مادلن دو اسکودری : تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است . در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند . در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان . قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این همصحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم . در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” مادلن دو اسکودری ” ، نویسنده و پژوهشگر ادبی فرانسوی و خالق اثر جاودانه “کوروش کبیر” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
مطلب پیشنهادی : نامه عاشقانه
زندگینامه مادلن دو اسکودری
مادلن دو اسکودری ، ادیب و نویسنده ی بزرگ و شهیر فرانسوی ، به تاریخ ۱۷ نوامبر ۱۶۰۷ میلادی است . او یکی از بزرگترین اساتید ادبیات و محققین حوزه ی نویسندگی در تاریخ ادبیات جهان می باشد . در شهر لو هاور زاده، و از تعلیم و تربیتی کامل برخوردار شد . زبان های مختلف آموخت و مطالعات فراوان انجام داد . در ۱۶۳۹ به پاریس نزد برادرش که شهرت فراوان یافته بود، رفت و با افراد ممتاز جامعه ادب پاریس آشنا شد . در ۱۶۴۱ کار نویسندگی را آغاز کرد و رمان ابراهیم یا پاشای نامدار را به نام برادرش انتشار داد که داستان آن از تاریخ کشور عثمانی گرفته شده بود .
سپس کتاب بزرگ کورش کبیر را میان سال های ۱۶۴۹ و ۱۶۵۳ انتشار داد که شامل ده جلد و در حدود سیزده هزار صفحه بود . این کتاب نیز به نام برادرش انتشار یافت که شاید با وی همکاری داشته است. کتاب پیروزی خارق العاده بدست آورد وشهرتش در سراسر نیمه دوم قرن هفدهم ادامه یافت .
این پیروزی از طرفی به خصوصیت افسانه ای کتاب بستگی داشت و از طرف دیگر به سبب شباهت فراوان قهرمانان آراسته و مبادی آداب آن با شخصیت های برجسته و مورد توجه عصر مورد اقبال بسیاری قرار گرفت .
یکی از مواردی که بد نیست در خلال این زندگی نامه بدان اشاره کنیم ، ذکر این نکته است که برای نویسنده شدن اولین اصل مورد نیاز اعتماد به نفس است .
اگر مروری بر درس های نویسندگی که در اختیار شما دوستان قرار داده ایم ، داشته باشید ، در می یابید که هنگامی که تفکر نویسندگی در فردی ظهور می کند و هنگامی که یک فرد دست به قلم می شود ، به طور اعجاب انگیزی یک سطح از تمامی افرادی که در جامعه ی او زندگی می کنند ، فراتر می رود. به این دلیل که او چیزی در درون خودش احساس کرده است که دیگران از آن غافل اند و موضوعی برای نوشتن یافت کرده است که قدرت خوانده شدن را دارد.
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
پس اگر شما تفکر نویسنده شدن در سر دارید ، بدانید که شما لایق خوانده شدن هستید . شما ماجرایی در ذهن دارید که اگر بر روی کاغذ بیاید ، شما را به اوج شهرت خواهد رساند. شما می توانید تاثیری در دنیا بگذارید که دیگران قادر به آن نیستند. پس خودتان را باید جدی بگیرید. همین امر در زندگی مادلن دو اسکودری نیز کاملا مشهود است. او ابتدا به امر برای نویسنده شدن ، اعتماد به نفس کافی نداشته و تنها به دنبال این مسئله بوده است که با استفاده از رانت برادرش و یا استفاده از شهرت دیگران آثار خود را به چاپ برساند .
اما زمانی که آثار اسکودری منتشر می شود اقبال گسترده ای به سمت او سرازیر می شود و او در می یابد که به چه میزان توانمند در نوشتن است و این توانایی او را به سطحی می رساند که امروزه بیش از میلیون ها جلد از آثار او در جهان به فروش می رسد و نام او برای همیشه در تاریخ ادبیات و پژوهش های ادبی جهان ماندگار شده است.
پس خودتان را دست کم نگیرید ، هر انسانی یک نوشته در ذهن دارد که تنها کافیست آن را از یک ایده ی ذهنی تبدیل به یک نوشته ی بر روی کاغذ کند ، آنگاه خواهد دید که به چه میزان زندگی اش متحول خواهد شد. اما بعد ، ویکتور کازین اولین کسی بود که این شباهت را کشف کرد، مثلا کورش را به پرنس کنده شبیه دانست که از خانواده بوربونها و سردار بزرگ لوئی چهارده بود، همچنین زنان بزرگ در باری که هریک با نام تاریخی عهد کهن ایران ظاهر شده بودند.
مکالمه های قهرمانان در جاهای مختلف داستان مانند زندان، میدان جنگ، در باره مسائلی چون مرگ تعلیم و تربیت دختران، آداب اجتماع همه از لطف فکر و ظرافت روح برخوردار است. مجموعه مکالمه های معروف این کتاب جداگانه به چاپ رسید و در جامعه اشرافی دست به دست گشت، اما خواندن مجموع این اثر به سبب یکنواختی و طول کلام دشوار بود.
خلق حوادث بی انتها و کشاندن قهرمانان از این حادثه به آن حادثه تا آخرین جلد کتاب، بیشتر به کتاب حالت پاورقی داده که وقایع در آن به دنبال تخیل و تفنن ذهن نویسنده پیش می رفته است. مادلن دو اسکودری پس از کتاب کورش کبیر، رمان کله لی، تاریخ دوم را میان سالهای ۱۶۵۴ و ۱۶۶۰ در ده جلد و در حدود هفت هزار صفحه با نام خود انتشار داد.
این رمان بر اساس سرگذشت دختر جوانی اهل رم است که نویسنده آن را با حوادث بسیار متنوع و عجیب آمیخته است. در این رمان نیز مکالمه ها، جریان و خصوصیتهای زندگی، همه آن چیزهائی است که در محافل ادبی قرن هفدهم فرانسه بچشم می خورده و معرف شخصیتهای گوناگون طبقه اشراف فرانسوی بوده است و مانند رمان کورش کبیر تغییر شکلی از آداب و رسوم عهد کهن که نویسنده به بهانه آن همه نکته های باریک زندگی و خواستها و خوشبختیها و نگرانیهای مردم زمان خود را بیان کرده است.
صحنه های جنگی که قسمتهای اصلی داستان را پدید می آورد، به نویسنده امکان می دهد تا قطعه های سرشار از صنایع لفظی و وصفهای تکلف آمیزی را که مورد توجه مردم عصر بوده در کتاب وارد کند. رمان آلماهیدا در میان سالهای ۱۶۶۰ و ۱۶۶۳ در متجاوز از شش هزار صفحه و در هشت جلد انتشار یافت. از آثار دیگر مادلن دو اسکودری این کتابهاست : سلینت ، ماتیلد ، گردش ورسای. پس از آنکه نویسندگانی چون مولیر و بوالو ظهور کردند، اسکودری دست از رمان نویسی برداشت و به انتشار رساله هایی در باب اخلاق پرداخت.
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
آنچه که در باب آثار او پر واضح است ، ذکر این نکته است که او با توجه به تحقیقات گسترده ای که در حوزه ی ادبیات داشته است و با توجه به دانش بسیار بالایی که در لایه لایه ی تاریخ سرزمین ها و تمدن های بزرگ داشته است ، نگرشی بسیار متفاوت و صد البته عمیق به مسائل اخلاقی و اجتماعی در طول تاریخ داشته و آن ها را در آثار خود منعکس می کرده است. از سوی دیگر اما این نویسنده ی بزرگ ، خدماتی متقابل در عرصه ی تاریخ ایران داشته است که بسیار ستودنی است. اگر نگاهی به آثار او داشته باشید ، خواهید دید که کتاب های کوروش کبیر و کوروش و ماندانا از جمله کتاب های پر فروش در دنیای ادبیات غرب می باشند که همگی در باب ایران زمین و تاریخ غنی آن است. او نه تنها قدرت ادبی بسیار بالایی در زمینه ی تحقیق و پژوهش داشت ، بلکه توانا در زمینه ی نگارش نیز بود و کتاب های منتشر شده از او همگی حجیم و با استناد به اصول نویسندگی ، از شاهکارهای دوران خویش می باشند. مادلن دو اسکودری در نود و چهار سالگی درگذشت مادلن دو اسکودری از بینشی قوی و هوش بسیار برخوردار بود. رمانهایش که معرف جامعه ممتاز فرانسوی بود، در سراسر اروپا با پیروزی عظیم رو برو گشت و به زبانهای مختلف ترجمه شد. سبک نوشتار او، بر روی مکالمه های بسیار پرطمطراق شکل می گرفته است. وی علاوه بر کسب پیروزی به وسیله آثارش، به سبب برپا کردن محفل ادبی نیز شهرت بسیار یافت. انجمن روزهای شنبه او رونق فراوان داشت و نویسندگانی چون لاروشفوکو و کنتس دو لافایت، مادام دو سوینیه و دیگران در آن رفت و آمد داشتند. تاریخ مرگ وی را دوم ژوئن ۱۷۰۱ گفته اند.
آثار اسکودری
- کوروش و ماندانا
- کوروش کبیر
- آلماهیدا
- سلینت
- کله لی ؛ تاریخ دوم
- ماتیلد
- گردش ورسای
- ابراهیم
مروری بر آثار اسکودری
مادلن دو اسکودری ، یکی از نویسندگان شهیر فرانسوی ، خاصه در زمینه ی پژوهش های ادبی _ تاریخی است. او کتاب های متعددی با موضوعات مختلفی مورد نگارش قرار داده است. اما از این میان دو کتاب کوروش کبیر و کوروش و ماندانا که در باب تاریخ ایران و روزگاران کهن ایران است ، از اقبال بسیاری در سراسر جهان برخوردار شده است. هر دوی این کتاب ها در ایران ترجمه شده است و جز یکی از پرفروش ترین آثار تاریخی – ادبی در ایران است. در ادامه سعی کرده ایم که بخشی از شرح مختصر این کتاب را خدمت شما دوستان تقدیم کنیم تا که بیشتر با سبک نگارش این نویسنده ی شهیر فرانسوی آشنا شوید و بدانید که تاریخ ایران و داستان های افسانه ای و اسطوره ای ایران کهن ، به چه میزان پتانسیل روایی دارد و شما می توانید از دل آن ها یک مجموعه آثار ادبی در حوزه ی ادبیات داستانی و یا پژوهش های ادبی استخراج کنید.
این نکته از درس ها و آموزه های نویسندگی را نیز به یاد داشته باشید که اقتباس از داستان های اسطوره ای یکی از شیوه های رایج ایده پردازی و نویسندگی در سراسر جهان است که همیشه نیز با اقبال بسیاری روبرو شده است ، چرا که عمدتا زبان متون کهن سخت خوان است و مردم و جامعه ی کتاب خوان ها ، دوست دارند که کتابی با بن مایه های کهن را به زبان امروز و با درون مایه های جامعه ی امروزی خویش ، آن هم به طور سهل خوانی مورد مطالعه قرار دهند.
پس حتما دامنه ی مطالعاتی خود را در این باب زیاد کنید و مطمئن باشید که یکی از فرصت های گسترده ی رمان نویسی در دل همین متون کهن ، از جمله شاهنامه ، مثنوی معنوی و … قرار دارد. اما بعد ، بخش هایی از شرح مختصر کتاب کوروش و ماندانا را با یکدیگر مطالعه می کنیم :
“آتش تنور شهر سینوپ چنان عظیم بود که همه آسمان، دریا، دشت و بلندای دورترین کوهها نیز از آن تاثیر می گرفتند. علیرغم تاریکی شب، همه چیز قابل تشخیص بود. هرگز کسی منظره ای به آن وحشتناکی ندیده بود. همزمان بیست کشتی بادبانی در بندر به چشم می خوردند که می سوختند از میان آب، شعله های سوزان را تا عرش می کشاندند.
این شعله ها، که با باد بسیار شدیدی تکان می خوردند، گاهی به بزرگترین قسمت شهر کشیده می شد که بیشتر آن را روشن کرده بود و همچون تل هیزمی در حال سوختن، نمایان می کرد. کوروش در راس یک گروه سواره نظام قرار داشت و خروج افرادی را از پادگان قلعه و ورود گروهی دیگر را به آن، زیر نظر گرفته و بی صبرانه منتظر بود تا امور، آن گونه که مورد نظر و شایسته است، پیش رود تا بتواند این افتخار را کسب کند که شاهزاده خانم عزیز خود را بازیابد.” .
شاید این ها را هم دوست داشته باشید
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.