مروری بر زندگینامه آنتوان فرانسوا پره وو ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-lb57oxbx’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]
[views]
[/av_textblock]
[av_textblock textblock_styling_align=” textblock_styling=” textblock_styling_gap=” textblock_styling_mobile=” size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-za2e0q’ sc_version=’1.0′]
زندگینامه آنتوان فرانسوا پره وو ، نویسنده ، پژوهشگر و تاریخ نگار معروف فرانسوی به تاریخ 1 آوریل 1697 در کورتیول فرانسه چشم به جهان گشود .
پدر پره وو کشیش و وکیل دربار بود و زندگی آسوده ای داشت .
آنتوان در مدرسه مذهبی یسوعیان تحصیلات درخشانی انجام داد و به سلك روحانیان در آمد، اما خوی ناپایدار و طبع ماجراجوی او باعث شد که چند بار شغل خود را تغییر دهد، گاه زندگی مذهبی و گاه زندگی نظامی پیش گیرد .
چندی داوطلبانه در ارتش سلطنتی به خدمت پرداخت، سپس آن را ترک کرد. وی که به زندگی اجتماعی و ظاهر آراسته و جلب توجه زنها و زندگی پر لذت، شوق فراوان داشت، مدتی نیز زندگی افراط آميز پیش گرفت ، اما به سبب ناکامی در عشق به جامعه مذهبی شهر روان پیوست و به مقام استادی در وعظ و خطابه رسید .
موعظه های آمیخته با فصاحت و بلاغتش استعداد و لیاقت او را در این زمینه آشکار کرد، این بار نیز از زندگی خشك و تعصب آمیز سرخوردگی یافت و از مؤسسه خود گریخت، حتی از فرانسه خارج شد و به انگلستان رفت .

مطلب پیشنهادی : نامه عاشقانه
در انگلستان زبان انگلیسی را به طور عمیق فرا گرفت و به مطالعه آثار شاعران و فیلسوفان پرداخت ، از منطقه های خارج شهر دیدن کرد، با مردم عادی در آمیخت و از زندگیشان تجربه فراوان بدست آورد سپس مربی فرزند خانواده ثروتمندی گشت و همراه شاگردش در مجامع اشرافی انگلستان رفت و آمد کرد.سرانجام به سبب مساله ای عاطفی و عشقی ناچار به ترك شغل خود شد. در ۱۷۲۹ از انگلستان به هلند رفت و در آمستردام اقامت گزید و به علت قطع رابطه با خانواده دچار مضیقه مالی گشت .
از این زمان زندگی ادبی را آغاز کرد، از راه نوشتن به وضع خود سر و سامانی بخشید و از خاطرات و تجربه های گذشته برای خلق اثری بزرگ سود جست . حاصل این امد و شد ها و تفکر در باب تجربیات زندگی ، اثری شد به نام خاطرات و ماجراهای مردی صاحب ذوق و هنر که انزوا برگزید . این رمان ، اولین رمان بزرگ پره وو بشمار آمد که در هشت جلد انتشار یافت .
آخرین و هشتمین جلد این رمان پرحجم شامل سر گذشت معروف مانون لسکو است که ابتدا در هلند و سپس در ۱۷۳۳ در پاریس انتشار یافت و موجب جنجال فراوان گردید . مقامات مذهبی و طرفداران اخلاق آن را ننگین خواندند، با این حال تجدید چاپ های پیاپی و ترجمه هایی که از مانون لسكو به عمل آمد، موجب شد که از اعتراض ها و سر و صداها کاسته شود و کم کم با اصلاحاتی که در آن انجام گرفت، کتاب به صورت شاهکاری در آید که نظیری بر آن نمی توان قایل شد .
داستان که نشانه هایی از زندگی پره وو را در بر دارد، به سبب جاذبه موضوع ، لحن عاطفی و نقش هایی از واقعیت ، خوانندگان را مسحور خود ساخت و در عصر رمانتیسم با عنایت و توجه خاص استقبال گردید. عصری که مسایل عشقی باب روز بود .
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
در سراسر قرن نوزده از مانون لسکو بدوه هیچ وقفه ای تجدید چاپ به عمل آمد با مقدمه هایی مدیحه آمیز از نویسندگان بزرگ مانند سنت بوو در ۱۸۳۹، الکساندر دوما پسر در ، آناتول فرانس در ۱۸۷۸ و موپاسان در ۱۸۸۵ و دیگران که همه کتاب را شاهکاری در تاریخ رمان فرانسه بشمار آوردند ، تجدید چاپ می شد .
اما نون لسكو داستانی جان گداز است، سرشار از عشق ها، نا اميدي ها، تهدید ها، بحران های روحی، عصيان ها، ناکامی ها و مبارزه های دو دلداده در برابر تحریم های خانوادگی و مذهب و نظام اجتماعی و تقدیر است و نقاشی دقیقی از آداب و رسوم زمان که هنوز تازگی خود را حفظ کرده است در بر دارد . پره وو در هلند با دختر ماجرا جویی روابط عاشقانه ای برقرار کرد و به عشق او گرفتار شد و با او به انگلستان رفت و به انتشار یادداشت هایی با سلیقه ای تازه دست زد .
هدف این يادداشت ها با عنوان موافق و مخالف انتشار نوشته هایی بی طرفانه دانه و بیغرضانه بود که بعدها در بیست جلد و در هفت هزار صفحه منتشر شد . پره وو در این مجموعه با لحنی دلپذیر و دور از هرگونه فضل فروشی، سياست ها و عکس العمل های شخصی را در برابر مشاهدات و برخوردها نشان می دهد و با آگاهی و بینش قابل توجه در باره ادبیات، آداب و رسوم در انگلستان مطالب سودمندی عرضه می کند .
پره وو با آنکه همه وقت خود را به نویسندگی می گذراند، از زندگی در تبعید ملول شد و به فکر وطن افتاد و بر اثر حمایت پرنس دو کنده در ۱۷۳۴ به فرانسه باز گشت و کشیش مخصوص او گشت و در ضمن به کار شديد ادبی خود ادامه داد .
داستان عاشقانه سرگذشت آقای کلیولند را که در انگلستان آغاز کرده بود، دنبال کرد و به نوشتن رمان پیر صومعه کیلرین پرداخت. این رمان بزرگ در شش جلد تنظیم شد که نویسنده در آن از خاطرات خانواده مشهوری در ایرلند مایه گرفته بود . کتاب سرگذشت مردی را نشان می دهد با ایمان راسخ و صحت عمل و درستکاری که در سفرهای خود، در برابر پیشامدهای دشوار زندگی اجتماعی قرار می گیرد، شیطان همه جا به صورت زن در او وسوسه می کند و او را به نادیده گرفتن ندای وجدان برمی انگیزد .
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
داستان از نظر نقل خاطرات و ماجراها بسیار غنی است و قدرت نویسنده را در وصف آداب و رسوم و نیروی تخيل او در بیان حوادث نشان می دهد که، سهل انگاریش را در سبك انشا جبران می کند. پره وو با وجود کار زیاد موفق نشد که به وضع مالی خود سر و سامانی بخشد و قرض سنگین، زندگی او را در معرض مخاطره زندان افکند .
پس در ۱۷۴۱ به فرانکفورت گریخت و هشت ماه در تبعيد به سر برد و پس از يك سال در بازگشت به پاریس ناگهان خود را رمان نویسی مشهور یافت و به آسانی توانست زندگی کند و آثاری تازه انتشار دهد از آن جمله است :
خاطراتی برای تاريخ مالت در ۱۷۲۱ ، خاطرات و ماجراهای مردی شرافتمند در ۱۷۴۶ و مانند آن را نیز به رشته ی تحریر در آورد. پره وو از ۱۷۴۶ از نوشتن رمان دست کشید و وقت خود را به ترجمه کتابهای مهم و معروف اختصاص داد که از آن جمله زندگی سیسرون اثر میدلتون ، تاریخ انگلستان ، از هیوم ، كلاريسا هارلر شاهکار ریچاردسون و مجموعه ای از دیگر آثار می باشد .
که پره وو به وسیله آنها مردم فرانسه را با ادبیات و خصوصیت های مردم انگلستان آشنا می کرد. تدوين تاريخ عمومی سفرها در پانزده جلد میان سالهای ۱۷۴۵ و ۱۷۷۰ انجام گرفت. پره وو در حدود ۱۷۶۰ خانه ای ییلاقی خرید و در آنجا از نو به زندگی مذهبی روی آورد و در طی گردشی، ناگهان از سکته قلبی درگذشت .
آبه پره وو در حدود دویست جلد کتاب انتشار داد که پنجاه جلد آن ترجمه آثار دیگران است. چیزی که در داستانها بیش از هر چیز توجه او را به خود معطوف می داشته، عشق و عواطف است. ولتر در باره او می نویسد: «در نظر من زبان عشق، زبان طبیعی پره وو بوده است.» . وی به تاریخ 25 نوامبر 1763 برای همیشه دار فانی را وداع گفت .
آثار آنتوان فرانسوا پره وو
- مانن لسکو
- تاریخ عمومی سفرها
- تاریخ انگلستان
- سرگذشت آقای کلیولند
- پیر صومعه کلیرین
- موافق و مخالف
مروری بر آثار آنتوان فرانسوا پره وو
پره وو ، نویسنده ای عاشق بود . آنچه که تمامی منتقدین ادبی در باب آثار وی می گویند ، ذکر این نکته است که او تمام سعی خود را به کار می گرفته است تا که اثری خلق کند که در آن عشق حرف نخست را بزند .
او انسانی بسیار مهربان ، خوش قلب و مذهبی بود که این مسئله در تمامی نوشته هایش نیز پیداست . در واقع سبک نوشته های او همیشه ساده ، روان و پر از تصویر های زیبای انسانی بوده است. اما بعد ، علی رغم کارهای بسیاری که در حوزه ی ادبیات داستانی کرده است ، آنچنان که باید و شاید در دوره ی خود مورد توجه قرار نگرفته است و امروزه پس از گذشت سالها ، تازه ارزش آثار او عیان شده است و مردم و بسیاری از ادیبان از آن بهره می گیرند .
در ایران نیز تنها یک اثر از او یعنی مانن لسکو ترجمه شده است که آن هم امروزه در بازار کتاب ایران نایاب است . از این رو باز هم این پیشنهاد ویژه را در اختیار مترجمین ادبی قرار می دهیم که به سمت این دست از نویسندده ها که نویسندگان ارزشمندی بوده اند ، سوق پیدا کنند و آثار این عزیزان را برای مردم ایران زمین ترجمه کنند و علاوه بر ارزش ادبی کار ، از اقتصاد خوبی نیز بهره مند بشوند .
در ادامه بخش هایی از سخنان پره وو را که به طور اختصاصی توسط تیم مطالعاتی استاد تیموری ترجمه شده است را برایتان ذکر می کنیم . امیدواریم که این خرده نوشته ها ، شما را به خوانش آثار این بزرگان ادبیات و نویسندگی متمایل تر کند .
- هیچ گاه راجع به انسان ها و کارهایشان تعجبی به خود راه نداده ام. ترسی هم نداشته ام که این را بگویم یا که بخواهم از کسی پنهان کنم. انسان همیشه در حال تغییر است. اصلا اگر بهتر بگوییم ، انسان همیشه مانند یک برگ در باد ویران ، در حال تغییر است. چرا که انسان هر چقدر هم که منطقی باشد ، زورش به احساس نمی رسد و انسان موجودی است تماما احساسی . حالا دیگر خودتان قضاوت کنید دیگر. انسان به یک احساس ناگهان مانند تولدی دیگر ، گل از گلش می شکفد و کارهای خارق العاده انجام میدهد و به احساسی دیگر ، چون مردگان می شود و کارهایی از او سر می زند که حتی در ذهن خداوند هم نمی گنجد که انسان ممکن است چنین کاری کند. خلاصه اگر بخواهم بگویم ؛ انسان زاده ی احساسات خودش است ، نه عقل و منطق .
- ممکن است که یک جنایتی بکنید و بعدش هم از زیر آن در بروید و اثر آن هم مثل سایه از جلوی چشمان همه بیرون شود. ممکن است که بتوانید پول های غیر مشروع بدست بیاورید و بعد هم فرار کنید و دیگر کسی دنبال شما را نگیرد. ممکن است به هزاران نفر ظلم کنید و هنوز در بین مردم به شخصی درست کار معروف باشید. این ها همه اتفاق می افتد. اما یادتان باشد که بهر حال ، یک روز خودتان و خودتان با یکدیگر تنها می شوید ، آن زمان دیگر فرار امکان پذیر نیست. آن زمان تنها یک حس مبهم به دنبال شماست. شما را تعقیب می کند. حال دیگر انتخاب با شماست ، از دیگران بگریزید ، یا آنکه با خودتان رو راست باشید. بهر طریق عاقبت خودتان می مانید و خودتان . تنهای تنها .
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-mfiq56′ sc_version=’1.0′]
دیدگاهتان را بنویسید