مروری بر زندگینامه ی سیدنی شلدون به همرا لیست آثاروشرحی برافکار و فعالیت هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
سیدنی شلدون
سیدنی شلدون ، نویسنده شهیر آمریکایی ، به تاریخ 11 فوریه 1917 دیده به جهان گشود .
سیدنی شلدون یکی از مشهور ترین نویسندگان و نمایشنامه نویسان دهه ی 1930 در آمریکا بوده است و تئاتر های بسیاری را برای تئاتر برادوی نوشته و تهیه کنندگی کرده است .
او هم چنین برای نوشتن کمدی های بسیار جذابش نظیر مرد مجرد و دختر جوان بسیار مورد توجه قرار گرفته و توانست با همین نوشته که در قالب یک فیلم نامه عرضه شد ، برنده ی جایزه ی اسکار در سال 1948 شود .
زندگینامه سیدنی شلدون
سیدنی شلدون پس از آن به تلویزیون رفت و کارهای تلویزیونی و شوهای تلویزیونی را تهیه کنندگی و نگارش کرد و از این رو نیز کارنامه ی درخشانی دارد. او در اوایل دهه پنجاه بود که نگارش رمان هایش را آغاز کرد. رمان هایش از ابتدا در لیست پر فروش ترین رمان های دوران خود بودند .
استاد بازی که در سال 1982 منتشر گردید ، یکی از شاخص ترین نوشته های اوست . او 18 رمان به انتشار رسانده است که بنا بر آخرین آمار او توانسته است بیش از سیصد میلیون نسخه از کتاب هایش را به فروش برساند و از سویی دیگر نیز کتاب هایش تا به امروز به 51 زبان زنده ی دنیا ترجمه شده اند. نام شلدون در دنیای ادبیات داستانی ، نامی جاودانه است و بنا به گفته ی منتقدین او یکی از پر فروش ترین رمان نویسان همه ی دوران خواهد بود .
سیدنی شلدون ، در شیکاگو زاده شده است. خانواده ی او از تبار روس های یهودی بوده اند . پدرش یک جواهر فروش بود و از این رو نیز در آمد خوبی داشت. سیدنی شلدون از ده سالگی شعر گفتن و نویسندگی را شروع کرد و او برای نخستین بار در ده سالگی ، توانست یک شعرش را به ارزش 5 دلار به فروش برساند .
این آغازی برای ظهور یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ ادبیات جهان بود. او اما دچار افسردگی می شود. به شغل های مختلف مشغول می شود و کارهای بسیاری را نیمه کاره رها می کند. او بعد از اینکه از دبیرستان اِست فارغ التحصیل می شود به دانشگاه نورث وسترن می رود و تحصیلاتش را با پیوستن به گروه های نمایش نامه نویسی و تئاتر ادامه میدهد .
سیدنی شلدون شش ماه در سخت ترین شرایط افسردگی بود که به کمک خانواده اش از آن نجات می یابد. او بعد از آن به جنگ جهانی دوم فراخوانده می شود و به عنوان خلبان در مرکز تمرین های نظامی ارتش به خدمت می پردازد. در سال 1937 شلدون به هالیوود مهاجرت می کند جایی که او مشغول به بازخوانی نمایشنامه ها می شود و کارش را در سطح مبتدی شروع می کندن. اما خیلی زود پیشرفت می کند و نخستین کارش که یک کار موزیکال بود را در برادوی به روی صحنه می برد . این کار که به قلم خودش نوشته شده بود ، توسط کمپانی پارامونت پیکچرز تهیه کنندگی شد و توانست جایگاه خوبی را برای او بعنوان یک نویسنده رقم بزند .
او به حدی کارش پیشرفت کرد که گاها در یک شب سه اجرای مختلف از متن های او بر روی صحنه های تئاتر برادوی بود. موفقیت های شلدون در تئاتر باعث شد که وی به سمت سینما کشانده شود . در واقع این هنر یک نویسنده است که می تواند قالب های متفاوتی را تجربه کند و در همه بهترین باشد .
ورود او به هالیوود اولین همکاری اش در قالب فیلم مرد مجرد و دختر جوان را به همراه آورد. این فیلم توانست برای بهترین فیلم نامه اسکار بگیرد و این اوج دوران موفقیت کاری او در این حوزه بود . اما بعد وی تصمیم گرفت که کمی از نمایشنامه نویسی و فیلم نامه نویسی فاصله بگیرد ، چرا که او دیگر توانسته بود بزرگترین قله های افتخار در تئاتر و فیلم نامه را فتح کند و این شد که وی به سمت و سوی تلویزیون و بعد ها به سمت رمان نویسی کشیده شد. سال 1962 یک آغاز مهم برای سیدنی شلدون بود. او اولین رمان خود را تحت نام عریان چهره منتشر کرد .
سیدنی شلدون پس از نوشتن این داستان ابتدا به امر در بازار کتاب موفقیت بسیاری بدست آورد و بعد نامزد دریافت جایزه ی بهترین رمان معمایی آمریکا از جشنواره ادگار آلن پو شد. بعد از آن وی دومین رمانش یعنی آن سوی نیمه شب را نوشت که توانست در صدر فهرست پر فروش ترین کتاب های نیویورک تایمز قرار بگیرد . از آن پس بود که سیدنی شلدون دنیای دیگری را در نویسندگی تجربه کرد . حال دیگر جایگاهش برای همه مخاطبان آشکار بود و این امر قدرتی به او می داد که به سمت و سوی نوشته هایی با نو آوری بیشتر برود. او در باب رمان هایش می گوید که : ” من سعی می کنم به گونه ای رمان بنویسم که مخاطب نتواند کتاب را زمین بگذارد. ” .
سیدنی شلدون در سال 1982 مصاحبه ای صورت میدهد که در آن می گوید : ” من همیشه سعی می کنم که رمان ها و نوشته هایم را بسازم. در واقع به گونه ای مخاطب نتواند یک بخش از آن را جدا کند و کتاب را بگذارد زمین و دوباره به سر وقت آن بیاید . من به گونه ای می نویسم که مخاطب تا کتاب را تمام نکند ، ذهنش آرام نمی گیرد و نمی تواند که کتاب را به گوشه ای رها کند. “. بنا بر آماری که ارائه شده است اکثر مخاطبان سیدنی شلدون زنها هستند . او در این باب می گوید که :
” زن ها خلاق ترین و باهوش ترین عناصر زمین هستند. این که می گوییم عناصر به دلیل قدرت ذاتی است که در درون آن ها نفهته است و بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود. آن ها استعداد هایی دارد که باید عرضه و عیان شود اما این در شرایطی رخ میدهد که زنانگی آن ها و حق زنانگی آن ها در اختیارشان قرار گیرد . اگر ما درک کنیم که مردان نمی توانند بدون زنان زندگی کنند ، آنگاه خواهیم یافت که به چه میزان ارزش های یک زن در سطوح بالاتری قرار دارد و این دلیل من برای نوشتن از زن هاست و خوشحالم که مخاطبین درستی دارم. ” .
سیدنی شلدون در این سالها توانسته است سیصد میلیون نسخه از کتاب هایش را به فروش برساند که رقمی بسیار شگفت انگیز است. شلدون ابتدا به امر با جین کافمن ازدواج می کند که سه سال بیشتر از عمر زندگی شان نگذشته بود که آن ها از یکدیگر جدا می شوند .
البته خودش در این باب می گوید که کمتر از یک ماه که گذشت دریافتیم که ما یک اشباه بزرگ کرده ایم و این مسئله باعث شد که گاهی یک اشتباه کوچک مدت های زیادی روح شما را در بستر بیماری های روحی متفاوت قرار دهد. او پس از آن با جورجا کات رایت ازدواج می کند و ازدواج ماندگاری نیز رقم می زند. جورجا ، یکی از بازیگران و طراحان داخلی مطرح بود که بعد ها نیز همکاری های سینمایی و تئاتری بسیاری با سیدنی شلدون داشت .
کات رایت اما در سال 1958 به علت حمله ی قلبی جهان را بدورد می گوید. حاصل ازدواج آن ها دختری به نام مری شلدون است که او نیز یک رمان نویس می باشد. شلدون پس از آن با الکساندرا جویس کوستوف ازدواج می کند. شلدون در تمام روزهای عمر با اختلال دو قطبی سر می کرده است و از این مسئله رنج بسیاری می کشیده است . او در سن 17 سالگی حتی قصد خودکشی داشت. که البته تمامی این موارد را خود در کتابی به نام نیمه دیگر من به تصویر کشیده است. سیدنی شلدون در 30 ژانویه ی سال 2007 پس از یک عمر با افتخار در عرصه ی نویسندگی دنیا را برای همیشه وداع گفت .
آثار سیدنی شلدون
- عریان چهره
- آنسوی نیمهشب
- غریبهای در آینه
- خط خون
- خشم فرشتگان
- استاد بازی
- اگر فردا بیاید
- آسیابهای خدایان
- شنهای زمان
- خاطرات نیمهشب
- توطئه روز رستاخیز
- ستارهها میدرخشند
- هیچ چیز جاودانه نیست
- صبح، ظهر و شب
- بهترین نقشههای حسابشده
- از رویاهایت برایم بگو
- آسمان به زمین میآید
- ترس از تاریکی
- خودزندگینامه
- نیمه دیگر من
- سفیر کبیر
گزیده نمایشنامهها سیدنی شلدون
- سرخموی برادوی
- پتی دوک
- من زنی را خواب میبینم
- آلیس در خدمت نظامی
- بیوه شادمان
- فشفشه
گزیده فیلمنامهها سیدنی شلدون
- مرد مجرد و دختر جوان
- رژه عید پاک
مروری بر آثار سیدنی شلدون
سیدنی شلدون یکی از نویسندگان بزرگ تاریخ ادبیات آمریکا است و این بر هیچ کس پوشیده نیست. فروش آثار او به حجمی گسترده و ترجمه ی گسترده اثارش می تواند نشان خوبی بر اعتبار ادبی اش باشد. در ادامه بخشی از کتاب سفیر کبیر را با هم مرور می کنیم :
در نویلی ساعت دو بامداد بود. ویلای گروزا در تاریکی فرو رفته بود. سکوت خیابانهای خاموش و آرام را، گهگاه عبور رهگذری در هم میشکست. شبح سیاهپوشی، بیسر و صدا به سوی دیوار آجری پیرامون ویلا رفت. بر روی یک شانه یک حلقه طناب و یک پتو و در دست دیگر اسلحهای حمل میکرد. به دیوار رسید و گوش فرا داد. پنج دقیقه تمام صبر کرد و بعد حلقه طناب را باز کرد و قلاب آن را به سوی دیوار انداخت. با اطمینان از استحکام طناب، به آرامی شروع به بالا رفتن کرد. با رسیدن به لبه دیوار، پتویی را که به همراه آورده بود، پهن کرد. قلاب را باز کرد و طناب را از سوی دیگر دیوار پایین فرستاد. از دیوار پایین رفت و هم زمان دست خود را به حالت آمادهباش بر روی چاقوی ضامنداری که به کمر داشت گذاشت. حالا نوبت رویارویی با سگهای نگهبان ویلا بود…
سوالات متداول در خصوص زندگینامه سیدنی شلدون
1- سیدنی شلدون کیست ؟
سیدنی شلدون ، نویسنده شهیر آمریکایی ، به تاریخ 11 فوریه 1917 دیده به جهان گشود . سیدنی شلدون یکی از مشهور ترین نویسندگان و نمایشنامه نویسان دهه ی 1930 در آمریکا بوده است .
2- برترین افتخار سیدنی شلدون را بیان کنید ؟
وی برای نوشتن کمدی مرد مجرد و دختر جوان بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست با همین نوشته که در قالب یک فیلم نامه عرضه شد ، برنده ی جایزه ی اسکار در سال 1948 شود .
3- سیدنی شلدون از چه سنی نویسندگی را شروع کرد ؟
سیدنی شلدون از ده سالگی شعر گفتن و نویسندگی را شروع کرد وی نخستین بار در ده سالگی ، توانست یک شعرش را به ارزش 5 دلار به فروش برساند
4- سیدنی شلدون در مورد نویسندگی خود چه می گوید ؟
او در باب رمان هایش می گوید که : ” من سعی می کنم به گونه ای رمان بنویسم که مخاطب نتواند کتاب را زمین بگذارد. ” .
5- سه اثر از آثار سیدنی شلدون را ذکر نمائید ؟
غریبهای در آینه – خط خون – خشم فرشتگان
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید