گفت زرتشت، فریدریش نیچه، نشر آگه، ۱۳۸۳ (چاپ سیوهفتم: ۱۳۹۵).
- فراسوی نیک و بد، فریدریش نیچه
- تبارشناسی اخلاق اثر فردریش نیچه، نشر آگه، ۱۳۸۸ (چاپ سیزدهم: ۱۳۹۵).
- غروب بتها اثر فردریش نیچه، نشر آگه، ۱۳۸۶ (چاپ دهم: ۱۳۹۵).
- مکبث اثر ویلیام شکسپیر، نشر آگه، ۱۳۹۵ (چاپ پانزدهم).
- تاریخ فلسفه، فردریک کاپلستون، جلد هفتم، از فیشته تا نیچه
- آرمانشهر (یوتوپیا)، تامس مور، ترجمه: داریوش آشوری، نادر افشار نادری
- شهریار، نیکولو ماکیاولی
- ترجمهٔ سه نمایشنامه برای کتابِ نمایش در چین کارِ بهرام بیضایی و نیز ترجمهٔ «آتسوموری» سهآمی موتوکیو با همکاریِ بیضایی
سوالات متداول
1- داریوش آشوری کیست ؟
داریوش آشوری ، از برجسته ترین نویسندگان زبان پارسی و از ارزنده ترین پژوهشگران حوزه ی فلسفه و ادبیات در ایران ، به تاریخ 11 مرداد 1317 در تهران زاده شد . نام داریوش آشوری نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به عنوان یکی از پژوهشگران نامی زبان و ادبیات فارسی شناخته شده است .
2- داریوش آشوری علاوه بر نویسندگی در زمینه دیگری نیز معروفیت دارد ؟
وی علاوه بر اینکه یک از نویسند گان مطرح و برجسته به حساب می آید توانسته است به عنوان یک مترجم توانا نیز شهرتی کسب نماید .
3- اولین کتاب داریوش آشور چه نام دارد ؟
نخستین کتابی که از او وارد بازار کتاب شد ، کتابی بود تحت عنوان فرهنگ سیاسی که در روزگاری که دانشجو بود به ان پرداخته بود و آن را آماده ی نشر کرده بود. این کتاب هم اکنون نیز باز نشر می شود و تحت عنوان دانشنامه ی سیاسی شناخته می شود . این کتاب در ایران تبدیل به یکی از کتب مرجع در علوم سیاسی شده است و بیشتر دانشجویان این رشته از آن بعنوان دایره المعارف رشته ی خود بهره می برند . همچنین بیش از میلیون ها بار به این کتاب ارجاع مقالاتی داده شده است و در بسیاری از کتاب ها بعنوان منبع تحقیقاتی از آن بهره گرفته شده است .
4- سه اثر از آثار داریوش آشوری را بنویسید ؟
ما و مدرنیّت – نگاهی به تاریخ، تمدن و فرهنگ چین – درآمدی به جامعهشناسی سیاسی
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
امتیاز بدی، من انرژی می گیرم.شاد باشید و پرانرژی دوست عزیز
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقدر خوب می شد لینک دانلود کتاب های داریوش آشوری هم در این مقاله قرار می گرفت
زندگینامه استاد داریوش آشوری بسیار دقیق نگاشته شد اما بهتر بود بیشتر در خصوص شخصیت و آثار ایشان بحث صورت می پذیرفت
استاد داریوش آشوری یکی از بزرگان و نویسندگی هستند که برای بنده همیشه الگو بودند و همواره قابل احترام هستند
کتاب ها و آثار داریوش آشوری به صورت الکترونیک هم منتشر شده است
همونطور که در زندگینامه داریوش آشوری گفتید استاد یکی از بهترینها در عرصه مترجمی می باشند
مصاحبه گفتمان غرب زدگی استاد داریوش آشوری بسیار عالی هست توصیه می کنم دانلود کنید
زندگینامه استاد داریوش آشوری برام جذاب بود هنرمند ی که در زندگی خود به نوعی سیاست مدار هم بود و زندگی سیاسی داریوش آشوری معروف است
به نظر شخصی بنده داریوش آشوری با اثار داریوش آشوری که در این مقاله به اون اشاره کردید همواره می تونه یکی از الگوهای موفق برای جوانان ما باشه