مروری بر زندگینامه هریت بیچر استو ، به همراه لیست آثار و شرحی بر افکار و اندیشه هایش

زندگینامه هریت بیچر استو تاریخ نویسندگی ، فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است .
زندگینامه هریت بیچر استو در پس هر فراز و فرود این دشت ، نام هایی نهفته است که هر کدام برگی از هویت و شناسنامه ی نویسندگی در سر تا سر جهان را رقم زنده اند .
مطالعه ی تاریخ زندگانی آنان و سیری در احوالات و آثار آنها ، نمایی هر چند کوتاه و گذرا ، اما عمیق و قابل تامل به ما هدیه می کند .
در دل هر یک از کلمات آنان ، گنجینه ای از رازها و معانی نهفته است و در پیاپی سطور پربار آنان ، رازهایی برای نویسندگان .
مطلب پیشنهادی : قانون جذب
مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی
مطلب پیشنهادی : هدف چیست
قصد ما همگام شدن و سفر به زمانه و زندگی آنان است تا با ذهن و زبان آنان بیش از پیش آشنا شویم و از این هم صحبتی ها خوشه ای چند پی توشه ی نویسندگی خود برداریم .
در این برهه از زمان، دفتر زندگانی ” هریت بیچر استو ” ، نویسنده آمریکایی و خالق اثر جاودانه “کلبه ی عمو تام” را ورق میزنیم به امید آنکه برگی چند به یادگار نصیب دوستداران خود کند .
زندگینامه هریت بیچر استو
هریت بیچر استو ، نویسنده ی شهیر آمریکایی و یکی از بزرگترین فعالان حقوق بردگان در جهان ، در14 ژوین سال 1811 در کنتاکی آمریکا متولد شد .
هریت بیچر استو یکی از بزرگترین و نامدار ترین ادیبان حوزه ی ادبیات مقاومت استکه تقریبا تمام آثار ادبی خود را به حوزه ی ادبیات پایداری اختصاص داده است . پدر هریت ، یکی از مذهبیون و روحانیون مسیحی بود که از قضا وضع مالی خوبی نیز نداشت و با تعداد بچه های زیادی که به دنیا آورده بود شرایط زندگی سختی را پشت سر می گذاشت .
هریت بیچر استو هفت پسر و سه دختر به دنیا آورد و بنابراین می توان گفت که هریت در خانواده ای بسیار شلوغ دوران زندگی خود را سپری می کرد . وضع زندگی و فرهنگ معیشت خانواده ی هریت بیچر استو به گرد مذهب شکل گرفته بود .
به گونه ای که تمامی برادرانش در خدمت مذهب در آمده بودند و تنها یکی از خواهران او که خواهر بزرگتر او نیز بوده است ، مدیر یک مدرسه ی ابتدایی بوده است. هریت نیز با استعداد فراوانی که داشت از سیزده سالگی تدریس را در مدرسه ی خواهرش شروع کرده و آنجا تجربه های جدید زندگی خود را پشت سر می گذاشته است .
اگر بخواهیم گذری کوتاه به زندگی او داشته باشیم باید بگوییم که هریت حدودا 21 سال سن داشت که در یک سفر خانوادگی و یا اگر بهتر بگوییم در یک مهاجرت خانوادگی به اوهایو مهاجرت کرد و در همانجا نیز به ادامه ی زندگی خود پرداخت . وی در آنجا نیز تدریس را پیشه ی خود قرار داد و در این کار نیز به دستاوردهای بسیاری دست یافت .
اما بعد ، وی در همان دوره ی تدریس تصمیم به آن گرفت که برای گسترش سطح سواد خود زبان های دیگر را نیز بیاموزد و این زبان آموزی های وی به آنجا رسید که ی زبان های ایتالیایی ، فرانسوی و لاتین را در عالی ترین سطح ممکن فرا گرفت . وی اما علاوه بر گسترش دانش ، در طول دوره ی تدریس در اوهایو ، شاهد اتفاقاتی بود که بر روی زندگی او نیز بسیار تاثیر گذاشت .
هریت بیچر استو در آن زمان که در ان جا تدریس می کرد ، شاهد برده داری و ظلم بی حد به سیاه پوستان بود و این مسیله باعث شد که وی نسبت به این مسیله دغدغه مند شود و همین مسیله نیز باعث شد که وی مشهور ترین کتاب خود و مشهور ترین کتاب آمریکایی در باب وضعیت برده داری یعنی کلبه ی عمو تام را به رشته ی تحریر در بیاورد و خود را به عنوان یک نویسنده ی صاحب سبک به ادبیات جهان معرفی کند .
اما بعد اگر بخواهیم کمی زندگی او را دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که همانطور که می دانید هریت بیچر استو دختر کشیشی پروتستان بود و در محیط تعصب آمیز و خشك مذهبی پرورش یافت. در ۱۸۳۲ با پدرش که رییس مدرسه الهیات بود به اوهایو رفت و به تدریس پرداخت و در ۱۸۳۶ با یکی از استادان و روحانیان همکار پدرش به نام کالوین استو ازدواج کرد و صاحب هفت فرزند شد .
آن چه که از زندگی آن ها گفته اند ذکر این نکته است که آن ها زندگی را در فقر بسیار عجیبی طی کردند و هفت بچه نیز به دنیا آوردند ، اما آنچه که این میان بسیار مهم بوده است ، ذکر این نکته است که به گفته ی بسیاری از منتقدین ادبی زمانه ی او ، همه ی این سختی ها و همه ی این فقر ها باعث شد که پدیده ای به نام هریت بیچر استو در جهان نویسندگی ظهور کند .
چرا که فقر باعث شد که او معنای درد را بهتر درک کند و این درک معنای بهتر از فقر همانا باعث شد که او درد ظلم و درد بی عدالتی را نیز بهتر فهم کند. نتیجه ی تمام این مفاهیم در او تبدیل به دغدغه های ارزشمندی شد که در آخر در تک تک کتاب هایش انعکاس پیدا کرد و او را به سطخ والای نویسندگی در جهان رسانید .
هریت بیچر استو بعد ها تجربه های خود را در این سفر در کتاب گل پامچال در ۱۸۴۳ انتشار داد . هریت استو که شاهد زندگی مشقت بار دهقانان برده در کشتزارها بود و قانون سخت و ظالمانه ۱۸۵۰ در باره غلامان فراری نیز بیش از پیش نفرت او را برانگیخته بود، بر آن شد تا احساس همدردی و شفقت و عقیده ضد بردگی خود را به صورت کتابی عرضه کند .
پس کلبه عمو تام را ابتدا به صورت پاورقی و پس از آن در ۱۸۵۲ به صورت کتاب انتشار داد که جنجال فراوان بر پا کرد. در این داستان، فرار غم انگیز و پیروزمندانه زن جوان دورگه ای با کودکش، شخصیت عمو تام که نمونه بارز تیره روزی غلامان بود، همیشه همراه با ترسی بود که شامل از جدایی از خانواده ای که سالها به آنان خدمت کرده بود می شد و از سویی دیگر نیز به سبب ورشکستگی به دلال خرید و فروش غلامان سپرده شده بود، از این خانواده به آن خانواده رفتن و به دست ارباب ستمکاری افتادن که او را زیر شلاق به حال مرگ می انداخت و همه حوادث دیگر به طور مشروح نقل شده است .
اما بعد باید به این نکته اشاره کرد که این داستان اربابانی را که با غلامان خود رفتاری انسانی داشتند را نیز به خشم آورد و البته این خشم ، خشم مثبتی بود و همین امر باعث شد که این کتاب در جامعه نفوذ فراوان یافت .
قدرت خلاقیت و نقل و استعداد تنظیم وقایع داستان، خاصه حس انسان دوستی که در سراسر کتاب به چشم می خورد، موجب پیدایش جنبش های ضد بردگی شد و نویسندگان را بر آن داشت تا به پیروی از هریت استو که اولین بار جرأت مطرح ساختن چنین موضوعی یافته بود، کتاب هایی بنویسند .
انتشار کتاب کلبه عمو تام در تاریخ رمان نویسی آمریکا واقعه مهمی به شمار آمد و خانم استو را مشهورترین رمان نویس زمان ساخت. کتاب به بیست و سه زبان ترجمه شد و میلیونها نسخه از آن بفروش رسید و نمایشنامه هایی از آن اقتباس شد که با پیروزی بسیار در همه ایالت های آمریکا و در تیاترهای بزرگ و کوچک مدتها برصحنه ماند .
هریت استو پس از انتشار کتاب کلبه عمو تام دو سفر پیروزمندانه بر پا کرد و رساله هایی در جواب منتقدان کتاب خود نوشت، همچنین به انتشار کتابهای تربیتی دست زد. از جمله در ۱۸۷۰ کتابی در باره لرد بایرون که به روابط نامشروع با نزديكان متهم شده بود تحریر کرداین کتاب انتقام خانم بایرون نام گرفت .
استو در ۱۸۵۶ رمان دیگری در باره بردگان به نام درد منتشر کرد که اگر چه در آن با دقت بسیار از مدارك و اسناد استفاده کرده بود، اما محبوبیت داستان کلبه عمو تام را بدست نیاورد. کتاب مردم شهر قديم در سال ۱۸۶۹، اثر بعدی ای بود که از او به چاپ رسید. این کتاب بر مبنای خاطرات کودکی شوهر هریت در ماساچوست قرار گرفته بود. هریت استو کتابهایی نیز در باره جامعه بزرگ و جامعه روحانی و متعصب نیوانگلند انتشار داد که بینش دقیق و وصف هوشیارانه او را نشان می دهد .
از کتاب های معروف او کتاب خواستگاری کشیش است که در ۱۸۵۹ انتشار یافت و با اقبال خوبی نیز روبرو شد. هریت استور پس از جنگهای داخلی در فلوریدا اقامت کرد و دوره پیری طولانی خود را در این شهر گذراند. کتاب مردم در ۱۸۷۸ در این شهر منتشر شد که خاطرات کودکی نویسنده را در بر داشت.وی در یک ژوییه 1896 برای همیشه چشم از جهان فروبست و تمام مظلومان دنیا را در غم خود فرو برد .
آثار هریت بیچر استو
- کلبه عمو تام
- درد
- خواستگاری کشیش
- مروارید جزیره اور
- آگنس دو سورنت
- مردم شهر قدیم
- زندگی در میان بیچارگان
- خاطرات شیرین از سرزمینهای بیگانه
- پیرمرد شهرنشین
- سرزمین صنوبرهای نوک تیز
مروری بر آثار هریت بیچر استو
کتاب کلبه ی عمو تام ، یکی از کتاب هایی است که جهان ادبیات به احترام آن تمام قد تعظیم کرده است. این کتاب در لیست برترین کتاب های تاریخ ادبیات در جهان نیز قرار دارد و ما آن را در کمپین مطالعاتی استاد تیموری نیز مورد بررسی قرار داده ایم .
اگر مایل هستید که این کتاب را با دقت بیشتری بخوانید و از نقد و تحلیل های این کتاب بهره ببرید ، می توانید به صفحه ی مربوط به این رمان در سایت مراجعه کنید و از مقالات مربوط به این رمان زیبا و تاریخی استفاده کنید. در ادامه بخش هایی از این اثر ماندگار هریت بیچر استو ، یعنی کلبه ی عمو تام را با هم مطالعه می کنیم :
- مکافات چه کلمه وحشتناکی است، تنها فکر کردن به آن انسان را به وحشت میاندازد. برای هیچ انسانی نخواهید که مکافات ببیند .
- در این جهان موجودات برگزیدهای یافت میشوند که از غم و اندوهشان برای دیگران شادی فوران میکند. امیدهای دنیوی شان که به هزار آه و اشک به گور سپرده شدند، تبدیل به دانههایی میشوند که از آنها گلهای شفابخش و مرهمهای تسلاده برای اندوه و تیره بختی دیگران به وجود میآید .
- سن کلار با لحنی که به شنیدن آن گوش این هر دو زن مذهبی تیز شد، گفت: “مذهب! از مذهبی صحبت میکنی که در کلیسا به شما تعلیم میدهند! در آنجا اعتقادات مذهبی خم میشود، تا میشود، نرم میشود، بالا میرود، پایین میآید تا بتواند از هوسهای یک طبقه مغرور و خودخواه اجتماع دنباله روی کند! این است مذهب شما! و این مذهب از وجدان شیطانی و کور من به مراتب نادرست تر و نابیناتر و بیخردتر است ” .
- عدالت خداوندی از راه خشم و غضب انسانها به مرحله عمل در نمیآید. برعکس عدالت خداوندی زمانی نصیب ما میشود که بهتر بتوانیم غریزه هایمان را مطیع و رام سازیم. پس از خدا بخواهیم که در اصل با چنین آزمایشها رو به رو نشویم .
- بدی روی قلب اوا مانند شبنم روی گل است. بر آن مینشیند بدون اینکه در آن نفوذ کند . »
- «بعضی از زیباییها در عین حال چنان کامل و عالی و چنان سست و فانی به نظر میرسند که انسان تحمل دیدار آنها را ندارد .
- بله، پدر اینها هستند که مرا آزار میدهند! چطور میخواهی سعادتمند زندگی کنم؟ نه دردی داشته باشم و نه رنجی! و حتی یک داستان غمانگیز را نشنوم! در حالی که همه دور و برم مردم بیچارهای هستند که در سرتا سر زندگی جز درد و رنج چیزی ندارند. این به نظر من خودخواهی است! باید که من با این دردها آشنا شوم. باید شریک و همدرد این ستمکشان شوم. ببین پدر این چیزها در قلب من اثر میکند و تا اعماق آن را میسوزاند. اینها ما را به فکر وامیدارند! پاپا راستی وسیلهای نیست که بتوان به همه بردگان آزادی را باز داد ؟
- نه هرگز نباید گریست. بر مرگ گلی که چیده شدهاست .
- دریای آرام عمیق است .
- هرگز در این دنیا، نگویید هرگز .
نویسنده : محمدرضا تیموری
عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم
شاید این مطالب رو هم در حوزه نویسندگی دوست داشته باشید
آموزش نویسندگی
صد رمان برتر جهان
تبلیغ نویسی
نامه عاشقانه
دریافت شابک
انشانویسی
خاطره نویسی
قصه کودکانه
چاپ کتاب
امتیاز بدی، من انرژی می گیرم.شاد باشید و پرانرژی دوست عزیز
دیدگاهتان را بنویسید