مروری بر زندگینامه پل اسکارون ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
پل اسکارون
زندگینامه پل اسکارون تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
زندگینامه پل اسکارون در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند .
در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان .
قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این هم صحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم .
در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” پل اسکارون ” ، نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی و خالق اثر جاودانه “ریاکاران” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
مطلب پیشنهادی : هدف چیست
زندگینامه پل اسکارون
پل اسکارون ، نویسنده ، شاعر و نمایشنامه نویس شهیر فرانسوی است که در سال 1610 در فرانسه متولد شده است. اسکارون در پاریس زاده شد، در هفت سالگی مادر را از دست داد و دوران کودکی و نوجوانی مشقت باری را در کنار نامادری سختگیر و مستبد گذراند .
پل اسکارون در سیزده سالگی از طرف پدر نزد یکی از خویشان فرستاده شد و برای آینده اش شغل کشیشی تعیین گشت .
اسکارون که شیفته شور ولذت زندگی بود، ابتدا به این شغل تن در نمی داد و پس از مقاومت بسیار به ناچار آن را پذيرفت، لباس روحانی پوشید و از مدد معاش برخوردار شد. هفت سال در کنار اسقف مان گذراند، با وی به ایتالیا سفر کرد و در بازگشت مشاور رسمی کلیسا شناخته شد .
سمتی که مانع رفت و آمد او در جامعه نمی شد . بدین طريق اسكارون زندگی مطبوعی را در شهرستان می گذراند، با بازیگران معاشرت و در محافل شهر و سرگرمی هایش شرکت می کرد . در ۱۶۳۸ پس از شرکت در کارناوال شهر، ناگهان افليج شد و تا آخر عمر با بدن در هم پیچیده بر صندلی بی حرکت باقی ماند .
خوشبختانه اسکارون از چنان خوی خوش و قدرت روحی برخوردار بود که نه تنها هرگز خودرا نباخت، بلکه درخنديدن به خود از دیگران پیشی می گرفت و کار را به جایی می رساند که همه چیز را به طنز می کشاند. در ۱۶۴۰ به پاریس رفت و به محافل ادبی راه یافت .
همه جا با استقبال روبرو شد و از طرف دربار به دریافت مستمری نایل آمد . اسكارون از آغاز انتشار اولین آثارش نوشته های خنده آور و طنز گونه را دچار یک تحول عظیم گرد و گامی نو در ادبیات برداشت .
ابتدا اشعار کوتاهی ساخت که در این مجموعه ها فراهم آمد : مجموعه چند شعر هزل آميز ، دنباله آثار هزل آمیز که اولین و دومین قسمت آن در ۱۶۴۷ وسومین قسمت در ۱۶۵۱ انتشار یافت . در ۱۶۴۴ منظومه ای بزرگ و اساطیری ساخت به نام تیفون یا جنگ غولها با خدایان ها که به مازارن اهدا شده بود .
اسکارون در ۱۶۴۵ نوشته های طنز گونه ی خود را به عالم تئاتر کشاند و کمدی منظوم ژودله يا ارباب نوکری را در پنج پرده در تئاتر هتل دو بورگونی بر صحنه آورد، این کمدی که تقلیدی بود از اثری اسپانیائی پیروزی بزرگی بدست آورد .
سال بعد نمايشنامه هوس های ناگهانی کاپیتان مارتامور را بر صحنه آورد. در ۱۶۴۸ انتشار اثر معروف خود ویرژیل درلباس مبدل را آغاز کرد که تا ۱۶۵۲ ادامه یافت و یکی از آثار ممتاز ادبیات طنز گونه قرن هفدهم بشمار آمد. این اثر هنر اسکارون را در لطافت مفاهیم شاعرانه و قدرت تجسم و طبع بذله گوی و استعداد طنزنویسی نشان میدهد. ویرژیل در لباس مبدل با پیروزی بزرگی روبرو گشت .
در ۱۶۵۲ شاهکار اسکارون به نام دون ژافه ارمنستانیبر صحنه آمد، که از نمایشنامه ای اسپانیائی مایه گرفته و به شدت درون مایه های طنز در آن مشهود بود . اسکارون در چهل و دو سالگی با دختر جوان و فقیر و بی سرپرستی به نام فرانسواز دو بینیه ازدواج کرد که پس از مرگ اسكارون سرپرست فرزندان لوئی چهارده شد و پنهانی در ۱۶۸۴ باشاه ازدواج کرد و به مادام دومنتنون معروف گشت و پس از فوت شاه مؤسسة سنت-سير را برای تربیت دختران جوان تأسیس کرد .
پل اسکارون پس از نوشتن چند نمایشنامه از جمله دانش آموز سالامانكادر ۱۶۵۴ نوعی رمان منتشر کرد که بیش از اشعار و حتی بیش از آثار نمایشی موجب شهرتش گشت . در ۱۶۵۱ اولین قسمت از رمان کميك را انتشار داد و در ۱۶۵۷ دومین قسمت آن را به نشر رساند .
این رمان سر گذشت يك گروه بازیگر است که پل اسکارون به هنگام اقامت در مان با آنان رفت و آمد داشت . رمان كمیك یکی از چند اثر رئالیستی عصر وی بشمار آمد و با بهترین رمانهای پرماجرای ادبیات اسپانیائی برابری کرد ، حتی امروز نیز یکی از شاهکارهای نوع خود در ادبیات فرانسه محسوب می شود .
پل اسکارون به نمایشنامه نویسی باز گشت و يك سلسله تراژی – کميك را میان سالهای ۱۶۵۵-۱۶۵۷ انتشار داد که یکی از آنها به نام ” احتياط بی فایده” ، الهام بخش مولیر در نمایشنامه مکتب زنان گشت. و “ریاکاران ” او الهام بخش وی در نمایشنامه تارتوف گردید .
نفوذ پل اسکارون در تئاتر تنها از راه اقتباس نمایشنامه هایش نبود، بلکه شیوه ی نگارش مکالمه ها و بسیاری از طرح ریزی های هنری و ادبی در نمایشنامه هایش راه را برای بسیاری از دیگر نمایشنامه نویسان گشود .
میراث فعالیت اسکارون ، در ادبیات فرانسه ، میراث جاودان و ارزشمندی است . اگر با دقت به کارهای نمایشی و فعالیت های ادبی او نگاه کنید ، در می یابید که او انقلابی در عرصه ی نمایشنامه نویسی ، آن هم در ژانر طنز در ادبیات فرانسه بوجود آورده است .
این امر بسیار مهمی است که یک انسان با تفکر والا ، بتواند مسائل اجتماعی را به گونه ای طنز در صحنه ی ادبیات و هنز به منصه ی ظهور برساند .
با آنکه شهرت نمایش های طنز آميز به تدریج رو به ضعف نهاد، اسكارون پیوسته از احترام و محبوبیت عام بر خوردار بود و آثار خنده آورش که بر پایه آثار طنز آمیز اسپانیائی گذارده شده بود، او را استاد مطلق ادبیات هزل آمیز معرفی کرد .
آخرین سخنان پل اسکارون پیش از مرگ خطاب به اطرافیان این بود :
“هر گز پس از مرگم شما را آنقدر نخواهم گریاند که در زندگی خندانده ام . ” .
همین سخن به تنهایی کفایت می کند تا که ارزش اجتماعی کارهای او را درک کنیم .
او با توجه به بیماری ای که در دوران جوانی به آن دچار شده بود و همین طور کهولت سن در تاریخ 1660 جهان را بدرود گفت.
آثار پل اسکارون
- ریاکاران
- ویرژیل در لباس مبدل
- ژافه ی ارمنستانی
- دانش آموز سالامانکادر
- هوس های ناگهانی کاپیتان ماتامور
- رمان کامیک
[/av_textblock]
[av_hr class=’full’ height=’25’ shadow=’shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cmlhq’]
[av_heading heading=’شاید این ها را هم دوست داشته باشید’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jq448lo5′ admin_preview_bg=”][/av_heading]
[/av_one_full]
[av_blog blog_type=’posts’ categories=’41’ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ bloglist_width=” columns=’3′ contents=’title’ content_length=’excerpt_read_more’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’3′ offset=’0′ paginate=’yes’ conditional=” av_uid=’av-jq44aeem’]
[av_two_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cmlhq’]
[av_image src=’https://mohamadrezateimouri.com/wp-content/uploads/2019/05/writer-2.jpg’ attachment=’20789′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=’circle’ hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jkwrfss1′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_two_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-7zngm’]
[av_hr class=’invisible’ height=’45’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jkwrebve’ admin_preview_bg=”]
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]
[av_hr class=’invisible’ height=’25’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jkwsj39t’ admin_preview_bg=”]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید