مروری بر زندگینامه لیزا فلدمن برت به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
لیزا فلدمن برت
لیزا فلدمن برت ، نویسنده ، استاد دانشگاه و پژوهش گر حوزه ی روان شناسی در تاریخ 1963 در تورنتو کانادا دیده به جهان گشود .
لیزا فلدمن برت یکی از اساتید برجسته ی دانشگاه هاروارد در زمینه ی روان شناسی بوده است و هم اکنون در دانشگاه نورث ایسترن به تدریس می پردازد. عمده ی شهرت برت بر روی این مسئله است که او تقریبا نخستین روان شناسی است که به طور بسیار متمرکز بر روی مسئله ی احساسات بشری کار کرده است و منشا آن ها را یافت کرده است .
در واقع نگاه او به مسئله ی احساسات نگاهی متفاوت و ریشه یابانه بوده است. او هم اکنون مدیر مرکز تحقیقات و پژوهش های مستقل آمریکا نیز می باشد. لیزا فلدمن برت هم چنین به همراه همکارش جیم راسل ، سر دبیر و موسس مجله ی ایمووشن ریویو نیز می باشند که به طور کلی به مباحث مربوط به احساسات می پردازد و بحث های روان شناسی را در پیش می گیرد .
اما بعد اگر بخواهیم مروری کوتاه به زندگی او داشته باشیم باید بگوییم که برت در سال 1963 در کانادا متولد شد .
او پس از این که تحصیلات ابتدایی خود را می گذارند به روان شناسی علاقمند می شود و وارد این رشته می شود. او ابتدا به امر مدرک لیسانس خود را از دانشگاه تورنتو دریافت می کند و بعد از آن دکترای خود را از دانشگاه واترلو می گیرد و به کار و فعالیت می پردازد .
زندگینامه لیزا فلدمن برت
اما آنچه که ساختار نویسندگی و نویسنده شدن او را تشکیل داده است مطالعات او می باشد. اما پیش از اینکه این مطلب را برای شما باز کنیم باید به این مسئله اشاره کنیم که برت انسان بسیار کم حرفی است و از این رو نیز زندگی نامه ی آن چنانی از خودش منتشر نکرده است و تا به حال نیز با کسی بر روی این مطلب صحبتی نداشته است .
اما در عوض تا دلتان بخواهد نوشته های علمی دارد و در باب نویسندگی فنی و علمی بسیار سخت کوش بوده است. اما ماجرای نویسنده شدن او به روایت بسیاری از دوستان و آشنایانش این طور بوده است که وی از دوره ی نوجوانی به کتاب های روان شناسی بسیار علاقمند می شود .
در واقع برای او کاویدن روح و آنچه که انسان را به احساس وا می دارد و یا ذهن او را تغییرر میدهد هیمشه جالب بوده است. همچنین علاوه بر اینکه به این مسئله یعنی آگاهی روح علاقمند بود ، تجربیات روحی خودش نیز باعث آن شده بود که بدون هیچ شکی روان شناسی را یک شاخه ی مورد علاقه برای مطالعه انتخاب کند .
این علاقه در او در دانشگاه به اوج رسید و او احساس کرد که حال باید برای نوشتن اقدام کند .
چرا که سطح مطالعاتی او به قدری بالا رفته بود که او احساس می کرد حالا باید دست به نوشتن بزند و این نوشتن است که می تواند شهوت تولید کنندگی را در او به آرامی فرو بنشاند. اما بعد اگر بخواهیم در باب نوشته های او صحبت کنیم باید این چنین بگوییم که او نخستین فعالیت های نوشتاری و کاری خودش را با تمرکز بر روی تجربه های انسانی از اتفاقات روحی شروع کرد .
در واقع او در نخستین پژوهش خود بر حسب تجربیات انسانی به درک هیجانات و احساسات در آدمی پرداخت و سعی کرد از این مسئله راز گشایی کند که آیا احساسات یک امر آگاهانه است یا که نه ؟ او در این حوزه با مطالعاتی در حوزه ی روان شناسی ، فلسفه ، انسان شناسی و سایر علوم مربوطه توانست جایگاه ویژه ای در میان نویسندنگان علمی پیدا کند و مقالات بسیاری را به ثبت برساند .
در سال 1960 بود که وی به دانشکده ی روان شناسی کالج بوستون پیوست و یکی از اعصای رسمی آن گردید. وی پیش از اینکه تدریس را در کالج بوستون آغاز کند ، استاد یار دانشگاه پنسلوانیا بود .
اما بعد زمانی که وی به دانشگاه بوستون وارد گردید سعی کرد که زندگی خود را صرف مطالعات و پژوهش هایی کند که شاید از دوران کودکی ذهنش با آن ها درگیر بود. عنوان این مطالعات در یک تیتر کلی همیشه بحث احساسات بوده است .
لیزا فلدمن برت همیشه چندین سوال از خود می پرسیده است که اساس احساسات چیست ؟
چه چیزی مانع هیجانات و احساسات انسان ها می شوند؟
انسان ها چطور به سرعت و بدون اینکه دست خودشان باشد دچار خشم ، ترس و .. می شوند ؟
لیزا فلدمن برت همچنین مطالعات خود را گسترده تر کرد و به این مفهوم اندیشید که آیا احساسات میان مرد ها و زن ها تفاوت می کند و از آن مهم تر اینکه چه کسی می تواند احساسات را معنا کند ؟
همه ی این سوال ها در طول صد ها مقاله ی علمی ای که وی نوشته است به ثمر نشسته اما اتفاق مهم زندگی او که به نویسندگی و هنر نویسندگی اش نیز بسیار مربوط می شود کتابی است که از هیجانات و احساسات صحبت به میان می آورد و در باب تئوری ای صحبت می کند که وی آن را حاصل تحقیقات تمام عمر خود می داند. کتاب ” احساسات چگونه شکل می گیرند ؟
: راز پنهان حیات ذهن ” ، عنوان کتابی است که برای سالها توانست یکی از پر فروش ترین ها و البته جنجالی ترین کتاب های دنیا باشد. این کتاب به این مسئله می پردازد که احساسات لزوما از کجا می آیند و تمامی باورهای غلط تا سال انتشار کتاب را از بین برده و به دنیایی پر از اطلاعات نو مخاطب را می رساند. خلاصه ی این کتاب و آموزهای آن را می توان در یک سخنرانی به همین نام در سلسله اجراهای تد تماشا کرد .
در آنجا برت به این نکته اشاره می کند که احساسات تماما خود ساخته هستند و هیچ شبکه ی حسی و احساسی در ما وجود ندارد که احساسات را درک و یا تولید کند .
این ماییم که بر اساس باورهایمان احساسات را درست می کنیم و به آن شکل های مختلفی می دهیم .
برت هم اکنون در دانشگاه ها فعالیت میکند و به نوشتن مقالات علمی می پردازد. او یکی از بزرگترین نویسندگان علمی در جهان است و هر ساله از مقالات او ارجاع های بسیاری را به خود می بیند .
آثار لیزا فلدمن برت
احساسات چگونه شکل می گیرند ؟ : راز پنهان حیات ذهن
مروری بر آثار لیزا فلدمن برت
لیزا فلدمن برت ، یکی از بزرگان علم روان شناسی است. او مطالعات گسترده ای در حوزه احساس شناسی در انسان ها داشته است که می توان گفت جهان را با تحولی در این زمینه روبرو کرده است .
در ادامه ما بخش هایی از سخنرانی او در تد تاک را با هم مرور می کنیم :
” روشی که عواطف را در دیگران میبینیم عمیقا ریشه در پیشبینیها دارد. برای ما، اینطور به نظر میرسد که چهره فردی را نگاه میکنیم و عواطف او را از حالات چهرهاش میخوانیم، مثل خواندن کلمات از روی کاغذ. اما در واقع، این مغز شما است که به پیشبینی کردن مشغول است. تجربیات قبلی را اساس موقعیتهای مشابه قرار میدهد تا از آن برای خودش مفهومی بسازد .
این بار، در پی یافتن مفهوم در اشکال مبهم نیستید دنبال یافتن معنی در حرکات چهره هستید مثل انحنای لب یا بالا انداختن ابرو. و آن نگاه خیره بیاحساس؟ که ممکن است متعلق به قاتلی باشد که ذرهای پشیمان نیست، اما شاید معنی دیگر آن فردی باشد که با خویشتنداری پذیرای شکست میشود، که در واقع در فرهنگ چچنی در توصیف شخصی کاربرد دارد که دقیقا در موقعیت جوهر سارنایوف است .
حال مغز شما یکسری احساسات ذاتی دارد، احساسات سادهای که از فیزیولوژی جسم شما ناشی میشود. بنابراین وقتی متولد میشوید، حسهایی مثل آرامش و آشفتگی، هیجان، آسایش و ناراحتی داشته باشید .
اما این احساسات ساده عواطف نیستند. آنها در واقع در تک به تک لحظات بیداریتان با شما هستند. آنها شرح مختصر سادهای از چیزی هستند که درون جسم شما اتفاق میافتد، مثل یک هواسنج. اما آنها جزییات خیلی کمی دارند، و شما به آن جزییات برای برداشتن گام بعدی خود نیاز دارید. درباره این احساسات چکار میکنید؟ و مغزتان چطور آن جزییات را به شما میدهد ؟
خب پیشبینیها برای همین کار هستند. پیشبینیها شور و احساسات را به جسم متصل میکند که این احساسات ساده را از آنچه در دنیای اطراف شما رخ میدهد را به شما دهد تا بدانید چه کار کنید. و گاهی اوقات آن سازهها عواطف هستند. برای مثال، اگر به یک نانوایی بروید، مغز شما پیشبینی می کند که شما با بوی خوشمزه کلوچههای شکلاتی تازه از تنور درآمده مواجه شوید .
من میدانم که مغز من بوی خوشمزه کلوچههای شکلاتی تازه از تنور درآمده را حس خواهد کرد. و مغز ما باعث میشود که شکممان کمی ضعف کند تا آماده خوردن این کلوچهها شویم. و اگر اشتباه نکرده باشیم، در صورتی که چندتایی کلوچه از اجاق تازه بیرون در آمده باشد آنوقت است که مغز گرسنگی را خواهد ساخت و ما با ملچ ملوچ کردن آماده خوردن آن کلوچهها شدهایم و آنها را به بطرز موثری هضم میکنیم، یعنی میتوانیم کلی از آنها را بخوریم که واقعا کار خوبی خواهد بود. ” .
سوالات متداول در خصوص زندگینامه لیزا فلدمن برت
1- لیزا فلدمن برت کیست ؟
لیزا فلدمن برت ، نویسنده ، استاد دانشگاه و پژوهش گر حوزه ی روان شناسی در تاریخ 1963 در تورنتو کانادا دیده به جهان گشود .
2- مهمترین آثار لیزا فلدمن برت را نام ببرید ؟
- احساسات چگونه شکل می گیرند ؟
- راز پنهان حیات ذهن
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید