مروری بر زندگینامه ی ژرژ برنانوس به همرا لیست آثاروشرحی برافکار و فعالیت هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
ژرژ برنانوس
ژرژ برنانوس ، یکی از نویسندگان صاحب سبک ادبیات فرانسه به تاریخ 20 فوریه سال 1888 در پاریس فرانسه متولد شد .
ژرژ برنانوس در پاریس و در خانواده ای مرفه زاده شد، تحصیلات دبیرستانی را در مدارس مذهبی به پایان رساند و تحصیلات دانشگاهی را در رشته ادب وحقوق انجام داد و بسیار زود به فعالیت سیاسی ومطبوعاتی پرداخت .
گرایشات سیاسی و روی آوردن به مطبوعات و نوشتن در باب سیاست ، یکی از جریان های فکری در زمانه ی نویسنده بود .
زندگینامه ژرژ برنانوس
این امر در تاریخ زندگی نویسنده مشهود است که وی به علت چند حزبی بودن فرانسه و وجود اعتراضات گسترده ی فرانسه ، خود را جرئی از سیاست کشورش مطرح کرده و سعی می کرد که گامی در جهت اصلاحات بردارد. در ۱۹۱۳ روزنامه ای هفتگی در طرفداری از سلطنت انتشار داد و در جنگ جهانی ۱۹۱۴ داوطلبانه در صف سواره نظام به خدمت پرداخت، مجروح شد و به دریافت نشان افتخار نایل آمد .
پس از بازگشت از جنگ ازدواج کرد و در شرکت بیمه با عنوان بازرس به کار اشتغال یافت و به هنگام کار در قطار راه آهن و ناهار خوری ایستگاه اولین رمان خود را نوشت. باز هم می توان از این بعد زندگی این نویسنده ی بزرگ درسی برای نویسندگان تازه وارد و هنرجویان نویسندگی بیان کرد. بسیاری از نویسندگان ما در کلاس های نویسندگی بر این باورند که نویسنده حتما باید شغلش نویسندگی باشد و یا اینکه باید ختما تمام وجودش را صرف نویسندگی کند .
اما باید بگوییم که نویسندگی کاری است که کاملا به روحیه ی انسان ها بستگی دارد و هر انسانی به سبب توانایی های درونی خودش می تواند آن را بدست آورد. پس می توان گفت که هر انسانی در هر شرایطی حتی زمانی که به کاری مشغول است که به نویسندگی مرتبط نیست نیز می تواند کتاب بنویسد و داستانی خلق کند .
البته رد نمی کنیم که شرایط مطلوب برای نویسندگی داشتن اتاقی جداگانه و وقتی آزاد است ، اما این را نیز به یاد داشته باشید که خلاقیت همیشه در سخت ترین شرایط به سراغ شما می آید و شما را پیروز می کند . این رمان در ۱۹۲۶ به نام زیر آفتاب شیطان انتشار یافت و پیروزی درخشانی بدست آورد .
قهرمان داستان کشیشی است با روحی آشفته که پیوسته میان تمایلات اهریمنی و ندای آسمانی در مبارزه است. در ۱۹۲۷ رمان خدعه و در ۱۹۲۹ رمان شادی را انتشار داد که به دریافت جایزه فمينا نایل آمد و مانند اولین اثرش، سر گذشت کشیشی است که ایمان خود را از دست می دهد و با آنکه راه نا فرمانی و عصیان انتخاب می کند و از خدا دور می شود، به مقام پست تنزل نمی یابد و هرگز به وسوسه نفس تن در نمی دهد این دو داستان در واقع تحقیق و تجسس است در بحرانهای روحی بشر که گاه درک برای خواننده دشوار می نماید، برنانوس پس از آن به سفر پرداخت و در ضمن دوران پرثمر کار ادبی را آغاز کرد .
داستان يك جنایت در ۱۹۳۵، سرگذشت تازا موشت در ۱۹۳۷ و بعدها داستان آقای کین در ۱۹۴۳ در برزیل منتشر گشت، همه با موضوع های مشترك و حوادث پیچیده که رمان های کارآگاهی را بیاد می آورد و داستان خواب بد که پس از مرگ نویسنده انتشار یافت . شاهکار بر نانوس یادداشتهای روزانه کشیش دهکده ست که به دریافت جایزه بزرگ رمان از آکادمی فرانسه نایل آمد و بیش از آثار دیگر برنانوس محبوبیت یافت .
کتاب، یادداشت های کشیش جوانی است که در برابر بی اعتنائی و ابتذال مردم زمان خود تنها تسکین خاطر را در اعترافات خویش می یابد. برتانوس در ضمن این یادداشتها و در طی بیان حوادث و اندیشه ها اشخاص گوناگون را با حالات روحی مختلف نشان می دهد .
ژرژ برنانوس در ۱۹۳۶ در جنگهای داخلی اسپانیا از طرفداران فرانکو حمایت کرد، اما به سبب فشار و ستمگریهای میهن پرستانه افراطی، خاصه از جانب روحانیان سر خورده و نفرت زده به فرانسه بازگشت و کتاب بزرگ انتقام جویانه خود را به نام گورستان های بزرگ در زیر نور ماه را در ۱۹۳۸ انتشار داد و در آن جنگ اسپانیا را رسوائی بزرگ خواند و مقامات کلیسائی را مسؤول این رسوائی دانست .
ژرژ برنانوس در همین سال با خانواده خود به برزیل سفر کرد، تا ۱۹۴۵ در آنجا بسر برد و از دور با علاقه فراوان در جریان وقايع تأثر انگیزی قرار گرفت که در کشورش حادث می شد. در این دوره آثار خود را به وقایع جنگ اختصاص داد، از آن جمله است این داستانها : رسوایی حقیقت ، ما فرانسویان و نامه به انگليسيها ، همچنین مقالات بی شمار که در روزنامه های برزیلی انتشار یافت .
کتاب کودکان تحقیرشده شامل یادداشت های روزانه سال های ۱۹۳۹-۱۹۴۰ است و از زیباترین آثار ژرژ برنانوس بشمار می آید که می توان آن را قوه محرکی در نهضت مقاومت فرانسه دانست. بر نانوس پس از آزادی فرانسه در ۱۹۴۵ به کشورش باز گشت تا در فرانسه استقلال یافته دنباله مبارزه خویش را بگیرد. نوشته ها و مقاله های وی در مطبوعات و سخنرانیهایش در دورة تحول پس از جنگ بر مردم فرانسه بسیار اثر گذاشت .
ژرژ برنانوس دو سال آخر زندگی را در تونس گذراند و به بیماری درمان ناپذیری مبتلا گشت. در این زمان بود که آخرین شاهکار خود، نمایشنامه گفتگوهای راهبه های کرملی را نوشت که پس از مرگش در ۱۹۴۹ انتشار یافت و به سبب قدرت نمایشی فراوان در بیشتر تئاترهای جهان به نمایش گذارده شد .
دختری از اشرافزادگان به نام بلانش دو لافورس در ۱۷۸۹ و در پانزده سالگی به فرقه کرملی می پیوندد و با دوستان خود، از طرف انقلابیان به وسیله گیوتین اعدام می شود .
این اثر با تحلیل روانی عمیق توانسته است معراج مذهبی روحی شریف و پاك را نشان دهد. پس از آن ژرژ برنانوس به فرانسه برده شد و در بیمارستان امریکائی پاریس در گذشت. آثار پرقدرت و بدیع برنانوس به نوع رمان مذهبی و سنتی فرانسه رنگ تازه بخشید .
ژرژ برنانوس از نویسندگانی است که وصف بحرانهای روحهای آشفته را غرض اصلی رمان نویسی دانسته است. برنانوس از برجسته ترین چهره های ادب فرانسه بشمار می آید که شهرتش در سالهای اخیر روز افزون بوده است و بسیاری از مترجمین ایرانی نیز روی کارهای او تمرکز کرده اند اما تا به امروز که این مقاله نوشته می شود ، هنوز اثری رسمی با استانداردهای بازار کتاب ، از این نویسنده روانه ی بازار نشده است. وی در تاریخ 5 جولای 1948 برای همیشه دیده از دنیا فرو بست.
آثار ژرژ برنانوس
- گفتگو های راهبه های کرملی
- خواب بد
- یادداشت های روزانه کشیش دهکده
- رسوایی حقیقت
- ما فرانسویان
- گورستانهای بزرگ در زیر نور ماه
- نامه به انگلیسی ها
مروری بر آثار ژرژ برنانوس
برنانوس یکی از نویسندگان شاخص ادبیات فرانسه است که در طول دوران به سبب بسیاری از گرایش های سیاسی مهجور باقی مانده است. این خاصیت دنیای ادبیات است که بسیاری از نویسنده ها به این دلیل که با یک سری از بن بست های سیاسی در کشورهایشان روبرو هستند ، به درجه ی شهرت آنچنانی نمی رسند ، اما این تاریخ است که قضاوت می کند چه نویسنده ای خالق شاهکارهای دنیا بوده است. برنانوس نیز یکی از نویسندگانی است که دارای عظمت کاری بسیار است و جایگاه بسیار ویژه ای در نوشتن رمان های چالشی دارد. در ادامه بخشی از جملات قصار او را با هم می خوانیم :
- خودکشی هیچ گاه انسان هایی را که به سمت آن وسوسه نشده اند را نمی ترساند. این آدم ها هیچ درکی از آن ندارند. آدم هایی که نمی دانند ارزش هستی چه میزان است و فکر می کنند خودکشی کار زننده ای است نیز درکی از آن نخواهند داشت. خودکشی کار سیاهی است. یک سیاهی درونی دارد. او خود را تنها برای کسانی آماده می کند که برای او از پیش لباس هایشان را پوشیده و آماده شده اند.
- اکثر آدم ها کارهای امروزشان را ول می کنند و به فردا فکر می کنند. فکر می کنند که فردا چه خبرهایی برای آن ها نفهته است و هر روز این روند را تکرار می کنند و چون به فردا می رسند ، دوباره منتظر خبرهایی هستند که فردا به آن ها برسند. خب این طور که پیش برویم ، هیچ امروزی وجود ندارد و همه چیز در فردا اتفاق می افتد. اما من فکر می کنم که باید کمتر به آینده فکر کنم و امروز را بیش از دیروز برای زندگی مهیا کنم . من احساس می کنم تمام آنچه که در امروز قرار است اتفاق بیفتد ، در درون من وجود دارد و تبدیل به قدرتی شده است که تنها نیاز به رها شدن دارد. این طور احساس می کنم که شادی های کوچک زندگی من را فرا می گیرد. این طور من ذره ذره کاری را می کنم که خبرش را شاید فردا به آن ها که منتظر آینده اند ، بدهند. اگر در زمان حال زندگی ام را فراهم سازم ، بهترین دستاوردها را خواهم دشت ، چرا که هر لحظه که یاس سراغ من بیاید ، حس می کنم امروز کارهایی کرده ام که مرا شاد هم کرده اند و اینطور به زندگی امیدوار تر خواهم شد.
- و زمانی که از خودت صحبت میکنی، باید بی رحمانه صحبت کنی. زندگی برای انسانی که خود را نمی شناسد ، درست مانند یک تالاب است. پس با خودت رو راست باش. خودت را نقد کن به ارزش های خودت آگاه باش و این کار را سفت و جدی انجام بده. اگر با خودت ناز کنی و به خودت ترحم کنی ، تو درست در اولین قدم از کشف حقیقت ، در تالاب احساسات گیر می کنی و از آن پس هم هر چه دست و پا بزنی ، دیگر بیرون نخواهی آمد.
- و اکنون او به مرگ خودش فکر میکرد، در حالی که قلبش چنگ خورده بود نه با ترس بلکه با هیجان از آن چه که کشف کرده بود به زندگی نگاه می کرد. او احساسی را آموخته بود ، درست چیزی که او قادر نبود از تجربه ی مختصرش از عشق یاد بگیرد . چیزی که او از مرگ در ذهن داشت بچه گانه بود، اما این میان حس دیگری اکنون در زندگی اش طلوع کرده بود که او را نسبت به زندگی متنفر می کرد. گذشته ای که هیچگاه تحت تاثیرش نبود ، در زمان مرگ گریبانش را گرفته بود. . همان طور که گاهی اوقات چهره ی آشنایی که به طور ناگهانی با چشم عشق میبینیم، باعث میشود که ما را آگاه سازد که آن نیم نگاه کوتاه ، از هزاران بار زندگی کردن نیز عزیز تر بوده است و ما از دستش داده ایم .
سوالات متداول در خصوص ژرژ برنانوس
1- ژرژ برنانوس کیست ؟
ژرژ برنانوس ، یکی از نویسندگان صاحب سبک ادبیات فرانسه در سال 1888 در پاریس و در خانواده ای مرفه زاده شد، تحصیلات دبیرستانی را در مدارس مذهبی به پایان رساند و تحصیلات دانشگاهی را در رشته ادب وحقوق انجام داد .
2-اولین رمان ژرژ برناموس چیست ؟
این رمان در ۱۹۲۶ به نام زیر آفتاب شیطان انتشار یافت و پیروزی درخشانی بدست آورد .
3- یکی از زیباترین آثار ژرژ برنانوس چه نام دارد ؟
کتاب کودکان تحقیرشده شامل یادداشت های روزانه سال های ۱۹۳۹-۱۹۴۰ است که می توان آن را قوه محرکی در نهضت مقاومت فرانسه دانست .
4- سه اثر از آثار ژرژ برناموس را نام ببرید ؟
یادداشت های روزانه کشیش دهکده – رسوایی حقیقت – ما فرانسویان
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید