این صفحه مورد پسند 434 بازدیدکننده می باشد.
زندگینامه امیل زولا ، نویسنده و روزنامه نگار مشهور فرانسوی ، به تاریخ ۲ آوریل ۱۸۴۰ در پاریس فرانسه دیده به جهان گشود .
او یکی از نامدارترین نویسندگان فرانسه و تاریخ ادبیات جهان است .
فعالیت های گسترده ی او در زمینه ی نویسندگی ، امروزه در قالب روشی به نام هنر رمان نویسی به سبک زولا خلاصه گردیده است .
او نه تنها در تاریخ ادبیات فرانسه بلکه در تاریخ ادبیات جهان تحولی پدید آورد و دید بسیاری از نویسندگان را به رمان نویسی تغییر داد .
مکتب رمان نویسی او پیروان بسیاری دارد.اما بعد اگر بخواهیم در زندگی او کمی بیش از این ها تعمق کنیم و لایه های زندگی او را بشکافیم باید بگوییم که :
پدر او یک ایتالیایی بود و به دلیل یک مهاجرت شغلی به فرانسه آمده بود .
مادر او نیز فرانسوی بود و به این طریق خانواده ای بسیار آرام و صمیمی در فرانسه صاحب فرزندی به نام امیل زولا شدند .
مدتی بعد از اینکه امیل زولا به دنیا آمد ، پدر به دلایل کاری و به علت پاره ای از مشکلات اقتصادی به اکس رفت و سعی کرد که در شهر اکس فرانسه به کار مشغول شود .
کودکی امیل زولا ، بعنوان کودکی شاد و بسیار پر سر و صدا در اکس گذشت .
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
اکس برای او اتفاقات بسیاری به همراه داشت و باعث شد که از همان سنین کودکی نکات بسیاری از زندگی در اکس بیاموزد .
اما بعد ، پدرش را در هفت سالگی از دست داد. این از دست دادن پدر ، آن هم به این تاریخ زود هنگام باعث شد که امیل زولا به ناگهان یک غم و رنج عظیمی را در درون خود احساس کند .
اما به هر طریق زندگی برای او ادامه داشت و او باید زندگی را به هر نحوی که بود به پایان می رساند .
پس به مدرسه شبانه روزی رفت و تا دبیرستان در اکس به تحصیلات خود پرداخت و کارهای خود را به ثمر رساند .
اما بعد ، مسئله ی اساسی که در زندگی آن ها پیدا شده بود ، مسئله ی فقر بود .
از آنجایی که همه ی کارهای خانواده و مخارج آن به دوش پدر امیل زولا بود ، حالا مرگ او باعث شده بود که مصائب مالی بسیار فراوانی به سراغ آن ها بیاید .
از این رو وی تصمیم گرفت که که شهر اکس را به همراه خانواده اش ترک کند و به پاریس برود و در آنجا مشغول کار شود .
او البته به فکر تحصیل هم بود اما فکر و خیال زندگی و مشکلات آن با او کاری کرد که در تمامی امتحانات مربوط به ادامه ی تحصیل و دانشگاهش شکست خورد و از این رو تصمیم گرفت که تحصیل را رها کند و به یک زندگی کارمندی مشغول شود تا که حداقل مخارج زندگی شان در بیاید. او به کار گمرک مشغول شد و بعدها به یک انتشاراتی رفت و مسئول توزیع کتاب شد .
در واقع این شغل زولا ، با تمام سختی هایی که داشت برای او موفقیت های فراوانی را نیز فراهم کرد .
چرا که او به واسطه ی این شغل می توانست با تمام نویسندگان بزرگ زمانه ی خویش که در پاریس زندگی می کردند ، دیدار کند .
او از همین فرصت استفاده کرد و سعی کرد که مطالعات خودش را بالا ببرد. او از بزرگان ادبیات چون لامارتین شروع کرد و به ویکتور هوگو رسید و تا موسه را نیز مطالعه کرد .
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
این مسئله باعث شد که درک ادبی او نیز به مراتب گران مایه تر شود. او ابعد از چندی رفت و آمد در انتشارات تصمیم گرفت که نخستین کتابش را به رشته ی تحریر در بیاورد .
اولین کتابش کتابی بود به نام قصه هایی برای نینون که وی گوشه ای زندگی دوره ی جوانی خودش را در این کتاب به قلم استادانه ی روایت می کند .
در واقع این کتاب ، نه تنها محصول فکر زولا ، بلکه یک شمای کلی از جوانان جامعه ای می داد که جز عشق دیگر چیزی برای انسان بودن و انسان نامیدن خود نداشتند .
این کتاب زودتر از آنچه که خود زولا هم فکر می کرد ، با اقبال روبرو شد و افراد بسیاری از او استقبال کردند و او را به عنوان یک نویسنده ی صاحب سبک که تازه کار ادبی اش را شروع کرده است ، به همگان معرفی کردند .
بعد از زولا مسئولیت عمیق تری روی دوش خود احساس کرد.چرا که دیگر به محافل نویسندگان و دانش پژوهان ادبی راه یافته بود و این موفقیت بزرگی برای او بود که به هیچ جه دیگر نمی شد با آن رقابت کرد .
امیل زولا ، در تمام عمر خود یک لحظه هم از یادگیری دست نکشید. بعد از آن که دید کتاب نخستش بسیار با اقبال روبرو شده است ، تصمیم گرفت که به سراغ نویسنده های بزرگ فرانسه برود و مهار اندیشه اش را بر روی صخره های بزرگ تر ببندد .
از این رو تصمیم گرفت که با فلوبر کارش را شروع کند .
هیچ سندی مبنی بر اینکه زولا بطور مستقیم شاگردی کسی را کرده باشد ، وجود ندارد اما آنچه که آثار زولا نشان می دهد به ما این گواهی را می دهد که زولا همیشه در حال یادگیری از بزرگان نویسندگی بوده است .
اما بعد ، وی به سراغ دیگر کتاب هایی که قصد نگارش آن ها با توجه به معلومات جدیدیش را داشت رفت .
او نخستین کتاب تجربی خود را به نام ترز راکن مورد تحریر قرار داد و اقبال خوبی را نیز کسب کرد .
بنا بر آنچه که ناشر در باب این کتاب و داستان آن توضیح داده است : ” ترز دختر جوانی است که با عمه خود به پاریس می رود و با پسرعمهاش کامیل ازدواج می کند ،
اما نه از شوهر ضعیف و رنجور خود رضایتی احساس می کند و نه از محیط پاریس چیزی درک می کند ، تا آنکه میان او و دوست شوهرش عشقی پدید می آید و پس از گذراندن روز های دشوار، به یاری دلدار، شوهر را در دریا غرق میکند و ظاهراً مرگ را طبیعی جلوه می دهد و از آن پس در همان خانه و اتاق با همسر تازه به سر می برد ،
اما شبح کامیل لحظه ای آنان را آسوده نمی گذارد و ترز آنی از سنگینی بار جنایت آسوده نمی ماند ، تا حدی که حرکات و رفتار او در نظر مادرشوهر پیر و افلیج و لالش راز جنایت را فاش می سازد، سرانجام نیز دو جنایتکار برای گریز از شبح هولناک در حضور پیرزن دست به خودکشی می زنند . ” .
مطلب پیشنهادی : نامه عاشقانه
زولا با این رمان توانست جایگاه ویژه ای در میان مردم و نویسندگان پیدا کند. زیرا این رمان به حدی دقیق و با مولفه های ادبی متعالی بود که توانست برای مدت های پیاپی صدر فروش کتاب ها را در آن زمان نصیب خود کند.
اما امیل زولا پس از اینکه این کتاب را منتشر کرد و موفقیت های آن را دید تصمیم گرفت که کمی علمی تر به رمان بپردزاد .
در واقع او بر این باور آمد که نویسنده یک رمان درست مانند یک جراح کارش حساس است .
چرا که نویسنده ی یک رمان نیز مانند یک جراح ذهن را می شکافد و شروع به درمان آن می کند .
این درمان روحی کاری به مراتب سخت تر از قلم زدن و جراحی کردن مغز برای او بود .
اما بعد وی کتاب های دنباله داری بسیاری را نوشت که هر کدام توانستند جایگاه ویژه ی خود را پیدا کنند .
اما بعد ، نکته ی مهم ترین که در زندگی زولا وجود دارد ، ذکر این نکته است که زولا هیچ گاه اثر بند فرم و یا محتوای اثر نشده است .
اگر به آثار او دقت کیند ، مضمون پر از ایده های خلاقانه است و نویسنده ذره ذره ی کتاب را با هوشیاری بسیار بالایی به ثمر رسانده است .
امیل زولا پس از آن کتابی اجتماعی منتشر می کند و نام آن را نسب نامه ی دو خانواده می گذرد .
این کتاب مارجرای خانواده ای است که در پلاسان در جنوب فرانسه زندگی می کنند و آنطور که ناشر می گوید ، میان اعضای آنها وصلتهایی صورت می گیرد ، بسیار تعمق میکند و مسأله وراثت را در میان افراد این دو خانواده مورد بررسی قرار می دهد و نشان می دهد که چگونه اعتیاد به الکل یا ابتلای به بیماری سل در میان فرزندان این دو خانواده رایج می شود، چنانکه در نسل سوم خانواده که دارای یازده عضو است چهار بیمار و دو رنجور به وجود میآید .
امیل زولا چنین نتیجه میگیرد که مسأله وراثت که خارج از اختیار بشر و نوعی جبر علمی است، چگونه به فعل و انفعالاتی منجر می شود که افراد جامعهای را دچار انحرافات بیشمار روحی می سازد؛ رشته اصلی که قهرمانان داستان زولا را که تعدادشان به هزار و دویست می رسد، به یکدیگر می پیوندد ، همین عامل وراثت است .
امیل زولا در میان سالی به اوج شهرت کاری خود رسید . البته این اوج شهرت نیز برای او در زمانی اتفاق افتاد که حالا می توانست رمان هایی را بنویسد که با رمان های بزرک تاریخ ادبیات مقابله کند .
حدودا سی و شش ساله بود که رمان دکه می فروش را شروع به نوشتن کرد . دکه می فروش زولا را به اوج شهرت و اعتبار رساند و کاری با زولا کرد که او هیچ گاه نیز آن را درک نکرد .
زولا با این کتاب توانست مترجمین بسیاری از جای جای جهان را جذب کند که به او پیشنهاد ترجمه را می دادند و از آن مهم تر که وضعیت مالی او نیز به کل عوض شد و همه ی این ها را که کنار هم بگذاریم ، می بینیم که به چه میزان این موفقیت برای زولا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است .
زولا در این کتاب تصویری تمام عیار از زندگی اجتماعی جامعه ی جوانان فرانسوی را به تصویر می کشد و با توصیف های استادانه ای که به عمل می آورد جایگاه خود را به عنوان یک نویسنده ی نوگرا در تاریخ ادبیات فرانسه تثبیت می کند .
امیل زولا سال های بسیاری را صرف رمان های خود کرد .
هر بار که آن ها را تحریر می کرد ، با وسواس تمام همه ی آن ها را باز بینی می کرد تا که بهترین اثر خود را راهی بازار کتاب کند .
او معتقد بود که یک نویسنده می تواند سرنوشت یک انسان را عوض کند. پس نویسندگی وظیفه ی مهمی است که هر انسانی باید در هنگام انجام دادن آن ، تمام توانش را به کار گیرد تا بهترین اثر خود را برای رهایی یک انسان از دردهای زندگی خلق کند .
زولا یکی از قدرتمند ترین نویسندگان مکتب طبیعت گرایی بود .
اما تقریبا سالهای پایانی عمر او همراه شد با پایان دوره ی اوج مکتب ناتورالیسم یا طبیعت گرایی ، اما آثار زولا آنچنان آثار قوی و فوق العاده ای بودند که فارغ از این مکتب ، مورد بررسی قرار گرفتند و همچنان تجدید چاپ شدند .
یکی از نکات مهم در باره ی زولا ذکر این نکته است که هنوز هنوزه کتاب های امیل زولا به عنوان کتاب های طراز اول ادبیات فرانسه شناخته می شود و منتقدین بسیاری بر روی آن کتاب می نویسند و سعی می کنند آن را به عنوان نمونه نثرهای قوی تاریخ ادبیات فرانسه سر کلاس های درس شان مرور کنند .
هنر رمان نویسی از نگاه بسیاری از منتقدین در زولا خلاصه شده است .
او نه تنها یک رمان نویس بزرگ ، بلکه یک جامعه شناس ، یک دانشمند و یک مورخ بزرگ هم بود و هر کدام از ااین علوم به او کمک شایان توجهی کرد که آثارش بیش از پیش دارای بار ادبی و علمی باشد .
کتاب های او امروزه به زبان های متعددی در دنیا ترجمه شده است و در ایران نیز دارای مخاطبان بسیاری می باشد .
وی به تاریخ ۲۹ سپتامبر ۱۹۰۲ در پاریس فرانسه و در سن ۶۲ سالگی دیده از دنیا فرو بست اما نام او هنوز هنوزه چون نویسنده ای معاصر ، قدرتمند بر روی زبان ها است .
آثار امیل زولا
- ترز راکن
- دارایی خانوادهٔ روگن
- سهم سگان شکاری
- فتح پلاسان
- آسوموار
- نانا
- شور زندگی
- ژرمینال
- شاهکار
- زمین
- رویا
- انسان وحشی
- پول
- شکست
- دکتر پاسکال
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.