مروری بر زندگینامه پل فور ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
پل فور
پل فور ، نمایشنامه نویس و شاعر برجسته ی فرانسوی به تاریخ 1 فوریه 1872 در فرانسه دیده به جهان گشود .
پل تحصیلات متوسطه را در دبیرستان لویی لوگران انجام داد و قصد ورود به دانشگاه سن-سیر را داشت که با پیر لویی آشنا شد و به وسیله او با آندره ژید ملاقات کرد و به این ترتیب ذوق شعر و ادب در او بیدار گشت .
در رفت و آمد به مجمع شاعران و نویسندگان، با ورلن و مالارمه و دیگر پیشروان نهضت سمبولیسم آشنا شد و خود نیز در صف پیشروان این نهضت قرار گرفت .
در هفده سالگی، هنگامی که هنوز آثار نمایشی سبك ناتورالیسم بر صحنه حکم فرما بود، اثری سمبولیك به اجرا در آورد که مقدمات بنیانگذاری تئاتر هنری را در ۱۸۹۰، به قصد احیای شعر در صحنه نمایش فراهم آورد .
زندگینامه پل فور
در این تئاتر آثار نویسندگان سمبولیست، همچنین آثاری از شلی، مارلو، ورلن، مترلینك وحتی اقتباسی از یکی از نغمه های ایلیاد اثر هومر را بر صحنه آورد .
خود نیز چندین نمایشنامه در سبك سمبولیسم با موضوع های تاریخی به نمایش گذارد، از آن جمله است :
حیوان کوچولو ، مرد عجیب، طلا، ایزابو ، همدستان لویی یازدهم و مانند آن که بعضی از آنها در تالار مرکزی کمدی فرانسه بر صحنه آمد .
روش خاص پل نور در عالم نمایشی سروصدای فراوان برپا کرد، اما دنباله نمایش های او در ۱۸۹۳ قطع گردید و پل فور به نشر اشعاری در مجله های ادبی مانند مر کوردو فرانس و ارمیتاژ پرداخت. در ۱۸۹۶ مجله (کتاب هنری) و در ۱۹۰۵ مجله ادبی مهم شعر ادبی فرانسه را بنیان گذارد که پل والری در اداره آن با او همکاری کرد .
این مجله سه ماه يكبار منتشر می شد و در آن آثار بهترین شاعران و نویسندگان سمبولیست به چاپ می رسید . پل فور اولین دیوان خود را با عنوان چکامه های فرانسوی در ۱۸۹۶ انتشار داد و از این تاریخ تا متجاوز از سی جلد از آن را منتشر کرد که هر جلد عنوان جداگانه داشت مانند رمان لوئی یازدهم ، پاریس احساساتی و مانند آن که همه از بهترین رمان های دوران خود بودند .
دیوان ها شامل منظومه ها و سرودهائی است که شاعر با احساس پر شور میهن پرستانه خود در آنها زیبائی های سرزمین فرانسه، افتخارهای شاهان، قهرمانان، چشم اندازها، کلیساها، قصرها، افسانه ها و بستگی به زادگاهش در منطقه مرکزی فرانسه و غمهای زندگی و مستی های عشق را با بیانی پر طراوت و با سهولت وصف کرده است، اما این چکامه که از وزن و قافیه شعر برخوردار بود، به صورت نثر در بندها و قطعه های پیاپی نوشته شد و طرز چاپ آن به صورت نثر در نظر عامه مردم چیزی زننده و بدعتی نا دلپذیر آمد و با مخالفت آنان روبرو گشت و بنا بر عقيده پیر لوئیس چیزی در حد فاصله نثر و شعر فرانسه تلقی گشت .
پل فور در ضمن انتشار چکامه های فرانسوی چندین بار با پیروزی به تئاتر باز گشت و افسانه های تاریخی را بر صحنه آورد که به مجموع آنها عنوان کلی تابع فرانسه داد، پل فور خود در خاطراتش، در باره این آثار چنین می نویسد :
«از فردای نمایش غم انگیز و وحشتناك سالهای ۱۹۱۴-۱۹۱۸ که بخش بزرگ آن در کشور فرانسه بر صحنه آمد، به نظر من رسید که بر عهده ادبیات و تئاتر وظیفه سنگینی گذارده شده است تا بتوان باردیگر مردم فرانسه را در فضیلت گذشته غرق کرد و اعمال خوب و اشتباهات آن را به ایشان شناساند، تا از معایب گذشته پند گیرند و این درس تنها به صورت نمایش است که تحقق می یابد. پس مصمم شدم که وقایع فرانسه را بنویسم.» .
در واقع از پل فور که در چکامه های فرانسوی نیز قهرمانان کشورش را بارها وصف کرده و آنان را با رنگی جالب توجه و تازه نقش زده است، این کار غیر طبیعی به نظر نمی آید، زیرا آثار نمایشی او بیشتر به صورت مکالمه منظوم بود تا به صورت نمایشنامه اعمال و حرکتهای نمایشی در آن هیچ بود، اما همان رنگ ها و خیال انگیزی ها و آشنائی ها و سادگی ها که در چکامه ها به کار رفته بود، در آثار نمایشی نیز وجود داشت .
پل فور در ۱۹۱۲ در نتیجه نظرخواهی يك روزنامه به اکثریت آرا عنوان ملك الشعراء را بدست آورد که آن را تا نیم قرن حفظ کرد، اما اگر در شیوه عجیب و غریب نوشتن اشعار که قبول عام نیافت، پافشاری نمی کرد، می توانست به مقام «شاعر ملی» برسد. و حال آنکه این موضوع و کثرت و وفور اشعارش او را در مقام شاعری در درجه دوم قرار داد، بی آنکه بتواند بر نسل بعد نفوذی باقی گذارد .
با این حال چکامه های فرانسوی از غنای فراوان و زیبائی برخوردار بود و بی مبالاتی او در سبك شعر هرگز از قدرت خوشاهنگی بیان او نکاست. پل فور موفق شد که بر رؤيا و ملال مكتب سمبولیسم، واقع بینی در صور ذهنی و سادگی در موضوع های آشنا و مانوس را بیفزاید. پل فور در تاریخ 20 آوریل 1960 در فرانسه دیده از جهان فرو بست .
آثار پل فور
- حیوان کوچولو
- مرد عجیب
- طلا
- ایزابو
- همدستان لویی یازدهم
- دیوان چکامه های فرانسوی
- پاریس احساساتی
- تابع فرانسه
مروری بر آثار پل فور
پل فور ، شاعری بزرگ و صاحب سبک در فرانسه بود. او در جریان ادبی فرانسه تاثیر فراوانی گذاشت ، اما به لحاظ ماندگاری در بین شاعران ملی جایگاه خوبی پیدا نکرد چرا که وی اندیشه های بسیار داشت و این مسئله باعث شده بود که آثار بسیاری را به چاپ برساند. بد نیست که در این جا یک نمونه از درس های نویسندگی را نیز برای دوستانی که سلسله زندگی نامه های نویسندگان را مرور می کنند ، بیان کنیم .
یکی از راه هایی که یک نویسنده در هر سطحی و شیوه ای اعم از نویسندگی رمان ، شاعری ، نمایشنامه نویسی و حتی کتاب های علمی ، می تواند موفقیت بسیار داشته باشد ، ذکر این نکته است که نخبه گویی کند. نخبه گویی ، یعنی آنکه شما ناب ترین افکار و دستاوردهای خودتان را در کتاب تان منتقل کنید .
تعداد آثار زیاد گاها به ضرر شما تمام می شود. هیچگاه به این امر فکر نکنید که آثار بسیار نشانه ی دانش شماست و یا دیگران می گویند که شما سواد علمی بسیار بالایی دارید و پر کار هستید .
بلکه نشان از بی ثباتی شماست. شما باید در نوشتن آثارتان بسیار نخبه گویی کنید. به اندازه بنویسید. درست بنویسید. روی اصول کار کنید و صبر داشته باشید. دیگر مسئله ای که بسیار برای رسیدن به موفقیت در نویسندگی مهم است ، ذکر این نکته است که شما باید جامعه ی خود را بشناسید و با توجه به ساختار جامعه ی خودتان جریان سازی ادبی کنید.در نوشتن مهم آن است که انسان به مخاطب خود توجه کند. درد واقع نویسنده شدن بسیار بسیار به مخاطب نیز بستگی دارد. اگر مخاطبی نباشد ، نویسنده ای نیست. پس مخاطب را نیز در نظر بگیرید و آنگاه نوشته های خود را به ثمر برسانید .
اما همه ی این ها را از آنجایی گفتیم که پل فور انسانی بود که آگاه به روند بود ، اما بسیار می نوشت و مخاطبش را فراموش می کرد. هر چند که آثار ادبی او بسیار ارزنده است و جریان های ادبی بسیاری را ایجاد کرده است ، اما به لحاظ اقبال و ماندگاری نتوانسته است چیزی جز یک مقام ادبی بدست آورد. زندگی هر کدام از این نویسنده ها می تواند درس هایی را برای ما داشته باشید که در هیچ کلاسی به شما آموزش داده نمی شود.در ادامه بخشی از یکی از شعرهای پل فور را به نام نظام خلقت با ترجمه ی احمد شاملوی بزرگ را مرور می کنیم و لذت می بریم :
خداى عالَم آفرینشو از یه دونه سیب شروع کرد،
بعد درختو آفرید و آخر سر آدمو. همیشه میوه اول میاد.
همیشه میگیم سیب ِ بابا آدم.
خدا همون جور که پشت کلهشو مىخاروند
پیش از این که دلو بیافرینه احساساتو آفرید:
گاهی مىباس این جورى شروع کنم: اول دل ِ حّوارو، بعد از اون عهد و وفارو.
خدا چند تا کشتى آفرید بعد توفانو و دست آخر آبو.
اما پیش از همه آب ِ حیاتو آفرید که نوح مىباس از اون بچشه،
آخه الواح مقدس، پیش از اون که نوشته شن، این جورى گفتهن.
اما خدا خوشگلکى رو که من دوست دارم پیش از اون آفرید که حتا خودشو بیافرینه !
سوالات متداول
1- پل فور کیست ؟
پل فور ، نمایشنامه نویس و شاعر برجسته ی فرانسوی 1 فوریه 1872 در فرانسه دیده به جهان گشود . پل تحصیلات متوسطه را در دبیرستان لویی لوگران انجام داد
2- افراد تاثیر گذار که جهت زندگی حرفه ای پل فور را تغییر دادند را ذکر نمائید ؟
وی قصد ورود به دانشگاه سن-سیر را داشت که با پیر لویی آشنا شد و به وسیله او با آندره ژید ملاقات کرد و به این ترتیب ذوق شعر و ادب در او بیدار گشت .
3- اولین دیوان پل فور چه نام داشت و چه سرگذاشتی پیدا کرد ؟
پل فور اولین دیوان خود را با عنوان چکامه های فرانسوی در ۱۸۹۶ انتشار داد و از این تاریخ تا متجاوز از سی جلد از آن را منتشر کرد که هر جلد عنوان جداگانه داشت مانند رمان لوئی یازدهم ، پاریس احساساتی و مانند آن که همه از بهترین رمان های دوران خود بودند .
4- لقب پل فور در فرانسه چه بود ؟
پل فور در ۱۹۱۲ در نتیجه نظرخواهی يك روزنامه به اکثریت آرا عنوان ملك الشعراء را بدست آورد که آن را تا نیم قرن حفظ کرد، اما اگر در شیوه عجیب و غریب نوشتن اشعار که قبول عام نیافت، پافشاری نمی کرد، می توانست به مقام «شاعر ملی» برسد
5- سه اثر از آثار پل فور را نام ببرید ؟
طلا – ایزابو – همدستان لویی یازدهم
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید