تام کلنسی
توماس لئو کلنسی ، معروف به تام کلنسی ، رمان نویس و طراح داستان های نظامی و جنگی ، به تاریخ ۱۲ آوریل سال ۱۹۴۷ در مری لند آمریکا دیده به جهان گشود .
حدود هفده عنوان از رمان هایی که تا به امروز او منتشر کرده است ، چز پرفروش ترین رمان های نیویورک تایمز و جهان بوده اند و بر اساس آماری که منتشر شده است ، بیش از صد میلیون نسخه کتاب تا به امروز در جهان فروش رفته است .
تام کلنسی سال های سال در حوزه ی فعالیت خودش که طراحی داستان های جنگی بوده است ، فعالیت کرد و جایگاه خود را در این حوزه به عنوان یک نویسنده ی بی همتا تثبیت کرده است. شاید به جرئت بتوان به این امر اشاره کرد که او امروزه الگوی بسیاری از نویسندگان جنگی در نوشتن کارهایشان است .
زندگینامه تام کلنسی
اما بعد اگر بخواهیم به زندگی شخصی او بپردازیم باید به این مسئله اشاره کنیم که کلنسی همانطور که گفتیم در دوازدهمین روز از آوریل سال ۱۹۴۷ در بیمارستان فرانکلین در بالتیمور ، مری لند زاده شده است. او دوران کودکی و نوجوانی اش را در محله ی نورث وود سپری کرده که در شمال شرقی بالتیمور قرار دارد .
او دومین فرزند از سه فرزند خانواده اش بوده است . بنابر انچه که از زندگی پدر و مادرش در دسترس است ، پدرش یکی از کارمندان اداره ی پست بود و مادرش در یک فروشگاه رفاهی کار می کرد .
آنچه که بعد ها خود تام کلنسی گفته است اشاره به این امر دارد که مادرش در بسیاری از امور او را کمک کرده است و او سر سختانه کار می کرده است که تام را به مدرسه ی کاتولیک ها بفرستد تا که آنجا تحصیل کند . جایی که همه ی کشیش ها آنجا درس خوانده اند و در واقع اجتماع کشیش ها آنجا بوده است و این طور هم می شود و تام به این مدرسه می رود و با نمرات بالایی در سال ۱۹۶۵ از این مدرسه فارغ التحصیل می شود .
او پس از اتمام تحصیلاتش در مدرسه کاتولیک ها تصمیم می گیرد که به کالج لویولا که امروزه تحت عنوان دانشگاه مری لند شعبه لویولا شناخته می شود ، برود. این میل به رفتن به کالج ، به دلیل علاقه ی بسیاری بود که او به ادبیات انگلستان پیدا کرده بود و زبان انگلیسی و ظرافت های آن برایش بسیار پر معنا گردیده بود .
از این رو او به کالج رفت و مشتاقانه در این کالج تحصیل علم ادبیات انگلیسی کرد و در سال ۱۹۶۹ از این کالج فارغ التحصیل شد . بعد از اتمام کالج او به زمره ی ارتشی ها پیوست اما به این دلیل که از مشکل بینایی رنج می برد ، از خدمت در ارتش معاف گردید و تنها دوره ای را برای آموزش رزم پشت سر گذراند .
بعد از این مسئله او به استخدام یک شرکت بیمه در آمد . این شرکت بیمه که در مری لند واقع شده بود ، برای او آغاز راه بزرگی بود که بعدها به ارزش آن پی برد. او در سال ۱۹۷۳ به شرکت بوون پیوست .
آژانس کوچکی که در زمینه ی کارهای بیمه فعالیت می کرد و توسط پدر بزرگ همسر او افتتاح شده بود. با این اوصاف ، در سال ۱۹۸۰ ، تام کلنسی با یک جهش مالی بسیار مواجه شد . او یاد گرفته بود که چگونه به کمک یک بازاریابی درست می تواند فروش محصولات بیمه را بالا ببرد .
از این رو سخت تلاش کرد و سپس تمام امتیاز مربوط به شرکت را از مادربزرگ خرید و خودش مشغول کار شد . وی پس از اینکه خود را مسئول شرکت بیمه دید ، سعی کرد که با تربیت نیروهایی به بهترین شکل ممکن فروش را بالا ببرد و یک پرش مالی بسار عالی را تجربه کند . این مسئله باعث شد که آسودگی خاطری برای نوشتن پیدا کند و نوشتن را در اوقات تفریح خودش آغاز کند .
و در سال ۱۹۸۴ اولین کتابش را تحت عنوان شکار اکتبر سرخ به نشر می رساند . اما حال که به بحث نوشته های تام کلنسی وارد شدیم بد نیست که مقداری در باب فعالیت های او و کارهای او صحبت کنیم. تام کلنسی در واقع نوشتن و فعالیت های ادبی را از سال ۱۹۸۲ آغاز کرد .
او پیش از آن نیز می نوشت و در زمانی که در کالج بود برای خود داستان هایی سر هم کرده بود اما نه هیچ گاه کسی آن ها را خوانده بود و نه هیچ جایی نیز به چاپ رسیده بود . از این رو می تون گفت که شروع رسمی فعالیت های او در سال ۱۹۸۲ با شکار اکتبر سرخ شروع شد . کتابی که در سال ۱۹۸۴ به بازار روانه شد و او آن کتاب را به ارزش ۵۰۰۰ دلار به انتشارات ناوال فروخت.
در واقع ماجرا از این قرار بود که وقتی که کلنسی این کتاب را برای انتشارات ناوال می برد ، مدیر انتشارات کتاب او را برای مطالعه از او می گیرد و پس از اینکه بررسی می کند به او می گوید که ما یک کتاب پر فروش برای چاپ داریم که هنوز کسی از ارزش های آن با خبر نیست . از این رو این کتاب به چاپ می رسد .
برایند خود تام کلنسی از فروش این کتاب چیزی حدود ۵ هزار جلد بوده است که بعد از انتشار این کتاب به مقدار ۴۵ هزار جلد فروش رفت. این کتاب در آن زمان به عنوان یک هدیه به رونالد ریگان رییس جمهور وقت اهدا شد و او وقتی که این کتاب را مطالعه کرد آن را یک کتاب بی نظیر خواند و ارزش های آن را بالا دانست .
همین مسئله باعث شد که این کتاب به فروشی برابر سیصد هزار نسخه چاپی در جلد سخت و بیش از دو میلیون نسخه در جلد عادی برسد و به عنوان یک پر فروش ترین کتاب ملی انتخاب بشود. این کتاب دلایل بسیاری برای رشد در دل خود داشت ، نخستین چیزی که این کتاب را از دیگر کتاب ها متمایز می کرد ، بحث زیبایی تکنیک و داستان سرایی این کتاب است . این کتاب خیلی زود مورد اقبال بسیاری از منتقدین آمریکا قرار گرفت. در واقع این کتاب حاصل مراودات بیش از دو سالِ تام کلنسی با یک افسر آمریکایی بود .
این کتاب باعث شد که تام کلنسی به دیدار بزرگترین شخصیت های نظامی آمریکا برود و از شهرت بسیاری برخوردار شود. اما بعد این تازه نخستین بخش از موفقیت های تام کلنسی بود . مدتی نگذشت که بسیاری از کارگردان های مشهور هالیوود ، پیشنهاد هایی به تام کلنسی دادند به منظور اقتباس از کتاب های او و این قضیه ناگهان مانند یک بمب در افزایش شهرت تام کلنسی منفجر شد .
بن افلک ، هریسون فورد و بالدوین سه کارگردانی بودند که از کارهای شکار اکتبر سرخ ، بازی میهن پرستان و خطر آشکار فیلم های اقتباسی ساختند . بعد از تمام این موفقیت ها کتابی از تام کلنسی چاپ شد به نام آغاز طوفان سرخ که توانست بیش از یک میلیون نسخه فروش داشته باشد و این تنها رقم فروش در یک سال اول برای این کتاب بود .
تمام این مسائل تام کلنسی را تبدیل به یک نویسنده ی بسیار ثروتمند کرد که تنها فروش یکی از کتاب هایش برایش در آمدی دو میلیون دلاری فراهم آورده بود. از سوی دیگر اما اگر بخواهیم در باب زندگی شخصی اش صحبت کنیم باید بگوییم که اولین همسرش واندا توماس کینگ یک پرستار بود . آن ها ابتدا به امر در سال ۱۹۶۹ با یکدیگر ازدواج کردند و چهار بچه داشتند که سه دختر و یک پسر را شامل می شد .
اما بعد این زوج به دلیل مشکلاتی که داشتند ابتدا در سال ۱۹۹۵ از یکدیگر متارکه کردند و سپس در سال ۱۹۹۷ به طور جدی از هم جدا شدند که در سال ۱۹۹۹ این طلاق بصورت رسمی در آمریکا ثبت گردید. در ۲۶ جوئن سال ۱۹۹۹ ، کلنسی با یک روزنامه نگار مستقل به نام آلکساندرا ماری لویلن ازدواج کرد .
این ازدواج تا به پایان عمر کلنسی دوام آورد . کلنسی یک کاتولیک بود و این مسئله را تا به آخر عمر یکی از خط قرمزهای زندگیش می دانست و از هر گونه توهینی به مذهب ها بسیار هراس و بیم داشت و آن را بسیار نا پسند می دانست .
هیچ کس از میزان دارایی های تام کلنسی که همه نیز از نویسندگی به طور عمده حاصل شده است خبری ندارد ، اما هر چه هست رقمی بیش از ۲۰ میلیون دلار می باشد . چرا که بر اساس تخمین های زده شده از تعداد فروش کتاب هایش او تنها ۸۰ میلیون دلار کتاب فروخته است .
با این حال او یکی از بزرگترین و تاریخ ساز ترین نویسندگان به لحاظ رکوردهای مالی و فروش در دنیا بوده است . تام کلنسی در اولین روز از اکتبر سال ۲۰۱۳ به علت نارسایی قلبی جهان را برای همیشه بدرود گفت. او خلاق بزرگترین رمان های نظامی و جنگی در دنیاست و تا به کنون کسی حتی همتای او نیز نبوده است.
آثار تام کلنسی
- شکار اکتبر سرخ
- آغاز طوفان سرخ
- بازی میهنپرستان
- کاردینال کرملین
- خطر آشکار
- مجموعه تمام ترسها
- بدون ترحم
- دستورهای ویژه ریاست جمهوری
- رنگین کمان شش
- خرس و اژدها
- ضربه بیولوژیک
- شبکه بیرحم
- مجموعه مرکزعملیات
سوالات متداول
۱- تام کلنسی کیست ؟
توماس لئو کلنسی ، معروف به تام کلنسی ، رمان نویس و طراح داستان های نظامی و جنگی ، به تاریخ ۱۲ آوریل سال ۱۹۴۷ در مری لند آمریکا دیده به جهان گشود .
۲- رمان های پرفروش تام کلنسی چه تعداد است ؟
حدود هفده عنوان از رمان هایی که تا به امروز او منتشر کرده است ، چز پرفروش ترین رمان های نیویورک تایمز و جهان بوده اند و بر اساس آماری که منتشر شده است ، بیش از صد میلیون نسخه کتاب تا به امروز در جهان فروش رفته است .
۳- اولین کتاب تام کلنسی چه نام دارد ؟
و در سال ۱۹۸۴ اولین کتابش را تحت عنوان شکار اکتبر سرخ به نشر می رساند
۴- درآمد تام کلنسی از فروش اولین کتابش چقدر بود ؟
شروع رسمی فعالیت های او در سال ۱۹۸۲ با شکار اکتبر سرخ شروع شد . کتابی که در سال ۱۹۸۴ به بازار روانه شد و او آن کتاب را به ارزش ۵۰۰۰ دلار به انتشارات ناوال فروخت .
۵- پنج اثر از آثار تام کلنسی را بنویسید ؟
بازی میهنپرستان – کاردینال کرملین – خطر آشکار – مجموعه تمام ترسها – بدون ترحم
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.