مروری بر زندگینامه آیزاک آسیموف ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

آیزاک آسیموف تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
آیزاک آسیموف در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند.در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان.قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این همصحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم.در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” آیزاک آسیموف ” ، نویسنده ی روس و خالق کتاب” مجموعه بنیاد کهکشانی ” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
زندگینامه آیزاک آسیموف
آیزاک آسیموف نویسندة مشهور داستانهای علمی و تخیلی در روسیه چشم به جهان گشود و در کودکی به همراه خانوادهاش به امریکا مهاجرت کرد.آسیموف از همان ابتدا نبوغ خود را نشان داد و در پنج سالگی توانست خواندن را بیاموزد و از 11 سالگی نوشتن داستان های علمی -تخیلی خود را آغاز کرد سرانجام در 18 سالگی اولین داستان خود را در مجله ی «داستانهای شگفت انگیز» منتشر کرد. او چند کلاس را در یک سال خواند و در 15 سالگی موفق به اخذ دیپلم شد. سالهای بعد مراحل دانشگاهی را طی کرد تا به مدرک دکترای بیوشیمی رسید.مدتی هم در دانشگاه به تدریس پرداخت اما این کار را به کل کنار گذاشت و به طور تمام وقت به نویسندگی مشغول شد. بدون شک کار در مغازه لبنیات فروشی پدرش که در آن مجلات علمی – تخیلی هم فروخته میشد او را به نوشتن این گونه مطالب علاقهمند کرد.البته کار در مغازه پدر به جز آشنا ساختن او با مطالب علمی – تخیلی این فایده را هم برایش داشت که از او انسانی سحرخیز و دقیق ساخت به طوری که خودش میگوید: «برای من مایه غرور است که هر چند ساعت شماطهداری دارم، اما هیچ گاه آن را کوک نمیکنم و ساعت 6 صبح، خود از خواب بیدار میشوم. من هنوز به پدرم ثابت میکنم که آدم تنبلی نیستم.»زندگی عادی او این گونه بود که رأس ساعت ۶ صبح بیدار شود و در ساعت ۷:۳۰ پشت ماشین تحریر خود بنشیند و تا ۱۰ شب مشغول نوشتن باشد. آسیموف بسیار پرکار بود و حدود 500 کتاب از کتابهای کودکان گرفته تا کتابهای دانشگاهی نوشت.از جمله مشهورترین رمانهای او «مجموعه بنیاد کهکشانی» است که جایزه ی هوگو یکی از دو جایزه ی معتبر ادبیات علمی- تخیلی را به دریافت کرد و در سال 1966 به عنوان «بهترین مجموعه تمام دورانها» شناخته شد.آیزاک آسیموف در سال 1992 در شهر نیویورک هنگام جراحی قلب به دلیل تزریق خون آلوده چشم از جهان فرو بست.
آثار آیزاک آسیموف
- خدایان هم
- سفر شگفتانگیز
- پایان ابدیت
- شبانگاه
- فرزند زمان
- نمسیس
- آزمایش مرگ
- ماموریت فراموش شده
- قلوه سنگی در آسمان
- بهترینهای آسیموف
- دنیای رباتها
- رویای رباتها
- ربات خواب میبیند
- مرد دو صد ساله
- من، روبوت
- المپیک کهکشانی
- سؤال آخر
- اولینهای آسیموف
- مجموعه ی دانشنامه ی جهان
- مجموعه ی علم به زبان ساده
- بیوه مردان سیاه
- مجموعه مگاهی به تاریخ علم
مروری بر آثار و اندیشه ها آیزاک آسیموف
آیزاک آسیموف را باید سلطان داستان های علمی تخیلی دنیا دانست . نویسنده ای که بیش از چندین دهه کتاب هایش در صدر پر فروش ترین کتاب های علمی تخیلی دنیا قرار داشته است. او یکی از بزرگترین نویسندگان ژانر علمی تخیلی است و ویژگی برجسته ی آثار او نیز وارد کردن المان های علمی تخیلی به دنیای ادبیات داستانی است .
هنگامی که آیزاک آسیموف پا به دنیای رمان نویسی گذاشت ، هنوز علم آنقدر ها پیشرفت نکرده بود و تکنولوژی هنوز آنقدرها رشد نیافته بود اما از او بعنوان یکی از بزرگترین پیش گوهای بشری خطاب یاد می کنند ، چرا که بسیاری از پیش بینی های او در باب دنیای کنونی بسیار صحیح از آب در آمده اند. چند مورد از پیش بینی های او را با هم می خوانیم که در کمتر از پنجاه سال به حقیقت پیوسته اند.
- ارتباطات، صوتی – تصویری خواهد شد و با استفاده از تلفن علاوه بر صدای طرف دیگر میتوان تصویر او را هم دید.
- برقراری تماس مستقیم تلفنی با هر نقطهای در جهان، حتی مرکز هواشناسی در قطب جنوب، میسر خواهد شد.
- رباتها در سال ۲۰۱۴ نه عمومیت خواهند یافت و نه کارشان عالی خواهد بود، ولی وجود خواهند داشت.
- صفحات قابل آویختن به دیوار جای تلویزیونهای معمولی را خواهند گرفت ولی مکعبهای شفاف که امکان دیدن تصویر به شکل سهبعدی را فراهم خواهد کرد بهمرور عرضه خواهند شد.
- مکالمه و تماس با کره ماه دیگر چندان دشوار نخواهد بود.
- وسایلی برای آشپزخانه طراحی و ساخته خواهند شد که “غذاهای آماده” را مهیا خواهند کرد، آب را گرم کرده و با آن قهوه درست خواهند کرد.
- ۷ – حداقل یک یا دو مورد گیاه آزمایشگاهی که از انرژی نهفته در ستارهها تغذیه میکنند وجود خواهد داشت.
- برای ساختن خودروهایی که توسط یک ربات هدایت خواهند شد، تلاشهای زیادی صورت خواهد گرفت.
- تمام جمعیت جهان بهطور یکسان و کامل از تمام وسایل و تکنولوژی جدید در آینده بهرهمند نخواهند شد. درصد بیشتری به نسبت امروزه از بهکارگیری این وسایل محروم خواهند بود. هرچند ازنظر امکانات مادی زندگی آنها ممکن است به نسبت امروز وضعیت بهتری داشته باشند ولی از تازهترین امکانات خلق شده توسط تکنولوژی عقب خواهند ماند.
و می توان تنها از همین حرف های او که همگی به تحقق پیوسته اند چنین برداشت کرد که او یک نابعه ی عصر تخیل بوده است. در ایران نیز آیزاک طرفداران بسیاری دارد. خصوصا در چند دهه پیش که هنوز بازار رمان های تخیلی آنچنان جان نگرفته بود و فیلم ها و انیمیشن های تخیلی هنوز جای کتاب ها را نگرفته بودند ، رمان های آیزاک بسیار طرفدار داشت و هر کدام از رمان هایش میان جوانان و نوجوانان ایرانی دست به دست می شد. بهرطریق از او می توان بعنوان یکی از تاثیر گذار ترین افراد دنیای رمان نویسی آن هم در ژانر علمی تخیلی یاد کرد.
در ادامه بخشی از مصاحبه ی آیزاک آسیموف به مناسب انتشار دویستمین کتابش را با هم می خوانیم.او در این مصاحبه به سوالی پاسخ داده است که از دیدگاه بسیاری از تحلیلگران گفتمان ، یکی از تئوری های جهانی او در باب ماهیت هستی و نقش انسان در آن است.
خبرنگار : به نظر شما آیا قادر به پرهیز از فاجعهای خود ساخته و جهانی خواهیم بود؟
آسیموف: احتمالات، زیاد جالب به نظر نمیرسند، اما زیادی بد هم نیستند. میزان زاد و ولد در اکثر مناطق دنیا درحال کاهش است و اگر این میزان همچنان رو به کاهش برود، شاید بتوانیم جلوی انفجار جمعیت را پیش از آ نکه دردسرساز شود بگیریم. خطر جنگ هستهای همیشه وجود دارد، اما فعلاً ۳۵ سال است که ازآن فاصله گرفتهایم و امیدوارم بتوانیم از گزند این خطر دور بمانیم .
ما همیشه در حال آلوده کردن و استفاده بیرویه از انرژیهایمان بودهایم، اما فکر میکنم روز به روز بیشتر و بیشتر به خطرات ناشی از این مصرف بیرویه پی خواهیم برد و شاید بتوانیم سرانجام کاری در این باره انجام دهیم. به نظر من بزرگترین مانع حل مشکلاتمان که اتفاقاً راه حل بعضیشان را هم میدانیم، این است که دنیا دارد به کشورهای جداگانهای تبدیل میشود که هرکدام درگیر مسائل و مشکلات کوتاه مدت خود هستند تا مسألۀ بلند مدتِ بقای بشریت. مادامی که وضعیت این گونه باشد گمان نمیکنم شانس زیادی برای بقا داشته باشیم. در این صورت همهمان نابود خواهیم شد .
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
امتیاز بدی، من انرژی می گیرم.شاد باشید و پرانرژی دوست عزیز
دیدگاهتان را بنویسید